Lakko uhkaa yksityistä sosiaalipalvelualaa - ensimmäisenä ovensa sulkisivat päiväkodit iltalehti 12:22 16.02

Valtakunnansovittelijalle on perjantaina jätetty ilmoitus yksityisen sosiaalipalvelualan työnseisauksesta. Ensimmäinen työtaistelutoimi on mahdollista aloittaa kahden viikon kuluttua. Yksityisen sosiaalipalvelualan allekirjoittajajärjestöt Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, TSN, Jyty-Pardia-STHL ja Talentia jättivät lakkovaroituksen tänään perjantaina kello 12.00. Alan työtaistelu kohdistuu ensimmäisessä vaiheissa yksityisiin päiväkoteihin. Neuvottelut yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta katkesivat torstaina 15. helmikuuta. Ensimmäinen työtaistelutoimi on mahdollista aloittaa kahden viikon kuluttua, mikäli neuvottelutulosta ei ole siihen mennessä saavutettu. Työnseisaus alkaisi keskiviikkona 7.3.2018 kello 06.00 ja päättyy torstaina 8.3.2018 klo 23:59.


THL:n johto tukee avausta huumeiden käytön laillistamisesta – oikeusministeri tyrmää uusisuomi 18:22 15.02

THL:n pääjohtaja, professori Juhani Eskola tukee laitoksensa tutkijoiden avausta huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumisesta, Talouselämä kertoo.


TE: THL:n johto tukee avausta huumeiden käytön laillistamisesta – oikeusministeri tyrmää uusisuomi 18:22 15.02

THL:n pääjohtaja, professori Juhani Eskola tukee laitoksensa tutkijoiden avausta huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumisesta, Talouselämä kertoo.


Ministeri Saarikko THL:n huume­kannanotosta: Suomessa rangaistusten poisto voisi lisätä käyttöä iltasanomat 17:00 15.02

Poliisin rekisterimerkinnöistä voi Annika Saarikon (kesk) mukaan aiheutua haittaa, mutta samalla Suomen kaltaisessa maassa olisi varauduttava käytön mahdolliseen lisääntymiseen ja sen seurauksena hoidon tarpeen lisääntymiseen.


THL ehdotti: huumeiden käyttäjiltä rangaistukset pois – nyt sisäministeri vastaa iltasanomat 15:24 15.02

Kai Mykkäsen mukaan mietojen huumeiden käytön ja hallussapidon laillisuus on vaikea ja monimutkainen kysymys.


Olympialaiset: Kenestä väliaikalähdön kuningas? iltasanomat 15:13 15.02

Lassevirenit lauantain skiathlonissa tehnyt Simen Hegstad Krüger on kovassa kunnossa, mutta perjantain väliaikalähdöstä löytyy muitakin voittajasuosikeita.


Se oli senttipeliä! Pärmäkoski kertasi hurjaa taistelua Ylellä: ”Mietin siinä, että näitä en jaksanut skiathlonissa” iltalehti 10:00 15.02

Krista Pärmäkoski suksi upeasti olympiapronssille naisten 10 kilometrin kisassa. Video: Eurosport. Krista Pärmäkoskelta huima taistelu - jaettu olympiapronssi!


Pitäisikö kannabis laillistaa? "Emme esitä, että tulisi vapaasti saataville kuten apteekkien lääkkeet" MTV 08:58 15.02

THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen ja kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) keskustelivat Huomenta Suomessa kannabiksen laillistamisesta.


Nyt jylläävät taudit – influenssaepidemian huippu käsillä, monella myös myös noro-, RS- ja adenovirusta MTV 07:01 15.02

Influenssaepidemia jyllää nyt lähes koko maassa. Influenssa-aktiivisuus on Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan hyvin korkea Satakunnan ja Varsinais-Suomen sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireissä.


THL:n asiantuntijoilta kova kannanotto: Suomen pitäisi luopua kokonaan huumeiden käyttäjien rankaisemisesta iltasanomat 16:50 14.02

Tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen THL:ltä toivoo, että huumausainelakia muutetaan radikaalisti Suomessa.


Poliisi kommentoi THL:n ehdotusta huumeiden käytön dekriminalisoinnista: ”Ei tarkoituksenmukaista” iltalehti 14:32 14.02

Poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi sanoo, että huumausaineiden käyttötilanteissa rikoslaki ja hoitoonohjaus eivät sulje toisiaan pois. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijat ehdottivat tiistaina julkaisemassaan huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumista eli dekriminalisointia. - Lähtökohtaisesti poliisi ei näe tarkoituksenmukaisena dekriminalisoida huumausaineita. Sinänsä huumausaineiden käytön ja haittojen vähentämiseen tähtäävä keskustelu on hyvä asia, poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi Poliisihallituksesta kommentoi THL:n ehdotusta Iltalehden pyynnöstä.


Rikkoiko Jelena Välbe venäläispannaa? Itki vuolaasti Venäjän virallisessa edustusasussa iltalehti 20:49 13.02

Venäjä ei dopingskandaalinsa takia saa osallistua maana Pyeongchangin olympialaisiin. Venäläisiä urheilijoita on kuitenkin kisoissa mukana OAR (Olympic Athletes from Russia) -tunnuksen alla. He eivät saa käyttää Venäjän edustusasua, ja myös Venäjän lippu ja kansallislaulu ovat olympiapannassa. Tästä huolimatta Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe seurasi sprinttikisoja Venäjän virallisin tunnuksin sonnustautuneena. Sekä hänen toppatakissaan että pipossaan komeili Venäjän vaakuna, kaksipäinen kotka.


THL: Nyt on influenssakauden ikävä huipentuma – tartuntoja myös ihmisille, joilla on influenssarokotus MTV 18:34 13.02

Influenssaepidemiassa on meneillään nyt huippuviikot, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.


Influenssakauden huippuviikot ovat alkaneet – THL: Tapauksia runsaasti tai jopa erittäin runsaasti MTV 18:09 13.02

Influenssaepidemiassa on meneillään nyt huippuviikot, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.


THL: Influenssakauden huippuviikot ovat alkaneet iltasanomat 18:01 13.02

Influenssaepidemiassa on meneillään nyt huippuviikot, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.


Pakolliset rokotukset kuohuttavat terveydenhoitoalalla: ”Kieltäytyminen voi johtaa työsuhteen päättymiseen” iltasanomat 17:24 13.02

Tartuntalain maaliskuussa voimaan astuva pykälä puhuttaa hoitoalan henkilökuntaan. THL:n ylilääkärin mukaan muutoksella yritetään parantaa potilasturvallisuutta.


Nykylain mukaan yli kolmasosa nuorista aikuisista on rikollisia – THL-asiantuntijat: Huumekäytön rangaistavuudesta tulisi luopua MTV 16:37 13.02

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijoiden mukaan huumeiden käytön rangaistavuudesta tulisi luopua. Aiheesta blogissaan kirjoittavat THL:n Päihteet ja riippuvuudet -yksikön tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen sekä kehittämispäällikkö Tuukka Tammi.


THL: Huumeiden käytöstä ei tulisi enää rangaista iltalehti 16:35 13.02

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa, että huumeiden käyttöön puututtaisiin jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon käytettävissä olevin keinoin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ehdottaa huumausaineiden käytön rangaistavuudesta luopumista. - Entistä enemmän on maailmassa käyty keskustelua siitä, onko tämä huumausainepolitiikassa ollut linja kovin hyvä ja onko se tuottanut niitä tuloksia mitä on haluttu, perustelee THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen.


Olympialaiset: Norjalaisjuhlat miesten sprintissä iltasanomat 15:25 12.02

Skiathlonissa kolmoisvoiton ottaneet norjalaiset ovat todennäköisesti todella kovia myös tiistain sprintissä. Ylivoimainen ykkössuosikki on Johannes Hösflot Kläbo.


Uutiset