Sauli Niinistö kiisti Ylen tentissä puhuneensa ääripäistä - käytti termiä maanpuolustuskurssin avajaisissa iltalehti 10:24 16.01

Kampanjapäällikön mukaan Niinistö viittasi kommentillaan maahanmuuttokeskusteluun. - Minä olen korostanut tolkun ja maltin ihmistä, en ääripäitä, en ole koskaan käyttänyt itse sanaa ääripäät, valitsijayhdistyksen ehdokkaana jatkokautta hakeva tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi tentissä maanantai-iltana. Tosi asiassa Niinistö on puhunut ääripäistä.


Niinistö kommentoi tietovuotokohua Ylen tentissä – "Isänmaan etua riskeerattiin" MTV 00:02 16.01

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Helsingin Sanomien viestikoekeskusta käsitellyttä juttua ja siihen liittynyttä tietovuotoa joulukuussa heti tuoreltaan. Tuolloin hän oli huolissaan vuodettujen tietojen aiheuttamista mahdollisista vaikutuksista kansalliselle turvallisuudelle.


Niinistö kommentoi HS-vuotoa Ylen tentissä – "Isänmaan etua riskeerattiin" MTV 00:02 16.01

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Helsingin Sanomien viestikoekeskusta käsitellyttä juttua ja siihen liittynyttä tietovuotoa joulukuussa heti tuoreltaan. Tuolloin hän oli huolissaan vuodettujen tietojen aiheuttamista mahdollisista vaikutuksista kansalliselle turvallisuudelle.


Sauli Niinistölle murskavoitto Nuorisovaaleissa, presidentiltä ytimekäs kommentti: "Lupaavaa tulevaisuuden kannalta" MTV 14:52 15.01

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi lyhyesti Nuorisovaalien tulosta, jossa hän otti murskavoiton.


Vain Kyllönen ja Niinistö avanneet vaalirahoituksensa - ”Oli kyllä tarkoitus jättää ilmoitus, mutta...” iltalehti 05:56 15.01

Presidentinvaalit ovat jo kahden viikon päästä, mutta suurin osa ehdokkaista ei ole vieläkään kertonut mistä jopa satojen tuhansien eurojen kampanjarahat ovat tulleet. Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen äänestyspäivä on enää kahden viikon päässä ja ehdokkaat kampanjoivat täydellä teholla ympäri maata. Vaalirahoituslain mukaan ehdokkailla on ollut mahdollisuus tehdä vapaaehtoinen vaalirahoitusilmoitus kampanjoidensa rahoituksesta, mutta sunnuntai-iltaan mennessä vain vasemmistoliiton Merja Kyllönen ja oman valitsijayhdistyksensä ehdokas, tasavallan presidentti Sauli Niinistö olivat tehneet ennakkoilmoituksen.


KSML: Presidentti Niinistö kommentoi piispa Laajasalon kohua ja avasi omaa luottokorttien käyttöään: ”Koskaan ei saisi haksahtua” iltalehti 10:51 14.01

Presidentti Sauli Niinistö korostaa Keskisuomalaisen haastattelussa, että julkisia ja yhteisöjen varoja on käytettävä vielä huolellisemmin kuin omia rahoja. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö korostaa vastuullisuutta yhteisten varojen käytössä. kysyi Niinistöltä lauantaina Jyväskylässä kommenttia Helsingin piispa Teemu Laajasaloon kohdistuneista väärinkäytösepäilyistä, jotka liittyvät hänen luottokortin käyttöönsä Kallion kirkkoherrana.


Kolmannes suomalaisista lisäisi presidentin valtaa - diktatuuri tai USA:n kaltainen järjestelmä ei kuitenkaan kiinnosta iltalehti 08:48 13.01

Presidentin vallan karsinta lisääntyy nuorimman ikäluokan suuntaan. Puolet suomalaisista haluaisi muuttaa tasavallan presidentin asemaa ja valtaa maamme poliittisessa järjestelmässä, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) kansalaistutkimuksesta. 33 prosenttia suomalaisista lisäisi presidentin valtaa ja olisi valmis palaamaan vuoteen 2000 saakka vallinneeseen puolipresidenttijohtoisen järjestelmään, jossa valta jaettiin presidentin ja pääministerijohtoisen hallituksen kesken.


IL selvitti Kela-sotkun taustat: Tuhannet köyhät jätettiin heitteille - kuka mokasi? iltalehti 08:05 13.01

Vuosi sitten tapahtunut toimeentulotukiskandaali olisi ollut vältettävissä. Kela antoi kaunisteltuja ja mahdollisesti harhaanjohtavia tietoja ongelmistaan. Iltalehti selvitti, että syynä oli poliittinen kiire ja halu revanssiin. Lue kattava selvitys IL Plus -palvelusta. Melkein tasan vuosi sitten Kelan hallitus myönsi eläkkeelle siirtyneelle pääjohtajalle Liisa Hyssälälle (kesk) Kelan kultaisen ansiomerkin. Sitä ennen oli annettu vain neljä kultamerkkiä, ja kaikki saajat ovat olleet Kelan pääjohtajia. Kelan pääjohtaja on poikkeuksellisen vahva virkamies. Hän saa valtansa tasavallan presidentiltä.


Paavo Väyrynen: Media paapoo presidenttiä iltalehti 21:26 12.01

Väyrysen mukaan tasavallan presidenttiä koskevia epäedullisia asioita ei nosteta esille mediassa. Presidenttikisassa mukana oleva Paavo Väyrynen kertoo, että hänen mukejaan on kaupattu tuhansia ja kampanja on myötätuulessa. - Mukit tulevat Kiinasta, mutta painotyö on suomalaista perheyrityksen osaamista. Tunnetuista ihmisistä Pirkko Turpeinen ja Aune Mänttäri ovat takanani.


SS: Sauli Niinistöltä ylimielinen letkautus vaalien toisesta kierroksesta: ”Sitä ei tule” iltalehti 19:07 12.01

Sauli Niinistö vieraili Kuopiossa torstaina, kertoo Savon Sanomat. Nykyinen tasavallan presidentti ja presidenttiehdokas Sauli Niinistö vieraili torstaina Kuopion torilla, jossa hän piti puheen paikalle tulleille kansalaisille. Torivierailun jälkeen Niinistö osallistui Kuopion kaupungintalon juhlasalin keskustelutilaisuuteen. Savon Sanomien mukaan tilaisuudesta poistetuessaan Niinistöä tervehti Kuopion kaupunginvaltuutettu ja vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Erkki Virtanen, joka lupaili äänestävänsä Niinistöä toisella kierroksella. Niinistö oli antanut hänelle itsevarman vastauksen.


Leijonan luolan bisnesenkeli Kim Väisäsen vinkit yrittäjille: ”On maailman suurin valhe väittää, että hyvä tuote myy itse itsensä” iltalehti 16:26 11.01

Suomen parhaiten tienaavien joukkoon kuuluva Kim Väisänen lupaa tarjota ohjelman yrittäjille rahan lisäksi myös osaamista ja kokemusta. Sijoittaja Kim Väisänen on Leijonan luolan uudella kaudella mukana etsimässä potentiaalisia yrityksiä autettavakseen. Väisänen aloitti uransa yrittäjänä jo opiskeluaikoinaan, vuonna 1996. Väisänen jätti opinnot ja rakensi yhden maailman johtavista tiedonhävitysyhtiöistä, Blanccon. Lopulta hän myi yrityksenä Iso-Britanniaan 60 miljoonalla eurolla. Blanccon käänteentekevän yrityskaupan lisäksi Väisänen on ollut toimitusjohtajana sekä puheenjohtajana perustamassaan rakennusalan yrityksessä, OK-Teline Ltd:ssä, joka lopulta myytiin menestyksekkäästi yrityksen johdolle. Väisänen on voittanut lukuisia tunnustuksia, muun muassa Tasavallan Presidentin Kansainvälistämispalkinnon kahteen kertaan.


Iranin ylin johtaja syyttää levottomuuksista USA:ta ja Britanniaa: ”Epäonnistuitte” - pitää Trumpia epävakaana iltalehti 23:25 10.01

Ajatollah Ali Khamenei ryöpyttää USA:n kaksinaismoralismia ja syyttää ulkovaltoja Irania koetelleista mielenosoituksista. Iranin ylin johtaja Khamenei väitti tiistaina Twitterissä, että maassa parin viime viikon aikana nähtyjä mielenosoituksia lietsottiin ulkomailta. - Jälleen kerran kansakunta kertoo USA:lle, Britannialle ja muille, jotka pyrkivät kaatamaan Iranin islamilaisen tasavallan ulkopuolelta: "Te olette epäonnistuneet ja epäonnistutte myös jatkossa, Khamenei kirjoitti.


Kosteusongelma ajaa presidentin evakkoon Kultarannasta – HS: Korjausarvio kymmeniä miljoonia euroja MTV 17:28 10.01

Tasavallan presidentin kesäasunnossa Kultarannassa on kosteusongelmia, minkä vuoksi rakennus ja sen ympäristö kunnostetaan seuraavien vuosien aikana. Korjaustyöt ajavat presidentin evakkoon kesänviettopaikastaan.


Oliko HS:n saamien asiakirjojen vuotaja presidentin kansliasta? Niinistö ihmettelee väitettä: "Käsittämätöntä" MTV 14:28 10.01

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää pitää "käsittämättömänä" ajatusta, että Helsingin Sanomille vuodetut salaiset asiakirjat olisivat peräisin presidentin kansliasta, kertoo Uusi Suomi.


Sauli Niinistö hämmästyi professorin epäilyä kanslian vuotamisesta: ”Käsittämätöntä” uusisuomi 11:25 10.01

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää professori Martin Scheininin presidentinkansliaan liittämää vuotoepäilyä ”käsittämättömänä”.


Presidentti Sauli Niinistö ei matkusta Pyeongchangin talviolympialaisiin - lapsen syntymä menee edelle iltalehti 11:05 10.01

Presidentti Sauli Niinistö ei matkusta Pyeongchangin talviolympialaisiin, tasavallan presidentin kansliasta vahvistetaan Iltalehdelle. Päätöksen taustalla on presidenttiparin tuleva perheenlisäys. Niinistön puoliso Jenni Haukio on raskaana, ja lapsen laskettu aika on helmikuussa. Olympialaiset järjestetään Etelä-Korean Pyeongchangissa 9.-25. helmikuuta. - Presidentti Niinistö ei osallistu olympialaisiin perheenlisäyksen takia. Presidentti on kuitenkin hengessä mitä suurimmin mukana, viestintäpäällikkö Katri Makkonen tasavallan presidentin kansliasta viestittää Iltalehdelle.


Kartanonhoitaja valittiin yli 800 hakijan joukosta - siirtyi keskusrikospoliisista iltalehti 08:33 10.01

Koneen säätiön kartanonhoitajaksi valittiin Jan Laaksonen. Koneen säätiön omistaman Lauttasaaren kartanon kartanonhoitaja on valittu. Jan Laaksonen siirtyy tehtävään keskusrikospoliisin hallintoyksiköstä. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Suomenlinnan hoitokunnan teknisenä isännöitsijänä ja työnjohtajana, Tasavallan presidentin kansliassa kiinteistönhoitajana sekä kiinteistönhoidon kouluttajana.


HS: Kultarannan korjaus maksaa todennäköisesti kymmeniä miljoonia euroja iltalehti 07:49 10.01

Valtion tämän vuoden budjetissa tasavallan presidentin kesäasunnon Kultarannan rakennusten peruskorjaukseen on varattu 2,7 miljoonaa euroa ja puistotöihin 2,0 miljoonaa euroa. Se on kuitenkin vasta alkua. mukaan Kultarannan korjaus maksaa todennäköisesti kymmeniä miljoonia euroa.


Vanhanen ihmettelee Niinistön Nato-puheita: ”Onko kokoomuksella ja Niinistöllä piiloagenda?” iltalehti 21:26 09.01

- Lasketaanko hänen valintansa ikään kuin kansan mandaatiksi Suomen Nato-polulle, Vanhanen kysyy. Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen lisäsi tiistaina kierroksia kampanjaansa tiukkaamalla tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä tämän Nato-linjauksista. Taustalla oli Niinistön Helsingin Sanomille antama haastattelu, jossa Niinistö sanoi, että "jos venäläiset alkavat nähdä koko lännen, EU:n ja meidät siinä mukana samanlaisina vihollisina kuin Naton, olemme menettäneet mahdollisuuden pysyä kriisien ulkopuolella".


Uutiset