Koulubussi ja kuorma-auto törmäsivät Iisalmessa - koulubussi ajoi ojaan iltalehti 09:38 18.12

Kuorma-auto ja pieni koulubussi ajoivat varhain maanantaiaamuna risteyskolarin Iisalmessa Sonkajärventiellä. Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että koulubussi oli ajamassa Iisalmessa Sonkajärventietä Sonkajärven suuntaan. Samalla pohjoisen suunnasta valtatie 5:llä etelään matkalla ollut, tienpitoon käytetty kuorma-auto nousi Sonkajärventien rampille tarkoituksenaan jatkaa Sonkajärventien yli Kuopion suuntaan. Kuorma-auton kuljettaja ei kuitenkaan huomannut koulubussia vaan ajoi kolmion takaa suoraan koulubussin kylkeen. Koulubussi ajoi törmäyksen seurauksen ojaan.


Texasissa opettajille lupa viedä aseita luokkahuoneisiin – pyrkimyksenä tuoda lisäturvaa oppilaille MTV 12:50 15.12

Texasista Yhdysvalloista löytyy paikallisia koulupiirejä, jotka ovat antaneet nimetyille opettajille luvan viedä ladattuja aseita luokkahuoneisiin, kertoo CBS. Päätöksen tarkoituksena on luoda lisäturvaa oppilaille ja koulujen henkilöstölle.


Suomen NHL-tähdeltä upea ele: ajoi päänsä kaljuksi syöpälasten hyväksi - isältä jäätävä kuitti uudesta tyylistä iltalehti 14:25 14.12

Montréal Canadiensin Artturi Lehkonen kävi parturoitavana. Lehkonen osallistui keskiviikkona Leucan Shaved Head Challenge -haasteeseen, jonka tarkoituksena on kerätä varoja syöpää sairastavien lasten hyväksi. Toimittaja Stu Cowenin julkaisemassa kuvassa suomalaisen vierellä leikkauskoneen alla on Karl Alzner. Ismo Lehkonen otti poikansa uudesta lookista kaiken irti.


Näin ajokortin teoriakoe muuttuu ensi kesänä – reagointikykyä testataan uusin konstein MTV 20:52 13.12

Kuljettajatutkinnon uudistus vaikuttaa myös ajokortin teoriakokeeseen. Tuttujen monivalintatehtävien lisäksi kokeeseen tulee laajempia, kuvaa ja tekstiä yhdistäviä kysymyksiä. Niiden tarkoituksena on testata liikennetilanteiden ymmärtämistä ja reagointikykyä uudella tavalla.


Näin ajokortin teoriakoe muuttuu ensi kesänä – monivalintatehtävien lisäksi kokelasta haastetaan uusin tavoin MTV 20:52 13.12

Kuljettajatutkinnon uudistus vaikuttaa myös ajokortin teoriakokeeseen. Tuttujen monivalintatehtävien lisäksi kokeeseen tulee laajempia, kuvaa ja tekstiä yhdistäviä kysymyksiä. Niiden tarkoituksena on testata liikennetilanteiden ymmärtämistä ja reagointikykyä uudella tavalla.


Telia tyynnyttelee Suomi 100 -tekstariraivoa: Nyt voit tilata valtiollisen onnitteluviestin erillisellä lomakkeella - ”Ei maksa mitään” iltalehti 16:25 13.12

Valtio muisti suomalaisia onnitteluviestillä sadannen itsenäisyyspäivämme kunniaksi. Ilman jääneet voivat tilata sen vielä erikseen. Suomi 100 -henkiset onnitteluviestit lentelivät itsenäisyyspäivänä valtiokonttorin piikkiin. Suomi 100 -komitean jalona tarkoituksena oli tervehtiä jokaista kännykkäliittymän omistavaa Suomen kansalaista tekstiviestillä, joka sattuu olemaan yksi Suomen puhelinteknologiahistorian suurimmista saavutuksista. Jotain meni pieleen. Puhelinoperaattori Telian asiakkaista 20 prosenttia jäi ilman viestiä. Telia pahoitteli virhettä tuoreeltaan ja totesi, että viestejä kyllä lähetettiin jopa 200 kappaleen sekuntivauhtia.


Helsinki ja Tallinna vaihtavat tänään poliisipäälliköt päiväksi iltasanomat 08:56 13.12

Tarkoituksena on tutustua naapurimaan operatiiviseen poliisitoimintaan.


Pääministeri Sipilä Pariisissa: ”Ilmastonmuutos on valtava globaali haaste, pelkät puheet eivät enää riitä” iltalehti 21:49 12.12

Pariisin kansainväliseen ilmastokokoukseen tiistaina osallistunut pääministeri Sipilä esitteli Suomen neljä keskeistä toimea ilmastonmuutoksen torjunnassa. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) osallistui tiistaina Pariisissa kansainväliseen "One Planet Summit" - ilmastorahoituspäivään, jonka tarkoituksena on tukea Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa. Huippukokoukseen osallistui yhteensä sata eri valtioiden johtajaa.


Pääministeri Sipilä Brysselissä: ”Ilmastonmuutos on valtava globaali haaste, pelkät puheet eivät enää riitä” iltalehti 20:08 12.12

Pariisin kansainväliseen ilmastokokoukseen tiistaina osallistunut pääministeri Sipilä esitteli Suomen neljä keskeistä toimea ilmastonmuutoksen torjunnassa. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) osallistui tiistaina Pariisissa kansainväliseen "One Planet Summit" - ilmastorahoituspäivään, jonka tarkoituksena on tukea Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa. Huippukokoukseen osallistui yhteensä sata eri valtioiden johtajaa.


Maria Veitola Instagramissa: ”Olen ollut mielenterveyspotilas ja voi olla että tuun joskus vielä olemaan” iltalehti 15:35 12.12

Juontaja, toimittaja Maria Veitola ottaa tuoreessa Instagram-julkaisussaan kantaa saamaansa palautteeseen. Maria Veitola on tunnettu juontaja ja toimittaja. Veitola toimi esimerkiksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomarina. Tuoreessa Instagram -päivityksessään Veitola pohtii saamaansa palautetta, jonka tarkoituksena oli mollata Veitolan tyyliä. Palaute ei kuitenkaan onnistunut tavoitteessaan, vaan sai Veitolan pohtimaan asiaa enemmänkin. - Jäin miettimään sellaista kun sain Tähdet tähdet -finaalilähetyksen aikana Twitterissä sellaisen viestin, että ”miks sun täytyy aina pukeutua niin kuin mielenterveyspotilas ja mikset voi pukeutua niin kuin normaali ihminen”? Jäin miettimään tietysti tätä normaalin ihmisen käsitettä? Mikä ja kuka nyt sit on normaali? Mut ennen kaikkea jäin miettimään tota mielenterveyspotilasaspektia: onko mielenterveyspotilailla siis joku tietty tyyli?


Arnold Schwarzenegger varasti shown Pariisin ilmastokokouksessa - paineli katua pitkin vihreällä sähköpyörällä ja otti Macronin kanssa selfien iltalehti 15:25 12.12

Schwarzenegger korosti kokouksessa, että monet amerikkalaiset yritykset ovat edelleen sitoutuneita ilmastosopimukseen, vaikka Trump onkin irtisanonut Yhdysvallat siitä. Pariisissa pidettiin tiistaina ylimääräinen ilmastohuippukokous Ranskan presidentin Emmanuel Macronin johdolla. Huippukokous pidettiin kaksi vuotta Pariisin ilmastosopimuksen solmimisen jälkeen, ja sen tarkoituksena on keskustella siitä, miten Yhdysvaltojen irtaantuminen sopimuksesta tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa. Sopimuksesta irtaantumisesta päätti presidentti Donald Trump, jota ei ollut kutsuttu Pariisiin. Sen sijaan paikalla oli Arnold Schwarzenegger, joka työskenteli aiemmin Kalifornian kuvernöörinä. Schwarzenegger on tunnettu ilmastonmuutoksen haitoista julkisesti puhuvana julkkiksena, ja Pariisissakin hän oli odotettu vieras. Hän pyöräili kirkkaanvihreällä sähköpyörällä ja otti selfien Macronin kanssa.


Oletko nähnyt heitä? Krp kaipaa vihjeitä etsintäkuulutetuista – kahta epäillään lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä MTV 15:03 12.12

Keskusrikospoliisi julkaisi viime heinäkuussa etsintäkuulutetuista henkilöistä listan, jonka tarkoituksena oli täydentää Europolin ja Interpolin julkaisemia etsintäkuulutettujen listoja kansallisesti.


Mieskaksikko myönsi poliisille sytyttäneensä Kotkan ravintolapalon tahallaan – tarkoituksena peitellä murtojälkiä iltasanomat 13:50 12.12

Poliisi epäilee viime perjantaista Kotkan Hovilan ravintolapaloa tahallaan sytytetyksi.


Alpakkatapahtuman järjestäjä vakuuttaa yhä, ettei kyse ollut vastamielenosoituksesta - ”Minuun kohdistuu nyt isoa maalitusta, jopa uhkailua” iltalehti 06:47 10.12

Itsenäisyyspäivän lastentapahtuman yksi järjestäjä Aleksi Pahkala vakuuttaa, ettei kyseisen tapahtuman tarkoituksena ollut torpedoida 612-soihtukulkuetta. Pahkala otti asiaan kantaa Facebook-päivityksessään lauantaina. Häntä on syytetty valehtelusta, sillä hän kirjoitti jo marraskuussa Facebook-ryhmässä, että lastentapahtuman tuominen Töölöntorille vie mahdollisuudet järjestää 612-mielenosoitus. Pahkala kirjoitti lauantaina Facebookissa, että julkisuuteen levinnyt kuvakaappaus Facebook-ryhmästä on totta.


Sveitsiläisyritys myy jo marihuanaa - pian sen hasista saa kioskeista iltalehti 21:34 09.12

Sveitsiläinen startup-yritys tuottaa hasis- ja kannabistuotteita, jotka ovat laillisia yhä useammassa maassa. Vuonna 2014 perustettu KannaSwiss-niminen yritys valmistaa jo marihuanaa, jota Sveitsin lakien mukaisesti sisältää korkeintaan yhden prosentin tetrahydrokannabinolia (THC) eli kannabiksen huumaavasti vaikuttavaa, psykoaktiivista yhdistettä. Nyt yritys alkaa tuottaa myös hasista Sveitsin markkinoille. Sen tarkoituksena on laajentua myöhemmin maihin, joiden huumelainsäädäntöä ollaan löysentämässä.


Ristiriitaisia tietoja alpakkagaten taustoista - Järjestäjä: "Näin ei ollut" uusisuomi 09:55 09.12

Itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestetyn lapsille suunnatun alpakkatapahtuman järjestäjä Töölön lapselliset vakuuttaa, ettei tapahtuman tarkoituksena ollut estää 612-kulkueen kokoontumista Töölöntorilla.


Seiska: Bachelor Suomesta tuttu Jenny ohjelman jenkkiversioon! iltalehti 17:47 08.12

Seiska uutisoi, että Jenny osallistuu Unelmien poikamies -ohjelman spinoffiin, Bachelor Winter Games. Bachelor Suomen ensimmäiseltä kaudelta tuttu Jenny on Seiskan mukaan valloittamassa maailmaa. Hän nimittäin osallistuu ohjelman jenkkiversioon, tarkemmin ottaen Bachelor-ohjelman spinoff-sarjaan Bachelor Winter Games. Ohjelma kerää yhteen eri maiden Bachelor-osallistujia, jotka kisaavat toisiaan vastaan talviurheilulajeissa. Toki tarkoituksena on myös deittailla.


Setan Viima Lampisen glittereissä kimalsi translippu – ”Minusta se oli hyvä keskustelunavaaja” iltasanomat 13:41 07.12

Koristeen tarkoituksena oli herättää keskustelua translain uudistamisesta.


Sadattuhannet jäivät ilman Suomi 100 -viestiä – Telia pahoittelee ja selittää uusisuomi 12:04 07.12

Itsenäisyyspäivän Suomi 100 -onnittelutekstiviesti jäi saapumatta satojen tuhansien suomalaisten puhelimiin. Valtiovallan tarkoituksena oli lähettää viesti kaikille suomalaisille.


Sadat tuhannet jäivät ilman Suomi 100 -viestiä – Telia pahoittelee ja selittää uusisuomi 12:04 07.12

Itsenäisyyspäivän Suomi 100 -onnittelutekstiviesti jäi saapumatta monen suomalaisen puhelimeen. Valtiovallan tarkoituksena oli lähettää viesti kaikille suomalaisille.


Uutiset