Raskasta joulua -onnettomuus­halliin on tulossa iso remontti iltasanomat 22:50 17.12

Vaasa Arena eli Kuparisaaren jäähalli on tarkoitus kunnostaa ja laajentaa ensi vuonna alkavassa kaksivuotisessa remontissa.


Raskasta joulua -onnettomuus­halliin oli tulossa iso remontti iltasanomat 22:50 17.12

Vaasa Arena eli Kuparisaaren jäähalli on tarkoitus kunnostaa ja laajentaa ensi vuonna alkavassa kaksivuotisessa remontissa.


MTV: Presidentti Niinistö toivoo, että vuotokohu vauhdittaa tiedustelulain etenemistä iltalehti 18:30 17.12

Niinistö ei usko, että Venäjällä laajasti noteeratulla HS:n artikkelilla olisi vaikutusta ulkosuhteisiin. Presidentti Sauli Niinistö sanoo , että HS:n salaisiin asiakirjoihin pohjaava, lauantaina julkaistu sotilastiedustelujuttu toivottavasti nopeuttaa uuden tiedustelulain säätämistä. - Minusta on hyvä, jos saataisiin tiedustelulaki aikaiseksi. Sehän raamittaisi aika paljon toimintaa. Sikäli kun olen ymmärtänyt, laissa on myös tarkoitus luoda valvontamekanismeja ja ne kaikki palvelevat myös tuota.


Asema-aukion väkivallanteon avaintodistaja jätti tulematta hovioikeuteen - puheenjohtaja lähetti poliisit perään iltalehti 13:50 15.12

Sekä syyttäjä että puolustus olivat ilmoittaneet todistajakseen kuolleen miehen tuttavan, joka käveli tämän rinnalla uusnatsien mielenosoituksen vierestä. Mies ei saapunut oikeuteen. Uusnatsin pahoinpitelyn vierestä todistanut mies ei saapunut oikeuteen todistajaksi. Oikeus vetäytyi lounastauolle. Syytetyllä ei sanojensa mukaan ollut tarkoitus aiheuttaa miehelle vammoja potkullaan. Mies oli kutsuttu todistamaan sekä puolustuksen että syyttäjän pyynnöstä. Todistajan oli määrä saapua Helsingin hovioikeuteen kello 11.15, mutta hän ei ilmaantunut saliin useista kuulutuksista huolimatta.


USA:n telehallintovirasto päätti purkaa verkkoliikenteen "neutraliteetin" MTV 23:28 14.12

Yhdysvaltain telehallintovirasto (Federal Communications Commission) päätti tänään äänestyksen jälkeen luopua presidentti Barack Obaman aikaisista säädöksistä, joiden on tarkoitus varmistaa internetin neutraliteetti eli puolueettomuus.


Päivi Räsänen esitti alkoholilakia pöydälle – laskisi kauppojen rajan 3,5 prosenttiin uusisuomi 20:42 14.12

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) esitti eduskunnan täysistunnossa, että keskustelu alkoholilain uudistuksesta siirrettäisiin pöydälle huomiselle eli perjantaille. Alkuperäinen tarkoitus oli, että keskustelu käydään vielä tänään ja alkoholiuudistuksesta äänestetään perjantaiaamuna, ja tähän eduskunta päätyikin äänestyksen jälkeen.


Päivi Räsänen esitti alkoholilakia pöydälle – ja laskisi kauppojen rajan 3,5 prosenttiin uusisuomi 20:42 14.12

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) on esittänyt eduskunnan täysistunnossa, että keskustelu alkoholilain uudistuksesta siirretään pöydälle huomiselle eli perjantaille. Alkuperäinen tarkoitus on ollut, että keskustelu käydään vielä tänään ja alkoholiuudistuksesta äänestetään perjantaiaamuna.


Rehtori varoitti oppilaiden vanhempia Tampereella – järkyttävää videomateriaalia leviää nuorten keskuudessa iltasanomat 16:56 14.12

Tampereen Tammelan koulun apulaisrehtori lähestyi koulun kaikkien oppilaiden vanhempia ja varoitti sairasta materiaalia sisältävästä videoviestistä. Poliisin mukaan tällaisilla viesteillä on tarkoitus järkyttää nuoria.


Kirsi joutui keskelle Helsinki-Vantaan lentokenttäkaaosta - matkatavarat edelleen kateissa, kritisoi Finnairin olematonta tiedotusta iltalehti 13:05 13.12

Madeiralta palannut Kirsi Sirola ei ole vieläkään saanut matkatavaroitaan, eikä edes niiden olinpaikasta ole tietoa. Matkanteko on ollut useille Finnairin asiakkaille raskasta viime päivinä. Madeiralta takaisin Suomeen matkanneet lomalaiset joutuivat tuulen riepoteltavaksi sekä lähtö- että saapumiskentillä. Helsinkiläisen Kirsi Sirolan oli tarkoitus palata lomamatkaltaan Madeiralta jo maanantaina, mutta paikallisten tuuliolosuhteiden vuoksi Finnairin lentokone ei päässyt tuona päivänä lähtemään kotimatkalle.


Suurmoskeijahanke sai takapakkia – lautakunta torppasi yksimielisesti tonttivarauksen MTV 19:50 12.12

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta esittää yksimielisesti, ettei suurmoskeijahankkeelle varata tonttia Sörnäisten Hanasaareen. Kaupunginhallituksen on tarkoitus käsitellä asiaa ensi maanantaina.


Helsingin suurmoskeijahanke kaatumassa: Lautakunta esitti, että tonttia ei varattaisi iltasanomat 19:33 12.12

Kaupunginhallituksen on tarkoitus käsitellä asiaa ensi maanantaina.


Lautakunnan esitys: Ei tonttia Helsingin suurmoskeijahankkeelle iltasanomat 19:33 12.12

Kaupunginhallituksen on tarkoitus käsitellä asiaa ensi maanantaina.


Hannu Aravirta saapui 95-gaalanäytökseen käsi kantositeessä: ”Tarkoitus pelata muutakin kuin shakkia vasemmalla kädellä” iltalehti 19:29 12.12

Vuoden 1995 kultaleijonien valmennusryhmään kuulunut Hannu Aravirta opettelee tällä hetkellä aikaa jälkeen jääkiekon. 95-elokuvan gaalanäytökseen saapunut Aravirta on nyt jättäytynyt kokonaan pois jääkiekosta ja on aivan rehti eläkeläinen. - Nyt katsotaan aamulla ensin, millainen ilma on ja sitten, että mitä tekisi, Aravirta hymyili IL-TV:n haastattelussa.


Oletko nähnyt heitä? Krp kaipaa vihjeitä kahdeksasta etsintäkuulutetusta henkilöstä iltalehti 15:32 12.12

Heinäkuussa julkaistulta etsintäkuulutettujen listalta on jäänyt kiinni kolme henkilöä, mutta kahdeksan on vielä kateissa. Keskusrikospoliisi kaipaa yleisöltä vihjeitä kahdeksasta etsintäkuulutetusta henkilöstä. Keskusrikospoliisi julkaisi viime heinäkuussa listan, jonka tarkoitus oli täydentää Europolin ja Interpolin julkaisemia etsintäkuulutettujen listoja kansallisesti. Heinäkuiselta listalta on jäänyt kiinni kolme etsintäkuulutettua henkilöä.


Diego Maradonan patsas paljastettiin Intiassa - huvittavaa lopputulosta verrataan Roy Hodgsoniin iltalehti 09:46 12.12

Jalkapallolegenda Diego Maradonan näköispatsas julkistettiin Kalkutan kaupungissa Intiassa. Patsaan on tarkoitus jäljitellä Maradonaa vuoden 1986 maailmanmestaruusjuhlista, mutta lopputulos on kerännyt irvailua. Kolmen ja puolen metrin mittaista patsas-Maradonaa on verrattu muun muassa Englannin ja Suomen maajoukkueen entiseen päävalmentajaan Roy Hodgsoniin, takavuosien NBA-tähti Larry Birdiin ja Dallas-sarjan hahmoon Bobby Ewingiin.


Islamista luopunut todistaja suomalaisten terrorismioikeudenkäynnissä: ”Taistelemaan meneminen oli se juttu” iltalehti 00:03 12.12

Helsingin käräjäoikeuden terrorismirikosvyyhden todistajan mukaan hänen oli vaikea uskoa, että hänen kaverinsa olisivat niin pahoja, että he pystyisivät tappamaan ihmisiä. Kolmea suomalaista miestä syytetään Helsingin käräjäoikeudessa terroristisen rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan heidän oli tarkoitus lähteä Syyriaan vierastaistelijoiksi. Syytetyistä tiettävästi kaksi on käynyt Syyriassa. Kolmas kääntyi Turkissa takaisin. Käräjäoikeus kuuli maanantaina todistajaa, joka päätti luopua islamin uskosta ennen lähtöä. Hän sai tuomion kokonaisuuteen liittyvistä talousrikoksista, mutta terroristisen rikoksen valmistelussa hän on pelkästään todistajan roolissa.


Luotsivene tarkoitus nostaa tällä viikolla - kova aallokko siirsi jo nostoa, nyt päälle puskee myräkkä iltalehti 15:32 11.12

Kaksi kuoli onnettomuudessa. Suomenlahdella kaatuneen luotsiveneen nosto on tarkoitus suorittaa vielä tällä viikolla, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi. Suomeen luvataan isoa lumimyräkkää, mikä hidastaa operaatiota.


Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat yhteisen ohjuspuolustusharjoituksen MTV 14:41 11.12

Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat tänään kaksi päivää kestävän ohjuspuolustusharjoituksen, kertoo AFP. Etelä-Korean puolustusministeriön mukaan tarkoitus on harjoitella Pohjois-Korean ohjusten jäljittämistä. Ministeriön mukaan harjoitus käydään merellä Korean niemimaan ja Japanin tuntumassa.


Media: Etelä-Korea varautuu nitistämään Kim Jong-unin salaisessa operaatiossa - ”mestausyksikön” uusien aseiden budjetti hyväksyttiin iltalehti 14:09 10.12

Jos sota syttyisi, Etelä-Korealla on kansainvälisen median mukaan suunnitelma tuhota Pohjois-Korean sotilaallinen johto maan diktaattoria Kim Jong-unia myöten. Itsemurhalennokkeja, tiedustelulennokkeja ja kranaattikonekiväärejä. Muun muassa näillä aseilla Etelä-Korea aikoo varustaa armeijansa erikoisjoukkojen "mestausyksikön", jonka tehtävä olisi sotatilanteessa tuhota Pohjois-Korean ylin sotilaallinen johto. Kohteisiin kuuluisivat kansainvälisen median mukaan niin maan johtaja Kim Jong-un kuin korkein upseeristokin. Asiasta on uutisoinut muun muassa Independent. Etelä-Korea ei ole ilmaissut asiaa suoraan, mutta median ja asiantuntijoiden mukaan viesti on harvinaisen selvä. Yksikön tarkoitus on katkaista komentoketju nopeasti eliminoimalla sotilaallinen johto. Siitä tulee myös synkkä lempinimi mestausyksikkö. Muun muassa Japan Timesin mukaan vastaavanlaiset yksiköt ovat erityisen tehokkaita silloin, kun komento on keskitetty pienelle ryhmälle tai yhdelle johtajalle.


Uutiset