IL-Kysely: Enemmistö suomalaisista kaipaa nyt kovaa maahanmuuttopolitiikkaa - selvä muutos aiempaan iltalehti 06:01 24.08

Iltalehden teettämän kyselyn mukaan suomalaisten asenteet terrorismin uhkaan ovat jyrkentyneet selvästi ja nopeasti Turun puukotustapauksen jälkeen. Joka toinen suomalainen sanoo olevansa nyt huolestuneempi omasta ja läheistensä turvallisuudesta verisen perjantain seurauksena. Iso enemmistö kaipaa päättäjiltä entistä tiukempaa politiikkaa ja lujia otteita terrorismin torjumiseksi.


Enontekiön surman uhrin WhatsApp-viestejä luettiin oikeudessa - sisko varoitti: "Hän voi tappaa sinut" iltalehti 20:31 23.08

Syyttäjä lukemien WhatsApp-viestien mukaan murhasta epäilty oli lyönyt uhria suututtuaan tämän vitsailusta toisen miehen kanssa Syyttäjä luki oikeudessa Enontekiön surman uhrin puhelimesta löytyneitä WhatsApp-viestejä, jotka poliisi oli tutkinut tapauksen jälkeen. Viestit oli osoitettu uhrin siskolle. 2.-3. joulukuuta lähetetyistä viesteistä ilmenee syyttäjän mukaan uhrin ja syytetyn aiempi riita ja sukulaisten ilmaisema uhriin kohdistuva aiempi väkivallan uhka.


Oikeus vangitsi 26-vuotiaan: Ruotsissa asuvaa miestä epäillään raiskauksesta Torniossa iltalehti 17:24 23.08

Kemi-Tornion käräjäoikeus vangitsi miehen keskiviikkona. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä raiskauksesta. Rikos tapahtui poliisin mukaan sunnuntain vastaisena yönä kello neljän ja puoli viiden välillä Tornion Lukiokadulla. Tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Janne Koskela kertoo, että epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja kiinniotto sujui rauhallisesti.


Therese Johaug murtui kyyneliin toimittajajoukon edessä – IS seurasi tapauksen etenemistä iltasanomat 13:23 22.08

Therese Johaug kertoi olevansa täysin murtunut CASin päätöksestä.


Therese Johaug murtui kyyneliin toimittajajoukon edessä – IS seuraa tapauksen etenemistä iltasanomat 13:23 22.08

Therese Johaugin mukaan hän on täysin murtunut CASin päätöksestä.


Yhdellä Turun pidätetyistä tuomio Suomessa - vei bussipysäkille ja pakotti seksuaaliseen tekoon iltalehti 08:34 22.08

Seksuaalirikos tapahtui Turussa heinäkuussa 2016. Turun puukotuksista epäiltyä marokkolaismiestä sekä neljää muuta hänen maanmiestään vaaditaan tänään vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Pääepäillyllä ei ole aiempaa rikostaustaa Suomessa, mutta Iltalehti uutisoi jo maanantaina, että yhdellä neljästä muusta tapauksen epäillystä on seksuaalirikos Suomessa.


Tänään on Johaugin tuomiopäivä - kuoleeko olympiaunelma? "Siihen en ole valmistautunut" iltalehti 06:10 22.08

Norjalaishiihtäjä Therese Johaugin dopingtapauksen puinti saavuttaa lainopillisen päätepisteensä tänään, kun CAS julkistaa tuomionsa. Johaugin käryn kaltaisesta tapauksesta ei ole olemassa ennakkotapausta urheilun vetoomistuomioistuimesta. Aftonbladetin mukaan toistaiseksi yhteensä 38 urheilijaa on antanut positiivisen dopingnäytteen ja kertonut sen jälkeen käyttäneensä Trofoderminiä. Trofodermin on voide, jota myös Johaug sanoi käyttäneensä pahasti rohtuneisiin huuliinsa. Aine sisältää klostebolia, joka on mieto anabolinen steroidi.


Lieksalainen ammattiopisto sai uhkauksen – poliisi otti opiskelijan kiinni iltasanomat 13:56 21.08

Tapauksen tutkinta siirrettiin Keskusrikospoliisille.


Turun tapauksen tutkinnanjohtaja IS:lle: Pääepäillystä otettu oikeuskemiallisia näytteitä iltasanomat 15:45 20.08

Tutkinnanjohtaja kertoo, että kuulustelut ovat tuottaneet tulosta. Pääepäiltyä ei olla päästy kuulemaan.


Ruotsalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen hs 08:36 19.08


Euroopan johtajat ottivat osaa turkulaisten suruun puukotustapauksen jälkeen iltasanomat 05:40 19.08

Sekä Euroopan parlamentin että komission puheenjohtajat twiittasivat osanottonsa suomeksi.


Poliisi täsmentää Turun puukotustapauksen uhrilukua: kaksi kuoli, kahdeksan loukkaantui iltasanomat 01:08 19.08

Poliisi tarkentaa uhreja olleen kymmenen. Aiemmin kerrottiin kahdeksasta uhrista.


Yksi sairaalaan Turun puukotustapauksen takia tuoduista on kuollut – kahdeksan hoidossa hs 22:47 18.08


Vireillä useita rikosasioita Uber-kuljettajista iltalehti 20:33 18.08

Uber-kuskeja koskevia rikosasioita on vireillä lukuisia, ja perjantaina ratkaistun tapauksen ottamista korkeimman oikeuden käsittelyyn perusteltiinkin asian yleisyydellä. - Ennakkoratkaisun antaminen näistä kysymyksistä on tärkeää, sillä täsmälleen samoja juttuja on vireillä alioikeuksissa, syyttäjänvirastoissa ja poliisin esitutkinnassa lähemmäs 200, sanottiin valituslupahakemuksessa viime marraskuussa. Korkein oikeus otti perjantaina kantaa tuomioon, joka ratkaistiin hovioikeudessa syksyllä. Syksyllä hovioikeus vahvisti myös toisen Uber-kuskin tuomion. Mies tuomittiin 25 päiväsakkoon ja maksamaan 12 250 euron palkkionsa valtiolle. Hän oli ajanut Uberia kolmen ja puolen kuukauden ajan. Myös hän on hakenut valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Lupahakemuksen käsittely on vielä kesken.


Turkulaisessa ravintolassa kaoottinen tunnelma - asiakkaat lukittiin sisälle turvaan iltalehti 17:57 18.08

Ravintola Hook lähellä Turun kauppatoria lukitsi asiakkaiden toivomuksesta heidät ravintolaan sisätiloihin turvaan puukotustapauksen aikana. Ravintola Hookissa on yhä 20 asukasta sisällä. Ravintola sijaitsee Turun Kauppatorin lähellä. Ravintolapäällikön mukaan tilanne alueella oli sekava. - Ihmiset juoksivat kadulta ravintolaan sisälle turvaan ja lukitsin ovet, meitä on sisällä parikymmentä edelleen ja ovet lukossa, ravintolapäällikkö Netta Hannila kertoo.


Maantiepyöräilyn olympiavoittaja on kärynnyt dopingista iltalehti 16:31 17.08

Pekingin olympiavoittaja Samuel Sanchez on kärynnyt dopingista. Kansainvälinen pyöräilyunioni on vahvistanut tapauksen. Sanchezin dopingnäytteestä on löytynyt GHRP-2 -nimellä kutsuttavaa peptidihormonia. Näyte oli annettu elokuun 9. päivänä kilpailutapahtumien ulkopuolella, ja testin teki kansainvälisen pyöräilyn riippumaton antidopingjärjestö CADF. Dopingainetta paljastui ainoastaan A-näytteestä, ja pyöräilyunionin mukaan Sanchezilla on oikeus vaatia B-näytettä analysoitavaksi.


Uutiset