Poliisi pyytää apua: Kuvan muistisairas mies jo lähes viikon kateissa Tampereella iltalehti 11:40 23.10

Tampereen poliisi etsii 67-vuotiasta miestä, joka katosi Pohtolankadulta 18. lokakuuta. Mies on ollut kateissa viime viikon keskiviikosta lähtien. Poliisi on etsinyt miestä ja saanut runsaasti havaintoja hänen liikkumisestaan torstaina 19. päivä ja perjantaina 20. päivä, mutta kaipaa yhä tuoreempia havaintoja. Mies kärsii poliisin mukaan muistisairaudesta. Hän on 67 vuotta vanha, 165 senttiä pitkä ja normaalivartaloinen.


Poliisi Tampereen mielenosoituksista: Kaksi kiinni otettua vapautettu, tutkinta kesken iltalehti 14:46 22.10

Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia väkivaltaisena mellakkana. Tampereella lauantaina järjestetyt mielenosoitukset kärjistyivät osapuolten välisiksi yhteenotoiksi. Poliisi kertoi eilen tutkivansa Tampereen eilisen vastamielenosoituksen tapahtumia väkivaltaisena mellakkana. Väkivallanteot kohdistuivat Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) mielenosoittajia vastaan ja osin myös poliisiin.


Ehdottomaan vankeuteen tuomittu Asema-aukion pahoinpitelijä Jesse Torniainen etunenässä uusnatsien mielenosoituksessa iltalehti 13:57 22.10

Helsingin Asema-aukion törkeästä pahoinpitelystä vankilaan tuomittu Jesse Torniainen osallistui uusnatsien mielenosoitukseen Tampereella. Asema-aukion pahoinpitelystä tuomittu Jesse Torniainen nähtiin uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoittajajoukon etunenässä. Hän ei tiettävästi osallistunut kahakointiin. Tapahtumapaikoilta kuvatuissa videoissa näkyy, kuinka Torniainen antaa ohjeita muille mielenosoittajille.


Saunatonttu syttyi palamaan Tampereella – oli asunut kiukaalla jo pitkään iltasanomat 22:07 21.10

”Se tekee tämän vieläkin kummallisemmaksi.”


Mielenosoittajan yllä oli armeijan maastopukua muistuttava asu iltalehti 20:10 21.10

Tampereella lauantaina järjestetyssä uusnatsistisessa mielenosoituksessa yhdellä mielenosoittajalla näkyi asu, joka muistutti armeijan pukua. Maastopuvun kuosi vapautettiin vuonna 2016, kertoo pääesikunnan viestinnän päivystäjä Anna Lind. Hänen mukaansa on valmistajia, jotka tuottavat kuosia, joka on hyvin armeijan maastopuvun näköinen. -  Jos henkilöllä on kaupasta ostettu retkipuku, sitä saa käyttää vapaasti. Jos se on kaupasta ostettu retkipuku ja siihen on liitetty meidän tunnuksiamme, niin niiden käyttäminen sellaisessa ei ole oikein, Lind sanoo.


Uusnatsien mielenosoituksen osallistuja liikkui sotilaan asussa – Pääesikunta: Jos aito sotilaspuku, käyttö on kielletty iltasanomat 19:55 21.10

Tampereella mielenosoittajan asu muistutti armeijan maastopukua.


IL seuraa: Uusnatsit ja antifasistit marssivat Tampereella - marssijat lähtivät liikkeelle iltalehti 18:35 21.10

Äärijärjestöt marssivat Tampereella sananvapauden puolesta. Iltalehti seuraa Tampereen tapahtumia. Liikkeellä on kaksi äärijärjestöä politiikan vastakkaisilta laidoilta. Äärioikeisto lähti liikkeelle Laukontorilta hieman ennen kello yhtä. Uusnatseja vastustavat antifasistit kokoontuivat puolestaan Keskustorille jo yhdentoista aikoihin. Keskustori on sittemmin jo tyhjentynyt mielenosoittajista. Äärioikeiston marssi on toistaiseksi edennyt rauhalllisesti ja sujunut ilman välikohtauksia. Mielenosoittajat ovat saapuneet Tampereen oikeustalolle. Marssijat pysähtyivät oikeustalon eteen ja paikalla on tarkoitus pitää puheita. Iltalehti seuraa tapahtumia paikan päällä.


Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana iltalehti 17:38 21.10

Poliisi on julkaissut tiedotteen, jossa se pyrkii selventämään Tampereen tämänpäiväisiä tapahtumia. Tampereella oli tänään kaksi mielenosoitusta, uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) ja heidän vastustajiensa. Poliisin mukaan vastamielenosoitusta pitäneet ryhmittymät pyrkivät hyökkäämään varsinaisen mielenosoituksen osallistujia kohtaan muun muassa Hämeensillalla ja Satakunnansillalla, ja heittelivät paukkupommeja sekä toisia mielenosoittajia että poliiseja kohti.


Uusnatsit ja vastamielenosoittajat ottivat yhteen Tampereella – poliisi tutkii väkivaltaista mellakkaa iltasanomat 17:09 21.10

Poliisi joutui turvaamaan uusnatsien sananvapautta. Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana.


Neljä otettu kiinni Tampereella mielenosoitusten yhteydessä - junaliikenne kulkee taas iltalehti 16:32 21.10

Tampereella poliisi on ottanut yhteensä neljä ihmistä kiinni mielenosoitusten yhteydessä, kertoo Sisä-Suomen poliisi Twitterissä. Poliisi kertoo alkavansa tutkia tähän mennessä tapahtunutta epäiltynä väkivaltaisena mellakkana. Tampereella ovat olleet käynnissä uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) ja heidän vastustajiensa mielenosoitukset. Suurin osa mielenosoittajista on poistunut, poliisi kertoi neljän aikaan iltapäivällä Twitterissä.


Eurojackpot-voitto tuo ilotulituksen Savonlinnaan: "Pyrotekninen spektaakkeli" iltalehti 16:07 21.10

Veikkaus järjestää perinteisesti ilotulituksen kaupungeissa, joissa on pelattu Eurojackpot-voitto. Veikkauksen tiedottaja Pipsa Öhman kertoo, että perinne alkoi huhtikuussa, kun Tampereella pelattiin kaikkien aikojen suurin Eurojackpot-voitto (87 miljoonaa euroa). Ilotulitus järjestettiin toisen kerran tänä vuonna samassa kaupungissa, kun sinne osui toinenkin täysosuma (46,5 miljoonaa euroa). Myös Savonlinnassa aiotaan järjestää vastaava ilotulitus, jolle juhlistetaan Kerimäelle osunutta 41,6 miljoonan pottia. Myös lipukkeen myyntipaikassa järjestetään perinteiset kakkukahvit. Tapahtumien aikataulut ovat edelleen auki.


Neljä otettu kiinni Tampereella mielenosoitusten yhteydessä iltasanomat 15:40 21.10

Tampereella poliisi on ottanut yhteensä neljä ihmistä kiinni meneillään olevien mielenosoitusten yhteydessä, kertoo Sisä-Suomen poliisi Twitterissä.


Poliisi: Mielenosoittajia meni raiteille Tampereella - junaliikenne pysäytettiin tilapäisesti iltalehti 15:26 21.10

Tampereella junarata Vaasan ja Porin suuntaan on käytössä jälleen, kertoo poliisi Twitterissä. Junaliikenne oli tilapäisesti pysäytetty, koska raiteilla oli poliisin mukaan mielenosoittajia. Poliisi on ottanut yhteensä neljä ihmistä kiinni meneillään olevien mielenosoitusten yhteydessä, kertoo Sisä-Suomen poliisi Twitterissä.


Poliisi joutunut sulkemaan siltoja ja keskeyttämään junaliikenteen Tampereella – uusnatsit oikeustalolla, raiteilla vastamielenosoittajia iltasanomat 14:48 21.10

Tampereella junaliikenne oli tilapäisesti pysäytetty Vaasan ja Porin suuntaan. Raiteilla oli mielenosoittajia, kertoo poliisi Twitterissä.


Poliisi joutunut sulkemaan siltoja ja keskeyttämään junaliikenteen Tampereella – Uusnatsit osoittavat mieltään oikeustalolla iltasanomat 14:48 21.10

Tampereella junaliikenne oli tilapäisesti pysäytetty Vaasan ja Porin suuntaan, raiteilla olleiden mielenosoittajia, kertoo poliisi Twitterissä.


Uutiset