Nähdäänkö NHL:n varaustilaisuudessa todellinen suomalaisyllätys? Asiantuntijalta huima arvio Kotkaniemestä - ”Kukaan muu ei pelaa samalla tavalla” iltalehti 19:26 23.05

Jesperi Kotkaniemi on Suomen kuumin nimi kesäkuun varaustilaisuudessa. Ässien huippulupaus on nostanut osakkeitaan pitkin kautta. Kotkaniemeä on pidetty lähes varmana ykköskierroksen varauksena viime kesästä lähtien, mutta nyt häntä ollaan työntämässä jopa kärkikymppiin. Kaikista kovimman ennustuksen jysäytti The Athleticin NHL-asiantuntija Corey Pronman, joka varaisi Kotkaniemen varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana.


Jarmo Kekäläisen varaama NHL-lupaus ulosti 63-senttisen madon - ”Olin täysin kauhuissani” iltalehti 09:52 23.05

NHL:ään varatun jääkiekkolupauksen Carson Meyerin huonon voinnin taustalta paljastui äärimmäisen iljettävä syy. Carson, 20, kertoi asiasta The Athletic -sivuston jutussa. Kuluva jääkiekkokausi alkoi Meyerin osalta upeasti, kun Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets varasi hänet kesällä NHL:ään numerolla 179. Laituri jäi pelaamaan NCAA-yliopistoliigaa vielä täksi kaudeksi. Laitahyökkääjän kausi oli umpisurkea. 34 ottelua tuottivat tehot 6+4 ja plusmiinus-saldon -22. Meyer kertoi, että tunsi itsensä huonovointiseksi, ruokahaluttomaksi ja väsyneeksi jo varauskesänä. Hän toivoi, että energia palaisi pelikauden aikana, mutta niin ei käynyt. Painokin alkoi pudota.


Yllätyskäänne: legendaarinen NHL-toimija päätymässä uuteen seuraan MTV 07:47 22.05

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pitkään New Jersey Devilsin GM:nä toiminut legendaarinen Lou Lamoriello on päätymässä yllätyskäänteen keskelle. The Athleticin toimittajan Arthur Staplen mukaan Lamoriello on siirtymässä New York Islandersin johtoon.


Alkoholin myynti romahti helmikuussa – kävi päinvastoin kuin THL ennusti stara 08:30 21.05

Suomen alkoholilaki muuttui vuodenvaihteessa eurooppalaisempaan suuntaan, kun nelosoluet ja lonkerot


NHL-seura teki jättimäisen virheen Sebastian Ahon kohdalla - tältä näyttäisivät varaukset uudelleen tehtyinä: ”Tunnen suurta häpeää” iltalehti 10:18 20.05

Jälkiviisaus tarjoaa loputtomasti puheenaiheita. Näin on myös NHL:n varaustilaisuuksien kohdalla. The Athletic -julkaisun NHL-asiantuntija Scott Wheeler pohti, miltä jääkiekon kovimman sarjan varaustilaisuus vuonna 2015 olisi ihannetilanteessa näyttänyt, eli missä järjestyksessä pelaajat olisi varattu, jos seurojen pomojen työhuoneiden ikkunoista olisi ollut näköala tulevaisuuteen.


Levinneitä borrelioositapauksia tilastoitiin viime vuonna ennätysmäärä – näin ne jakautuvat Suomessa MTV 09:09 20.05

Vuonna 2016 laboratoriot ilmoittivat THL:n tartuntatautirekisterin mukaan 1931 borrelialöydöstä. Se on hieman enemmän kuin edellisen vuoden ennätysmäärä eli 1912 löydöstä.


THL:n ruokasuositus hämmentää pienten lasten vanhempia iltasanomat 05:14 19.05

Pienet määrät lehmänmaitoa eivät haitaksi.


THL:n ruokasuositus hämmentää pienten lasten vanhempia: Lastenruokien valmistajille satelee palautetta MTV 04:55 19.05

Vauvojen valmisruuissa oleva lehmänmaito ihmetyttää monia vanhempia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) virallisen Syödään yhdessä -ruokasuosituksen mukaan tavallinen lehmänmaito ei sovellu alle 12 kuukauden ikäisille lapsille. Ruokakaupoissa on kuitenkin tarjolla joitakin tuotteita, jotka sisältävät lehmänmaitoa.


Moottorisahahyökkäyksen kohteeksi joutunut huippu-urheilja selvisi kammottavasta tilanteesta - julkaisi videon ensiaskelistaan leikkauksen jälkeen iltalehti 20:48 11.05

Huipputriathlonisti Mhlengi Gwala, 27, on toipunut hyvin järkyttävästä pahoinpitelystä. Gwala oli viime maaliskuussa treenilenkillä Durbanissa, kun kolme miestä pysäytti hänet yhtäkkiä. He pakottivat Gwalan pois pyöränsä päältä ja hyökkäsivät sitten tämän kimppuun moottorisahan kanssa. Sekopäät yrittivät ensin sahata Gwalan oikean jalan poikki, mutta se ei onnistunut, koska moottorisahan terä oli niin tylsä. Sitten he yrittivät samaa temppua vasemmalle jalalle, mutta sekin yritys epäonnistui - onneksi.


THL ja Migri selvittivät: Turvapaikanhakijoiden terveyspalvelut ovat entistä paremmat iltalehti 17:44 10.05

Mielenterveyspalveluissa nuoret ja lapset saavat apua aikuisia paremmin. Aikuisten turvapaikanhakijoiden terveyspalveluiden saatavuudessa on vielä parantamisen varaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) selvitti turvapaikanhakijoiden maahantulon jälkeistä terveyspalveluiden saatavuutta yhdessä Maahanmuuttoviraston kanssa. Moni asia turvapaikanhakijoiden terveyspalveluissa on kuitenkin hyvin. THL:n ja Maahanmuuttoviraston tutkimuksen mukaan maahantulon jälkeisiä alkuterveystarkastuksia, tartuntatautien seulontatutkimuksia ja rokotuksia järjestettiin viime vuonna jo kattavasti. Tilanne on parantunut vuosien varrella. THL:n mukaan turvapaikanhakijoiden terveyspalveluiden saatavuus ja laatu ovat viime vuosina kehittyneet.


THL: Haavoittuvimmat ryhmät jäivät heikoille toimeentulotukiuudistuksessa MTV 09:02 07.05

Toimeentulotukiuudistus on heikentänyt erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien tuen saamista, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).


Alkon monopolin purkuehdotus jakaa mielipiteet: Kauppa innostuu, Keskusta toppuuttelee, THL pitää riskinä iltasanomat 16:43 06.05

Kokoomuksen puoluehallitus esittää puoluekokoukselle Alkon monopolin purkamista. Uudistus olisi tarkoitus toteuttaa vaiheittain.


Sulamisvedet voivat tärvellä kaivoveden – oman kaivon kunto on hyvä tarkistaa keväällä MTV 10:28 06.05

Jos omistaa kaivon, nyt keväällä on hyvä hetki tarkistaa sen kunto. Sulamisvedet voivat nimittäin uhata kaivovesien turvallisuutta, muistuttaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.


Ikäihminen ei pärjää vain aterialla päivässä – kauppakassin tuominen kotiin maksaa muutamasta eurosta pariin kymppiin MTV 05:39 06.05

Ikäihmisten kauppapalveluiden tarve lisääntyy väestön vanhetessa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkijan mukaan on tärkeää, että kunnat myöntävät kauppakassipalvelua kaikille, jotka sitä tarvitsevat.


Voiko jo kertaalleen nujerrettu tuhkarokko iskeä taas Suomeen? THL: Epidemiapyrähdykset mahdollisia iltasanomat 09:25 02.05

Yksikin tuhkarokkoon sairastunut levittää tautia nopeasti suojaamattomiin.


Syyte: Texasilaispariskunta piti tyttöä kotiorjanaan 16 vuoden ajan iltalehti 14:55 28.04

Pariskunta järjesti pikkutytön Länsi-Afrikasta kotiinsa ja vangitsi sitten hänet kodin seinien sisään tekemään töitä. Yhdysvaltain Texasin Southlakessa asuva Mohamed Toure, 57, ja hänen vaimonsa Florence Cros-Toure, 57, ovat saaneet syytteet pakkotyöstä, kertoivat viranomaiset. Syytetyt järjestivät englantia taitamattoman tytön matkan kotikylästään Länsi-Afrikassa sijaitsevasta Guineasta Yhdysvaltoihin tammikuussa 2000. Tytön passin mukaan tyttö oli tuolloin 5-vuotias. Hän matkusti vieraaseen maahan yksin.


Rokotevastaisuus leviää Euroopassa – seurauksena rokkotautien ja hinkuyskän yleistyminen myös turistikohteissa MTV 09:14 28.04

Rokotusten ottamisessa on europarlamentin mukaan Euroopassa jo niin suuria puutteita, että rokotuskattavuusaste ei enää takaa yleistä suojaa rokotettavia sairauksia vastaan. THL:n asiantuntijan mukaan pahin tilanne on Itä-Euroopan maissa.


Tuhkarokko leviää Etelä-Euroopassa – matkalle lähtevä vauva kannattaa rokottaa MTV 05:06 28.04

Tuhkarokko on levinnyt epidemiaksi asti useissa eteläisen Euroopan maissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n erityisasiantuntijan Mia Kontion mukaan alle vuoden ikäisen lapsen rokottaminen tuhkarokkoa vastaan on paikallaan, jos hän on lähdössä mukaan matkalle Italiaan, Kreikkaan, Ranskaan tai Romaniaan.


antaa pelolle David Quinnista New kyseenalaistaa ”aktiivimallin” - Sairaalapäivystys tylytti tuli pyytämättä, mutta Yhdysvaltain kauppaministeriö

Uutiset