Turvatyynyjätti Takata on hakenut konkurssisuojaa – taustalla kuolemiin yhdistettyjä turvatyynyjä hs 11:10 26.06


Kotkan suuren poliisioperaation syy selvisi: Taustalla asevarkaus - poliisi otti useita kiinni iltalehti 10:26 25.06

Lauantai-iltana poliisilla oli suuroperaatio Karhulantien pizzerian edustalla. Kotkan Karhulassa oli lauantai-iltana suuri poliisioperaatio, jonka syytä poliisi ei kertonut. Nyt poliisi tiedottaa, että operaation syynä oli asevarkaiden kiinniotto. Haminan Paijärvellä murtauduttiin omakotitaloon lauantaina noin kello 20. Talosta vietiin monta ampuma-asetta.


IL-raportti Filippiineiltä: Näin karussa vankilassa suomalaismissi on pidätettynä - katso video iltalehti 07:39 25.06

Filippiinien poliisi kertoo Iltalehdelle, että suomalaismissin pidätyksen taustalla on vakava rikosepäily. Suomen ja Filippiinien kansalainen, 27-vuotias nainen pidätettiin perjantaina kesäkuun 9. päivä kello 21.30 paikallista aikaa Trion Towers -luksuskerrostalon asuinhuoneistosta. Trion Towers on varakkaille ihmisille tarkoitettu asuintalo, joka sijaitsee Filippiinien pääkaupungin Manilan suurkaupunkialueella Bonifacio Global Cityssä Taguigin kaupungissa. Pelkästään Taguigissa asuu yli puoli miljoonaa ihmistä, ja Manilan suurkaupunkialueen väkiluku on yli kymmenen miljoonaa ihmistä.


Urheilujärjestö nimitti itseään nololla lyhenteellä - kiusalliset selittelyt muutoskampanjalle: "Uudelleenbrändäsimme" iltalehti 07:13 25.06

Kansainvälisen taekwondoliiton presidentti Chungwon Choue on ylpeä järjestön uudesta logosta. Liitto muokkasi nimensä muotoon "World Taekwondo", mikä kieltämättä viestii dynaamisuudesta ja nykyaikaisuudesta. Choue kertoi, että uuden logon ja nimen taustalla on halu tuoda esiin kamppailulajin upeaa historiaa ennen lajin MM-kisoja Mujussa, Etelä-Koreassa. - Tämä on tärkeä historiallinen hetki hienolle liitollemme. Meidät on vuodesta 1973 asti tunnettu World Taekwondo Federationina. Olemme 44 vuoden aikana kasvattaneet taekwondosta maailmanlaajuisen urheilulajin ja vieneet sen olympiakisoihin, Choue ilakoi.


Lottoarvonta siirtyy sunnuntaille – siirron taustalla ajakohtainen syy iltasanomat 10:52 24.06

Lottoarvonta siirtyy juhannuspäivältä huomiselle, tiedottaa Veikkaus.


Stubb kommentoi brexitiä amerikkalaiskanavalle – sitten ”Suomen kesä” yllätti taustalla: ”Se tunne, kun yrität antaa vakavaa haastattelua” iltasanomat 20:53 23.06

Yhdysvaltalainen uutiskanava Bloomberg haastatteli Alexander Stubbia brexit-neuvotteluista Skypen välityksellä. Taustalla näkyvät Suomen saaristomaisemat, joissa ex-pääministeri on viettämässä keskikesän juhlaa.


Raaseporin uhrin isä IL:n erikoishaastattelussa: "Miksi hänen piti viedä minun tyttäreni?" iltalehti 19:30 22.06

Henkirikoksen uhriksi joutuneen 20-vuotiaan naisen isä kertoo Iltalehdelle, mitä hänen tyttärensä ja murhasta epäillyn ex-poikaystävän välillä tapahtui. Henkirikoksen taustalla on isän mukaan järjetöntä mustasukkaisuutta ja hukassa ollut nuori mies. Raaseporissa tiistaina surmatun 20-vuotiaan naisen isä kertoo Iltalehden avoimessa haastattelussa järkyttävästä tragediasta. Isän mukaan murhasta epäilty mies oli hänen tyttärestään mustasukkainen, vaikka oli itse halunnut erota. Koulussa tavanneet nuoret erosivat viime vuonna. Isän mukaan hänen tyttärensä kantoi huolta ex-poikaystävästään, joka oli hänen mukaansa muuttunut arvaamattomaksi. Nainen ei kuitenkaan osannut pelätä 20-vuotiasta miestä. Henkirikos tapahtui tiistaina Raaseporissa sijaitsevassa asunnossa, johon 20-vuotias nainen oli muuttanut melko tarkalleen kuukausi sitten. Nainen muutti Raaseporiin saatuaan kesätöitä paikallisesta ravintolasta.


Taitoluisteluliitto takoi Helsingissä järjestetyillä MM-kisoilla muhkean miljoonatuloksen iltalehti 09:42 22.06

Helsingissä maalis-huhtikuussa järjestetyt taitoluistelun MM-kisat olivat taloudellinen menestys. Kisajärjestäjä Suomen Taitoluisteluliitto kuittasi kisoista 2,9 miljoonan euron tuloksen. Myös isäntäkaupunki Helsinki hyötyi suurtapahtumasta, sillä arvioiden mukaan kisayleisön yhteenlaskettu rahankäyttö toi Helsinkiin noin 12-14 miljoonaa euroa. Taitoluisteluliiton puheenjohtajan ja MM-kisojen järjestelytoimikunnan varapuheenjohtajan Laura Raition mukaan hyvän taloudellisen tuloksen taustalla olivat onnistunut pääsylippuhinnoittelu ja kustannusten hallinta.


IL-reportaasi Filippiineiltä: Poliisi paljastaa suomalaismissin rikosepäilyn taustat - pidätyspaikka oli huumeiden jakelukeskus iltalehti 07:04 22.06

Filippiinien poliisi kertoo Iltalehdelle, että suomalaismissin pidätyksen taustalla on vakava rikosepäily. Suomen ja Filippiinien kansalainen, 27-vuotias nainen pidätettiin perjantaina kesäkuun 9. päivä kello 21.30 paikallista aikaa Trion Towers -luksuskerrostalon asuinhuoneistosta. Trion Towers on varakkaille ihmisille tarkoitettu asuintalo, joka sijaitsee Filippiinien pääkaupungin Manilan suurkaupunkialueella Bonifacio Global Cityssä Taguigin kaupungissa. Pelkästään Taguigissa asuu yli puoli miljoonaa ihmistä, ja Manilan suurkaupunkialueen väkiluku on yli kymmenen miljoonaa ihmistä.


Sijoittajat painostivat: Uberin johtaja joutui eroamaan iltalehti 09:37 21.06

Kyytipalvelu Uberin toimitusjohtaja Travis Kalanick on eronnut tehtävästään, kertoo New York Times. Kalanickin eron taustalla on viiden suursijoittajan vaatimus. Heidän joukossaan on yksi Uberin suurimmista omistajista, pääomasijoitusyhtiö Benchmark. Sijoittajat lähettivät Kalanickille tiistaina kirjeen, jossa he vaativat hänen eroaan ja totesivat yrityksen tarvitsevan johtajanvaihdoksen. Kalanick sanoi viikko sitten jäävänsä määrittelemättömän mittaiselle virkavapaalle, mutta tämä ei riittänyt sijoittajille.


Kohutun sterilisaatiomenetelmä Essuren myynti lopetetaan Suomessa - Valviralle useita ilmoituksia kivuista ja muista oireista iltalehti 08:00 21.06

Valviraan on tullut sterilisaatiomenetelmästä puolessa vuodessa lähes yhtä paljon ilmoituksia kuin aiempana vuonna yhteensä. Lääkeyhtiö Bayer on päättänyt lopettaa kuohuttaneen Essure-sterilisaatiomenetelmän myynnin ja jakelun Suomessa. Päätöksen taustalla on Bayerin mukaan liiketoiminnalliset syyt. Yhtiön kertoo tiedotteessa, että naisille tarkoitetun Essuren kysyntä on ollut Suomessa vähäistä sekä jatkuvasti laskussa ja tilanteeseen ei ole odotettavissa muutosta. Valmiste vedetään pois markkinoilta 25. kesäkuuta. Vaaratilanneilmoitusten määrä noussut Sterilisaatiomenetelmä on aiheuttanut kuohuntaa niin Suomessa kuin muualla maailmassa sen mahdollisten haittavaikutusten takia. Valmiste on aiheuttanut naisille muun muassa kovaa kipua ja epänormaalia painonvaihtelua.


YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisen taustalla saattoi olla syy, josta ei tiedotus­tilaisuudessa puhuttu hs 06:49 20.06


USA:n johtama liittouma vahvistaa pudottaneensa syyrialaiskoneen iltalehti 09:51 19.06

Yhdysvaltojen johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian sotalentokoneen sunnuntaina Raqqassa. Liittouma ampui syyrialaiskoneen alas sen jälkeen, kun Syyrian hallituksen joukot pudottivat pommeja kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoiden lähellä. Yhdysvaltojen johtama liittouma tukee SDF:n joukkoja. Syyrian asevoimien mukaan sen sotakone oli suorittamassa Isisin vastaista tehtävää Raqqan maakunnassa, kun se joutui liittouman koneen kohteeksi. Yhdysvaltojen johtaman liittouman mukaan se ampui syyrialaiskoneen alas itsepuolustuksena. Taustalla on liittouman mukaan se, että viimeksi kun SDF:n sotilaiden lähellä tehtiin pommi-isku, joukko sotilaita haavoittui.


Tuhkasta nousee uusi kirkko Ylivieskaan - Heimo todisti tuhoisaa paloa: "Monet paikalla olleet itkivät" iltalehti 20:39 18.06

Ylivieskan kirkko roihusi viime vuonna maan tasalle tuhopolton seurauksena. Uuden kirkon suunnittelukilpailun työt ovat nyt nähtävillä. Vuoden 2016 pääsiäislauantai muistetaan Ylivieskassa tarkasti, sillä tuli tuhosi tuolloin vuonna 1782 rakennetun puukirkon maan tasalle. Palon taustalla oli tuhopolttaja, jonka teko haihdutti hetkessä savuna ilmaan mittaamattoman arvokkaan kirkon ja esineistön lisäksi valtavan määrän tunteikkaita muistoja.


Uutiset