MTV: Häirintäkohussa ryvettynyt Lauri Törhönen teki oharit - ei nähdäkään televisiossa tänään iltalehti 16:29 13.02

Lauri Törhösen piti kommentoida häirintäkohua Peter Nymanin ohjelmassa tänään. MTV kertoo elokuvaohjaajan kuitenkin peruneen esiintymisensä. Yle julkaisi viime kuussa artikkelin, jossa parikymmentä naista kertoi elokuvaohjaaja Lauri Törhösen harjoittamasta, vuosia jatkuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Törhönen on kommentoinut asiaa julkisuudessa tähän mennessä vain lyhyellä tiedotteella, jossa hän pyytää anteeksi henkilöiltä, joita on "katsomalla, koskemalla tai puhumalla häirinnyt".


Lauri Törhönen teki oharit – häirintäkohun keskiössä oleva ohjaaja perui tv-esiintymisensä mtv 15:38 13.02

Elokuvaohjaaja Lauri Törhösen oli määrä kommentoida häirintäkohua ensimmäistä kertaa Peter Nymanin luotsaamassa keskusteluohjelmassa. Toisin kuitenkin kävi.


Lauri Törhönen kommentoi häirintäkohua – saapuu Peter Nymanin vieraaksi mtv 20:18 08.02

Häirintäkohun keskellä olevan ohjaaja Lauri Törhösen haastattelu on siirtynyt. 


Lauri Törhönen kommentoi vihdoin härintäkohua – saapuu Peter Nymanin vieraaksi mtv 20:18 08.02

Häirintäkohun keskellä olevan ohjaaja Lauri Törhösen haastattelu on siirtynyt. 


Kohu tuli, maine meni - Lauri Törhönen ei ole ainoa, jonka mainetta äkillinen kohu on tärvellyt iltalehti 19:56 08.02

Maine voi tahraantua yhdessä yössä. Sen tietää Lauri Törhösen lisäksi moni muu julkisuudesta tuttu mies. Elokuvaohjaaja Lauri Törhönen on ollut osin ristiriitainen hahmo. Hän sai 2006 lähteä elokuvakerronnan professuuristaan. Arvostusta ja tunnustustakin hän on niittänyt. Vuonna 2007 hänet palkittiin elokuvataiteen valtionpalkinnolla pitkäaikaisesta työstään elokuvakoulutuksen kehittäjänä. Saman palkinnon hän pokkasi jo 1989. Vuosina 2006-2008 hänen tehtävänään oli opetusministeriön pyynnöstä selvittää elokuvakoulutuksen ja rahoituksen tilaa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja. Nuortenkirja Sello ja Pallo: vaaleansininen rakkaustarina(Tammi) arvioitiin Topelius -nuortenkirjapalkinnon arvoiseksi vuonna 2010.


Yle jätti esittämättä Lauri Törhösen elokuvan tv:ssä – julkaisupäällikkö kuittasi asian ytimekkäästi: ”Oikea päätös” iltasanomat 07:01 07.02

Yle ei kuitenkaan laita ohjaaja Törhöstä ikuiseen pannaan, vaan punnitsee esityspäätökset tapauskohtaisesti.


Lauri Törhösen elokuvaa ei esitetä tänään - ”Ei tunnu asialliselta” iltalehti 06:13 06.02

Lauri Törhösen ohjauksen sijaan esitetään Kaurismäen veljesten elokuva. Kino Suomessa piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan esittää tänään kotimainen Insiders-elokuva. Sen tilalla nähdään kuitenkin Kaurismäen veljesten Arvottomat, joka kertoo pikkurikollisen pakomatkasta läpi Suomen. Muutoksen taustalla ovat viime viikolla päivänvaloon tulleet epäilyt Lauri Törhösen häirintätapauksista. Törhönen on ohjannut Insidersin 1980-luvun lopulla.


Nasima Razmyar vaatii: ”Nimet esiin – Törhösen tapaus on vain jäävuoren huippu” iltasanomat 16:10 02.02

Nasima Razmyarin saamien yhteydenottojen mukaan keskustelussa seksuaalisesta ahdistelusta syyttävää sormea ei tule osoittaa vain yhden henkilön suuntaan.


Tällainen on mies häirintäkohun keskellä iltalehti 15:44 02.02

Vastoinkäymiset eivät ole kaataneet elokuvaohjaaja Lauri Törhöstä. Nyt elokuva-taiteen professorinakin toiminut mies on kuitenkin ennen kokemattoman myrskyn silmässä. Helsinkiläissyntyinen, vuonna 1947 syntynyt Lauri Törhönen opiskeli arkkitehtuuriakin, mutta valmistui lopulta taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1976. Uraansa hän haki vauhtia Suomessa kuvatuissa amerikkalaistuotannoissa Punaiset (1979), Coming out of the Ice (1981) ja Gorkin puisto (1983), joissa hän toimi apulaisohjaajana. Törhösen oma esikoisohjaus Palava enkeli perustui hänen ystävänsä psykologi Hannele Törrösen ideaan. Pääosassa nähtiin mallitaustainen Riitta Viiperi. Elokuva jakoi kriitikoiden mielipiteet, mutta oli vuoden toiseksi katsotuin kotimainen. Esikoisohjaustaan seuranneen vuosikymmenen aikana hän ohjasi elokuvia hyvällä tahdilla. Tuolloin syntyivät muiden muassa elokuvat Riisuminen (1986), Insiders (1989) ja Ameriikan raitti (1990).


Jan Vapaavuori: Törhönen jättänyt eronpyyntönsä Kaapelitalo OY:n hallituksen puheenjohtajuudesta iltasanomat 14:18 02.02

Yleisradio on haastatellut noin 20 naista, jotka kertovat elokuvaohjaaja ja elokuvakerronnan professori Lauri Törhösen häirinneen heitä seksuaalisesti.


Ohjaajilta suorat sanat häirintäkohusta: "Opettajat ovat varmasti tienneet Törhösen käytöksestä" mtv 13:04 02.02

Ohjaajat Heidi Lindén ja Kaisa Rastimo keskustelivat Huomenta Suomessa tapauksesta Lauri Törhönen.


Kohuohjaaja Lauri Törhösen Vares-elokuvassa näytellyt Lola Odusoga: "Minua varoitettiin hänestä" mtv 08:47 02.02

Missikaunotar Lola Odusoga kertoo, että häntä varoitettiin Lauri Törhösen käytöksestä Vares-elokuvan yhteydessä.


Kohuohjaaja Lauri Törhösen Vares-elokuvassa näytellyt Lola Odusoga: "Minua varoitettiin hänestä" mtv 08:47 02.02

Missikaunotar Lola Odusoga kertoo, että häntä varoitettiin Lauri Törhösen käytöksestä Vares-elokuvan yhteydessä.


Roope Salminen Lauri Törhösen ahdistelutapauksesta: "On käsittämätöntä, että puolustavia puheenvuoroja on tullut" mtv 16:31 01.02

Putous-juontaja Roope Salminen teki töitä ohjaaja Lauri Törhösen kanssa Ylen Kotikatu-sarjassa. Salminen kertoo odottavansa mielenkiinnolla, mitä aiheen tiimoilta seuraavaksi tapahtuu.


Elokuvaohjaaja Heidi Lindén professori Törhösestä: "Erittäin vastenmielistä vallankäyttöä” mtv 15:55 01.02

Ohjaaja Heidi Lindén kertoo saaneensa myös itse osansa professori Lauri Törhösen törkeästä käytöksestä.


Lauri Nurkse aikoo nostaa häirinnän esiin ohjausprojekteissaan: ”Koko työyhteisön vastuulla on pitää huolta toisistaan” iltalehti 15:24 01.02

Lauri Nurkse on seurannut häirintäkohua surullisin mielin. Yle uutisoi eilen keskiviikkona elokuvaohjaaja ja elokuvakerronnan professori Lauri Törhösen häirinneen useita naisia seksuaalisesti parinkymmenen vuoden ajan. Ohjaaja, näyttelijä Lauri Nurkse on Törhösen entinen oppilas. Hän on seurannut häirintäkohua surullisin mielin.


Häirinnästä kertonut Ria Kataja Törhösen anteeksipyynnöstä: ”Haluaisin esittää yhden kysymyksen” iltasanomat 14:19 01.02

Näyttelijä Ria Kataja kuvailee Lauri Törhöstä arvaamattomaksi.


Johanna Rauniolle häirintäkohu tuli yllätyksenä: ”Törhönen on aina kohdellut minua hyvin” iltalehti 14:17 01.02

Johanna Rauniolla ei ole pahaa sanottavaa Lauri Törhösestä. Yle uutisoi eilen elokuvaohjaaja ja elokuvakerronnan professori Lauri Törhösen häirinneen useita naisia seksuaalisesti 1980-luvulta 2000-luvulle asti. Törhösen ohjaamissa elokuvissa näytelleelle Johanna Rauniolle uutinen tuli yllätyksenä:


Ohjaaja Kaisa Rastimo elokuva-alan häirintäkohusta: ”Alan taloudellinen epävarmuus mahdollistaa vallankäytön” iltalehti 12:35 01.02

Kaisa Rastimosta on hyvä, että nimet saadaan vihdoin julki. Yle uutisoi eilen keskiviikkona elokuvaohjaaja ja elokuvakerronnan professori Lauri Törhösen häirinneen lukuisia naisia seksuaalisesti. Häirintää on jutun mukaan tapahtunut 1980-luvulta 2000-luvulle saakka. Ohjaaja Kaisa Rastimo on huojentunut siitä, että kissa nostettiin vihdoin pöydälle.


Lauri Törhösen elokuvissa näytellyt Katja Kiuru: ”Lauri ei ole käyttänyt minuun mitään valtaa” iltasanomat 06:20 01.02

Näyttelijä Katja Kiuru kertoo, ettei ole kohdannut Törhösen osalta seksuaalista häirintää.


Uutiset