Saabin teknologiakeskus Tampereelle – kehittävät elektronisen sodankäynnin hyökkäysvälineitä iltasanomat 18:40 17.01

Tampereella aletaan kehittää myös sensoreita, jotka ovat passiivisia ja käytettävissä puolustukseen.


Kukkakauppias järkyttyi: Kukkalaitteet varastetaan suoraan kappelin hyllyltä ennen vainajan siunaustilaisuutta iltalehti 13:21 17.01

Tampereella kukkia on viety kappelista ja kaivettu ylös haudoilta, sanoo kukkakauppias Sari Salminen. Sureville omaisille tämä voi aiheuttaa lisätuskaa. Tampereella sijaitsevan Lamminpään kukka- ja hautauspalvelun toimitusjohtaja Sari Salminen on viime aikoina törmännyt uuteen, erittäin ikävään ilmiöön. Kahdesta siunaustilaisuudesta kukkalaitteet ovat hävinneet Lamminpään kappelin hyllyltä juuri ennen vainajan siunaustilaisuutta. Asiasta kertoi ensimmäisenä - Omaiset olivat aivan tyrmistyneitä. Sitä hautajaistilannetta kun ei pysty muuttamaan myöhemmin, se on ainutkertainen tilaisuus. Mikään ei sitä omaisten mielipahaa voi enää hävittää, Salminen harmittelee.


Miehen epäillään yrittäneen tappaa puolisonsa Tampereella – poliisi: ilman sosiaali­työntekijän väliintuloa nainen olisi voinut kuolla iltasanomat 18:18 16.01

Kolmekymppistä miestä epäillään tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä Hervannassa.


Kansainvälinen versio Tuntemattomasta sotilaasta näytetään myös Suomessa iltalehti 14:59 16.01

Huippusuosion saavuttanut Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva lähtee myös kansainväliseen levitykseen. Kansainvälisen version voi halutessaan nähdä myös Suomessa. Tänään julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan kansainvälinen leikkausversio tulee levitykseen myös Suomen elokuvateattereihin tämän viikon perjantaina 19.1. Kansainvälinen leikkausversio on alkuperäistä lyhyempi, pituudeltaan kaksi tuntia ja 13 minuuttia. Elokuvaa esitetään alkuperäisen teoksen rinnalla valikoiduissa elokuvateattereissa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Vantaalla, Espoossa, Lahdessa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Porissa ja Lappeenrannassa.


6 ammattia, joihin on paljon pulaa hakijoista Tampereella iltalehti 22:00 15.01

Kiinteistönvälittäjä on yksi niistä harvoista ammateista, joihin Tampereella on paljon pulaa hakijoista ammattibarometrin mukaan. Tampereella on paljon pulaa hakijoista kuuteen ammattiin. Tällainen on tilanne viimeisimmän, syksyllä laaditun ammattibarometrin mukaan. Ammattibarometri on laadittu syyskuussa, ja siinä TE-toimistojen ammattilaiset arvioivat eri mittareiden mukaan yli kahdensadan keskeisen ammatin työllisyysnäkymiä puoleksi vuodeksi eteenpäin.


Mies yritti tappaa naisystävänsä kahden sosiaalityöntekijän silmien edessä - epäillään myös sosiaalityöntekijän törkeästä pahoinpitelystä iltalehti 19:16 15.01

Mies pahoinpiteli naisystäväänsä ja sosiaalityöntekijää Tampereen Hervannassa. Tampereella Hervannassa Opiskelijankadulla sattui noin kello 13.30 maanantaina harvinainen vakava väkivaltatapaus. Noin 30-vuotias mies suuttui ja aiheutti hengenvaaralliset vammat noin 30 -vuotiaalle naisystävälleen kahden sosiaalivirkailijan ollessa läsnä. Sekä mies että nainen asuvat asunnossa vakinaisesti. Poliisi ei kerro mitä asetta käytettiin väkivaltatilanteessa, mutta vahvistaa sen olleen kättä pidempää.


Yli kuukausi sitten kadonnutta Hanna-Maria etsitty läheisen järven rannoilta - poliisi edelleen toiveikas iltalehti 13:36 15.01

Vihjeitä kadonneesta tamperelaisesta ei ole tullut. Hanna-Mari Kokkarinen, 41, katosi Tampereella joulukuussa. Kokkarinen poistui Tampereella Nekalantie 66:ssa sijaitsevasta asunnosta 9. joulukuuta.


Matti Vanhanen syytti Sauli Niinistöä kaksinaamaisuudesta iltalehti 18:26 13.01

Matti Vanhanen otti keskustalaisen aluepolitiikan loppusuoran aseeksi. Rocky-elokuvasta tutun Eye of the tiger-kappaleen siivittämänä Matti Vanhanen lähti presidentinvaalikamppailun loppusuoralle. Vanhanen haastoi omiensa edessä lauantaina keskustan puheenjohtajapäivillä istuvan presidentin Sauli Niinistön aluepolitiikassa. Vanhanen syytti Niinistöä kaksinaamaisesta pelistä. - Sauli Niinistö ainoana ehdokkaana asettui Helsingin Sanomien vaalikoneessa tukemaan ajatusta ja näkemystä suurkaupunkien muita alueita tärkeämmästä roolista ja tuen tarpeesta. Ajatus on toki tuttu oikeiston ja viime kuukausina erityisesti Helsingin pormestarin puheista. Ristiriitaisesti eilen Tampereella Niinistö tosin vuorostaan korosti koko Suomen pitämistä asuttuna.


Tampereella verinen ja väkivaltainen ”pitkien tuoppien yö” iltasanomat 11:49 13.01

Kaksi ilman kolmatta. Poliisi ehti väliin.


Ruuanlaitto tyhjensi huoneistohotellin Tampereella iltasanomat 10:04 13.01

Käry kävi palohälyttimeen.


Huhtasaari Tampereen Keskustorilla: ”Olen pahoillani, että Ylen tentissä minun hymyilyä, iloisuutta ja puheliaisuutta verrattiin maanisuuteen” iltalehti 22:18 12.01

Laura Huhtasaari kertoi myös olevansa pahoillaan joulun aikaan kotitaloonsa tehdystä iskusta, jolloin kaksi ikkunaa rikottiin. Kansanedustaja ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaari (ps) hehkutti perjantaina Tampereen Keskustorilla vähän flunssaisena kaupungin kotoisuutta. - Mieheni Teemu opiskeli lääkäriksi Tampereella ja itsekin olin opettajana Tesomalla, asuimme Salhojankadulla ja Mariankadulla, Huhtasaari kertoi.


Nils Torvaldsin vaimolle vihapostia - ”Se on raukkamaista” iltalehti 21:55 12.01

Presidenttiehdokas Nils Tordvals on pahoillaan, että hänen vaimonsa sai vihapostia postiluukusta. Nils Torvalds kertoo Iltalehdelle, että hänen vaimonsa on saanut vihakirjeitä. - Sinikka-vaimolleni lähetettiin kirjeitse vihapostia, se on raukkamaista. Hänellä ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa, Torvalds kertoi perjantaina Tampereella.


Nils Tordvalsin vaimolle vihapostia - ”Se on raukkamaista” iltalehti 21:55 12.01

Presidenttiehdokas Nils Tordvals on pahoillaan, että hänen vaimonsa sai vihapostia postiluukusta. Nils Torvalds kertoo Iltalehdelle, että hänen vaimonsa on saanut vihakirjeitä. - Sinikka-vaimolleni lähetettiin kirjeitse vihapostia, se on raukkamaista. Hänellä ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa, Torvalds kertoi perjantaina Tampereella.


Presidenttiehdokkaat kohtasivat vaalitentissä Tampereella – IS seurasi hetki hetkeltä iltasanomat 20:20 12.01

Presidentinvaaleihin on aikaa enää runsas kaksi viikkoa. Perjantaina ehdokkaita tentattiin Tampereella klo 18-20.


Väyrynen liikuttui puhuessaan vuodesta 1918 ja isänsä kohtalosta: ”Minuakin syytettiin kommunistiksi” iltalehti 19:39 12.01

Presidenttiehdokkaat puhuivat vaalitentissä millä nimellä vuoden 1918 tapahtumia pitäisi kutsua: ”kansalaissota, sisällissota, vapaussota, veljessota...” Presidentinvaalitentit ovat jatkuneet perjantai-iltana Tampereella Ylen ja Aamulehden yhteisellä tilaisuudella. Tilaisuus alkoi pitkällä videolla vuoden 1918 tapahtumista erityisesti Tampereella ja presidenttiehdokkailta kysyttiinkin mitä nimeä he asiasta käyttävät.


Popeda ei suostunut playbackiin – perui Emma-gaalan keikan stara 19:00 12.01

Suomirockin dinosaurus Popeda järjestää ensi kesänä stadionkonsertin Tampereella Ratinan stadionilla,


Pekka Haavisto kampanjoi dj:nä - autonkuljettajaksi pestautui eduskunnassa esiintynyt tiernapoika, Jeri 21 iltalehti 17:00 12.01

Tampereella vierailevan Pekka Haaviston vaalikampanjaa auttavat kymmenet vapaaehtoiset. Presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr) löysi kampanjaansa yhdeksi autonkuljettajaksi eduskunnassa laulaneen tiernapojan. Entinen Sibelius-lukiolainen ja tällä hetkellä kauppatieteitä opiskeleva Jeri Aalto, 21, lauloi joulunäytelmässä Arkadianmäellä ja päätyi vapaaehtoiseksi kampanjatyöntekijäksi Haaviston leiriin. - Musiikki ja veneily yhdistävät Pekkaa ja minua, olemme veneilleetkin yhdessä, Antonio on vain hyvillään, kun joku viihtyy vesillä tunteja, viulua soittava Aalto kertoo.


Presidenttiehdokkaat kohtaavat vaalitentissä Tampereella – IS seuraa hetki hetkeltä iltasanomat 16:18 12.01

Presidentinvaaleihin on aikaa enää runsas kaksi viikkoa. Tänään ehdokkaita tentataan Tampereella klo 18-20.


Presidenttiehdokkaat kohtaavat vaalitentissä Tampereella kello 18 – IS seuraa hetki hetkeltä iltasanomat 16:18 12.01

Presidentinvaaleihin on aikaa enää runsas kaksi viikkoa. Tänään ehdokkaita tentataan Tampereella klo 18-20.


Yhdysvaltalaishyökkääjä istui koko pelin penkin päässä - Tomek Valtonen kommentoi: ”Ei ole hirveästi valinnanvaraa” iltalehti 22:20 11.01

Sportin yhdysvaltalaishyökkääjä Sam Povorozniouk ei saanut Tapparaakaan vastaan sekuntiakaan peliaikaa. Povorozniouk istui torstaina koko pelin penkin päässä ja lähinnä turisi kakkosmaalivahti Mika Järvisen kanssa. Sport voitti torstaina Tampereella Tapparan jatkoajalla 2-1. Povorozniouk puki myös tiistain HIFK-otteluun, vaikkei päässyt Helsingissäkään jäälle.


Uutiset