AL: Kreikkalaisdelfinaario haluaa eroon Särkänniemestä siirretystä Veera-delfiinistä - "Hieman vaikeampi tapaus" iltalehti 19:18 22.08

Aamulehden mukaan Attican delfinaarion johtaja kertoi, että Veeran uudeksi kodiksi on ehdolla muutamia vaihtoehtoja. mukaan Kreikan Attica-eläintarhaan siirretylle Särkänniemen Veera-delfiinille etsitään uutta kotia. Sekä eläintarhan omistaja Jean-Jacques Lesueur että delfinaarion johtaja Robert Gojceta ovat vahvistaneet siirtoaikeet Atticassa vierailleelle Aamulehdelle.


Jaksoarvio: Game of Thronesin kuudes jakso oli ristiriitainen – mitä tapahtuu viimeisessä jaksossa? hs 18:46 22.08


Linja-auto ja rekka törmäsivät Länsiväylällä - bussinkuljettaja jäi puristuksiin ja kuoli iltalehti 18:29 22.08

Bussinkuljettaja kuoli elvytysyrityksistä huolimatta. Espoossa linja-auton kuljettaja kuoli bussin ja rekan kolarissa Länsiväylällä Tapiolan kohdalla tiistaina iltapäivällä. Lähiliikenteen bussi oli siirtoajossa, eikä siinä ollut onnettomuushetkellä matkustajia, poliisi kertoi. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan linja-auton kuljettaja jäi kolarissa vaikeasti puristuksiin ja kuoli elvytysyrityksistä huolimatta. Päivystävän palomestarin Kalle Ristolan mukaan bussin kuljettaja meni elottomaksi irrotuksen aikana.


Linja-auto ja kuorma-auto törmäsivät Länsiväylällä - bussinkuljettaja jäi puristuksiin ja kuoli iltalehti 18:25 22.08

Kuorma-auton ja linja-auton välinen törmäys tapahtui tiistaina ennen kello kolmea iltapäivällä Espoossa. Bussinkuljettaja kuoli elvytysyrityksistä huolimatta. Rekka ja bussi törmäsivät Espoossa Länsiväylällä Tapiolan kohdalla iltapäivällä. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan linja-auton kuljettaja jäi kolarissa vaikeasti puristuksiin. Kuljettaja kuoli elvytysyrityksistä huolimatta. Päivystävän palomestarin Kalle Ristolan mukaan bussin kuljettaja meni elottomaksi irrotuksen aikana.


Yksi Turun epäillyistä tekijöistä yhä karkuteillä - KRP: "Meillä on ajatuksia sijainnista" iltalehti 18:06 22.08

Turun tapahtumista etsintäkuulutettua henkilöä ei ole vielä tavoitettu. Neljä Turun iskusta epäiltyä vangittiin tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Keskusrikospoliisin rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs sanoi pitämässään infossa toimittajille, että poliisi selvittelee vangittujen välistä yhteydenpitoa kuluneen vuoden aikana. Poliisi selvittää, miten muut kuin väkivallantekoon syyllistynyt liittyvät tekoon.


Barcelonan iskusta syytetty: Suunnittelimme paljon suurempaa iskua räjähteillä iltalehti 18:06 22.08

Isku oli määrä toteuttaa räjähteillä, kertoo Reutersin lähde. Barcelonan terrori-iskusta syytetty mies on kertonut oikeudessa, että terroristisolu suunnitteli paljon suurempaa iskua. Isku oli määrä toteuttaa räjähteillä. Asiasta kertoo Reutersille oikeuslähde. Barcelonan terrori-isku tapahtui viime torstaina, kun terroristi ajoi La Ramblalla ihmisten päälle pakettiautolla. Kadulla kuoli 13 ihmistä ja 120 loukkaantui.


Trumpin perheen suojelu käy ennustettua kalliimmaksi – 110 miljoonan lisärahoitus hupee jo syyskuussa iltasanomat 17:57 22.08

Presidentin perheen suojelusta vastaavan Salaisen palvelun johtajan mukaan syynä on Trumpin iso perhe, jolla on liikkuva elämäntapa.


Unicef: Lasten käyttö "ihmispommeina" lisääntynyt Nigeriassa: Yli 80 lasta tänä vuonna iltalehti 17:18 22.08

Ihmispommeina käytetyt lapset ovat uhreja, sanoo YK:n lastenjärjestö. Lasten käyttö niin sanottuina ihmispommeina on nelinkertaistunut tänä vuonna Nigeriassa, kertoo YK:n lastenjärjestö Unicef. Tämän vuoden alusta lähtien Koillis-Nigeriassa 83:a lasta on käytetty ihmispommeina eli heidät on lähetetty kohteeseen useimmiten etälaukaistavan pommin kanssa. Viime vuonna tapauksia oli 19. Tänä vuonna uhreiksi on joutunut 55 tyttöä ja 27 poikaa. Yhdessä tapauksista ihmispommina käytettyyn tyttöön oli sidottu myös vauva.


Halla-aho sivuutti MV-lehden jutun jakamista koskevan kysymyksen: "Kaikkein pienin kansalaisten murheista" iltalehti 17:17 22.08

- Tätä kysymystä ei käsitelty perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa, Halla-aho kommentoi. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei ollut halukas ottamaan puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa kantaa siihen, aikooko hän jakaa jatkossakin MV-julkaisun juttuja sosiaalisessa mediassa. - Tätä kysymystä ei käsitelty perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa. Uskon, että Turun tapahtumiin liittyen tämä on ollut kaikkein pienin kansalaisten murheista, Halla-aho sivuutti Lännen Median toimittajan esittämän kysymyksen.


Autoilija törmäsi Saksassa sirkuksesta karanneisiin vesipuhveleihin - kuoli iltalehti 17:09 22.08

Sirkuksesta karanneet eläimet jolkottelivat maantiellä tuhoisin seurauksin. Saksan Treuenbrietzenissä tapahtui tiistaiaamuna traaginen liikenneonnettomuus, jossa 56-vuotias mies törmäsi autollaan kahteen vesipuhveliin. Mies menehtyi törmäyksessä. Eläimet olivat karanneet läheisestä sirkuksesta ja päätyneet maantielle numero 102, totesi poliisi. Kuljettaja menetti eläimiin törmättyään autonsa hallinnan, ja ajoneuvo suistui puuta päin. Mies kuoli hetkeä myöhemmin vakaviin vammoihinsa. Häntä yritettiin turhaan elvyttää tapahtumapaikalla.


KRP: Viidettä marokkolaismiestä ei ole syytä epäillä rikoksesta iltasanomat 16:58 22.08

KRP:n mukaan viidettä miehistä ei enää ole syytä epäillä rikoksesta. Mies omistaa tapaukseen liittyvän valkoisen pakettiauton


Turun puukotukset: Vapautettua pakettiauton omistajaa ei enää epäillä rikoksesta iltalehti 16:55 22.08

Tutkinnanjohto teki päätöksen asiasta tiistaina iltapäivällä. Keskusrikospoliisi oli jättänyt vangitsemisvaatimuksen viidestä miehestä, mutta yksi heistä päästettiin tänään tiistaina vapaaksi. Vangitsemisen edellytykset eivät hänen kohdallaan täyttyneet, joten hänen vangitsemistaan ei siksi käsitelty oikeudessa lainkaan. Tutkinnanjohdon tekemän päätöksen perusteella häntä ei myöskään enää ole syytä epäillä rikoksesta.


Sami Jauhojärvi Johaugin saamasta tuomiosta: ”Nyt oikeus tapahtui” iltasanomat 16:51 22.08

Sami Jauhojärven mielestä tuore päätös pelastaa hiihdon dopingjärjestelmän uskottavuuden.


Linja-auto törmäsi rekan perään Länsiväylällä – liikenne Helsingin suuntaan poikki iltasanomat 16:31 22.08

Länsiväylällä on tapahtunut tiistaina iltapäivällä liikenneonnettomuus, jossa on loukkaantunut ainakin yksi ihminen.


Mies kuoli ja nainen loukkaantui vakavasti aikuisten "seksifestivaaleilla" Britanniassa iltalehti 16:25 22.08

Kuolemantapaus on toistaiseksi viranomaisille täysi mysteeri. Britannian viranomaiset selvittävät parhaillaan aikuisten "seksifestivaaleilla" tapahtunutta kuolemantapausta ja loukkaantumista. Noin 50-vuotias mies löytyi tiistaina aamulla kuolleena Englannin Kentissä järjestetyn Flamefest-festivaalin alueelta. Miehen vierestä löytyi tajuttomana nainen, joka toimitettiin sairaalahoitoon pelastushelikopterilla.


Lönnrotinkadun yliajaja on vangittu - epäillään taposta ja viidestä tapon yrityksestä iltalehti 16:24 22.08

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut Lönnrotinkadun yliajajan todennäköisin syin taposta epäiltynä. Teko tapahtui 28. heinäkuuta Helsingissä. Yliajossa kuoli suomalainen nainen. Yliajosta epäillään 51-vuotiasta miestä. Miehen epäillään törmänneen tahallaan kuuteen ihmiseen suojatiellä. Miestä epäillään naisen tapon lisäksi viidestä tapon yrityksestä.


Uutiset