Suomalaisten luottamus Euroopan unioniin kasvussa – 70 prosenttia kansalaisista ei halua erota EU:sta MTV 12:12 07.12

Suomalaisten luottamus Euroopan unionia kohtaan on kasvussa, selviää Taloudellisen tietotoimisto TAT:n Kansan arvot 2017 –tutkimuksesta. Yhä useampi suomalainen myös uskoo, että Suomi tarvitsee jatkossa enemmän ulkomaista työvoimaa.


Tutkimus: Suomalaiset eivät luota hallitukseen - luottamus laskenut dramaattisesti kolmessa vuodessa iltalehti 10:36 05.12

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset luottavat poliisiin, koulutukseen, terveydenhuoltoon, puolustusvoimiin, oikeuslaitokseen ja suomalaisiin yrityksiin. Hallitukseen luottaa vain alle kolmannes suomalaisista. T-Median ja Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) julkaistun Kansan Arvot 2017 -tutkimuksen mukaan suomalaiset luottavat edelleen poliisiin, koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Poliisiin luottaa erittäin tai melko paljon 88 prosenttia suomalaisista, koulutusjärjestelmään 86 prosenttia ja terveydenhuoltojärjestelmään 82 prosenttia suomalaisista. Seuraavana tulevat puolustusvoimat (79 prosenttia) ja oikeuslaitos (77 prosenttia).


Juha Sipilän hallitukselle ennätyksellisen heikot lukemat: "Luottamusta rapauttanut soten ympärillä vellova epävarmuus" uusisuomi 07:59 05.12

Suomalaisten luottamus pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen pudonnut poikkeuksellisen alhaiselle tasolle. T-Median ja Taloudellisen tiedotustoimiston  Kansan Arvot 2017 -tutkimuksen mukaan luottamus hallitukseen "kyntää pohjamudissa".


Kysely paljastaa karuja lukuja kansalaisten luottamuksesta Suomen hallitukseen MTV 05:29 05.12

Luottamus poliittiseen päätöksentekoon on vajonnut heikolle tasolle, kertoo Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) ja T-Median kyselytutkimus.


Näin kruununprinssi pääsi eroon kilpailijoistaan - Saudien kuningashuoneen suuri puhdistus iltalehti 07:32 14.11

Saudi-Arabian kruununprinssi pidätytti 200 ministeriä, prinssiä ja liikemiestä korruption vastaisessa operaatiossa. Pääkohde oli kuitenkin kuninkaallinen perhe. Ensimmäinen vihje siitä, että jotain oli pielessä, oli kirje. Riadin Ritz-Carlton-hotellin asiakkaat saivat 4. marraskuuta kirjeen, jossa todettiin että asiakkaita ei enää kyetä majoittamaan hotellissa toistaiseksi paikallisen viranomaisen varattua yllättäen hotellista huoneita. Puhdistus oli jo käynnissä. Muutamassa tunnissa turvallisuusjoukot olivat pidättäneet kymmeniä Saudi-Arabian poliittisen ja taloudellisen eliitin edustajia pääasiassa pääkaupungissa Riadissa ja Jeddan rannikkokaupungissa. Pidätettyjen joukossa oli 11 prinssiä sekä ministereitä että upporikkaita liikemiehiä.


Juhani Tammisella huikeat asuntosijoitukset: arvo useita miljoonia - ”Ei voi valittaa” iltalehti 13:29 01.11

Juhani Tammisen firma tekee hyvää tulosta koulutuskeikoilla. Sen lisäksi Tamminen operoi aktiivisesti ja taitavasti asuntomarkkinoilla. - Ei voi valittaa. Näin summaa Juhani Tamminen taloudellisen tilanteensa.


Säästöpankkiryhmä: Rikastuminen ei kiinnosta suomalaisia - rahat mieluummin patjan alle iltalehti 10:02 31.10

Suomalaiset eivät ole kiinnostuneita sijoittamisesta tai säästämisestä, ilmenee Säästöpankkiryhmän Säästämisbarometri 2017 - kyselystä. - Vaikka oman talouden tulevaisuus nähdään aiempaa valoisampana, suuri osa kokee säästämisen suurimmaksi esteeksi heikon henkilökohtaisen taloudellisen tilanteen. Samalla kuitenkin 68 prosenttia säästämisen tai sijoittamisen aloittaneista on tyytyväisiä päätökseensä, Säästöpankkiryhmän kyselystä ilmenee, barometrin tulos kertoo. Säästöpankkiryhmän mukaan kysely maalaa ”karun kuvan” suomalaisten suhtautumisesta sijoittamisen ja säästämisen eri muotoihin:


Tuore tutkimus kyseenalaistaa hallituksen leikkauslinjan hyödyt: työttömien hoputtaminen hanttihommiin ei sittenkään kannata? iltalehti 09:37 25.10

VATT:n tuore tutkimus kyseenalaistaa hallituksen päätöksen lyhentää ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Hallituksen tavoitteena on saavuttaa merkittäviä säästöjä työttömyysturvamenoihin. Yhtenä keinona saavuttaa tavoitteensa se lyhensi ansiosidonnaista työttömyysturvaa 100 päivällä tämän vuoden alussa. Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) tuore tutkimus kuitenkin kyseenalaistaa hallituksen toiminnan tuomat hyödyt.


Kaavin timanttiesiintymän arvo jopa yli 220 miljoonaa dollaria - Kaikki on kiinni timanttien laadusta iltalehti 06:59 19.10

Kaaville Pohjois-Savoon on perusteilla timanttikaivos. Esiintymän arvoksi on Karelian Diamond Resources esittänyt Lontoon pörssissä yli 220 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Kaavin timanttiesiintymän kokonaisvarojen arvio on 2 225 000 karaattia, ja alustavan taloudellisen arvioinnin mukaan timanttiesiintymän arvoksi on esitetty yli 220 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Tiedot löytyvät Karelian Diamond Resources -yhtiön tiedotteesta elokuun alusta. Yhtiön mukaan kaivos saattaa hyvinkin olla taloudellisesti kannattava, kunhan sen toiminta saadaan käynnistettyä. Iltalehti ei tavoittanut Karelian Diamond Resources -yhtiön edustajia kommentoimaan Kaavin kaivoksen toimintasuunnitelmista ja timanttiesiintymän arvosta. Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) erikoistutkija Kari A. Kinnunen osaa kuitenkin kertoa realiteetit timanttikaivoksen perustamisesta yleisellä tasolla. Odotuksia ja oletuksia


Winnipegiläismiestä syytetään Suomen tappajan huijaamisesta - 12 miljoonaa dollaria katosi taivaan tuuliin iltalehti 22:03 18.10

Pelaaja-agentti höynäytti kahta entistä NHL-pelaajaa. NHL:ssä 2001-15 Atlanta Thrashersissa, Ottawa Senatorsissa, San Jose Sharksissa, Minnesota Wildissa ja Anaheim Ducksissa pelannut hyökkääjä Dany Heatley sekä koko uransa (1997-2015) Ottawa Senatorsissa tahkonnut puolustaja Chris Phillips ovat joutuneet huijarin uhriksi. CBC News kertoo, että 54-vuotias winnipegiläismies on syytteessä huijauksesta, rahanpesusta ja varkaudesta. Pelaaja-agenttina ja taloudellisena neuvonantajana toiminut mies on Winnipegin poliisin mukaan huijannut Heatleyltä ja Phillipsiltä yli 12 miljoonaa dollaria.


Kansanedustaja huolestui maanviljelijöiden itsemurhista: "Suru-uutisia eri puolilta maata" iltalehti 16:17 16.10

Kaj Turusen mukaan tilanne on huonontunut merkittävästi kuluvana syksynä. Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (s) kysyy kirjallisessa kysymyksessään, mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä maatalousyrittäjien taloudellisen aseman ja henkisen jaksamisen parantamiseksi sekä itsemurhien ehkäisemiseksi. Turunen väittää viljelijöiden itsemurhien lisääntyneen merkittävästi. Turunen kertoo Iltalehdelle, ettei asiaa ole selvitetty tarkemmin, mutta ilmoittaa saaneensa ”hälyttävän paljon” yhteydenottoja eri puolilta maata - pääasiassa Itä-, Pohjois- ja Keski-Suomesta.


Uutiset