Nyt tulee ankeriaiden maihinnousu – yli 80 000 ankeriaanpoikasta lennätetään Suomeen MTV 14:28 20.08

Suomeen saapuu tiistaina yli 80? 000 ankeriaanpoikasta, kertoo Kalatalouden Keskusliitto.


Maaseudun Tulevaisuus: Keskusjärjestöt asettuvat maatalouden kriisipaketin taakse iltasanomat 06:10 20.08

Hallitus on sorvaamassa kuivuudesta kärsineelle maataloudelle tukitoimia, joista on määrä päättää hallituksen budjettiriihessä ensi viikolla.


Työryhmä: Maatiloilla tarvitaan uusia markkinointitaitoja ja teknisiä ratkaisuja, kannattavuuskriisiin ei ole hokkuspokkus-ratkaisua MTV 03:00 20.08

Yksi suomalaisen maatalouden suurista haasteista on asiantuntijoiden mukaan heikko kannattavuus, jota ratkotaan niin ruohonjuuritasolla kuin yhteiskunnan huipullakin.


Antureita peltoihin, keinolihaa pizzoihin, maissinviljelyä Etelä-Suomessa – megatrendit myllertävät maataloutta lähivuosikymmeninä MTV 03:00 20.08

Maatilojen määrä Suomessa on laskenut 1960-luvulta lähtien ja laskun ennakoidaan jatkuvan. Myös muut trendit voivat lähivuosikymmeninä mullistaa maatalouden rakenteita.


Ekonomistit varoittavat Suomea: ”Tämä ei ole mikään helppo palapeli” uusisuomi 11:09 18.08

Suomen Pankin vanhempi ekonomisti Petri Mäki-Fränti varoittaa Siuomen talouden pitkan aikavälin kasvunäkymien olevan vaimeat. Sekä Mäki-Fränti että Aktian pääekonomisti Heidi Schauman kiinnittävät erityistä huomiota työmarkkinoihin ja työn tuottavuuteen.


Suomen talouden suurimmat riskit tulevat ulkomailta – Kauppasodan vaikutukset näkyvät jo MTV 19:45 17.08

Suomen talouden merkittävimmät riskit tulevat tällä hetkellä maailmalta. Liiran romahtamiseen edennyt Turkin taloudellinen kriisi voi synnyttää murheita myös Suomen markkinoille. Myös kauppasodan kiihtyminen ja Britannian ero EU:sta varjostavat Suomen taloutta.


Trump haluaisi murtaa nyt kvartaalitalouden – Raportointi vain 2 kertaa vuodessa uusisuomi 16:18 17.08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on pyytänyt markkinavalvojaa selvittämään, mitä seuraa, jos pörssiyhtiöt raportoivat tuloksestaan vain kahdesti vuodessa. Nyt listayhtiöt julkistavat tuloksensa neljännesvuosittain.


Pääkirjoitus: Talouden hukattu vuosikymmen ohi iltasanomat 21:00 16.08

Lamasta toivuttiin kuudessa vuodessa eikä vasta vuosikymmenen kuluttua.


Suomalaisasiantuntija ihmettelee Genovan sillan totaaliromahdusta: ”Äärimmäisen harvinaista” uusisuomi 07:37 15.08

Ainakin 26 ihmistä kuoli tiistaina moottoritiesillan romahdettua Italian Genovassa. Suomalaisasiantuntija ihmettelee sillan totaaliromahdusta Tekniikka&Talouden haastattelussa.


Sipilä: Maatalouden avuksi valmistellaan täsmä­toimia – ”Kriisiapua tarvitaan” iltasanomat 17:10 12.08

Sipilä kommentoi sunnuntaina maatalouden ahdinkoa ja verotusta.


Yle: Sipilä pohtii tukia ahdingossa olevalle maataloudelle iltasanomat 21:01 09.08

”Hallituksen on yhdessä katsottava toimia maatalouden akuutin tilanteen korjaamiseksi.”


Pääkirjoitus: Talouden iskut ovat myös turvallisuusuhka iltasanomat 21:00 09.08

Isojen maiden talousiskuista voi roiskua heijastushaittoja Suomeen asti.


Orpo: Suomen velkaantuminen saatava pysähtymään kokonaan ensi vuoden aikana MTV 21:58 08.08

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) katsoo, että Suomen julkisen talouden velkaantuminen olisi saatava ”kokonaan pysähtymään ensi vuoden, tulevan vuoden aikana”.


Petteri Orpo Suomen velasta: ”Tässä tilanteessa ei voi elää tulevien sukupolvien piikkiin” uusisuomi 15:28 08.08

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) katsoo, että Suomen julkisen talouden velkaantuminen olisi saatava ”kokonaan pysähtymään ensi vuoden, tulevan vuoden aikana”.


Talouskehitys on ollut hyvää, mutta tiukka linja jatkuu – MTV Uutisten Jussi Kärki hallituksen suosiosta: "Minkä talouskasvu tuo, sote vie" MTV 22:35 06.08

Valtiovarainministeri Petteri Orpo kertoi, että hallituksen on jatkettava tiukkaa taloudenpitoa hyvästä talouskehityksestä huolimatta, sillä valtio ottaa lisää velkaa ensi vuonna.


Orpo: Tiukka taloudenpito jatkuu – Suomi ottaa lisää velkaa taas ensi vuonna MTV 18:59 06.08

Valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoo, että hallituksen on jatkettava tiukkaa taloudenpitoa hyvästä talouskehityksestä huolimatta, sillä valtio ottaa lisää velkaa ensi vuonnakin.


Ekonomisti suomii väittelyä kannustinloukuista: ”Paperirumban byrokratialoukut voivat olla suurempia esteitä” uusisuomi 17:39 06.08

Nordean yksityistalouden ekonomisti, kannustinloukkututkija Olli Kärkkäinen kirjoittaa blogissaan, että keskustelussa työllistymisestä pitäisi mieluummin tarkastella byrokratialoukkuja kuin kannustinloukkuja.


Nobelistin tyly arvio kauppasodasta: ”Silloin Donald Trump on muuttanut maailmaa pysyvästi huonompaan suuntaan” uusisuomi 19:40 05.08

Talouden nobelisti, Columbian yliopiston professori ja Roosevelt Instituutin pääekonomisti Joseph E. Stiglitz arvioi, että Yhdysvalloilla on suuri riski hävitä kauppasota Kiinaa vastaan.


Suomen ensi vuoden budjetin käsittely alkaa – Ekonomisti: ”Katse kiinnittyy verotukseen” uusisuomi 10:21 05.08

Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen ei odota ”suurempia yllätyksiä” ensi viikolla alkavista budjettineuvotteluista.


Englantilaista ilotulitusta kiipeilemällä kiukuttelu puhuttaa ”Epäreilua kritiikkiä Norjassa kuulustelukertomus liiku” Pallokerho TPS sopimus Ferrarille vei sorsajahdin

Uutiset