Runneltu naisen ruumis löytyi Juutinraumasta – ”Liian aikaista sanoa, onko se Kim” iltasanomat 22:29 21.08

Juutinrauman rannikolta Tanskassa löytyi maanantaina naisen ruumiin osa. Poliisi tutkii, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalainen naistoimittaja.


Ruotsalais­toimittaja katosi kesken sukellusvene­matkan Tanskassa – Kuka on laitteen suunnitellut ”Raketti-Madsen”, jota epäillään nyt kuoleman­tuottamuksesta? hs 17:30 15.08


Etsinnät käynnissä: Itse rakennettu sukellusvene kateissa Tanskassa iltalehti 11:56 11.08

Yksityinen sukellusvene oli perjantaina kateissa Tanskassa. Sukellusveneen etsinnät aloitettiin, kun se ei palannut laituripaikalleen Kööpenhaminassa. Sukellusveneessä on kaksi ihmistä, ja sitä etsittiin kahden pelastushelikopterin ja kolmen aluksen voimin. UC3 Nautilus -sukellusveneessä on sen kehittäjä, keksijä Peter Madsen sekä mukaan lähtenyt toimittaja. Madsen on suunnitellut ja rakentanut veneen itse. Se laskettiin vesille vuonna 2008.


Myrkkymunia myyty tonnikaupalla myös Tanskassa iltalehti 21:11 10.08

Hyönteismyrkkyä sisältäviä kananmunia on myyty myös Tanskassa. Viranomaisten mukaan munia on myyty 20  tonnia muun muassa pitopalvelujen käyttöön. Tanskalainen yhtiö on saanut kananmunat belgialaiselta toimittajalta, mutta alun perin ne ovat Hollannista lähtöisin.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Kööpenhamina vaikeuksissa makedonialaisten vieraidensa kanssa iltalehti 10:54 02.08

Viime viikolla 1-0-kotivoiton Mestarien liigan karsintojen avausosassa ottanut Vardar kohtaa tänään FC Kööpenhaminan Tanskassa. Vardar tuli viime viikon kotiotteluunsa kovalla höyryllä ja vei ensimmäisen jakson laukaukset 11-2. Kööpenhamina selvisi ensimmäisen 45-minuuttisen ilman takaiskua, mutta reilun tunnin kohdalla kotijoukkue meni Jonathan Balotellin maalilla 1-0-johtoon. Tämän jälkeen vieraat pääsivät peliin mukaan makedonialaisten keskittyessä estämään tärkeän vierasmaalin syntyä.


Valtavat venäläiset sota-alukset näyttäytyivät Tanskassa ja tallentuivat näyttäviin kuviin – lähipäivinä niitä odotetaan Suomenlahdelle hs 11:32 22.07


Ruotsalaismies aiheutti jättimäisen poliisioperaation Kööpenhaminan lentokentällä – ”ase” paljastuikin sytkäriksi iltasanomat 20:23 16.07

Tanskassa aseen näköistä esinettä kantanut mies aiheutti ison poliisioperaation sunnuntaina aamupäivällä Kööpenhaminan lentokentällä.


IL listasi: He ovat Pohjolan pahimmat sarjamurhaajat iltalehti 10:16 16.07

Pohjolan perukoilla on viime vuosina syntynyt oma rikossarjagenrensä nordic noir, eikä ihme. Tosielämän tappajille kalpenee fiktiokin. IL listasi Pohjoismaiden pahimmat sarjamurhaajat. Tanskassa lähivuosikymmenten pahin sarjamurhaaja on Peter Lundin. Tätä nykyä 45-vuotias mies on murhannut neljä ihmistä. Lundin muutti vanhempiensa kanssa Yhdysvaltoihin ollessaan 7-vuotias. Perhe asettui Pohjois-Carolinaan. Kotiolot olivat riitaisat, ja vanhempien suhde myrskyinen.


Tanskassa huima suunnitelma: F1-kisa aivan Kööpenhaminan keskustaan iltasanomat 09:45 14.07

Kööpenhaminassa ajettaisiin F1-kisa keskellä kaupunkia, mikäli suunnitelmat toteutuvat.


Nordean muutto siirtäisi suuren potin Suomen talletussuojan alle iltalehti 18:37 13.07

Finanssikonserni Nordean pääkonttorin mahdollinen muutto Tukholmasta Helsinkiin siirtäisi suuren summan pohjoismaisten asiakkaiden talletuksia Suomen talletussuojajärjestelmään. Tällöin talletuskorvausten rahoittaminen mahdollisessa kriisitilanteessa voisi ajautua viime kädessä Suomen valtion vastuulle. Nordean asiakkaiden talletukset ainakin Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa ja Norjassa kuuluvat nyt Ruotsin talletussuojan piiriin, koska konsernin pääkonttori on Tukholmassa.


Massiivinen kyberhyökkäys aiheuttaa kaaosta maailmalla - kohteena myös lentokenttä ja Tšernobylin suojavyöhyke iltalehti 22:00 27.06

Valtava kyberhyökkäys on aiheuttanut sekasortoa lentokentällä, pankeissa ja monissa instituutioissa ympäri maailmaa. Hyökkäykset alkoivat Venäjällä ja Ukrainassa ja jatkuivat Länsi-Euroopassa. Erityisesti monikansalliset yritykset olivat hyökkäysten kohteena. Iskuja on tapahtunut muun muassa Norjassa ja Tanskassa. Ukrainan suurin kansainvälinen lentokenttä Boryspol on ollut iskun kohteena. Tietokoneet ja lähtevien lentojen infotaulut olivat pimeinä tiistaina, kertoo Independent-lehti.


Kansainvälinen yritys kyberhyökkäyksen kohteena Norjassa - samankaltainen isku eilen Tanskassa iltalehti 18:17 27.06

Kansainvälinen yritys on joutunut kiristäjävirusohjelman kynsiin. Norjassa on käynnissä kyberhyökkäys. Hyökkäyksen kohteena on nimetön "kansainvälinen yritys", kertoo Reuters. Kiristäjävirusohjelma muuntaa sähköpostin ja tietokoneen sisällön koodeiksi. Reutersin mukaan ohjelmasta pääsee eroon ainoastaan maksamalla.


Useisiin Euroopan maihin kohdistunut laaja kyberhyökkäysten sarja – häiriötilanteita ainakin Ukrainassa, Venäjällä, Britanniassa, Tanskassa, Hollannissa ja Espanjassa hs 17:34 27.06


Useisiin Euroopan maihin kohdistunut laaja kyberhyökkäysten sarja – häiriötilanteita ainakin Ukrainassa, Venäjällä, Tanskassa, Hollannissa ja Espanjassa hs 17:20 27.06


Uutiset