Talvivaaran jätevesisoppa jatkuu – Pekka Perä yrittää korkeimpaan oikeuteen MTV 11:13 22.05

Jo vuosia kestänyt oikeustaistelu Talvivaaran kaivoksen jätevesipäästöistä jatkuu edelleen.


AFP: Irak tuomitsi belgialaisen jihadistin kuolemaan iltalehti 11:11 22.05

Mies tuomittiin kuolemaan Isisin jäsenyyden vuoksi ja terrorismirikoksista. Irakilainen tuomioistuin on tuominnut Belgian kansalaisen kuolemaan, kertoo uutistoimisto AFP. Kuolemantuomio tuli äärijärjestö Isisin jäsenyydestä ja aktiivisuudesta terroristisessa toiminnassa. Tuomittu Tarik Jadaoun tunnetaan Isisissä taistelijanimellä Abu Hamza al-Beljiki. Hän on uhannut Eurooppaa propagandavideoilla.


Turisti syöksyi alas Loreley-kalliolta Saksassa - selvisi iltalehti 11:02 22.05

Loreley kohoaa 132 metrin korkeuteen Reinin itärannalla. 31-vuotias mies putosi maanantai-iltana alas Loreley-kalliolta Saksan Rheinland-Pfalzissa. Kuuluisa Loreley kohoaa 132 metrin korkeuteen Rein-joen itärannalla. Mies oli ottamassa valokuvia ja asettanut kameransa jalustalle, kun hänen asentonsa lipesi. Turistilla oli onnea, sillä hän putosi vain 20 metriä alas. Hän mursi syöksyssä olkapäänsä.


Sää Turku: Osittain pilvistä. Lämpötilat: ylin 22-24ºC, alin 9-11ºC. Osittain pilvistä. Hyvin lämmintä. Alin lämpötila 10ºC. Tuuli W, nopeus 10-15 km/h. 60.45 22.2833333 sää.tv 11:00 22.05

Sääennusteet suomesta ja maailmalta


Suomi näkyi Tanskassa muussakin kuin jääkiekossa uusisuomi 10:56 22.05

Tanskassa pelattu jääkiekon MM-turnaus varasti urheilun mediahuomion Suomessa, vaikka Leijonien taival päättyi jo ennen välierävaihetta. Vähemmälle huomiolle jäi Tanskan jalkapalloliigan mestaruustaisto, jossa suomalaispelaajat olivat osallisena.


Ravivihje: Toto5 Teivo 22.5.2018 iltasanomat 10:52 22.05

Tiistain T5-pelin varmavalinta löytyy rivin ainoasta suomenhevosten lähdöstä.


Israel kertoo käyttäneensä F-35-hävittäjää taistelutehtävissä iltasanomat 10:50 22.05

Israel on käyttänyt tiettävästi ensimmäisen maana amerikkalaista F-35-hävittäjää taistelutehtävissä, kertoo Jerusalem Post -lehti.


Lusikka alushousuissa voi olla viimeinen mahdollisuus hälyttää apua – kesälomat lisäävät tyttöjen pakkoavioliittojen ja silpomisen riskiä MTV 10:22 22.05

Göteborgissa neuvotaan tyttöjä piilottamaan alushousuihinsa lusikka ennen lentokentän turvallisuustarkastuksen läpi menemistä, jos tytöt pelkäävät, että heidät viedään ulkomaille pakkoavioliittoon tai silvottavaksi.


Mies soitti paniikissa poliisille Ohiossa: ”Sika seuraa minua, enkä tiedä mitä tehdä” iltalehti 10:19 22.05

North Ridgevillen poliisi luuli puhelua humalaisen mölinäksi, mutta seuraajaporsas olikin todellinen. North Ridgevillen poliisi (NRPD) Ohion osavaltiossa Yhdysvalloissa kertoo saaneensa lauantaiaamuna kello 5.26 puhelinsoiton mieheltä, joka oli kävelemässä rautatieasemalta kotiin. - Hän sanoi, että sika seuraa häntä eikä hän tiedä mitä tehdä, poliisiasema kirjoitti Facebook-sivuillaan.


Pekka Perä ei tyydy hovioikeuden tuomioon ympäristörikoksista - jätti valituslupahakemuksen iltalehti 10:18 22.05

Talvivaaran perustaja Pekka Perä ei ole tyytyväinen hovioikeuden tuomioon. Rovaniemen hovioikeus tuomitsi maaliskuussa Talvivaaran toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toimineen Pekka Perän kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä ympäristön turmelemisesta. Lisäksi hovioikeus korotti käräjäoikeuden antamaa 300 000 euron yhteisösakkoa puoleen miljoonaan. Perä on kiistänyt kaikki syytteet. Rovaniemen hovioikeudesta kerrotaan Iltalehdelle, että Perän puolustus jätti maanantaina iltapäivällä valituslupahakemuksen Rovaniemen hovioikeuteen. Tämä tarkoittaa, että Perä haluaa tapaukseen korkeimman oikeuden (KKO) kannan.


Ruotsin MM-finaalin sankari olisi halunnut edustaa Leijonia – byrokratia esti toiveen toteutumisen iltasanomat 10:11 22.05

Kainuulaissyntyisen Ritva Zibanejadin Mika-poika voitti sunnuntaina jääkiekon maailmanmestaruuden.


Kysy nämä kaksi kysymystä työhaastattelussa - ne voivat ratkaista paikan saamisen, asiantuntija kertoo iltalehti 10:09 22.05

Työntekijän kannattaa selvittää, minkälaista asennetta työpaikan kulttuurissa haetaan, luennoitsija ja menestyskirjailija Mark Murhpy kertoo. Joskus voi huomata olevansa väärässä työssä, ja se on piinallinen kokemus. Mutta syynä ei ole välttämättä taidonpuute, vaan se, ettei työpaikan kulttuuri sovi lainkaan työntekijälle.


Yle: EU aikoo leikata maataloustukia - Suomen luonto joutumassa kärsijäksi iltalehti 10:01 22.05

EU-komission ehdottomat maataloustukien leikkaukset osuvat selvästi enemmän ympäristötukiin kuin maatalouden saamiin suoriin tukiin, kertoo Yle. Britannian EU-eron vuoksi Euroopan komissio etsii nyt säästökohteita. Komissio on esittänyt viiden prosentin leikkausta maataloustukiin vuosina 2021-2027. mukaan maatalouden kehittämis- ja ympäristöohjelmilta aiotaan leikata enemmän kuin maatalouden suorista tuista. - Jos tällainen viiden prosentin leikkaus nimellishinnoista tehdään ja vielä niin, että leikkausten painopiste olisi maaseudun kehittämisohjelmassa jopa 15 prosentin tasoa, niin se tarkoittaisi käytännössä sitä, että meidän tulisi tinkiä merkittävästi maatalouden ympäristönsuojelu- ja ilmastotavoitteista, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila toteaa Ylelle.


Sää Turku: Enimmäkseen selkeää. Alin lämpötila 7ºC. Enimmäkseen selkeää. Lämpötilat: ylin 23-25ºC, alin 8-10ºC. Osittain pilvistä. Hyvin lämmintä. Alin lämpötila 9ºC. Tuuli W, nopeus 10-15 km/h. 60.45 22.2833333 sää.tv 10:00 22.05

Sääennusteet suomesta ja maailmalta


Apina karkasi häkistään kansainvälisellä lentokentällä Texasissa – "Eläin nyt matkalla uuteen kotiinsa" MTV 09:58 22.05

Yhdysvaltain Texasissa häkistään karannut apina on aiheuttanut pienimuotoista sekasortoa San Antonion kansainvälisellä lentokentällä. 


Apina karkasi häkistään kansainvälisellä lentokentällä Texasissa – "eläin nyt matkalla uuteen kotiinsa" MTV 09:58 22.05

Yhdysvaltain Texasissa häkistään karannut apina on aiheuttanut pienimuotoista sekasortoa San Antonion lentokentällä. 


Pitkäveto: Veikkausliiga pääroolissa – sivuosaa näyttelee Superpesiksen yllätyshaku iltasanomat 09:30 22.05

Tiistain näyttämönä ovat kotimaan kentät. Otetaan kuitenkin Veikkausliigan ja Superpesiksen lisäksi myös yksi aikainen veto ensi lauantain Championshipin nousukarsintafinaaliin.


Hurja kiinniottotilanne tallentui videolle - poliisi lamautti väkivaltaisen miehen Turussa iltalehti 09:25 22.05

Poliisi epäilee vuonna 1989 syntynyttä miestä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Videolla näkyy Iltalehden lukijan kuvaama kiinniottotilanne Turussa maanantaina. Turussa Lausteella tapahtui pahoinpitely maanantaina iltapäivällä. Poliisille tuli ilmoitus asiasta kello 16.20. Pahoinpitely oli alkanut yksityisasunnossa.


EU aikoo Pitkäaikainen Predatorsin poliisi ei pitänyt siellä lohkareita, jotka työhaastattelussa -

Uutiset