Korkeakoulujen opiskelijavalinnat uudistetaan - yhä suurempi osa valitaan todistuksen perusteella iltalehti 20:59 17.08

Uudistuksella pyritään saamaan korkeakouluihin enemmän ensimmäistä tutkintoaan suorittavia opiskelijoita. Korkeakoulujen opiskelijavalintoja ollaan uudistamassa. Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoo asiasta tiedotteessa. Korkeakouluihin pääsee tulevaisuudessa yhä useammin todistusarvosanojen perusteella. Pääsykokeita muutetaan siten, etteivät ne edellytä hakijoilta pitkää valmentautumista. Tavoitteena on vähentää tarpeettomia välivuosia ja aikaistaa opintojen aloitusta.


Näin Suomen puolustuskykyä vahvistetaan - puolustusselonteon toimeenpano aloitettu iltalehti 20:29 16.08

Puolustusvoimat on aloittanut puolustusselonteon toimeenpanon. Iltalehti kokosi keskeisimmät kohdat uudistuksista. Puolustusvoimat on aloittanut eduskunnan kesäkuussa hyväksymän puolustusselonteon toimeenpanon. Selonteon tavoitteena on kansallisen puolustuskyvyn vahvistaminen sekä kansainvälisen puolustusyhteistyön tiivistäminen. Puolustusministeriö ohjasi puolustusvoimia puolustusselonteon toimeenpanemiseksi.


Britanniaan tulossa puolue, joka pyrkii estämään EU-eron iltalehti 17:32 16.08

Britannian brexit-ministeriön entinen kansliapäällikkö aikoo perustaa maahan uuden puolueen. Puolueen tavoitteena on estää Britannian ero Euroopan unionista ilman toista kansanäänestystä. James Chapman kertoi Independent -lehdessä, että Demokraatit-puolue perustetaan syyskuun alussa Kansan marssi -mielenosoituksen yhteydessä.


Kehä III:sella edelleen poikkeusjärjestelyjä aamun onnettomuuden takia iltalehti 13:24 07.08

Tieliikenteen ohjaustaulu tippui alas, kun rekka suistui tieltä. Liikenteen poikkeusjärjestelyt Vantaalla Kehä kolmosella jatkuvat pitkälle iltapäivään, Itä-Uudenmaan pelastuslaitos arvioi. Aamulla tien itään menevät kaistat suljettiin kokonaan, kun ohjaustaulu putosi Martinlaakson voimalaitoksen kohdalla aikaisin aamulla. Tällä hetkellä paikalla on auki yksi itään menevä kaista, kaksi kaistaa on suljettu. Tilanne sai alkunsa, kun puoliperävaunurekka suistui tieltä pientareelle ja vei ohjaustaulun mennessään alas. Pelastuslaitos kertoo, että rekan nuppi on nostettu pois tien sivusta, mutta perävaunu pitää vielä saada pois paikalta. Sen nostaminen kestää vielä tuntikausia, pelastuslaitos arvioi. Tavoitteena on, että paikalla saadaan koko ajan pidettyä auki ainakin yksi kaista.


YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään Pohjois-Korean pakotteista iltasanomat 06:24 05.08

Tavoitteena on painostaa maailman sulkeutunein maa luopumaan ydinaseohjelmastaan.


USA esittää uusia pakotteita Pohjois-Korealle: Tavoitteena leikata tuloja miljardilla iltasanomat 23:35 04.08

Yhdysvallat esittää uusia, entistä tiukempia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan.


Hurja kolminkertainen triathlonsuoritus alkaa pian Tahkolla: ”Pitäisi päästä nyt liikkeelle!” iltasanomat 20:45 03.08

Suomalaiskolmikko lähtee yöllä klo 23 Nilsiän Tahkolla matkaan tavoitteenaan tehdä kolminkertainen triathlonin täysmatka 48 tunnissa.


Brother Christmas järjesti Ristolle ikimuistoisen päivän: "Uni ei todennäköisesti tule ensi yönä" iltalehti 08:34 03.08

Hyväntekijä ja somepersoona Brother Christmas toi Jyväskylään vieraaksi Kouvolassa Helmi-autopesulassa työskentelevän Risto Knuutilan, 41. Helmi-autopesula on Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintayksikkö, jonka tavoitteena on tarjota polku työelämään osa-työkykyisille ihmisille. Autopesulassa työskentelee erilaisissa tehtävissä tällä hetkellä 7 henkilöä, jolla on ollut haasteita sopeutua normaaliin työelämään. Helmi Autopesula tarjoaa mahdollisuuden päästä lähes normaaliin työtahtiin joustavine työaikoineen. Riston kanssa matkassa oli Helmi-autopesulan ohjaaja Simo Ropo.


Ensimmäinen erä nesteytettyä maakaasua saapuu Yhdysvalloista Baltiaan – tavoitteena riippumattomuus venäläisestä kaasusta hs 02:00 03.08


Tyttö- ja naisjalkapallossa on hurjasti kasvun varaa myös Suomessa – ”Tavoitteena on, että saadaan mahdollisimman paljon naisfutareita huippusarjoihin” hs 07:12 02.08


Lappi kertoi dramaattisista kauhunhetkistään - ”Halusin tappaa itseni silloin” iltalehti 17:09 30.07

Esapekka Lappi ja kartanlukijansa Janne Ferm kokivat kauhunhetkiä Jyväskylän MM-rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Kaksikko johti ennen 24:ttä erikoiskoetta rallia yli 40 sekunnilla. Tavoitteena oli ajaa varmistellen maaliin. Lappi kuitenkin hävisi Oittilassa yli 10 sekuntia pätkän pohjat ajaneelle Jari-Matti Latvalalle, sillä Toyotan vasen takavanne oli vahingoittunut pätkällä.


Päivän veto- ja vakiovihje: New York CFC riistää MLS:n kärkisijan itselleen iltalehti 13:37 30.07

MLS:n viikonloppuinen ottelukierros päättyy Torontoon, jossa sarjan piikkipaikkaa pitävä isäntäjoukkue kohtaa niin ikään loistavia otteita esittäneen New York Cityn. Molempien joukkueiden lähtökohdat kauteen olivat hyvät ja mestaruutta voitiin pitää sesongin päätavoitteena. Tavoitteet ovat yhä hyvin elossa, sillä New York City on vain kolme pisteen päässä sarjaa johtavasta Torontosta. Kotijoukkue Toronto ei ole pelillisesti ollut aivan niin hyvä kuin sarjataulukko antaa olettaa, ja pisteitä on otettu toisinaan suurellakin onnella. Joukkue on iskenyt pelitapahtumiin nähden noin viisi maalia liikaa, kun taas omissa on soinut suunnilleen saman verran liian vähän.


Verinen vallankumous sai melkein alkunsa Suomenlinnasta 111 vuotta sitten – tavoitteena oli vallata Pietari, mutta viinan puute sai kapinalliset hätäilemään hs 10:51 29.07


Kiinalaisuimari otti MM-kultaa, kunnianhimo puski yhä läpi - "Olen vähän pettynyt" iltalehti 06:57 26.07

Kiinan Xu Jiayu voitti miesten 100 metrin selkäuinnin MM-kullan tiistaina, mutta tunsi silti itsensä hiukan pettyneeksi. Unkarin Budapestissä käytävissä pitkän radan MM-kilpailuissa Xun tavoitteena oli rikkoa myös matkan maailmanennätys, joka jäi edelleen Yhdysvaltojen Ryan Murphyn nimiin. Kiinalaisen voittoaika oli 52,44. Murphy ui viime vuonna Rion olympialaisissa ME-ajan 51,85.


Trump pohtii Sessionsille korvaajaa - päätavoitteena saada erikoissyyttäjä erotetuksi iltalehti 05:31 25.07

Donald Trump ja tämän neuvonantajat ovat keskustelleet oikeusministeri Jeff Sessionsin korvaamisesta Asiasta kertoo Washington Post, jonka tiedot perustuvat keskusteluista perillä oleviin lähteisiin. Trump neuvonantajineen ovat käyneet keskusteluita siitä, kuka korvaisi Sessionsin oikeusministerinä, jos tämä eroaisi tai jos tämä erotettaisiin.


Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas mukana hienossa hankkeessa - FIA:n presidentti ylisti suomalaista autourheilua: "Se on lumoavaa" iltalehti 21:07 21.07

Flying Finn 100 -hanke on tuottanut hyvää tulosta. Kyseisellä hankkeella halutaan tukea suomalaista autourheilua. Tavoitteena on kerätä kuluvan vuoden aikana 100 karting-autoa seuroille. Mukaan ovat yhteystyökumppaneiden lisäksi lähteneet autourheilun huippunimet, kuten F1-kuljettajat Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas sekä rata-autoilija Toni Vilander.


Berner Demokraatille: Suomi ei ole kieltämässä diesel- ja bensa-autoja iltalehti 16:54 21.07

Suomen hallitus ei ole pohtinut diesel- ja bensiiniautojen myynnin kieltämistä. Näin sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) sanoo . Bernerin mielestä täyskielto olisi liian raju toimenpide. Hallituksen tavoitteena on, että Suomi vähentää liikenteen päästöjä rankasti vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on saada Suomen teille ainakin 250  000 sähköautoa. Trafin tilastojen mukaan Suomessa oli kesäkuun lopussa käytössä reilut 1 100 sähköhenkilöautoa.


Uutiset