IL-analyysi presidentin puheista: Niinistö ennakoi terrorismin ja maahanmuuton uhat jo vuosia sitten iltalehti 06:30 23.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ennakoinut kuudessa suurlähettiläs-puheessaan varsin tarkasti terrorismin ja maahanmuuton ongelmia, kirjoittaa Iltalehden Kreeta Karvala. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön toimikausi alkoi maaliskuussa 2012. Ensimmäisen suurlähettiläspäivien puheensa Niinistö piti puoli vuotta pestinsä aloittamisen jälkeen elokuussa 2012. Jo tuolloin Niinistöä huolestutti kasvava muuttoliike, tosin se nousi esiin vain osana suurempaa ongelmavyyhteä: ”Maailman ongelmien ratkaisu on osoittautunut odotettuakin vaikeammaksi. Tästä esimerkkinä on Syyrian järkyttävä konflikti, johon ei näy helpotusta. Ilmastonmuutos, väestönkasvu ja muuttoliike muokkaavat todellisuutta uuteen uskoon”, Niinistö sanoi.


Presidentti Niinistö sai ex-ulkoministereiltä kiitosta puheestaan suurlähettiläspäivillä iltalehti 17:39 22.08

Entiset ulkoministerit Ilkka Kanerva (kok) ja Erkki Tuomioja (sd) arvioivat Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhetta. Entiset ulkoministerit Ilkka Kanerva (kok) ja Erkki Tuomioja (sd) antoivat eduskunnan Pikkuparlamentissa tuoreeltaan kiitosta presidentti Sauli Niinistön suurlähettiläspäivillä tiistaina pitämästä puheesta. - Varsinaisia yllätyksiä puhe ei sisältänyt. Olennaista oli se, että puhe keskittyi olennaiseen, Kanerva tiivisti.


Niinistö jyrähti terrorismista ja maahanmuuttokeskustelusta iltalehti 13:15 22.08

Terrorismi varjosti tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhetta suurlähettiläspäivillä. Presidentti Sauli Niinistö aloitti suurlähettiläspäivien puheensa muistuttamalla siitä, kuinka paljon satavuotista itsenäisyyttään juhlistavassa Suomessa on varjeltavaa ja kuinka Turun terroristi-isku näytti toteen sen, että tärkein asia on ihmisten turvan ja turvallisuuden varjeleminen, joka on järkkynyt. Niinistö kiitti puheessaan myös poliisia, pelastushenkilöstöä ja kanssaihmisiä, jotka tekivät Turussa "kaiken, minkä tehdä voi".


Niinistö kommentoi Turun tapahtumia suurlähettiläspäivillä: Suomi ei voi sulkea rajojaan iltasanomat 10:23 22.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui tänään suurlähettiläskokouksessa.


Presidentti Niinistö: ”Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse” iltasanomat 08:42 22.08

IS seurasi Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhetta suurlähettiläskokouksesta hetki hetkeltä.


Tasavallan presidentti Niinistö puhui suurlähettiläskokouksessa – IS seurasi hetki hetkeltä iltasanomat 08:42 22.08

IS seurasi Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhetta suurlähettiläskokouksesta hetki hetkeltä.


Suora lähetys juuri nyt: Tasavallan presidentti Niinistö puhuu suurlähettiläskokouksessa iltasanomat 08:42 22.08

IS seuraa Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhetta suurlähettiläskokouksesta hetki hetkeltä.


ISTV:n suora lähetys kello 10: Tasavallan presidentti Niinistö puhuu suurlähettiläskokouksessa iltasanomat 08:42 22.08

Kolmipäiväiset suurlähettiläspäivät alkoivat eilen maanantaina ja päättyvät huomenna keskiviikkona.


SUORA LÄHETYS: Valtiovarain­ministeri Orpo puhuu Suurlähettiläs­kokouksessa iltasanomat 15:23 21.08

ISTV lähettää maanantaina kello 15 suorana tapahtumaan osallistuvien ministerien sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheet tänään maanantaina ja huomenna tiistaina.


Suora lähetys kello 15: Valtiovarain­ministeri Orpo puhuu Suurlähettiläs­kokouksessa iltasanomat 13:31 21.08

ISTV lähettää maanantaina kello 15 suorana tapahtumaan osallistuvien ministerien sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheet tänään maanantaina ja huomenna tiistaina.


Presidentinkanslia vaikenee vierailun yksityiskohdista - tekevätkö Niinistö ja Trump yhteisen julkilausuman? iltalehti 07:00 21.08

- Yhdysvaltojen asialistan kärjessä on Pohjois-Korea. Suomelle läheisempi kysymys on transatlanttinen suhde, Suomen Washingtonin- suurlähettiläänä toiminut Jukka Valtasaari analysoi. Presidentinkanslia ei kertonut perjantaina tietoja tasavallan presidentin Sauli Niinistön Yhdysvaltain-vierailun valmistelusta. Tasavallan presidentin viestintäpäällikkö Katri Makkonen viestitti, että valmistelut sujuvat tiiviissä yhteistyössä ulkoministeriön, erityisesti Suomen Washingtonin-suurlähetystön kanssa.


Ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja: Sauli Niinistö "turvallinen" vieras skandaaleissa rypeneelle Trumpille iltalehti 06:58 21.08

- Suomen ei uskota aiheuttavan Trumpille mitään ongelmia, Tuomioja arvioi. Entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) arvioi perjantain Helsingin Sanomissa, että tasavallan presidentin Sauli Niinistön vierailu Valkoisessa talossa kertoo osaltaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hädänalaisesta asemasta. - Trump tarvitsee nyt mahdollisimman paljon normaaleja tapaamisia, jotka sujuvat ilman skandaaleja ja jälkipuinteja. Suomi on tässä hyvä kandidaatti, Tuomioja sanoi lehdelle.


Presidentti Niinistö maahanmuutosta: Euroopan vastaanottokyky koetuksella iltalehti 20:00 20.08

Oppositio on pitänyt Suomen turvapaikkapolitiikkaa liian kireänä. Presidentin mukaan lainsäädäntö täyttää kansainvälisen oikeuden vaatimukset. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi valtiopäivien avajaisissa helmikuussa 2016, että EU:n tulisi ryhtyä yhteisen rajavalvonnan, muuttoliikkeen hidastuttamisen ja nopeutettujen käännytysten tielle. Edellisenä syksynä Niinistö oli sanonut jo suurlähettiläspäivillä, että Eurooppaan tulijoiden joukossa on "valitettavasti joitain niitäkin, joilla on pahat mielessään".


Presidentti Niinistö hoputti hallitusta ja peräänkuulutti valppautta eri yhteisöissä: "Seurataan vähän toinen toisiamme" iltalehti 19:00 20.08

Niinistön mukaan valmisteilla oleva tiedustelulaki on saatettava ripeästi voimaan. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti sunnuntaina tiedotustilaisuuden Mäntyniemessä Turun epäiltyyn terrori-iskuun liittyen. Niinistöllä oli selkeä viesti hallitukselle: valmisteilla oleva tiedustelulaki on saatettava ripeästi voimaan.


Presidentti Niinistö terrori-iskujen välttämisestä: ”Kaikki se mitä on mahdollista tehdä, on tehtävä” iltasanomat 18:45 20.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui Mäntyniemessä sunnuntaina iltapäivällä järjestetyssä tilaisuudessa Turun iskusta.


Presidentti Niinistö: Tämän viikonlopun aikana terrori tuli Suomeen, "olemme kaikki järkyttyneitä" iltalehti 17:51 20.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Mäntyniemessä Turun epäiltyä terroritekoa. - Tämän viikonlopun aikana terrori tuli Suomeen. Olemme kaikki järkyttyneitä suunnattomasta väkivallasta, jota tekijä teki. Haluan lausua surunvalitteluni omaisille ja toivottaa haavoittuneille pikaista toipumista, presidentti Niinistö lausui tilaisuuden aluksi. IL seurasi presidentin mediatilaisuutta hetki hetkeltä:


Uutiset