13 väärin tuomittua, 245 vuotta vankilassa ja 53 miljoonan korvaukset: yhdistävä tekijä yksi ”likainen” poliisi, jota ei saada oikeuden eteen New Yorkissa iltalehti 07:29 23.05

”Tähtietsivä” lähetti uransa aikana ainakin toistakymmentä syytöntä ihmistä vankilaan. Hän ei itse usko heidän syyttömyyteensä vieläkään. Brooklynissa on reilun viiden vuoden sisään purettu ainakin 24 tuomiota, joista 13:ssa on ollut tutkijana sama etsivä. Mies itse uskoo tehneensä työnsä oikein, ja jopa hänen vastustajiensa mielestä hän oli vain osa laajempaa koneistoa. Vaikka etsivä voitaisiin osoittaa läpimädäksi, häntä ei voida syyttää mistään eikä häneltä voida viedä edes eläkettä. New Yorkin kaupunki kärvisteli karmean murha-aallon kourissa vuosikymmenten ajan. Huippuvuonna 1990 murhia tehtiin käsittämättömät 2 245 kappaletta. Etsivät työskentelivät hiki hatussa, ja tähdet heidän joukossaan ratkaisivat jopa satoja tapauksia.


KHO päätti: Verohallinnon on luovutettava veronkiertoon liittyviä päätöksiä toimittajalle iltalehti 15:43 22.05

Korkein hallinto-oikeus pysyi hallinto-oikeuden linjalla ja hylkäsi Verohallinnon valituksen. Näin ollen veronkiertotapaukseen liittyvät paperit on tietopyynnön mukaisesti luovutettava niitä pyytäneelle toimittajalle. Korkein hallinto-oikeus on määrännyt Verohallinnon luovuttamaan parin vuoden takaiseen veroparatiisi-juttuun liittyviä asiakirjoja niitä pyytäneelle toimittaja Jarno Liskille. Aiemmin Yleisradion palveluksessa työskennellyt ja sittemmin vapaana toimittajana uraansa jatkava Liski teki vuonna 2015 Verohallinnolle tietopyynnön niin sanottuja Liechtenstein-tapauksia koskevista verotuspäätöksistä. Verohallinnon hylättyä tietopyynnön ja täten kieltäydyttyä luovuttamasta papereita, lähti Liski hakemaan tietoja oikeusteitse.


Tuomarin ivaamista ”käräjätunariksi”, viestejä ulkonäestä syyttäjälle ja kaljaa kuulusteluissa – näin asianajajia on rangaistu törttöilyistä MTV 06:12 22.05

Asianajajaliiton valvontalautakunnalle tuli ratkaistavaksi viime vuonna yhteen 608 asiaa. Valvontalautakunnan raportista ilmenee muutamia tapauksia, joissa oikeuden puolustaja on käyttäytynyt tehtävälleen sopimattomalla tavalla.


Yle käy kuukausittain läpi painostusyrityksiä – ihmisistä ei pidetä listaa MTV 05:39 21.05

Yleisradiossa on viimeisen puolen vuoden ajan käyty kuukausittain läpi toimitukseen kohdistuneita mahdollisia painostusyrityksiä. Painostukseksi tulkittuja tapauksia on ollut "muutamia", kertoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Jouko Jokinen.


Levinneitä borrelioositapauksia tilastoitiin viime vuonna ennätysmäärä – näin ne jakautuvat Suomessa MTV 09:09 20.05

Vuonna 2016 laboratoriot ilmoittivat THL:n tartuntatautirekisterin mukaan 1931 borrelialöydöstä. Se on hieman enemmän kuin edellisen vuoden ennätysmäärä eli 1912 löydöstä.


Miksi näin tapahtui jälleen? Vauva kuoli kuumaan autoon Texasissa iltalehti 21:48 19.05

Vastaavia tapauksia ilmenee ympäri maailmaa melko usein. Viimeksi kaksosvauvat menehtyivät kuumaan autoon viikko sitten Virginiassa. Seitsemän kuukauden ikäinen vauva menehtyi kuumaan autoon Texasissa, Eagle Passissa, keskiviikkona. Vauvan isän kertomuksen mukaan hän "unohti viedä vauvan hoitoon ennen töihin menoa".


Pahin pelko toteutui: Ebola levisi nyt miljoonakaupunkiin Kongon demokraattisessa tasavallassa iltalehti 11:01 17.05

Ebolaa on havaittu Mbandakan miljoonakaupungissa Kongon demokraattisessa tasavallassa. Kongon demokraattisen tasavallan terveysministeri Oly Ilunga Kalenga vahvisti, että Mbandakassa on varmistettu keskiviikkona yksi ebolatapaus. Miljoonan asukkaan Mbandaka sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Bikoron alueesta, jossa ebolatapauksia on todettu aiemmin.


KSML: Influenssapotilaita huomattavasti enemmän kuin viime vuonna - rokote ei suojannut B-virukselta iltalehti 08:31 17.05

Influenssa jylläsi tänä vuonna rajuna. Ensimmäiset tapaukset kirjattiin jo lokakuussa. Influenssakausi oli tänä vuonna tavallista rajumpi. mukaan tartuntatautien rekisteriin kirjattiin laboratorioissa varmistuneita sairaustapauksia merkittäväsi edellistä influenssakautta enemmän. Tähän mennessä on kirjattu jo lähes 38 000 influenssatartuntaa. Edellisellä kaudella niitä oli noin 20 000. Todellisuudessa sairastuneiden määrä on kuitenkin vieläkin suurempi, sillä vain pieni osa virustartunnoista varmistetaan sairaanhoitopiireissä ja kirjataan tartuntatautirekisterin.


Kahdeksankerroksinen hedelmäkakku, kahdeksanmetrinen laahus, 2 640 tavisvierasta – Vertaile brittihovin häitä! iltasanomat 07:02 16.05

Britannian ja koko maailman vuoden odotetuimpia tv-tapauksia nähdään lauantaina, kun prinssi Harry saa Meghaninsa. Ovatko Harryn häät yhtä loisteliaat kuin isoveljen ja vanhempien olivat?


Savon Sanomat: Koirahyökkäysten takia haetaan korvauksia yhä useammin - tapauksia ilmoitetaan lähes viikoittain iltalehti 06:47 16.05

Savon Sanomat on selvittänyt suurista vakuutusyhtiöistä, kuinka usein koirahyökkäyksistä haetaan korvauksia. perusteella suurista vakuutusyhtiöistä OP, If, Turva ja Lähitapiola kertovat korvaushakemusmäärien kasvaneen. Fenniasta arvellaan määrän pysyneen viime vuosina ennallaan. Selvityksen perusteella koirat tuottavat enemmän vammoja toisilleen kuin ihmisille. Valtakunnallisesti suurin korvaushakemusmäärä on ilmoitettu OP Vakuutukselle, jonka tietoon tuli viime vuonna 80 tapausta, jossa koira oli aiheuttanut puremalla vahinkoa lajitoverilleen tai ihmiselle. Vakuutusyhtiö Ifistä puolestaan kommentoidaan lehdelle, että tapauksia ilmoitetaan lähes viikoittain.


Idioottipoliisi ampui murmelin maantielle – koska eläin ei uskonut käskytystä stara 09:00 13.05

Yhdysvalloista tulee julkisuuteen tasaisin väliajoin hyvin huolestuttavia tapauksia, joissa poliisi


Viihdelehti Stara.fi stara 09:00 13.05

Yhdysvalloista tulee julkisuuteen tasaisin väliajoin hyvin huolestuttavia tapauksia, joissa poliisi


Ortopedian erikoislääkäri Nennan pieleen menneestä kyynärniveloperaatiosta: ”Ei näin saisi käydä” iltalehti 21:08 09.05

Terveystalon ortopedian ja traumatologian erikoislääkärin mukaan kyynärnivelen murtuman korjaaminen on haastava operaatio. Terveystalon erikoislääkäri Ilkka Sinisaari kertoo nähneensä vastaavanlaisia tapauksia ennenkin. Sinisaaren mukaan kyynärnivelen sisäiset murtumat, jollainen Nennalla kädessään oli, voivat olla teknisesti haastavia korjattavia. Nennan murtumaa kiinnitettiin liian pitkillä ruuveilla, jotka rikkoivat nivelestä ruston ja jänteitä.


Ebola-tapauksia todettu jälleen Kongon demokraattisessa tasavallassa – viimeisimmästä epidemiasta vuosi MTV 18:18 08.05

Kongon demokraattisessa tasavallassa on todettu kaksi ebola-tapausta. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters viranomaislähteitä siteeraten. 


Työministeri Lindströmiä hiillostettiin aktiivimallista Ylellä – ”On tapauksia, että töitä on saatu” MTV 11:43 05.05

Työministeri Jari Lindströmiä (sin.) hiillostettiin työttömyysturvan aktiivimallista Ylen Ykkösaamussa tänään. Lindström sanoi, että malli on aktivoinut työttömiä.


USA syyttää: Kiina osoitellut laserilla amerikkalaislentäjiä iltalehti 15:50 04.05

Tapauksia on Yhdysvaltojen mukaan useita, ja ne on tehty Kiinan sotilastukikohdasta Djiboutissa. Yhdysvallat on tehnyt muodollisen valituksen Kiinalle siitä, että maan sotilastukikohdasta Itä-Afrikan Djiboutista on häiritty useita kertoja amerikkalaislentäjiä laserilla. Pentagon on pyytänyt Kiinaa tutkimaan useita "hyvin vakavia tapauksia". USA:n mukaan Kiinan sotilastukikohdasta on häiritty sotilastason lasereilla Yhdysvaltojen lentäjiä, jotka ovat olleet laskeutumassa. Kiina on tyrmännyt väitteen ja sanoo, että se on "ristiriidassa faktojen kanssa". Kiinan ulkoministeriön mukaan asia on tarkistettu ja Yhdysvaltoja informoitu väitteiden paikkansapitämättömyydestä.


Sipilä: Hallitus sopi avoimuuden lisäämisestä, jos loikkaustapauksia tulee iltasanomat 15:00 02.05

Pääministeri ei usko että loikkauksia olisi tulossa lisää.


Kuva pyydyksissä mätänevistä hylkeistä nostatti inhon ja raivon - Kalastaja puolustautuu: ”Hylkeitä on liikaa, ja niistä on tullut kesyjä” iltalehti 18:04 30.04

Pyydyksissä mätänevistä hylkeistä ja kaloista on noussut kohu Kymenlaakson rannikkoseudulla. Kymenlaakson Kalastuksenvalvojat ry:n puheenjohtajalle Jani Paanasen tiedossa on useita tapauksia, joissa hylkeet ja kalat ovat jääneet mätänemään ammattikalastajien pyydyksiin. Viimeisin tapaus paljastui viime viikonloppuna. - Haminalahden puolelta löytyi jälleen kerran rysä, jossa oli kuolleita hylkeitä ja kaloja. Samalle ammattikalastajalle on käynyt niin myös aikaisemmin, mutta hän ei ole ainoa, Paananen kertoo.


Miten isä tai äiti voi tehdä lapselleen pahaa? - Asiantuntija kertoo, mistä perheväkivalta kumpuaa: ”Hyvien vanhempien ohella on psykopaatteja” iltalehti 19:32 29.04

Viime aikoina julkisuuteen on tullut useita raakoja tapauksia, joissa lapsia on kohdeltu kaltoin, jopa pahoinpidelty karmivilla tavoilla. Jutut järkyttävät suuresti. Pohjalle jää aina sama kysymys: miten tämä on mahdollista? Nälkäinen pikkutyttö söi koiranruokaa. Vauva laitettiin vain vaipoissa pakkaseen. Kymmenvuotiasta, lukutaidotonta poikaa oli alistettu ja kohdeltu loukkaavasti eristämällä hänet kotiinsa, rajoittamalla liikkumista ja ulkoilua ja kohtelemalla eri tavalla kuin muita lapsia. Äitipuoli pakotti tytön syömään lautaselta, johon tyttö oli oksentanut.


alueen – brittiläinen sodanaikainen pommi ja katkesi käyttämään sähkölamautinta Larinto lopetti uransa liitot ”Tämä on poliisia uhkaavat kalliit suostu muuttamaan viime juoksut

Uutiset