Kysely: Suomalaiset uskovat, että alkoholin ostaminen alaikäisille on yleistä, mutta eivät itse myönnä tekevänsä sitä iltalehti 10:42 29.05

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton kyselyssä 78 prosenttia sanoi, ettei ole koskaan ostanut alkoholia alle 18-vuotiaalle. Suomalaisten mukaan "alaikäiselle hakeminen" on yleinen ilmiö. Asia selviää Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. 71 prosenttia suomalaisista arvioi alkoholin ostamisen alaikäiselle olevan melko tai hyvin yleistä. Juuri täysi-ikäistyneet vastaajat eli 18-24 -vuotiaat pitivät ilmiötä kaikista tavallisimpana: Heistä 21 prosenttia sanoi, että alkoholin ostaminen alaikäiselle on hyvin yleistä. Kaikista vastaajista 9 prosenttia nimesi ilmiön "hyvin yleiseksi". Nuoret myönsivät hakemisen


Dansk Metal sponsoroi Tanskan MM-joukkuetta – Teollisuusliiton Aalto: Täytyy alkaa tätä pohtimaan MTV 17:00 12.05

MM-jääkiekon seuraajille osui tällä viikolla silmiin tanskalaispelaajien kypärissä sponsori Dansk Metal. Metallityöntekijöiden liitto on ollut muutenkin vahvasti tukemassa jääkiekkoa. Maajoukkueen lisäksi Dansk Metal on Tanskan jääkiekkoliigan pääsponsori.


Parjattu Minna Helle sai puolustajan Hakaniemestä – "Palkkakierroksen avaajaa pitää suojella" MTV 15:00 12.05

Kovan kritiikin kohteeksi joutunut entinen valtakunnansovittelija Minna Helle saa ymmärrystä Teollisuusliiton puheenjohtajalta Riku Aallolta.


Suurliitto ”junttasi” opiskelijajärjestölle puheenjohtajan? – Teollisuusliitto ihmettelee kohua uusisuomi 15:06 16.04

Teollisuusliiton edustajalta puheenjohtajavaaliin saadut äänestysohjeet ihmetyttivät kokousosallistujia viikonloppuna järjestetyssä Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton Sakki ry:n liittokokouksessa. Viestipalvelu Twitterissä arvostelijat ovat kuvanneet liiton toimintaa junttaamiseksi.


Syytöksiä junttaamisesta SAKKI:n liittokokouksessa - ”ay-vallankäyttö elää ja voi hyvin” iltalehti 18:50 15.04

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n liittokokouksesta on kantautunut syytöksiä, joiden mukaan ay-liike olisi juntannut johtoon omat ehdokkaansa. Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:ssä on yhteisöjäseniä, mukaan lukien ammattiliitot, jotka voivat lähettää edustajiaan liittokokoukseen. Teollisuusliiton lisäksi yhteisöjäseniä ovat ainakin AKT, PAM ja JHL. Kokoukseen saattoivat siis tulla äänestämään ammattiliittojen jäsenet, joiden ei tarvitse olla SAKKI:n jäseniä.


Näkökulma: Nyt etsitään Suomen tärkeintä työmarkkinapomoa iltalehti 09:37 29.03

Kevään merkittävimpiä valintoja suomalaisen yhteiskunnan kannalta on Teknologiateollisuuden uuden työmarkkinajohtajan nimitys. Suomen työmarkkinapolitiikan kolme tärkeintä henkilöä ovat Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja, Teollisuusliiton puheenjohtaja ja valtakunnansovittelija. Teknologiateollisuus valitsee parhaillaan uutta työmarkkinajohtajaa tehtävän jättäneen Eeva-Liisa Inkeroisen tilalle. Inkeroinen vapautuu tehtävästään kesäkuun lopussa. Samalla aikataululla tehtävänsä jättää myös Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen. Turusen seuraajaksi on jo valittu tilintarkastus- ja konsulttiyhtiö EY:n toimitusjohtaja Jaakko Hirvola.


SAK hämmästyi EK:n uutta ”tupoa” – ”Entistäkin tiukempi pakkopaita työmarkkinoille” uusisuomi 10:44 19.03

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kommentoi blogissaan syksyllä alkanutta palkkaneuvottelukierrosta. Eloranta kiinnittää huomiota, että kierroksen avannut Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton sopimus on raamittanut kaikkia sopimuksia "teräskehikon" lailla.


- "Hän ja Markus – Lotta Harala

Uutiset