EU-maat harkitsevat keskeisten ulkomaisten investointien läpivalaisua iltalehti 18:52 23.06

Kauppapolitiikka jakoi EU-maat odotettua tiukemmin kahteen leiriin juhannuksen huippukokouksessa. Suomi, muut Pohjoismaat, Britannia ja muun muassa Hollanti vastustivat ajatusta siitä, että EU ryhtyisi läpivalaisemaan unionin ulkopuolelta tulevia investointeja, vaikka tavoitteena olisikin reilun kaupan varmistaminen. Ranska sen sijaan ajoi uutta työkalua presidentti Emmanuel Macronin johdolla. EU-johtajat päättivät ennakoitua pidemmän keskustelun jälkeen, että komissio arvioi tarvetta työkalulle.


Pohjoismaat ajautuivat Macronin kanssa eri leiriin kauppapolitiikassa - Sipilä: "Tämmöinen lenkki on kyllä turha" iltalehti 18:22 23.06

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan Suomen on vaikea hyväksyä järjestelyä, jossa merkittävä investointi esimerkiksi biotuotetehtaaseen pitäisi hyväksyttää komissiolla. Suomi, muut Pohjoismaat, Britannia ja muun muassa Hollanti vastustivat ajatusta siitä, että EU ryhtyisi läpivalaisemaan unionin ulkopuolelta tulevia investointeja, vaikka tavoitteena olisikin reilun kaupan varmistaminen. Ranska sen sijaan ajoi uutta työkalua presidentti Emmanuel Macronin johdolla. EU-johtajat päättivät ennakoitua pidemmän keskustelun jälkeen, että komissio arvioi tarvetta työkalulle, joka läpivalaisisi ulkomaiset investoinnit strategisesti tärkeillä sektoreilla.


Pohjoismaat ajautuivat Macronin kanssa eri leiriin kauppapolitiikassa iltalehti 18:22 23.06

Kauppapolitiikka jakoi EU-maat odotettua tiukemmin kahteen leiriin juhannuksen huippukokouksessa. Suomi, muut Pohjoismaat, Britannia ja muun muassa Hollanti vastustivat ajatusta siitä, että EU ryhtyisi läpivalaisemaan unionin ulkopuolelta tulevia investointeja, vaikka tavoitteena olisikin reilun kaupan varmistaminen. Ranska sen sijaan ajoi uutta työkalua presidentti Emmanuel Macronin johdolla. EU-johtajat päättivät ennakoitua pidemmän keskustelun jälkeen, että komissio arvioi tarvetta työkalulle, joka läpivalaisisi ulkomaiset investoinnit strategisesti tärkeillä sektoreilla.


Talvilajien urheilijoille lähes 800 000 euron apuraha iltalehti 14:56 22.06

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi yhteensä 770  000 euroa verottomina urheilija-apurahoina kaudeksi 2017-2018. Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaiseen harjoitteluun ja valmentautumiseen. Täyden 20 000 euron avustuksen sai 18 urheilijaa.


Työryhmä: Kymmenen syyttäjävirastoa muutettava yhdeksi iltalehti 11:51 21.06

Kymmenen syyttäjänvirastoa yhdistyy ensi vuoden alusta yhdeksi, ehdottaa oikeusministeriön työryhmä. Nykyisin syyttäjälaitos koostuu keskusvirastona toimivasta Valtakunnansyyttäjänvirastosta ja kymmenestä syyttäjänvirastosta sekä Ahvenanmaan maakunnansyyttäjänvirastosta. Tavoitteena on hallinnon keventäminen ja toimintojen yhtenäistäminen. Ehdotuksen jälkeen hallintoyksiköksi tulisi valtakunnansyyttäjän kanslia ja operatiivista puolta hoitaisi viisi syyttäjäaluetta, jotka vastaisivat tehtävistä alueensa rikosasioissa. Uudistuksen jälkeen kihlakunnansyyttäjän ja maakunnansyyttäjän tittelit jäisivät historiaan ja muuttuisivat aluesyyttäjäksi. Syyttäjäalueita johtaisivat johtavat aluesyyttäjät. Valtakunnansyyttäjä olisi uudistuksen jälkeen ylin syyttäjä ja syyttäjien esimies.


Presidentti Halonen laittoi itsensä likoon keräyskampanjassa - poseeraa köyhänä kadulla iltalehti 17:23 20.06

Pelastusarmeijan tiedotteen mukaan presidentti Halonen on halunnut osoittaa, millaiseksi hänen elämänsä olisi saattanut kehittyä. Presidentti Tarja Halonen poseeraa apean näköisenä Pelastusarmeijan keräyskampanjan mustavalkoisessa kuvassa. Otoksessa Halonen istuu portaiden juurella kahden kassin kanssa. Pelastusarmeija kertoo tiedotteessaan, että kampanjan tavoitteena on muistuttaa, että kenen tahansa onni voi kääntyä. Kampanjan avulla saaduilla varoilla autetaan muun muassa vähävaraisia lapsiperheitä, yksinhuoltajia, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.


Toyota sijoittaa suomalaiseen liikenne­sovellukseen – Yrityksen perustaja HS:lle: ”Tavoitteena muuttaa koko liikennebisnes” hs 15:45 19.06


Rakennusalalle syntyy jättiyhtiö: Lemminkäinen ja YIT yhdistyvät iltalehti 10:43 19.06

YIT ja Lemminkäinen sulautuvat yhdeksi yhtiöksi, yhtiöt tiedottavat. Rakennusyhtiöt Lemminkäinen ja YIT yhdistyvät sulautumalla toisiinsa. Muodostuvan yhtiön liikevaihto on noin 3,4 miljardia euroa. Tavoitteena on taloudellisesti vahva yhtiö, joka hakee kannattavuutta kasvukeskuksista. Lemminkäisen ja YIT:n hallitusten tiedotteen mukaan yhdistyminen luo taloudellisesti vahvan yhtiön, jonka kasvun ja kannattavuuden moottorina toimii kasvukeskusten kehittäminen.


Ehdotus vihreistä: Armeijan miesvahvuutta pienennettävä, tavoitteena sukupuolineutraali asepalvelus iltasanomat 19:41 18.06

”Nykyaikaisessa armeijassa määrä korvaa laadun.”


Therese Johaugista tehty pilakuva nousi otsikoihin - "Ihmiset voivat tulkita miten haluavat" iltalehti 12:06 18.06

Ruotsalaislehti Expressen kertoo artikkelissaan ruotsalaisesta antidopingjärjestö Ren Idrottista. Ren Idrottin ylevänä tavoitteena oli vapauttaa ruotsalainen urheilu dopingista, mutta järjestö jouduttiin lakkauttamaan. Entisten korkeushyppääjien Stefan Holmin ja Kajsa Bergqvistin vuonna 2002 perustama Ren Idrott sai viime syksynä huomiota julkaistuaan Facebook-tilillä pilakuvan hiihtäjä Therese Johaugista, joka oli samana päivänä kärynnyt dopingista.


Espanjan ravitähti selätti kiusallisen vaivan – tavoitteena 100 000 euroa ja historiallinen tripla Kymi GP:ssä iltasanomat 07:33 17.06

Trebol saapuu huippukunnossa puolustamaan voittojaan Kymi GP:ssä, vaikka takana on hankala talvikausi.


Enemmistö suomalaisista antaisi biopankkiin näytteen - keruutyö alussa iltalehti 07:46 13.06

THL:n mukaan biopankkien tavoitteena on saada 250 000 uutta näytettä vuoteen 2020 mennessä. Suomalaiset suhtautuvat myötämielisesti biopankkinäytteen antamiseen, kertoo Suomen Biopankkien ja Helsingin yliopiston tutkimus. Yli 60 prosenttia suomalaisista on valmis antamaan biopankkinäytteen. Vastaajista 88 prosenttia kertoo haluavansa antaa biopankkinäytteen lääketieteen edistämisen vuoksi ja 75 prosenttia haluaa auttaa tulevia sukupolvia.


Tavoitteena Sipilän kakkoshallitus hs 02:00 13.06


Rinne: Esitin hyvin tiukasti SDP:n tavoitteet Sipilälle eilen - demarit hallitukseen vain vaalien kautta iltalehti 19:08 12.06

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo STT:lle, että hän keskusteli eilen pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa ja toi hyvin tiukasti esiin SDP:n tavoitteet. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo STT:lle, että hän keskusteli eilen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa ja toi hyvin tiukasti esiin SDP:n tavoitteet. Rinne korostaa jo pitkään toistaneensa, että SDP on valmis hallitukseen mutta vain uusien vaalien kautta. Rinteen mielestä Sipilä teki tänään tiedotustilaisuudessa selväksi, että hänen tavoitteenaan on luoda nopeasti uusi hallitus, jonka ohjelma noudattelisi nykyhallituksen linjaa.


Pääministeri Sipilä: "Todennäköisesti pyydän hallituksen eroa presidentiltä - voi tulla vaikeat hallitusneuvottelut" iltalehti 17:50 12.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi Kesärannan tiedotustilaisuudessa pitävänsä todennäköisenä, että nykyinen hallitus hajoaa. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tavoitteena on saada nopeasti kasaan toimintakykyinen hallitus. Hän sanoo haluavansa pitää prosessin reiluna ja avoimena. Sipilä myöntää tiedotustilaisuudessa, että hallitusneuvotteluista voi tulla myös vaikeat.


Sipilä: Tavoitteena uusi enemmistöhallitus mahdollisimman nopeasti iltasanomat 17:35 12.06

Juha Sipilän ja Petteri Orpon mukaan erot arvopohjassa olisivat liian suuret, jos Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset olisi jäänyt hallitukseen.


Pääministeri Sipilä: Todennäköisesti pyydän hallituksen eroa presidentiltä - voi tulla vaikeat hallitusneuvottelut iltalehti 17:32 12.06

Sipilän mukaan hän pitää todennäköisenä, että nykyinen hallitus hajoaa. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tavoitteena on saada nopeasti kasaan toimintakykyinen hallitus. Hän sanoo haluavansa pitää prosessin reiluna ja avoimena. Sipilä myöntää tiedotustilaisuudessa, että hallitusneuvotteluista voi tulla myös vaikeat.


Uutiset