Yhdysvalloissa leviää liha-allergiaa levittävä punkki - tartunnan saanut voi jopa kuolla oireisiin iltalehti 14:20 26.06

Syndroomaan sairastuneita ei ole enää vain maan kaakkoisosissa, vaan tapauksia on ilmennyt yhä enemmän pohjoisissa osavaltioissa. Yhdysvalloissa ihmiset ovat sairastuneet punkin puremasta syndroomaan, jonka oireena on allergia punaiselle lihalle. Tutkijat kutsuvat sairautta Alpha-Gal-syndroomaksi. Punkki kantaa sokerimolekyyliä, joka muovaa ihmisen immuunijärjestelmää niin, että ihmisestä tulee loppuelämäkseen allerginen lihalle.


Kesäyö innosti pariskunnan niin villiin seksiin, ettei tuhoilta vältytty – leirintäalueen johtaja kertoo näkymästä, joka ei unohdu iltasanomat 08:00 23.06

– Aamulla huoltomies tuli ja sanoi, että et usko, mitä on tapahtunut, toimitusjohtaja kertoo. Ikimuistoisia tapauksia ei Suomen leirintäalueilta puutu.


Laittomat sopimukset nostavat vuokria pääkaupunkiseudulla - sosiaalitoimi: "Varsinainen villi länsi" iltalehti 20:29 22.06

Tietoon tulleissa tapauksissa maahanmuuttajilta on vaadittu laittomia lisäsopimuksia, jotka nostavat asumiskustannuksia. Vuokralaiset VKL:n tietoon on tullut useita tapauksia, joissa vuokralaista on vaadittu allekirjoittamaan vuokrasopimuksen lisäksi niin sanottu lisävuokrasopimus, jossa määritellään erilaisia lisäehtoja vuokrasuhteelle. Lisäsopimuksessa tyypillisesti vaaditaan ennakkoon suoritettavaa maksua varsinaisessa vuokrasopimuksessa määritellyn asunnon kuukausivuokran lisäksi. Tapaukset ovat ilmenneet sosiaalitoimen työntekijöiden otettua Vuokralaiset ry:hyn yhteyttä kysyäkseen neuvoa, miten ohjeistaa asiakkaitaan toimimaan sopimusten kanssa.


Tulli paljasti useita huumeiden salakuljetustapauksia Suomen ja Ruotsin rajalla – yksi epäilty napattiin kiinni juoksemalla iltasanomat 13:14 22.06

Tullin mukaan tapausten paljastuminen kertoo paitsi lisääntyneestä salakuljetuksesta, myös tullin työtapojen kehityksestä.


Poliisi epäilee: 21-vuotias mies näpelöi maksupäätettä - vei mukanaan ostoksia 80 000 euron edestä iltalehti 13:47 19.06

Uusimaalaista miestä epäillään törkeästä petoksesta. Poliisi tiedottaa, että uusimaalaisen 21-vuotiaan miehen epäillään tehneen ostoksia Uudenmaan ja Hämeenlinnan alueella yhteensä yli 80 000 euron arvosta niin, että hän on ohittanut maksupäätteellä varmenteen ja vienyt ostokset maksamatta. Tapauksia on selvitetty Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Järvenpään rikostutkinnassa. Rikossarjaa tutkitaan törkeänä petoksena.


Entiselle UFC-ottelijalle pitkä vankilatuomio, pahoinpiteli vaimonsa - "Yksi pahimpia tapauksia mitä olen koskaan nähnyt" iltalehti 08:45 18.06

UFC:ssä otellut John Grispi on tuomittu viideksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan Massachusettsin osavaltiossa. Grispin, 28, rangaistus jatkuu vankilatuomion jälkeen viiden vuoden ehdonalaisella. Amerikkalainen tuomittiin syylliseksi yhteensä 25 syytteeseen tapauksessa, jossa hän pahoinpiteli vaimonsa Kaithlynin syksyllä 2014.


Carolina tunnisti Sebastian Ahon poikkeuksellisuuden jo aikaisessa vaiheessa - "Hän näytti erityiseltä ja erilaiselta" iltalehti 22:10 16.06

Sebastian Ahon varausnumero kertoo, että hän on ikäluokkansa kaikkein halutuimpia tapauksia. Carolinalle oli kuitenkin vuosien saatossa selvinnyt, että tälle kaverille kannattaa antaa mahdollisuus. Seura varasi Ahon toisella kierroksella vuoden 2015 varaustilaisuudessa. Häntä ennen varattiin 34 pelaajaa, joista kovin ei tällä hetkellä näytä terävimpää kärkeä lukuunottamatta nappivedolta Kärpät-kasvattiin verrattuna.


LM: Esimies puuttunut poliisin asiattomaan käytökseen kymmeniä kertoja viimeisen vuoden aikana iltalehti 05:45 15.06

Asia käy ilmi Lännen Median poliisilaitoksilta keräämistä tiedoista. Lukuun ei sisälly Helsingin poliisilaitoksen tapauksia. Esimiehen on pitänyt puuttua noin 30 tapauksessa poliisin asiattomaan käytökseen 12 viime kuukauden aikana, uutisoi Lännen Media. Asia käy ilmi Lännen Median poliisilaitoksilta keräämistä tiedoista. Lukuun ei sisälly Helsingin poliisilaitoksen tapauksia.


Tienasi yli 60 miljoonaa, menetti kaiken - jopa leivänpaahdin huutokaupattiin iltalehti 19:04 12.06

NBA-pelaaja ei osannut hallita rahankäyttöään uran jälkeen. Viime vuosina on saatu lukea surullisia tarinoita, kuina entiset urheilijat ovat uransa jälkeen tuhlanneet kaikki tienestinsä. Tapauksia on ollut erityisesti joukkuelajeissa Yhdysvalloissa. Niin myös nyt, sillä ex-koripalloilija Darius Miles joutui pahoihin vaikeuksiin.


Outoon syndroomaan sairastuneiden lasten vanhemmat vaativat selvitystä ministeriöltä - "Elämämme on pysähtynyt" iltalehti 05:56 11.06

Viisi äitiä ja isää kertoo, että oireiden vuoksi lapset ovat olleet pitkiä aikoja pois koulusta ja osa on pyörätuolissa tai vuodepotilaina. Muutaman vuoden ajan julkisuuteen on tullut tapauksia, joissa lapsilla ja nuorilla on tullut outoja oireita, joita lääkärit eivät ole pystyneet diagnosoimaan miksikään tuntemakseen sairaudeksi. Iltalehti uutisoi esimerkiksi huhtikuussa 19-vuotiaasta Kristasta, joka on joutunut outojen oireiden vuoksi vuodepotilaaksi. Krista kärsii jatkuvasti voimakkaista vatsakivuista, päänsärystä, pahoinvoinnista ja sykkeen heittelystä. Hänellä on siedettävä olo ainoastaan makuuasennossa.


YK: Jemenissä päivittäin tuhansia uusia koleratapauksia yle 20:21 03.06

Sisällissota haittaa sairastuneiden hoitamista.


SVT:n naistoimittaja yhä ihmeissään - "SHL-pelaaja seisoi alastomana puolen metrin päässä" yle 21:51 02.06

Viime päivinä urheilussa on noussut julkisuuteen tapauksia, jossa naistoimittajat ovat joutuneet suorissa lähetyksissä seksuaalisen häirinnän kohteeksi.


Koulut loppuvat ja nuoriso juhlii – poliisi listasi 3 tapausta, joihin se törmää väistämättä iltasanomat 18:24 02.06

Kun nuoret lähtevät juhlimaan koulujen kesäloman ensimmäisenä viikonloppuna, poliisille tulee vastaan monia kliseisiä tapauksia. Alkoholilla on aina osuutta asiaan.


Roskaajalle käy köpelösti - kippasi säkkikaupalla jätteitä väärään paikkaan, mukana henkilötietoja iltalehti 12:49 31.05

Itä-Suomen poliisi selvittää, kuka jätti useita jätesäkillisiä roskaa kierrätyspisteen liepeille. Itä-Suomen poliisi tutkii tapausta, jossa kierrätyspisteelle on jätetty jätesäkkitolkulla tavaraa roskasäiliöiden ulkopuolelle. Poliisi kirjoitti tapauksesta Facebook-sivullaan, että kyseessä on "surullisen tavallinen näky keräys- ja kierrätyspisteillä". Itä-Suomen poliisi pääsi roskaajan jäljille, kun jätösten seassa oli tavaraa, mistä selvisi niiden aiempi omistaja. Tutkintaa johtava rikoskomisario Pekka Jäntti kertoo, että vastaavia tapauksia päätyy tutkintaan asti varsin harvoin.


THL: Myyräkuumetapaukset lisääntyneet, yksi kuollut - näin tauti tarttuu iltalehti 06:59 30.05

Myyräkuumetta on ilmennyt Suomessa tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos eli THL. Myyräkuumeesta aiheutuvat kuolintapaukset ovat hyvin harvinaisia. - Tartuntatautirekisteriin tulleiden, laboratoriomäärityksiin perustuvien ilmoitusten perusteella tänä vuonna on ollut jonkin verran enemmän myyräkuumetapauksia kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, vahvistaa THL:n tartuntatautilääkäri Elina Seppälä.


Kongo hyväksyi kokeellisen ebolarokotteen käytön iltalehti 21:49 29.05

Kongon demokraattinen tasavalta on hyväksynyt kokeellisen ebolarokotteen käytön maan koillisosassa, kertoi maan hallitus maanantaina. Syrjäisellä alueella tavattuun verenvuotokuumeeseen on tähän mennessä kuollut kolme ihmistä, eikä sen uskota olevan leviämässä syrjäisestä Bas-Uelen maakunnasta läheltä Keski-Afrikan tasavallan rajaa. Epäiltyjä tautitapauksia on vajaat parikymmentä. Ebolaan ei ole virallista rokotetta, mutta YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO on antanut luvan kokeellisen rokotteen käyttöön, mikäli kohdemaan hallitus antaa siihen luvan.


Yrittäjille kelpaa turvapaikanhakijoiden ilmaistyö - käytäntö laiton ja kilpailutilanne kärsii iltalehti 16:37 26.05

Lahden alueella on tullut ilmi tapauksia, joissa yrittäjät ovat teettäneet töitä, mutteivät ole maksaneet palkkaa. Käytäntö vääristää kilpailua. Ainakin muutama yritys on ”työllistänyt” turvapaikanhakijoita, mutta ei ole maksanut heille palkkaa. Kyseessä on ainakin ravintoloita, parturi ja kauppa. Asiasta kertoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja Katja-Pia Jenu ja arvioi, etteivät tapaukset jää tähän. - Kaikissa on kyse täysin ilmaisesta työstä.


Koulukuvaajilla karuja kokemuksia pääkaupunkiseudun levottomista kouluista - yhtä heitettiin kivellä iltalehti 07:36 26.05

Koulukuvausyritysten johdon mukaan ongelmatilanteet ovat yksittäistapauksia. Iltalehden tietojen mukaan osa pääkaupunkiseudulla koulukuvauksia tekevistä kuvaajista kokee, että alueen oppilaat ovat huomattavasti hankalampia kuin muualla maassa. Tämän vuoksi jotkut pääkaupunkiseudun kuvaajat vaihtavat kuvausreviiriään pohjoisemmaksi sesongin ajaksi. Pääkaupunkiseudulla pitkään kuvaajana työskennellyt kertoo, että kuvauspäivät ovat usein "haastavia ja varsin levottomia".


Palava joutsen sytytti maastopalon Kustavissa - ilmiö yleinen iltalehti 13:21 24.05

Palava joutsen sytytti hurjan maastopalon Kustavissa. Palavien joutsenten aiheuttamia paloja on ollut kevään aikana lukuisia. Joka kevät palavat joutsenet sytyttelevät maastopaloja, kun ne lentävät huomaamattaan sähkölinjoihin. Tänä keväänä on sattunut jälleen lukuisia tapauksia, joissa joutsen on törmännyt voimalinjaan ja aiheuttanut maastopalon. Toukokuun ja huhtikuun aikana tiettävästi ainakin Forssassa, Savitaipaleella, Hauholla, Ikaalisissa ja Virolahdella on syttynyt tulipalo palavan joutsenen takia.


Varovasti tulen kanssa! Polttopuuhista on syttynyt useita maastopaloja parin päivän aikana iltasanomat 18:10 23.05

Alavudella paloi tiistaina roskien lisäksi hehtaarin verran peltoa. Henkilövahinkoja ei sattunut. Viime päivinä on ollut useita vastaavia tapauksia.


Uutiset