Äiti piikitti toistuvasti terveeseen poikaansa insuliinia, lapsi joutui päiväkodista sairaalaan - tuomio pysyi hovioikeudessa iltalehti 11:03 23.05

Vaasan hovioikeus on käsitellyt uudelleen tapauksen jossa pienten lasten äiti antoi insuliinia myös terveelle pojalleen. Vaasan hovioikeus katsoo, että nykyään 48-vuotias nainen on syyllistynyt pahoinpitelyyn. Naisella on kaksi poikaa, joista toinen sairastaa diabetesta. Nainen oli sinänsä ymmärrettävästi huolissaan myös terveen poikansa sairastusalttiudesta.


Opettaja piti naisystäväänsä vankina haulikolla uhkaamalla - ”Hän sanoi, että saan valita mihinkä minua ammutaan” iltalehti 08:07 22.05

Mustasukkaisuus oli yksi merkittävä motiivi naisen törkeään vapaudenriistoon johtaneessa rikoksessa, jota on käsitelty Keski- Suomen käräjäoikeudessa. Tapauksen osapuolina olivat Keski-Suomessa sijaitsevan oppilaitoksen miesopettaja ja Muuramessa asuva nainen, jotka alkoivat seurustella vuonna 2016. Parisuhteessa oli ollut naisen mustasukkaisuutta matkan varrella, mutta niistä oli päästy puhumalla.


Mies löytyi menehtyneenä putkasta Hämeenlinnassa iltalehti 10:29 19.05

Syyttäjä arvioi myöhemmin, ovatko poliisit ja vartijat menetelleet asiassa ohjeiden mukaisesti. Perjantaina aamulla Hämeenlinnan poliisivankilassa pidätettyjen säilytystilasta löytyi menehtyneenä siellä kiinniotettuna ollut mieshenkilö, kertoo Hämeen poliisilaitos tiedotteessaan. Tapauksen tutkinta on siirretty Poliisihallituksen ohjeen mukaisesti Länsi-Uudenmaan poliisille. Syyttäjä arvioi myöhemmin, ovatko poliisit ja vartijat menetelleet asiassa ohjeiden mukaisesti.


Mies löytyi menehtyneenä Hämeenlinnan poliisivankilan säilytystilasta iltalehti 10:29 19.05

Syyttäjä arvioi myöhemmin, ovatko poliisit ja vartijat menetelleet asiassa ohjeiden mukaisesti. Perjantaina aamulla Hämeenlinnan poliisivankilassa pidätettyjen säilytystilasta löytyi menehtyneenä siellä kiinniotettuna ollut mieshenkilö, kertoo Hämeen poliisilaitos tiedotteessaan. Tapauksen tutkinta on siirretty Poliisihallituksen ohjeen mukaisesti Länsi-Uudenmaan poliisille. Syyttäjä arvioi myöhemmin, ovatko poliisit ja vartijat menetelleet asiassa ohjeiden mukaisesti.


Kyllikki Saaren murhasta 65 vuotta – "Tekijä voi olla vielä elossa" MTV 07:40 19.05

Kyllikki Saaren murhasta tulee tänään kuluneeksi tasan 65 vuotta. Suomen kuuluisimpiin murhamysteereihin lukeutuva tapaus jatkaa eloaan, vaikka tapauksen aktiivinen tutkinta onkin lopetettu vuosia sitten.


Vihje: Auto oli ajanut ihmeellisissä paikoissa lähellä vesistöä – Kadonnutta Raisa Räisästä etsittiin sukeltajien ja kaikuluotaimen avulla MTV 05:48 19.05

Poliisi on jälleen tehnyt uusia etsintöjä lähes 19 vuotta sitten Tampereella kadonneen Raisa Räisäsen tapauksen tutkinnassa. MTV Uutisten tietojen mukaan merkkejä Räisäsen ruumista etsittiin huhti-toukokuun aikana vesistöalueella Tampereen Multisillassa.


Näkökulma: Sanna Ukkolan tapauksen tärkein opetus uusisuomi 20:24 17.05

Ilmeisesti hauskaksi tarkoitettu intiaanipäähineen käyttö Pressiklubi-ohjelmassa johti Yleisradion kannalta noloon lopputulokseen, kun yhtiö sai tapauksen jälkimainingeista Julkisen sanan neuvostolta JSN:ltä langettavan.


Kuvasarja paljastaa karun tapauksen Utössä - veneilijät pahentavat kesäisin öljyvahinkojen riskiä iltalehti 08:02 16.05

Verkkokamera taltioi ikävän tapauksen Utön majakan edustalla Saaristomerellä. Suomessa tapahtuu vuosittain noin 2000 öljyvahinkoa. Suurin osa öljyvahingoista on pieniä ja sattuu maa-alueella. Veneilykauden vilkastuessa öljyvahingon riski kasvaa myös vesillä.


Menikö nyt jo överiksi? Kansainvälinen jääkiekkoliitto teki julmaa pilaa Pekka Rinteestä iltalehti 15:00 13.05

IIHF on MM-kisojen aikaan tavannut julkaista kieli poskella tehtyjä listauksia joukkueiden voimasuhteista - mutta nyt siinä julkaistiin vitsi, jota monet varmasti pitävät melkoisena rajatapauksena. Power Rankings -palstan idea on listata joukkueet perätysten osimoilleen nykyvireen perusteella ja murjaista jokaisen kohdalla vitsi. Esimerkiksi neljäntenä keikkuvien Leijonien kohdalla listassa lukee seuraava Kanada-voittoon viittaava lohkaisu: - Hei jätkät, meidänhän piti piestä ne vasta toisella kierroksella!


Nyt puhuu romaneja palvelematta jättäneen Nesteen kauppias: ”Video antaa ehkä väärän kuvan” - perhe aikoo tehdä rikosilmoituksen iltalehti 13:40 13.05

Neste-huoltoaseman kauppias kertoo Iltalehdelle, että on ollut tapauksen vuoksi suoraan yhteydessä romanipariskuntaan ja esittänyt heille anteeksipyynnön. Vantaalaisella Nesteellä eilen sattunut ikävä asiakaspalvelutilanne on kerännyt laajalti huomiota sosiaalisessa mediassa. Anneli Lindemanin julkaisema video on kerännyt yli 100 000 näyttökertaa ja 1000 jakoa. Videolla näkyy, kuinka romanitaustaisia Lindemaneja kieltäydytään palvelemasta. Kyseisen toimipisteen kauppias kertoo Iltalehdelle, että on ollut pariskuntaan tapahtuman johdosta suoraan yhteydessä ja esittänyt heille anteeksipyynnön.


Kauppaketju tuomittiin jättikorvauksiin - F1-tähti raivostui pilailuvideosta iltalehti 08:55 13.05

Hollantilainen kauppaketju Picnic on tuomittu maksamaan Max Verstappenille 150 000 euron korvaukset. Taustalla on Picnicin vuonna 2016 julkaisema mainosvideo, jossa pääosaa esitti Verstappenia paljon muistuttava henkilö. Video oli pilaversio mainoksesta, jonka Verstappen oli tehnyt Jumbolle, henkilökohtaiselle sponsorilleen. Verstappenin taustajoukot vaativat videon poistamista välittömästi. Picnic suostui vaatimukseen, mutta hollantilaistähti halusi silti viedä tapauksen käräjille. Verstappen vaati oikeudessa alkujaan peräti 400 000 euron vahingonkorvauksia tekijänoikeusrikkomuksesta.


Lohjan epäilty astalomurha: Sekavat miehet moukaroivat uhria raa’asti kymmeniä minuutteja - ”Siinä on käytetty päihteitä pidempään” iltalehti 21:21 11.05

Poliisin mukaan ei ole vielä tiedossa, kuinka pitkään julman henkirikoksen uhri joutui kitumaan. Keski-ikäinen mies sai surmansa sekavan päihdeputken päätteeksi 15. maaliskuuta. Poliisi on tutkinut henkirikosta, joka tapahtui Lohjan Paloniementiellä 15. maaliskuuta. Tapauksen selvittely alkoi poikkeuksellisesti liikenteestä, kun partio pysäytti sekavasti liikkuneen henkilöauton Helsingissä. Sisällä olivat vuosina 1973 ja 1976 syntyneet miehet. Partio epäili kuljettajaa liikennerikkomuksista, kunnes paljastui, että miehet olivat liikkeellä jonkun toisen omistamalla autolla.


Mies ampui lastaan pitelevän nuoren äidin suorassa Facebook-lähetyksessä – "Olen hyvin pahoillani, ansaitsen tuomioni" MTV 10:44 10.05

Mies, joka murhasi nuoren äidin ja lähetti verityön suorana Facebookissa, on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Tuomio on eräänlainen päätös murhatun naisen sukulaisille, jotka ovat seuranneet tapauksen käsittelyä oikeudessa sen ensimmäisistä päivistä asti. 


”Aina sama: Suomalainen poliisi pidätti sarjamurhaajan neljännen kerran” - sarjakuristajasta uutisoitu ympäri maailmaa, noteerattu Kiinassa saakka iltalehti 09:59 10.05

Suomessa kuluneen viikon aikana otsikoihin uudestaan noussut sarjakuristaja Michael Penttilä on herättänyt myös kansainvälistä huomiota. Lukuisat kansainväliset uutistoimistot ovat tarttuneet Suomessa kuohuttaneeseen tapaukseen, kun sarjakuristajana tunnetty Michael Penttilä pidätettiin epäiltynä murhasta. Tapauksesta on uutisoitu muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Virossa, Venäjällä ja jopa Kiinassa saakka. Monissa lehtijutuissa keskitytään poikkeuksellisen tapauksen yksityiskohtiin. Saksalaisen uutissivuston otsikko on esimerkiksi "Aina sama: Suomalainen poliisi pidätti sarjamurhaajan neljännen kerran". Ruotsalainen Aftonbladet taas kertaa tapahtumia hyytävän videon kautta.


Kansainvälinen jääkiekkoliitto sensuroi kuin Pohjois-Korea! Tanskalaisen hirmuniittiä ei näytetty videotaululla - myös muita kuumia tilanteita jäi pimentoon iltalehti 22:47 09.05

Jannik Hansenin pommi Tommi Kivistöön meni monelta jäähallin katsojalta ohi, kun Kansainvälisen jääkiekkoliiton toimitsijat pitivät videotaulun pimeänä tapauksen jälkeen. Tanska johtaa Suomea 2-1 kahden erän jälkeen. Kansainvälinen jääkiekkoliitto sensuroi kuin Pohjois-Korea, kun MM-isäntä Tanska ja Suomi ovat askissa. Kun Jannik Hansen niittasi Tommi Kivistön toisen erän alussa, tapaus meni monelta katsojalta ohi. Herningin areenan katsojat odottivat kuvamateriaalia aiheesta videotaululle, mutta Kansainvälisen jääkiekkoliiton toimitsijat eivät tapausta näyttäneet. Taululle tuli vain kuvat maiden lipuista.


Leijonien kultajoukkueen valmennuksen eripura esillä: "Asia vei joukkuetta lopulta eteenpäin" MTV 18:53 09.05

Jukka Jalonen kertoi tiistaina C Moren studiossa Suomen vuoden 2011 MM-kultajoukkueen valmennuksen välisestä eripurasta kisojen aikana. Leijonien maalivahtivalmentajana tuolloin toiminut Pasi Nurminen kokee tapauksen olleen lopulta joukkueelle hyväksi.


Näin vainaja vaihtui väärään Tampereella: ”Tässä on toteutunut reikäjuustoteoria” iltalehti 15:34 09.05

Sairaala on tapahtuneesta syvästi pahoillaan. Videolla summataan tapauksen kulku. Vainajan vaihtuminen Tampereella ja väärän vainajan tuhkaaminen on järkyttänyt syvästi omaisia ja sairaalan henkilökuntaa. Sairaanhoitopiirin vainajatoiminnasta vastaavan toimialuejohtaja Sally Järvelän tiedossa ei ole, että vastaavaa virhettä olisi koskaan aiemmin päässyt sattumaan.


Lukion rehtori takavarikoi vanhoilta 118 tölkkiä olutta ja siideriä, 7 pulloa viinaa, 3 pulloa viiniä - ei poliisitutkintaa iltalehti 07:47 09.05

Satakuntalaisen Ulvilan lukion opiskelijat tekivät poliisille tutkintapyynnön koulun rehtorin toiminnasta Vanhojenpäivänä. Lukiolaisten alkoholijuomat takavarikoitiin pukuhuoneesta tanssien aikana. Ulvilan lukion rehtorin Marianne Nurmo-Heikkilän omavaltaiseksi väitetyt toimet viime helmikuun vanhojentansseissa eivät johda poliisitutkintaan. Tutkinnanjohtaja Markku Kukko Lounais-Suomen poliisin erityistutkintaryhmästä kertoo tapauksen esiselvityksen perusteella esittäneensä syyttäjälle, ettei varsinaista esitutkintaa aloiteta. Kihlakunnansyyttäjä myös päätti näin.


Pikkuvauva löytyi kuolleena laukusta Ruotsissa - nainen pidätetty iltalehti 09:35 07.05

Vauva löytyi laukusta sunnuntaina. Pieni vauva on löytynyt kuolleena laukusta Ruotsin Österåkerissa, lähellä Tukholmaa. Ruotsalaislehti mukaan tapauksen takia on pidätetty nainen, ja häntä epäillään rikoksesta. Nainen pidätettiin sunnuntai-iltana. Poliisi ei tässä vaiheessa kerro enempää tapauksen yksityiskohdista, sillä rikostutkinta on vielä kesken.


Töölöläistalon salahotellijupakka kärjistyy - omistaja ei suostu purkamaan kaikkia kellarikyhäelmiä, taloyhtiö haluaa vaaralliset asennukset pois oikeuden kautta iltalehti 06:31 07.05

Taloyhtiö katsoo, että kellarihuoneistoon tehdyt erikoiset muutostyöt on poistettava heti. Huoneiston omistaja ei ole halukas kaikkia rakennelmia purkamaan. Töölöläisen kerrostalohuoneiston 168 neliömetrin kellarivarastoon on tehty useita luvattomia rakennelmia. Taloyhtiön ja osakkeenomistajan näkemykset poikkeavat selvästi toisistaan. Tapauksen puiminen jatkuu käräjäoikeuden pääkäsittelyssä kesäkuussa. Helsingin Taka-Töölössä sijaitsevan kerrostalon kellarivarastotiloissa pyöritettiin salahotellia kesällä 2016. Tiloihin on rakennettu muun muassa sauna, keittiö ja kolme ylimääräistä vessaa, jotka taloyhtiö ja Helsingin kaupungin rakennusvalvonta ovat vaatineet purettavaksi. Muutostöihin olisi tarvittu sekä rakennuslupa että taloyhtiön lupa, mutta niitä ei ollut.


- ”minulta sidottiin aamiaispöytään - alkava jatkon yllä syvä mahdollista aivan McDonald’sissa – nuorin MM-kultasankari oli syynä rahapula väärin tuomittua, 245 vankilassa ja 53 Yksi kuoli paritalon

Uutiset