Kemikaalivuoto tehdasalueella Oulussa - työntekijät evakuoitu, alue eristetty iltalehti 14:04 16.01

Oulun Nuottasaarentiellä tapahtunutta vuotoa selvittää parhaillaan toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Oulussa Akzo Nobelin tehtaalla on tapahtunut natriumkloraattiliuosvuoto tehtaan sisätiloissa. Pelastuslaitokselle tuli hälytys Nuottasaarentielle keskisuuresta räjähdyksestä tai sortumasta kello 12 jälkeen tiistaina. - Räjähdystä ei ole todennettu. Kemikaalisukeltajat ovat sisällä, asiaa selvitetään, kertoo päivystävä palomestari Veli-Matti Hiekkataipale.


Räjähdys Oulun Nuottasaaren tehdasalueella MTV 13:20 16.01

Oulun Nuottasaaressa Akzonobelin tehtaan sisätiloissa on tapahtunut räjähdys, joka on aiheuttanut pelastustoimen tiedotteen mukaan natriumkloraattiliuosvuodon.


Bayern haki pisteet BayArenalta - Jolle ei mahtunut edes penkille iltalehti 23:38 12.01

Bayern München voitti Bayer Leverkusenin 3-1. Bundesliigan kevätpuolisko käynnistyi suomalaisittain pienellä pettymyksellä. Bayer Leverkusenin päävalmentaja Heiko Herrlich ei löytänyt tilaa Joel Pohjanpalolle edes kotijoukkueen vaihtopenkiltä, kun Tehtaan 11 kutsui Bayern Münchenin kylään. Toki Herrlichin ratkaisun takana voi olla puhdas matematiikka: Bayernia vastaan ei kannata lähteä yltiöpäisesti hyökkäämään ja hänen avauksessaan oli jo viisi varsin offensiivisesti ajattelevaa pelaajaa: Leon Bailey, Kai Havertz, Karim Bellarabi, Julian Brandt ja Kevin Volland.


Hyviä uutisia teollisuudesta: Tänä vuonna investoidaan yli 4 miljardia – "Tilanne selvästi parantunut" MTV 20:01 10.01

Teollisuuteen investoidaan tänä vuonna viime vuotta vähemmän, yhteensä 4,1 miljardilla eurolla. Kiinteiden investointien laskun syynä on suurten hankkeiden, kuten Äänekosken biotuotetehtaan valmistuminen.


Pietarin trollitehdas muutti kolme kertaa suurempiin tiloihin - töissä jopa 800 ihmistä iltalehti 10:06 10.01

Trollitehdasta epäillään merkittävästä roolista valheellisten uutisten tuottamisesta sekä levittämisestä muun muassa Britannian toissavuotisen Brexit-kansanäänestyksen ja Yhdysvaltain viimevuotisten presidentinvaalien yhteydessä. Pietarin kuuluisa trollitehdas on vuodenvaihteessa muuttanut kolminkertaisiin tiloihin, kertoi EU:n ulkosuhdehallinnon EEAS:n alaisuudessa toimiva, venäläisen valeuutistoiminnan seuraamiseen ja paljastamiseen EU:n jäsenmaissa erikoistunut disinfo-valeuutisyksikkö tiistaina. Tiedot perustuvat pietarilaisen Delovoj Peterburg talouslehden juuri ennen vuodenvaihdetta julkaisemaan raporttiin. Tähän mennessä trollitehtaan arviolta noin 800 työntekijää ovat työskennelleet Pietarin keskustan pohjoislaidalla Savuškininkatu 55:ssä noin 4 000 neliön tiloissa.


Panimon toimitusjohtaja tyrmää kauhukuvan: ”Oluen volyymi ei missään nimessä kallistu 5,5:een” uusisuomi 20:04 08.01

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka ei usko, että suomalaiset siirtyvät uuden alkoholilain myötä nelosolueen, kuten kriitikot ovat pelänneet.


Hei hei hehkulamppu! 60 vuotta vanhat lampuntekokoneet suljettiin lopullisesti Suomessa: "Helpotus, mutta haikea olo" MTV 22:39 04.01

Tänään oli lampputeknisesti historiallinen päivä Suomessa. Airamin Suutarilan tehtaalla valmistuivat nimittäin maan viimeiset hehkulamput. Tehtaan 60 vuotta vanhat lampuntekokoneet olisivat vielä jaksaneet, mutta eihän hehkulamppu millään voinut pärjätä kilpailussa tämän päivän energialamppujen kanssa.


Nyt kannattaa katsella tähtitaivaalle - avaruudessa on käynnissä hullunmylly, ensi yönä luvassa tähdenlentoparvi iltalehti 22:34 03.01

Öinen taivas on tammikuussa tiirailijalleen kuin makeisten tehtaanmyymälä. Tarjolla on muun muassa kvadrantidien meteoriparvi, superkuu, avaruusasema - ja täydellinen kuunpimennys. Tähtitaivaan tarkkailijat varautuvat parhaillaan vuoden ensimmäiseen toistuvaan tähdenlentoparveen. Kvadrantidit iskeytyvät Maan ilmakehään tyypillisesti tammikuun alkupäivinä, ja tähtitieteellinen yhdistys Ursa arvioi maksimin ajankohdaksi torstain aamuyön.


Äänekosken tehtaan jättityömaa pysäytettiin ja 2000 työntekijää pantiin siivoamaan – ”Kova päätös”, merkittävä vaikutus uusisuomi 08:54 02.01

Äänekosken biotuotetehtaan työmaa pysäytettiin kolmeen kertaan joulukuun 2016 ja elokuun 2017 välisenä aikana merkittävin seurauksin, kertoo Talousel


Moskovalaisen makeistehtaan ampumisesta epäilty saatiin kiinni iltasanomat 12:40 28.12

Moskovalaisen makeistehtaan epäilty ampuja on saatu kiinni, useat venäläismediat kertoivat torstaina.


Kaupan oluthyllyillä käynnissä ”valtava säätö” – ”Miten kuluttaja reagoi?” uusisuomi 09:16 27.12

”Valtava säätö ja sählinki joka suunnassa.” Näin kuvaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka Kauppalehdessä panimoiden kiirettä alkoholilain voimaantulon kanssa.


Tehtaan yövuorolainen havaitsi tulipalon Äänekoskella – "Tilanne hallinnassa" MTV 05:17 25.12

Äänekosken Metsä Groupin tehdasalueella on syttynyt yön aikana tulipalo polttoainesiilossa.


Juha Miedon joulu: Vähintään 100 joulutorttua, kinkku kuorineen ja vadillinen konvehteja - ”Jouluna kuuluu syärä ja naattia” iltalehti 10:17 24.12

Juha Mieto mättää jouluna napaansa vähintään 100 torttua. - Ei tarvita edes hilloa, pääasia että on makiaa, hiihtolegenda sanoo. Sauli Niinistö antoi Miedolle Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin. Juha Mieto leikkaa kämmenensä kokoisen palan täytekakusta Peltosen suksitehtaan juhlatilaisuudessa Heinolassa. Hän mättää suuhunsa kerralla valtavan palaan ja virnistää päälle.


Poliisi toppuuttelee huhuja Tehtaankadun ”pakettiautomiehestä” – Wilma-viesti säikäytti vanhemmat iltasanomat 18:14 21.12

Tehtaankadun koululaisten vanhemmat saivat tänään Wilmassa viestin, jossa varoitettiin koulun lähellä lapsia mukaansa pyytelevästä henkilöstä.


Alkoholilakiin jäi outo valuvika josta voi olla haittaa pienpanimoille - panimotehtailija: ”Virkamiehen keksintö” iltalehti 19:53 19.12

Ala ottaa uudistuksen vastaan housut kintuissa: Edes uusia tölkkejä ei heti saa. Alkoholilakiin on jäämässä kummallinen valuvika, joka saattaa jopa olla esteenä joidenkin panimojen liiketoiminnan kasvulle. Asian nostaa esiin Kukko-oluistaan tunnetun Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka. Laitilaa asia ei suoraan kosketa. Valuvika liittyy ulosmyyntiin, jota nyt vapautetaan.


Suksimiesten neronleimaus poiki Suomen naishiihdon tuoreimman olympiakullan: ”Voiko tämä olla totta?” iltalehti 08:56 14.12

Marjut Roligin Albertvillen vuoden 1992 olympiakultahiihtoon liittyy huikea välinetarina. Tiistaina hän sai suksitalliltaan Peltoselta Suomi100 -kapulat. Se puhelu oli ratkaiseva Suomen naisten tuoreimman hiihdon henkilökohtaisen olympiakultamitalin kannalta. Peltosen suksitehtaan tallipäällikkö Asko Lahdelma vastasi lankapuhelimeen Hartolan suksitehtaalla tammi-helmikuun taitteessa 1992. Hieman rahisevan linjan toisessa päässä oli Hiihtoliiton välinespesialisti Esko Kuntola.


Hanna, 99, on matkoillaan nähnyt, kuinka hyvää elämä Suomessa on: ”Parasta aikaa oli 1950- ja 60-luvuilla” iltalehti 06:03 08.12

Ensi kesänä 100 vuotta täyttävä Hanna Koistinen on kiertänyt maailmaa Kiinaa ja Intiaa myöten. Hanna Koistinen, 99: "Synnyin itsenäiseen, mutta juuri raskaan kansalaissodan käyneeseen Suomeen Sonkajärvellä, mutta kasvoin ja vietin koko nuoruuteni Lapinlahdella. Vanhemmillani oli maatalo, ja meitä oli seitsemän lasta. Piti miettiä, mistä elanto saadaan. Kävin kodinhoitajakurssin. Kaupungeissa oli tehtaita ja työtä, Tampere kutsui. Pääsin Suomen Trikoon tehtaan poliklinikalle töihin tekemään hoitajien apuna kotikäyntejä ja kaikkea sellaista hoitotyötä, mihin ei tarvittu hoitoalan koulutusta. Meilläkin oli oikein valkoiset takit.


Kimi Räikkönen valitsi oman Ferrari-suosikkinsa - ”Schumacher on suurin” iltalehti 11:15 07.12

Kimi Räikkönen kunnioitti Ferrarin juhlavuotta vierailulla legendaarisen merkin museossa Maranellossa. Vierailu tehtaan museoon oli Räikköselle harvinaista herkkua. - Olen usein Ferrarin tehtaalla, mutta harvoin museossa. Kun vierailen siellä, meillä on aina tuhat asiaa tehtävänä. Saan ensimmäistä kertaa kävellä ja katsella autoja täällä rauhassa, suomalainen iloitsi Speedweekille.


Uutiset