Uusi brittijännäri kertoo nuoren Jane Tennisonin tarinan - taustalla välirikko ja porttikielto iltalehti 10:41 20.01

Epäilyksen polttopiste: Tennison esittelee katsojille 22-vuotiaan konstaapelin. Samalla lailla kuin Nuori Morse kertoo Komisario Morsen uran alkuvaiheista, esittelee uusi brittijännäri Epäilyksen polttopiste: Tennison nuoren konstaapeli Jane Tennisonin. 22-vuotiaan Tennisonin roolissa nähdään alkuperäisen Helen Mirrenin sijaan Stefanie Martini. On vuosi 1973. Miesvaltaisessa ja sovinistisessa työyhteisössä on omat haasteensa, mutta Jane ei saa ymmärrystä osakseen kotioloissakaan. Kaikeksi onneksi ennakkoluuloton komisario antaa Janelle mahdollisuuden, ja hän pääsee näyttämään kyntensä. Jane ryhtyy tutkimaan kadulla työskennelleen Julien murhaa. Hänet on kuristettu kuoliaaksi omilla rintaliiveillään.


Lotto arvotaan tänään totuttua aiemmin - myös peliaika lyhenee iltalehti 08:23 20.01

Aikaistuksen taustalla on MTV:n mukaan katsojien palaute. Tästä lauantaista alkaen Lotto arvotaan MTV3:lla entistä aikaisemmin. Loton lisäksi myös Jokeri ja Lomatonni tulevat jatkossa heti Kymmenen uutisten jälkeen jo kello 22.10. Samalla lähetysaika lyhenee, ja vierailijat jäävät tyystin pois. Inserteissä tutustutaan silti edelleen Veikkauksen edunsaajiin.


Lontoon poliisi eristi King’s Crossin aseman ympäristön epäilyttävän paketin takia - ei vaaraa iltalehti 12:32 19.01

Teiden sulkeminen King’s Crossin aseman ympärillä aiheutti liikenneruuhkia Lontoossa. Suur-Lontoon poliisi sulki perjantaina aamupäivällä laajan alueen King's Crossin aseman läheltä. Taustalla oli ilmoitus epäilyttävästä paketista. Daily Mailin mukaan lähiseudun asukkaita neuvottiin pysyttelmään pois ikkunoiden luota, kun asiaa tutkittiin.


Lontoon poliisi tutkii epäilyttävää pakettia - King’s Crossin aseman ympäristö eristetty iltalehti 12:23 19.01

Useita teitä King’s Crossin ympärillä on suljettu. Suur-Lontoon poliisi kertoo sulkeneensa laajan alueen King's Crossin aseman läheltä. Taustalla on ilmoitus epäilyttävästä paketista. Asiaa tutkitaan parhaillaan.


Raju K18-muraali ilmestyi muuriin New Yorkissa – elokuvamogulin pää leikattu irti stara 11:40 18.01

Lukuisten menestyselokuvien taustalla oleva Harvey Weinstein nousi taannoin Hollywoodin ahdisteluskandaalin


Lemmikkirottia julmasti kohdelleen naisen vankeustuomio säilyy, HO ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa: taustalla myös hevosia koskeva eläintenpitokielto iltalehti 06:01 18.01

Nainen vaati hovioikeudelta eläintenpitokiellon kumoamista, koska on suunnitellut koiran hankkimista. Turun hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa naiselle, lähes 40 lemmikkirotan julmasta kohtelusta ja laiminlyönnistä Loimaalla. Nainen tuomittiin marraskuussa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa eläinsuojelurikoksesta 30 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja viiden vuoden eläintenpitokieltoon.


Suvi Pitkänen avautuu terveysongelmistaan: lihoi mysteerisairauden vuoksi yli 10 kiloa – epäilty aivokasvain paljastuikin aivan muuksi iltasanomat 16:47 17.01

Suvi Pitkänen kärsi pitkään mystisistä oireista. Lopulta lääkärit totesivat, että kaiken taustalla oli stressi, joka oli saanut hänen vartalonsa sekaisin.


Natsirikollisten jahtaajat lähettivät kirjeen presidentti Niinistölle – taustalla suomalaisen SS-miehen hyytävä kirje iltasanomat 15:30 17.01

Natsirikollisia jahtaava Simon Wiesenthal -keskus kiinnostui suomalaistutkijan löydöksistä ja toivoo Suomelta selvitystä suomalaisten SS-sotilaiden osuudesta juutalaisten kansanmurhaan Ukrainassa.


Miksi Meghan Markle ei saa pitää tiaraa? Taustalla hovin tiukka ja perinteinen sääntö – koruilla lähetettiin miehille salaisia viestejä iltasanomat 12:49 17.01

Hovin etiketti estää Meghan Marklea käyttämästä ennen häitä tiaraa juhlatilaisuuksissa.


Suomalaisen liigaseuran ulkomaalaisvahvistus koki tylyn kohtalon: Maahanmuuttovirasto käännytti pois maasta iltalehti 18:38 16.01

Jääkiekon naisten SM-liigan KJT kertoo, että kaksi joukkuetta edustanutta meksikolaispelaajaa jättää seuran. Meksikolaispelaajat Maria Fernanda Chavez ja Bertha Gonzalez pelasivat tällä erää viimeisen liigaottelunsa viime lauantaina, kun KJT hävisi Espoon Bluesin vieraana 0-7. Pelaajat poistuvat seuran mukaan Suomesta tulevana lauantaina. Taustalla on seuran mukaan maahanmuuttoviraston kielteinen oleskelulupapäätös, joka koskee Chavezia. Pelaaja oleskeli seuran mukaan Suomessa perhemajoituksessa täydellä ylläpidolla ja pelasi jääkiekkoa omilla rahoillaan. Työpaikkaa hänellä ei Suomessa ollut, mikä seuran mukaan johti kielteiseen päätökseen.


Syytös: Laura Huhtasaari plagioi osia gradustaan – yliopisto tutkii väitettä iltasanomat 18:30 16.01

Syytöksen taustalla on liberaalipuolueen puoluesihteeri. Jyväskylän yliopisto tutkii väitettä, joka saattaa johtaa esiselvitys.


SK: Roima kasvu karkotuksissa - Suomesta palautetaan ihmisiä eniten Irakiin, Venäjälle ja Somaliaan iltalehti 12:00 15.01

Suomen Kuvalehti kertoo, että Suomesta karkotetaan paljon enemmän ihmisiä kuin aikaisemmin. Taustalla on vuoden 2017 lakimuutos. Suomesta karkotetaan yhä enemmän ihmisiä. Suomen Kuvalehti kertoo, että vuonna 2014 karkotettiin noin 250 ihmistä pääosin Venäjälle, Irakiin ja Viroon. Tuolloin kolmannekseen oli syynä vakava rikos. Yleisin syy oli luvaton maassaolo. Vuoden 2017 alusta lähtien jatko-oleskelulupa-asiat siirtyivät poliisilta maahanmuuttovirastolle. Suomen Kuvalehti kertoo, että vuonna 2017 joulukuuhun mennessä oli karkotettu 828 ihmistä. Heistä 126 karkotettiin Irakiin, 94 Venäjälle, 88 Somaliaan, Filippiineille 63 ja Vietnamiin 45.


HS: Länsimetro pidensi matka-aikaa Kamppiin lähes kaikista Etelä-Espoon osoitteista iltalehti 11:03 15.01

Helsingin Sanomien tekemästä vertailusta kävi ilmi, että ainoastaan 600 osoitteesta 12 000:sta matka-aika oli länsimetron valmistumisen jälkeen nopeutunut. vertaili Reittioppaan taustalla olevan Digitransit-palvelun avulla matka-aikoja noin 12 000 Etelä-Espoon osoitteesta Narinkkatorille elokuun lopussa ja tammikuussa. Lopputuloksesta kävi ilmi, että ainoastaan 600 osoitteesta matka-aika oli länsimetron valmistumisen jälkeen nopeutunut. Noin 3 000 osoitteesta matka-aika oli pidentynyt yli 15 minuuttia.


Raju lehtiväite: Ville Koistisen yllättävän lähdön taustalla parisuhdedraamaa - salasuhde ex-seuran työntekijän kanssa, naisen äiti huuteli pitkin kylää iltalehti 10:25 15.01

Ville Koistinen kertoi uudenvuodenpäivänä purkaneensa sopimuksensa Sveitsin A-liigassa pelaavan Langnau Tigersin kanssa. Leijonien MM-kisamiehistöön muutamaan otteeseen viime vuosikymmenellä kuulunut puolustaja Ville Koistinen, 35, siirtyi Langnau Tigersiin kauden 2014-2015 päätteeksi HC Davosin riveistä. Uudenvuodenpäivänä Koistinen kertoi purkaneensa sopimuksen henkilökohtaisten syiden takia.


Isä bongasi rakastetusta lastenohjelmasta härskin yksityiskohdan: ”Sitä kesti noin viisi sekuntia” mtv 08:03 15.01

Brittiläisen perheen aamiaishetki sai odottamattoman käänteen, kun taustalla pyörineessä lastenohjelmassa näkyi jotain merkillistä.


Huippukokki Kari Aihinen: "Ei ole olemassa huonoa ruokaa, vaan huonosti tehtyä ruokaa" mtv 18:09 14.01

Kaappaus keittiössä -ohjelmaa luotsaavan huippukokki Kari Aihisen mielestä ei ole olemassa huonoa ruokaa. Sen sijaan huononmakuisen ruoan taustalla on usein taitamattomuus, tietämättömyys ja osaamattomuus ruoanlaitossa.


WSJ: Trumpin lakimies maksoi pornotähden hiljaiseksi – taustalla julkkisten golfturnauksesta alkanut seksisuhde iltasanomat 23:45 12.01

Presidentti Donald Trumpin lakimies maksoi presidentinvaalien alla ison summan entiselle aikuisviihdetähdelle, jotta tämä olisi hiljaa yli kymmenen vuoden takaisista tapahtumista, kertoo amerikkalaislehti The Wall Street Journal.


Espanjan GP:n näyttämölle muutoksia – taustalla traaginen onnettomuus MTV 13:24 12.01

Espanjan GP:n näyttämöllä Barcelonassa on aloitettu radan kunnostukset turvallisuuden parantamiseksi.


Uutiset