Sarjahukuttajan asianajaja: ”Vaarallisuuden arvioiminen on yhtä varmaa kuin sään ennustaminen” iltasanomat 11:34 20.02

Sarjahukuttajana tunnettu Pekka Seppänen on THL:n arvion mukaan erityisen vaarallinen toisen hengelle ja terveydelle.


Mielentilatutkimus valmistui: Sarjahukuttaja on syyntakeinen ja erittäin vaarallinen iltalehti 11:27 20.02

Itä-Suomen hovioikeus antaa päätöksensä Pekka Seppäsen oikeudenkäynnistä viikon päästä tiistaina 27. helmikuuta. Itä-Suomen hovioikeus jatkoi tiistaina aamupäivästä niin sanottua sarjahukuttajatapauksen käsittelyä Kuopiossa. Istunto alkoi kello 10. 14,5 vuoden tuomion käräjäoikeudessa saanut Seppänen on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan syyntakeinen ja erittäin vaarallinen. THL:n lausunto mielentilatutkimuksen tuloksista saapui hovioikeuteen tammikuussa.


THL:n johto tukee avausta huumeiden käytön laillistamisesta – oikeusministeri tyrmää uusisuomi 18:22 15.02

THL:n pääjohtaja, professori Juhani Eskola tukee laitoksensa tutkijoiden avausta huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumisesta, Talouselämä kertoo.


TE: THL:n johto tukee avausta huumeiden käytön laillistamisesta – oikeusministeri tyrmää uusisuomi 18:22 15.02

THL:n pääjohtaja, professori Juhani Eskola tukee laitoksensa tutkijoiden avausta huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumisesta, Talouselämä kertoo.


Ministeri Saarikko THL:n huume­kannanotosta: Suomessa rangaistusten poisto voisi lisätä käyttöä iltasanomat 17:00 15.02

Poliisin rekisterimerkinnöistä voi Annika Saarikon (kesk) mukaan aiheutua haittaa, mutta samalla Suomen kaltaisessa maassa olisi varauduttava käytön mahdolliseen lisääntymiseen ja sen seurauksena hoidon tarpeen lisääntymiseen.


Pitäisikö kannabis laillistaa? "Emme esitä, että tulisi vapaasti saataville kuten apteekkien lääkkeet" MTV 08:58 15.02

THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen ja kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) keskustelivat Huomenta Suomessa kannabiksen laillistamisesta.


THL:n asiantuntijoilta kova kannanotto: Suomen pitäisi luopua kokonaan huumeiden käyttäjien rankaisemisesta iltasanomat 16:50 14.02

Tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen THL:ltä toivoo, että huumausainelakia muutetaan radikaalisti Suomessa.


Poliisi kommentoi THL:n ehdotusta huumeiden käytön dekriminalisoinnista: ”Ei tarkoituksenmukaista” iltalehti 14:32 14.02

Poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi sanoo, että huumausaineiden käyttötilanteissa rikoslaki ja hoitoonohjaus eivät sulje toisiaan pois. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijat ehdottivat tiistaina julkaisemassaan huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumista eli dekriminalisointia. - Lähtökohtaisesti poliisi ei näe tarkoituksenmukaisena dekriminalisoida huumausaineita. Sinänsä huumausaineiden käytön ja haittojen vähentämiseen tähtäävä keskustelu on hyvä asia, poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi Poliisihallituksesta kommentoi THL:n ehdotusta Iltalehden pyynnöstä.


Pakolliset rokotukset kuohuttavat terveydenhoitoalalla: ”Kieltäytyminen voi johtaa työsuhteen päättymiseen” iltasanomat 17:24 13.02

Tartuntalain maaliskuussa voimaan astuva pykälä puhuttaa hoitoalan henkilökuntaan. THL:n ylilääkärin mukaan muutoksella yritetään parantaa potilasturvallisuutta.


Nykylain mukaan yli kolmasosa nuorista aikuisista on rikollisia – THL-asiantuntijat: Huumekäytön rangaistavuudesta tulisi luopua MTV 16:37 13.02

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijoiden mukaan huumeiden käytön rangaistavuudesta tulisi luopua. Aiheesta blogissaan kirjoittavat THL:n Päihteet ja riippuvuudet -yksikön tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen sekä kehittämispäällikkö Tuukka Tammi.


THL: Huumeiden käytöstä ei tulisi enää rangaista iltalehti 16:35 13.02

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa, että huumeiden käyttöön puututtaisiin jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon käytettävissä olevin keinoin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ehdottaa huumausaineiden käytön rangaistavuudesta luopumista. - Entistä enemmän on maailmassa käyty keskustelua siitä, onko tämä huumausainepolitiikassa ollut linja kovin hyvä ja onko se tuottanut niitä tuloksia mitä on haluttu, perustelee THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen.


Seura: Veikkaus sijoittaa eniten rahapeliautomaatteja köyhimpien asunalueille iltalehti 08:30 09.02

Lehden mukaan vähäosaisimmat maksavat käytännössä suurimman laskun Veikkauksen asiakastoiminnasta. Valtion rahapelimonopoliyhtiö Veikkauksen peliautomaatit keskittyvät alueille, joissa tulotaso ja koulutusaste ovat matalia, mutta työttömyysaste korkea, Seuran selvityksen mukaan varakkaimmilla alueilla peliautomaatteja on olemattoman vähän. Lehti on hankkinut julkisuuslain nojalla Veikkaukselta aineiston, jossa peliautomaattien sijoittelu käy ilmi postinumeroalueittain. THL:n, Helsingin yliopiston ja Peliklinikan tutkijat ovat tutustuneet aineistoon lehden pyynnöstä.


Työmiehen tuumaustunnilla käsiteltiin Suomen sisäilmaongelmia iltalehti 12:37 17.01

Työmiehen tuumaustunnilla pohdittiin esimerkiksi, miksi sisäilmaongelmista sairastuneet jäävät usein kokonaan sosiaaliturvan ulkopuolelle. - Sisäilman homeiden pysyvästi sairastuttamat ihmiset on jätetty yhteiskunnassamme heitteille. STM:n, THL:n ja TTL:n tutkijat syyllistävät homeesta sairastuneita väittäen edelleen heitä luulotautisiksi, kerrotiin Työmiehen tuumaustuntia edeltävässä tiedotteessa. Perussuomalaisten tuumaustunnilla perehdyttiin sisäilmasta sairastumiseen ja siihen, mitä tilanteelle voidaan tehdä.


Katso Työmiehen tuumaustunti suorana: ”Sisäilmasta sairastumiset ovat aitoja” iltalehti 10:54 17.01

Työmiehen tuumaustunnilla pohditaan esimerkiksi, miksi sisäilmaongelmista sairastuneet jäävät usein kokonaan sosiaaliturvan ulkopuolelle. - Sisäilman homeiden pysyvästi sairastuttamat ihmiset on jätetty yhteiskunnassamme heitteille. STM:n, THL:n ja TTL:n tutkijat syyllistävät homeesta sairastuneita väittäen edelleen heitä luulotautisiksi, kerrotaan Työmiehen tuumaustuntia edeltävässä tiedotteessa. Perussuomalaisten tuumaustunnilla perehdytään sisäilmasta sairastumiseen ja siihen, mitä tilanteelle voidaan tehdä.


Lapsia joutunut jopa sairaalahoitoon energiajuomista - THL:n asiantuntija: Pitäisi olla samat ikärajat kuin alkoholilla iltalehti 20:14 15.01

THL:n suosituksen mukaan 15-vuotiaiden ei pitäisi käyttää energiajuomia lainkaan. Valitettavan monet nuoret eivät noudata suositusta. Suomessa lapsia ja nuoria on joutunut sairaalahoitoon juotuaan liikaa energiajuomia. Asiasta uutisoi . Myrkytystietokeskuksen erikoislääkäri Pirjo Tynjälä kertoo Iltalehdelle, että energiajuomista voi saada myrkytysoireita, mikäli niitä käyttää runsaasti. Yksi 0,33 litran energiajuomatölkki vastaa suurin piirtein yhtä kahvi kupillista.


Influenssan huippu on vielä edessä – nämä merkit kertovat, että lapsen kanssa kannattaa mennä lääkäriin iltasanomat 19:11 15.01

Terveyskeskusten influenssakäyntimäärät ovat THL:n mukaan lisääntyneet lähes koko maassa ja muutamissa sairaanhoitopiireissä influenssa-aktiivisuus on jo ollut runsasta.


THL:ltä hyviä uutisia nyt jylläävästä influenssakaudesta – päinvastainen tilanne viime talveen verrattuna MTV 18:48 15.01

THL:n mukaan influenssa leviää tällä hetkellä maltillisemmin kuin viime vuoden influenssa. Suomessa kiertää nyt useita eri virustyyppejä, joten rokotteenkin teho on nyt aiempaa arviota kattavampi.


Uutiset