Taavi-hirvikoira kuoli metsästäjän luotiin keskellä tietä - tapaus tyrmistyttää: "Uskomaton ampumispaikka" iltalehti 06:00 24.10

Metsästysporukan jäsen ampui hirviseurueen jäsenen hirvikoiran maantielle puolitoista viikkoa sitten Pieksämäen Virtasalmella. Tapaus sattui lauantaina 14. lokakuuta alkuiltapäivästä. Hirvenmetsästysporukan jäsenten mukaan ampuja ampui maantien suuntaisesti koiran noin 300 metrin päästä. Lähes välittömästi ampumapaikan takana on maantiessä mutka. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus. Varkauden poliisi vahvistaa tämän. Poliisi kävi tapahtumapaikalla viime keskiviikkona.


Perheenisä raahasi naisen pusikkoon ja riisti vaatteet - uhrin onnistui paeta viime hetkellä iltalehti 19:34 23.10

Oulun käräjäoikeus on tuominnut 34-vuotiaan miehen raiskauksen yrityksestä ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tapaus sattui kesällä 2015 Kempeleen keskustassa. Yli 30-vuotias mies oli tullut yöravintolaan vaimonsa ja kavereidensa kanssa. Nuori nainen saapui paikalle omien ystäviensä kanssa.


Sekava mies nappasi ikkunoita skrapanneen naisen auton ja kolaroi heti iltalehti 13:23 23.10

Helsingin Puistolassa sattui sunnuntaiaamuna tapaus, jossa poliisi epäilee yllättäen autonrattiin hypännyttä miestä useista rikoksista. Poliisi sai ilmoituksen, että mies on yrittänyt ottaa käyttöönsä auton ja ajanut sillä päin puomia sekä lämmitys- ja valaisinpylvästä. Paikan päältä poliisi löysi sekavan miehen. Tämä puhalsi alkometriin nollat mutta kertoi ottaneensa jotakin ainetta. Nainen, jonka käytössä auto oli, kertoi käynnistäneensä auton ja nousseensa raappaamaan jäätä ikkunoista. Paikalle oli silloin tullut mies, joka hyppäsi kuskin paikalle ja ajoi parkkipaikan läpi. Sen jälkeen mies jatkoi matkaansa kävellen.


Nainen nousi autosta raaputtamaan tuulilasia Helsingissä – sekava mies hyppäsi rattiin ja ajoi päin puomia iltasanomat 13:18 23.10

Helsingin Puistolassa sattui sunnuntaiaamuna tapaus, jossa poliisi epäilee yllättäen autonrattiin hypännyttä miestä useista rikoksista.


Laukaan elokuinen vauvanryöstö: nainen mustissa vaivaa yhä poliisia - KRP syynää nyt näytteitä iltalehti 13:04 23.10

Poliisi pelkää, että Laukaan erikoinen vauvan kadottamistapaus voi jäädä selvittämättä. Uusia vihjeitä toivotaan, mutta tutkinnanjohtaja harmittelee ajan kulumista. Sisä-Suomen poliisin rikostutkinta on syksyn mittaan pyrkinyt selvittämään Laukaalla elokuussa sattunutta mahdollista kidnappaustapausta. Noin 1,5-vuotias lapsi katosi Tislaajantieltä kiinteistön pihasta. Äiti oli laittanut lapsen kesäsäähän nukkumaan ja huomannut katoamisen tultuaan katsomaan vauvaa.


Kulttuuriministeri: Jokainen häirintätapaus on liikaa iltasanomat 22:17 22.10

Terho pettyi näyttelijöiden häirintäkokemusten runsauteen.


Yli 120 suomalaista näyttelijää kertoo tulleensa ahdistelluksi – kulttuuriministeri Terho: ”Jokainen tapaus on liikaa” iltasanomat 12:34 22.10

Kulttuuriministeri Sampo Terho (sin.) on pettynyt, että kulttuurialalla esiintyy niin paljon seksuaalista häirintää kuin STT:n ja Näyttelijäliiton tekemästä kyselystä ilmenee.


Jättikysely: Yli sata suomalaista näyttelijää kertoo tulleensa ahdistelluksi - Kourintaa ja rivoja ehdotuksia kesken työn iltalehti 10:08 22.10

”Hän käytti voimaa yrittäessään suudella ja käydä minuun muuten käsiksi”, kertoo naisnäyttelijä ohjaajasta Yli sata suomalaista näyttelijää kertoo tulleensa seksuaalisesti ahdistelluksi tai häirityksi työssään, selviää STT:n ja Näyttelijäliiton kyselystä. Noin 150 vastaajasta yli 120 kertoo seksuaalisesta häirinnästä tai ahdistelusta. Heistä kuusitoista on miehiä. Häirintä tai ahdistelu on voinut olla fyysistä, sanallista tai molempia. -  Törkein tapaus oli ollessani vasta uraani aloitteleva näyttelijä. Odotin menoa näyttämölle verhoissa, joiden takana istui lapsiyleisö. Teatterijohtaja tuli sinne ja tarttui kiinni rintoihini. En voinut reagoida mitenkään, koska yleisö oli siinä verhon takana, kertoo yksi vastaajista.


Kolme murhaa 11 päivän sisällä, tekijä vapaana – asuinalue kauhun vallassa Floridassa iltasanomat 06:58 22.10

Tampan poliisi uskoo tapausten liittyvän toisiinsa.


Toimittajan murha: Malta lupaa miljoonan euron palkkion ratkaisevista tiedoista – ”Tapaus vaatii poikkeuksellisia toimenpiteitä” iltasanomat 02:44 22.10

Autopommi surmasi Daphne Caruana Galizian viime maanantaina.


Koira puri päähän - 2-vuotias lapsi loukkaantui vakavasti iltalehti 22:58 20.10

Poliisi luonnehtii tapahtunutta onnettomuudeksi. Rikosta ei epäillä. 2-vuotias lapsi loukkaantui vakavasti koiran purtua tätä päähän tiistaina. Tapaus sattui pohjoissuomalaisella paikkakunnalla, ja Lapin poliisi vahvistaa tapahtuneen Iltalehdelle. Poliisin mukaan kyse on tapaturmasta, eikä tapauksessa epäillä rikosta.


Poliisioperaatio ohi Pattijoella - ei vaaraa sivullisille iltalehti 22:50 20.10

Raahen Pattijoella todistettiin perjantaina poliisioperaatiota. Raahen Pattijoella käynnistyi perjantaina iltapäivällä poliisioperatio. Paikalla oli silminnäkijän mukaan kaksi poliisiautoa, ambulanssi ja siviilipoliisiauto. Silminnäkijän mukaan poliisi puki ylleen luotiliivit ja kypärät. Poliisi ei tehtävän luonteen vuoksi kommentoinut tapausta tuoreeltaan tarkemmin Iltalehdelle, mutta kertoi, ettei tilanteesta aiheudu ulkopuolisille vaaraa.


Äärimmäisen harvinainen erehdys: Väärä vainaja haudattiin - "tämä on järkyttävä asia" iltalehti 21:18 20.10

Vastaavia tapauksia on viime vuosilta vain muutama. Oulun seurakuntayhtymässä sattui harvinainen tapaus, kun tiistaina kävi ilmi, että hautaan oli pantu väärä vainaja. Seurakunnan mukaan tilanne oli saanut alkunsa hautaustoimiston inhimillisestä virheestä.


Eroakirkosta.fi-palvelua käyttänyt jo 600 000 ihmistä iltalehti 20:12 20.10

Kirkosta eroamista helpottavaa Eroakirkosta.fi -palvelua on sen ylläpitäjien mukaan käyttänyt jo 600 000 suomalaista, eli noin 11 prosenttia maan väestöstä. Evankelis-luterilaisen kirkon ja ortodoksisen kirkon ulkopuolella elää nykyään 1,5 miljoonaa suomalaista eli 28 prosenttia väestöstä. Palvelu on toiminut vuodesta 2003. Ylläpitäjien mukaan miehet innostuvat usein eroamaan yksittäisten medianäkyvyyttä luovien tapausten myötä, kun taas naiset eroavat tasaisesti ympäri vuoden.


Perheen koira puri päähän - 2-vuotias lapsi loukkaantui vakavasti iltalehti 18:52 20.10

Poliisi luonnehtii tapahtunutta onnettomuudeksi. Rikosta ei epäillä. 2-vuotias lapsi loukkaantui vakavasti perheen koiran purtua tätä päähän tiistaina. Tapaus sattui pohjoissuomalaisella paikkakunnalla, ja Lapin poliisi vahvistaa tapahtuneen Iltalehdelle. Poliisin mukaan kyse on tapaturmasta, eikä tapauksessa epäillä rikosta.


Pattijoella käynnissä poliisioperaatio - Poliisi: "Ei vaaraa ulkopuolisille" iltalehti 16:41 20.10

Pattijoella on meneillään poliisioperaatio. Pattijoen Koulutiellä on silminnäkijän mukaan käynnissä poliisioperaatio. Paikalla on silminnäkijän mukaan kaksi poliisiautoa, ambulanssi ja siviilipoliisiauto. Silminnäkijän mukaan poliisi puki ylleen luotiliivit ja kypärät. Poliisi ei tehtävän luonteen vuoksi kommentoi tapausta tarkemmin Iltalehdelle, mutta kertoo tiedottavansa asiasta myöhemmin. Ulkopuolisille tehtävästä ei poliisin mukaan aiheudu vaaraa.


Pattijoella käynnissä poliisioperaatio - Poliisi: ”Ei vaaraa ulkopuolisille” iltalehti 16:41 20.10

Pattijoella on meneillään poliisioperaatio. Pattijoen Koulutiellä on silminnäkijän mukaan käynnissä poliisioperaatio. Paikalla on silminnäkijän mukaan kaksi poliisiautoa, ambulanssi ja siviilipoliisiauto. Silminnäkijän mukaan poliisi puki ylleen luotiliivit ja kypärät. Poliisi ei tehtävän luonteen vuoksi kommentoi tapausta tarkemmin Iltalehdelle, mutta kertoo tiedottavansa asiasta myöhemmin. Ulkopuolisille tehtävästä ei poliisin mukaan aiheudu vaaraa.


Rikosoikeuden professori Niki Juuselan tilanteesta: ”Hämmentävä tapaus, mutta kyllä siinä voisi olla rikoskin kyseessä” iltasanomat 06:06 20.10

Selostaja Niki Juuselasta kuvattu video vuoti julkisuuteen.


Kummisetä ahdisteli 16-vuotiasta Espanjan-lomalla - teini pääsi karkuun iltalehti 22:25 19.10

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 47-vuotiaan helsinkiläismiehen viiden kuukauden pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Käräjätuomioon johtanut tapaus tapahtui Espanjassa toissa kesänä. Tekohetkellä 45-vuotias mies oli 16-vuotiaan kummilapsensa kanssa. Syyttäjän kuvauksen mukaan mies käytti väkivaltaa tai sen uhkaa, jotta saisi kummilapsensa alistumaan seksuaaliseen tekoon.


Uutiset