Temppeliaukion kirkolle rakennetaan pysyvät esteet terrori-iskun varalle – Kirkkoherra: ”Ovesta voi ajaa suoraan sisään ja raamit kaulassa alttarille saakka” hs 09:35 17.08


Järkyttävä video - karhu raateli turistin Thaimaassa iltalehti 20:40 10.08

Turisti yritti syöttää aitauksessa olevaa karhua. Järkyttävä tapaus sattui Phetchabunin provinssissa sijaitsevassa temppelissä, jossa munkit pitävät karhua aitauksessa. Temppeli oli pyytänyt lahjoituksia, jotta se voisi ruokkia eläimen. Ilmeisesti 36-vuotias Naiphum Promratee oli saapunut ystävineen temppelille tämän vuoksi.


Turisti roikotti ruokaa karhun edessä Thaimaassa - joutui itse raadelluksi ja syödyksi iltalehti 20:02 05.08

Thaimaassa aitauksessa ollut karhu raateli turistin pahoin sen jälkeen, kun tämä oli roikottanut riisikulhollista sen kasvojen edessä. Järkyttävä tapaus sattui Phetchabunin provinssissa sijaitsevassa temppelissä, jossa munkit pitävät karhua aitauksessa. Temppelissä on myös kaksi tusinaa villisikoja. Temppeli oli pyytänyt lahjoituksia, jotta se voisi ruokkia eläimet. Vain päivää aiemmin temppelin johtaja oli kertonut eläinten olevan nälissään, koska niille eui ollut kyetty antamaan riittävästi ruokaa.


Israel ei päästä alle 50-vuotiaita miehiä perjantairukouksiin Temppelivuorella iltasanomat 08:49 28.07

Israelin poliisi kieltää alle 50-vuotiaiden miesten osallistumisen muslimien perjantairukouksiin Temppelivuorella Jerusalemissa.


Poliisi varautuu levottomuuksiin - Israel ei päästä alle 50-vuotiaita miehiä perjantairukouksiin Temppelivuorella iltalehti 08:37 28.07

Israelin poliisi kieltää alle 50-vuotiaiden miesten osallistumisen muslimien perjantairukouksiin Temppelivuorella Jerusalemissa. Myös liikennettä alueella rajoitetaan. Poliisi sanoo varautuvansa levottomuuksiin. -  Turvallisuusarvioita on tehty, ja on viitteitä siitä, että tänään on luvassa levottomuuksia ja mielenosoituksia, poliisin tiedotteessa sanotaan.


Palestiinalaiset palasivat Temppelivuorelle – noin sata haavoittui yhteenotoissa Israelin poliisin kanssa hs 22:01 27.07


Israelin pääministeri vaatii kuolemantuomiota puukottajalle - Arabiliitto varoittaa tilanteen kärjistymisestä iltalehti 20:14 27.07

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu vaatii kuolemantuomiota palestiinalaismiehelle, joka puukotti kuoliaaksi kolme israelilaista viime viikolla. Veitsi-isku tapahtui Länsirannalla. Netanyahu sanoi, että terroristit kuuluu tuomita kuolemaan. Israelissa ei ole tuomittu ketään kuolemaan sitten vuoden 1962. Puukotukset olivat osa alati kärjistynyttä tilannetta Temppelivuoren pyhällä alueella Jerusalemissa. Juutalaisten ja muslimien tärkeä alue on polttopisteessä siitä asti, kun vuorella tapahtui aseellinen yhteenotto. Tämän jälkeen Israel kiristi turvatoimia, mikä suututti palestiinalaisia.


Kahakat roihahtivat Temppelivuorella - Israel uhkaa karkottaa uutiskanavan iltalehti 18:38 27.07

Jerusalemissa sijaitsevalla Temppelivuorella roihahti väkivaltaisuuksia palestiinalaisten ja Israelin poliisin välillä sen jälkeen, kun muslimit palasivat rukoilemaan pyhälle paikalle. Yli 40 loukkaantui kahakoissa. He palasivat sen jälkeen, kun poliisi kertoi luopuneensa al-Aqsan moskeijan ylimääräisistä turvatoimista. Ne liittyivät kahden viikon takaiseen välikohtaukseen, jossa kolme Israelin arabia ampui kaksi israelilaista poliisia. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi tarvittaessa karkottavansa qatarilaisen uutiskanava al-Jazeeran Israelista. Netanjahun mukaan al-Jazeera kannustaa edelleen ihmisiä väkivaltaan Temppelivuoren alueella.


Palestiinalaiset palasivat Temppelivuorelle – 46 haavoittui yhteenotoissa Israelin poliisin kanssa hs 17:55 27.07


Israel perääntyi ja purki ylimääräiset turvajärjestelyt – palestiinalaiset palasivat Temppelivuorelle hs 17:05 27.07


Israel perääntyi ja purki ylimääräiset turvajärjestelyt Temppelivuorelta – rukousmielenosoitusten pelättiin johtavan verenvuodatukseen hs 15:33 27.07


Israel sanoo luopuneensa ylimääräisistä turvatoimista Temppelivuorella iltasanomat 10:42 27.07

Palestiinalaiset ilmaisivat, että kiistaa herättäneitä metallinpaljastimia ei asennettu heidän turvallisuutensa takia, vaan Israel tahtoi kontrolloida pääsyä moskeijaan.


Netanjahu haluaa karkottaa al-Jazeeran Israelista - syyttää uutiskanavaa väkivallan lietsomisesta iltalehti 04:24 27.07

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kertoi keskiviikkona haluavansa sulkea qatarilaisen uutiskanava al-Jazeeran Jerusalemin toimituksen. Netanjahu syytti uutiskanavaa kaupungissa viime aikoina esiintyneen väkivallan lietsomisesta. - Al-Jazeera jatka väkivallan kiihottamista Temppelivuoren alueella, pääministeri kirjoitti Facebookissa.


Yhdysvallat iloitsee: Israel poistaa metallinpaljastimet Temppelivuoren al-Aqsan moskeijasta iltalehti 06:29 26.07

Valkoinen talo on toivottanut tervetulleeksi tiedon Israelin päätöksestä poistaa metallinpaljastimet Temppelivuoren al-Aqsan moskeijan sisäänkäynneiltä. Asiaa kommentoi tiedotteessa Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders. Sandersin mukaan Israel on poistanut metallinpaljastimet "huolimatta osoitetusta tarpeesta parantaa turvallisuutta".


Israel luopui väkivaltaisuuksiin johtaneista Temppelivuoren metallin­paljastimista – tilalle tulossa ”moderneja turvatoimia” hs 06:47 25.07


Israel on alkanut purkaa kiistanalaisia metallinpaljastimia al-Aqsan moskeijasta iltalehti 04:46 25.07

Israel on päättänyt poistaa kiistanalaiset metallinpaljastimet, jotka se oli asentanut Jerusalemin vanhassakaupungissa sijaitsevalle Temppelivuoren al-Aqsa-moskeijalle. Israelin päätös asennuttaa metallipaljastimet on suututtanut muslimiyhteisöjä, mutta Israel aloitti metallinpaljastimien purkamisen maanantain ja tiistain välisenä yönä paikallista aikaa. Uutistoimisto Reutersin siteeraaman tiedotteen mukaan Israel korvaa metallinpaljastimet "järkevämmillä ja vähemmän tunkeilevilla valvontamenetelmillä".


Israel poistaa kiistanalaiset metallinpaljastimet Temppelivuoren al-Aqsan moskeijan sisäänkäynneiltä iltasanomat 04:25 25.07

Israelin viranomaiset asensivat metallinpaljastimet sen jälkeen, kun kolme Israelin arabia salakuljetti aseita moskeijaan ja ampui kaksi israelilaista poliisia.


Kaksi ihmistä on kuollut ja yli 116 000 joutunut jättämään kotinsa tulvien vuoksi Myanmarissa – Vesi huuhtoi temppelin tornin jokeen hs 11:41 24.07


Välikohtaus Israelin Jordanian suurlähetystössä - kaksi kuollut iltalehti 02:48 24.07

Israelin Jordanian suurlähetystössä on tapahtunut ampumavälikohtaus, kertoo BBC. Uutistoimistojen mukaan Jordanian pääkaupungissa Ammanissa kuollut henkilö oli jordanialainen. Lisäksi yksi israelilainen ja yksi jordanialainen on haavoittunut ampuvälikohtauksessa vakavasti. Reutersin mukaan toinen haavoittuneista on kuollut. Uhrien määrä on noussut kahteen. Molemmat olivat jordanialaisia. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tarkempia yksityiskohtia, mutta välikohtauksen uskotaan tapahtuneen lähetystön sisällä. Vankasti suojeltu suurlähetystö sijaitsee Rabiyehin alueella. Tuhannet ihmiset osoittivat mieltään Jordaniassa perjantaina Israelin Temppelivuorelle asettamien turvatoimien vuoksi. Lähde: Juttua päivitetty kello 2:51: Uhrien määrä noussut kahteen.


Uutiset