Kuningatar Elisabet ryhtyi taistoon muovia vastaan - kielsi hovista muovipullot ja -pillit iltalehti 08:52 16.02

Kuningatar Elisabet II, 91, toivoo hoviltaan ympäristöystävällistä käytöstä. Kuningatar Elisabet II on kieltänyt muovipullot tiuluksiltaan. Buckinghamin palatsissa ei tulla enää näkemään pillejä tai muovipulloja. Myös henkilökunnan tiloissa tehdään muovinpuhdistus. Jatkossa hovissa käytetään vain ympäristöystävällisiä astioita, myös kertakäyttöastioita saa nykyään ympäristöystävällisinä versioina. Kuningatar kiinnostui muovin vähentämisestä keskusteltuaan Sir David Attenboroughin kanssa. Kaksikko on työskennellyt yhdessä esimerkiksi dokumenttiprojektin merkeissä.


Maria Veitola täräytti Hannele Laurille intiimin kysymyksen: ”Kaipaako 65-vuotiaana seksiä?” iltasanomat 16:34 13.02

Tavallista elämää Nurmijärvellä viettävä näyttelijä Hannele Lauri kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, ettei hänellä ole tällä hetkellä parisuhdetta.


Liukastumiset työllistävät sairaaloita: Potilaita jopa 4 kertaa tavallista enemmän – ei-kiireellisiä leikkauksia jouduttu siirtämään MTV 11:18 07.02

Leikkaussalit ovat nyt kovilla, kun jääkeli näkyy lukuisina kaatumisina. Jonottavia potilaita on 3-4 kertaa enemmän kuin normaalisti, kerrotaan Helsingissä toimivasta HYKS:stä. Ei-kiireellistä leikkausta odottavat saavat jatkaa odottamistaan. 


Kansanedustaja Sari Sarkomaa ja puoliso Kim Ruokonen juhlatunnelmissa: Viettävät 20-vuotishääpäivää! iltalehti 21:26 06.02

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok) pitää pitkän liiton salaisuutensa sitä, että parilla on sekä yhteisiä että omia juttuja. Kansanedustaja Sari Sarkomaa IL-TV:n haastattelussa Valtiopäivien avajaisten iltajuhlassa. Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) saapui Valtiopäivien avajaisten iltatilaisuuteen Kansallisoopperaan vielä hieman tavallista juhlallisemmissa tunnelmissa.


Näin etenee synnytys Naistenklinikalla – presidenttiparin poika oli yksi 20:stä perjantaina syntyneestä iltasanomat 12:57 05.02

Tavallisesti Naistenklinikalla syntyy noin 25–27 pienokaista päivittäin, mutta perjantaina 2. helmikuuta oli hieman tavallista hiljaisempaa.


Kireä pakkanen jatkuu - Lapissa pakkasvaroitus iltalehti 06:18 05.02

Kaikesta huolimatta päivästä on tulossa aurinkoinen. Forecan sääennuste lupaa päivästä pitkälti poutaista ja aurinkoista. Ulkonaliikkuvien kannattaa kuitenkin varautua kireään pakkaseen, joka jatkuu edelleen. Ilmatieteen laitoksen varoituskartan mukaan Lapissa on tänään voimassa pakkasvaroitus. Kylmärasitus haittaa toimintaa ulkona ja monet erilaisia kroonisia sairauksia potevat oireilevat tavallista enemmän.


Uskomaton suomalaiskeksintö niittää mainetta: löytää syövän ja väärän rahan, pian terroristinkin - ”Valmistus on ja pysyy Oulussa” iltalehti 21:26 03.02

Specim-yhtiön laite muistuttaa tavallista digikameraa. Oululaisen Specimin kehittämä hyperspektrikamera valloittaa maailmaa hyvää vauhtia. Tammikuussa yhtiö voitti jo toisen kerran kansainvälisen innovaatiopalkinnon inVISION-kilpailussa. Yhtiö on kehittänyt maailman ensimmäisen kannettavan hyperspektrikameran erilaisten näytteiden nopeaan ja vaativaan analysointiin. VTT toi laitteen kehitysprojektiin oman osaamisensa nopeista mittausdatan käsittelyalgoritmeista ja menetelmistä.


Lomarahojen leikkaukset hiertävät kunta-alan palkkaneuvotteluissa – "Tästä on kikyssä sovittu" MTV 16:19 03.02

Kunta-alan neuvottelut jatkuivat tänään puoliltapäivin. Neuvotteluosapuolet toivovat pääsevänsä ratkaisuun vielä viikonlopun aikana. Neuvottelut ovat kuitenkin olleet tavallista vaikeammat.


Lakko kiusaa myös junaliikennettä - VR varoittaa asiakkaita täysistä junista iltalehti 08:33 02.02

VR on varautunut siihen, että matkustajia on tänään enemmän liikenteessä. Junaliikenne toimii tänään normaalisti, mutta lakon vaikutukset näkyvät myös junamatkustamisessa. VR:n viestintäasiantuntija Taina Kuitunen kertoo, että matkustajia on luultavasti tavallista enemmän liikenteessä. - Perjantait ovat meillä muutenkin vilkkaita päiviä. Kannattaa varautua siihen, että junat ovat varsinkin iltapäivästä täynnä. Kaikki kalusto on käytössä, Kuitunen sanoo.


Lakko pistää liikenteen sekaisin ainakin junissa - VR varoittaa asiakkaita täysistä junista iltalehti 08:33 02.02

VR on varautunut siihen, että matkustajia on tänään enemmän liikenteessä. Junaliikenne toimii tänään normaalisti, mutta lakon vaikutukset näkyvät myös junamatkustamisessa. VR:n viestintäasiantuntija Taima Kuitunen kertoo, että matkustajia on luultavasti tavallista enemmän liikenteessä. - Perjantait ovat meillä muutenkin vilkkaita päiviä. Kannattaa varautua siihen, että junat ovat varsinkin iltapäivästä täynnä. Kaikki kalusto on käytössä, Kuitunen sanoo.


KooKoo tuplavierailulle Vaasaan jatkoaika.com 08:15 02.02

Sport ja KooKoo kohtaavat Vaasassa sekä perjantaina että lauantaina. Häntäpään viimeiset kaksi joukkuetta taistelevat pitääkseen elossa viimeisetkin toivon rippeet tavallista pidemmästä keväästä.


Lakko ei ole aiheuttanut ruuhkaa teillä tai lähijunissa – Helsingissä busseja liikenteessä ennakoitua enemmän iltasanomat 08:08 02.02

Lähijunissa on ollut vain hieman tavallista enemmän matkustajia.


MTV seuraa lumikaaosta: Liikenteessä pahin on vielä edessä – töistä kannattaa lähteä tavallista aikaisemmin MTV 13:35 01.02

Liikenne maanteillä on sujunut hurjassa lumipyryssä aamupäivällä kohtalaisesti, mutta Liikennevirasto varoittaa, että pahin on vielä edessä. Viraston mukaan lumisade on voimakkaimmillaan kahden aikaan iltapäivällä.


Pariisin tulva saavutti huippunsa iltalehti 11:30 29.01

Seinen pinta on neljä metriä normaalia korkeammalla. Pariisia halkova Seine-joki on tulvinut jo päiviä ja maanantaina se saavutti ilmeisesti huippunsa. Seinen pinta on noin neljä metriä tavallista korkeammalla. Noin 1 500 ihmistä on evakuoitu kodeistaan tulvan takia. Seitsemän RER-junan asemaa on suljettu ja ne pysyvät kiinni ainakin helmikuun 5. päivään asti.


Raskaana oleva prinsessa Madeleine kulkee Lontoossa kuin kuka tahansa tavisäiti – kauppareissulla meikittömänä trikoot jalassa iltasanomat 10:26 28.01

Prinsessa Madeleine elää Lontoossa tavallista arkea.


15 ihan tavallista kysymystä paljastaa yllättävän paljon presidenttiehdokkaista iltasanomat 16:58 26.01

Kenestä piti tulla urheiluselostaja, kenestä ralliautoilija. Presidenttiehdokkaiden reaktiot ja vastaukset 15:een ihan tavalliseen kysymykseen tuovat esiin olennaisia asioita heistä.


5 ihan tavallista kysymystä paljastaa, kuka presidenttiehdokas olet iltasanomat 16:37 26.01

Mitä yhteistä on sinulla, Sauli Niinistöllä, Pekka Haavistolla, Laura Huhtasaarella, Matti Vanhasella, Merja Kyllösellä, Paavo Väyrysellä, Nils Torvaldsilla ja Tuula Haataisella? Ota siitä nyt selvää!


Pieni lapsi ylitti suojatietä Vantaalla - joutui auton töytäisemäksi iltalehti 17:07 23.01

Liukas keli on alustavien tietojen mukaan saattanut olla osasyynä siihen, miksi kuljettaja töytäisi pientä lasta Vantaan Koivukylässä. Tiistai-iltapäivällä Vantaan Koivukylässä alle kouluikäinen lapsi joutui suojatiellä auton töytäisemäksi, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi. Viereiselle kaistalle oli pysähtynyt taksi, ja alustavien tietojen mukaan lapseen osuneen auton kuljettaja oli myös yrittänyt jarruttaa. Liukas keli oli kuitenkin tehnyt tepposet, ja jarrutusmatka oli tavallista pidempi.


Uutiset