Kela-takseista hässäkkä: Uusi kilpailutus aloitetaan Uudellamaalla uusisuomi 13:08 16.10

Kela aloittaa uuden kilpailutuksen Kela-takseista Uudellamaalla. Tiedotteessaan Kela myöntää, että sen korvaamia taksimatkoja ”ei ole saatu tehdyn sopimuksen vaatimalle tasolle”. Ongelmat ovat näkyneet asiakkaille ruuhkina taksien välityskeskuksessa sekä myöhästymisinä ja toteutumattomina matkoina.


Kela-taksien vakavat ongelmat halutaan korjata lakimuutoksilla: ?"Siellä ei ole riittävästi autoja" MTV 22:52 31.08

Kela valmistelee ehdotuksia Kela-takseihin liittyvien lakien mahdollisiin muutostarpeisiin. Kelan hallitus päätti asiasta kokouksessaan torstaina.


TS: Kela-kyydin hinta ei olekaan kaikkialla sama – 20e:n kyydissä jopa 4,83e:n ero uusisuomi 11:00 25.07

Kela-taksien hinnassa voi olla jopa 4,83 euron ero, vaikka molemmat mittarit näyttäisivät loppusummaksi 20 euroa, selviää Turun Sanomien tekemästä vertailusta.


11 taksikuskia kuoli ampumisessa Etelä-Afrikassa – olivat palaamassa kollegansa hautajaisista iltasanomat 04:01 23.07

Minibussitaksien kuljettajat joutuivat ampujan väijytykseen maan itäosassa.


Kela-taksien tilanne vaihtelee edelleen päivittäin: ”Yksikään asiakas ei saa jäädä palvelematta” uusisuomi 16:51 13.07

Kelan mukaan sen tilanne sen maksamien Kela-taksien tilausten jonotusjoissa ja kuljetuksissa on parantunut merkittävästi niissä välityskeskuksissa, joissa ongelmia oli etenkin ensimmäisen viikon aikana. Tilanne vaihtelee Kelan mukaan kuitenkin päivittäin.


Kansanedustaja selvitti Kela-taksien ongelmaa: Sairaalassa käytössä poikkeusjärjestely uusisuomi 13:40 11.07

Kansanedustaja, Kelan varavaltuutettu Ilmari Nurmisen (sd.) mukaan Kela-taksien ongelmien suurin syy on puhelinpalveluissa.


Kela jättänyt kirjallisen reklamaation yhdelle taksien välityskeskukselle – ongelmia kahdessa maakunnassa MTV 13:53 10.07

Kela on jättänyt kirjallisen reklamaation yhdelle taksien tilausvälityskeskukselle puhelinpalvelujen ruuhkautumisesta kahdessa maakunnassa.


Kela-taksien kyytiongelmat ovat lähes ohi – ruuhkia purettu lisäämällä välittäjien määrää MTV 18:26 09.07

Kelan kilpailuttamien taksipalveluiden ongelmat ovat ratkeamassa.


Kela-taksien palvelut vaikuttavat olevan sekaisin – Kelan pääsuunnittelija Anne Giss arvioi, mikä on ongelma: Maksamme nykyään vähemmän kuljettajille MTV 08:56 05.07

Osa Kela-taksien palveluista näyttäisi olevan sekaisin. Maakunnista on kantautunut kertomuksia, joissa Kelan asiakkaat ovat joutuneet odottamaan kyytejään todella pitkään, ja osa ei ole päässyt tarvitsemaan hoitoon lainkaan.


Kokoomuslainen havahtui: Menikö Kela-taksien kilpailutus pieleen? uusisuomi 13:59 04.07

Kela-taksien kilpailutus on saattanut epäonnistua ja tapahtua uuden taksilain hengen vastaisesti, arvioi eduskunnan liikennevaliokunnan jäsen, kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra.


Kokoomuslainen havahtui: Menikö Kela-taksien kilpailutus pieleen? – ”Lain henki jää käyttämättä” uusisuomi 13:59 04.07

Kela-taksien kilpailutus on saattanut epäonnistua ja tapahtua uuden taksilain hengen vastaisesti, arvioi eduskunnan liikennevaliokunnan jäsen, kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra.


Palveluntuottaja Kelan taksimuutoksen ongelmista: Valmisteluaika muutokselle aivan liian lyhyt – edes taksien tekniikka ei ole vielä valmis MTV 13:18 04.07

Kelan taksikyydeissä on viime päivinä ollut ongelmia etenkin Lapissa ja Itä-Suomessa. Tämän kuun alusta alkaen kaikki Kelan korvaamat taksimatkat on pitänyt tilata Kelan alueelliselta sopimuskumppanilta.


Taksikuskit varoittivat jo etukäteen Kela-kaaoksesta – ”Onko uudistuksessa järjestelmävika?” uusisuomi 11:22 04.07

Osa Kela-taksien ongelmista liittyy varmasti taksiuudistuksen siirtymävaiheeseen, mutta asiaa on seurattava äärimmäisen tarkasti järjestelmävian varalta, vaatii vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen.


Taksikuskit varoittivat jo etukäteen – Kansanedustaja: Onko Kela-kaaos järjestelmävika? uusisuomi 11:22 04.07

Osa Kela-taksien ongelmista liittyy varmasti taksiuudistuksen siirtymävaiheeseen, mutta asiaa on seurattava äärimmäisen tarkasti järjestelmävian varalta, vaatii vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen.


Osa taksien Kela-palveluista täysin sekaisin – Kela lupaa tilanteen paranevan pian, vaikka "yksikin ongelma on liikaa" MTV 13:41 03.07

Uusi taksilaki on astunut voimaan, ja osa Kela-taksien palveluista näyttäisi olevan sekaisin. Maakunnista on kantautunut kertomuksia, joissa Kelan asiakkaat ovat joutuneet odottamaan kyytejään todella pitkään, ja osa ei ole päässyt tarvitsemaan hoitoon lainkaan.


Taksien hinnoittelu on vapautunut – jatkossa taksi voi olla vaikka kuorma-auto MTV 05:25 01.07

Suomen taksilainsäädännön suuri uudistus astui voimaan vuorokauden vaihteessa. Jatkossa taksialalla on vapaata sekä hinnoittelu että kilpailu.


Näin valitset taksin – taksiuudistus vapauttaa hinnoittelun ja kulkuneuvon mallit: Hevonen ja bussi eivät silti kelpaa takseiksi MTV 13:37 30.06

Kannattaa olla tarkkana etenkin aluksi, kun taksiuudistus tuo kyyteihin vapaan hinnoittelun heinäkuun alussa. Taksien kilpailua vapauttava laki tuo kuluttajalle mahdollisuuden kilpailuttaa kyytinsä, mutta hintojen selvittäminen voi vaatia vaivannäköä.


Taksiliikenne mullistuu sunnuntaina: Kysyimme Ruotsista, mitä hyvää ja mitä huonoa taksien vapauttamisesta seurasi iltasanomat 10:27 27.06

Ruotsin taksiliiton johtajan mukaan mahdollisten kiskurihintojen kitkeminen on tärkeää.


Uusi taksilaki tuo kuluttajalle valinnanvaraa, mutta vertailu voi käydä työlääksi – "Välillä puhutaan, että se on ihan villi länsi" MTV 17:55 25.06

Taksien kilpailua vapauttava laki tuo kuluttajalle mahdollisuuden kilpailuttaa kyytinsä, mutta hintojen selvittäminen voi vaatia vaivannäköä. Uusi laki tulee voimaan heinäkuussa.


6 esimerkkiä, näin joukkoliikenne mullistuu: Kotiovelta toiseen kaupunkiin yhdellä lipulla, naapurille lasku kimppakyydistä... iltasanomat 22:05 13.06

Taksien ja takseja vastaavien palvelujen hinnoittelut vapautuvat. Trafi valvoo, onko kuljettajan auto esteetön.


Liekkimeri valtasi maalivahdilta selkäpiitä karmiva toisen aluksen kylkeen

Uutiset