Teollisuusliiton havainto ay-liikkeen pillastuttaneesta uudistuksesta: ”Perusteluja ollaan vaihtamassa lennosta” uusisuomi 11:01 16.09

Teollisuusliiton ulkoisen viestinnän päällikköVille Kopra arvioi, että Juha Sipilän (kesk) hallituksen perustelun irtisanomissuojan heikentämisestä ovat muuttuneet.


Ay-vaikuttaja vastaa Minna Helteelle: ”Nyt sattuu siihen joka on hyötynyt” uusisuomi 09:55 13.09

Teollisuusliiton ja ammattiliitto Pron työtaistelutoimista kärsivät yritykset eivät ole ulkopuolisia sijaiskärsijöitä, vastaa Teollisuusliiton vaikuttaja Petri Partanen Teknologiateollisuuden Minna Helteelle. Yritykset ja työnantajat ovat hyötyneet hallituksen toimista, pääluottamusmies Partanen perustelee.


Teollisuudessa alkaa maanantaina ylityökielto – toimilla vastustetaan hallituksen irtisanomislakia MTV 17:48 12.09

Teollisuusliiton alaisilla aloilla ja Ammattiliitto Pron teollisuudenaloilla alkaa ensi maanantaina ylityökielto. 


Ay-sota irtisanomislaista? – Keskustan Kaikkonen: ”Hyvä vaihtaa sana Hakaniemen kanssa” uusisuomi 17:35 12.09

Teollisuusliiton alat ovat ilmoittaneet tänään ensimmäisistä konkreettisista työtaistelutoimista, joita on aiemmin jo viritelty hallituksen valmistelemaa irtisanomislakia vastaan. Useat liitot ovat aiemmin ilmoittaneet valmiutensa työtaistelutoimiin.


17.9.2018 alkava ylityökielto: ”Vakava haitta”, sanoo Minna Helle uusisuomi 16:37 12.09

Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron asettama, 17.9. alkava ylityökielto aiheuttaa vakavaa haittaa etenkin yritysten tuotannossa, sanoo Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle.


Nyt se alkaa: Ensimmäinen työtaistelutoimi käyntiin 17.9.2018 uusisuomi 14:08 12.09

Teollisuusliiton alat ovat nyt ensimmäisenä ilmoittaneet konkreettisista työtaistelutoimista vastauksena hallituksen suunnittelemalle irtisanomislaille.


Pääluottamusmies: ”Hallitus ajaa härkäpäisesti koko maata lakkoon” uusisuomi 10:17 08.09

Pääluottamusmies ja Teollisuusliiton valtuuston jäsen Petri Partanen (sd) arvioi, että ay-liikkeen ja hallituksen välinen kiista irtisanomissuojan heikentämisestä on jättänyt aktiivimalli 2:ta koskevan valmistelun lähes täysin unohduksiin. 


KL selvitti: Teollisuusliitolla on varaa pitää kaikki työssäkäyvät jäsenet yhtä aikaa lakossa 99 päivää uusisuomi 07:26 03.09

Teollisuusliiton nettovarallisuus oli viime vuoden lopussa niin suuri, että kaikki sen työssäkäyvät jäsenet voisivat olla yhtä aikaa lakossa 99 päivän ajan, kertoo Kauppalehti.


KL selvitti: Teollisuusliitto on äveriäin – varaa aloittaa 99 päivän lakko koko työssäkäyvän jäsenistön voimalla uusisuomi 07:26 03.09

Teollisuusliiton nettovarallisuus oli viime vuoden lopussa niin suuri, että kaikki sen työssäkäyvät jäsenet voisivat olla yhtä aikaa lakossa 99 päivän ajan, kertoo Kauppalehti.


Ay-liikkeestä uhkaava ”vinkki” Juha Sipilälle: ”Nyt kannattaa etsiä kunniallista perääntymistä” uusisuomi 13:10 30.08

Sipilän hallituksen ystävät alkavat olla vähissä, varoittaa pääluottamusmies ja Teollisuusliiton valtuuston jäsen Petri Partanen (sd).


Pääluottamusmies vastaa arvostelijoille: ”Oikeus pidättäytyä työstä ei ole pelkästään ihmisoikeus” uusisuomi 12:36 25.08

Teollisuusliiton valtuuston jäsen, pääluottamusmies Petri Partanen puolustaa Teollisuusliiton perjantaina ilmoittamia painostustoimia, joiden tarkoitus on saada hallitus luopumaan irtisanomisten helpottamisesta pienissä, yt-lain ulkopuolelle jäävissä yrityksissä. 


Politiikan veteraanilta raju ryöpytys ay-liikkeelle: ”Kyseessä on mitä puhtaimman poliittisen lakon suunnittelu” uusisuomi 10:13 25.08

Ylipomestari, pitkäaikainen kokoomusvaikuttaja Raimo Ilaskivi arvostelee suorin sanoin Teollisuusliiton toimintaa, ja sanoo, että kyseessä on puhtaasti poliittisen lakon suunnittelu.


Ay-liikkeestä varoitus Juha Sipilälle: 5.10. alkaa rytistä – tulossa ”jotain paljon rajumpaa” uusisuomi 18:23 24.08

Ay-liike aikoo nyt jakaa kurjuutta myös Juha Sipilän hallitukselle, ilmoittaa pääluottamusmies ja Teollisuusliiton valtuuston jäsen Petri Partanen (sd).


Teollisuusliiton ilmoitus on vasta alkua – SAK: ”Nyt on toisenlaisen toiminnan aika” uusisuomi 16:30 24.08

SAK:n hallitus kokoontuu heti syyskuun alussa käymään läpi elokuun lopun budjettiriihen tuloksia. Keskusjärjestö odottaa hallituksen vetävän niin sanotun irtisanomislain pois valmistelusta. Samalla se toivoo lisäpanoksia työllisyyden hoitoon sekä toisen asteen koulutukseen.


Kysely: Suomalaiset uskovat, että alkoholin ostaminen alaikäisille on yleistä, mutta eivät itse myönnä tekevänsä sitä iltalehti 10:42 29.05

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton kyselyssä 78 prosenttia sanoi, ettei ole koskaan ostanut alkoholia alle 18-vuotiaalle. Suomalaisten mukaan "alaikäiselle hakeminen" on yleinen ilmiö. Asia selviää Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. 71 prosenttia suomalaisista arvioi alkoholin ostamisen alaikäiselle olevan melko tai hyvin yleistä. Juuri täysi-ikäistyneet vastaajat eli 18-24 -vuotiaat pitivät ilmiötä kaikista tavallisimpana: Heistä 21 prosenttia sanoi, että alkoholin ostaminen alaikäiselle on hyvin yleistä. Kaikista vastaajista 9 prosenttia nimesi ilmiön "hyvin yleiseksi". Nuoret myönsivät hakemisen


Dansk Metal sponsoroi Tanskan MM-joukkuetta – Teollisuusliiton Aalto: Täytyy alkaa tätä pohtimaan MTV 17:00 12.05

MM-jääkiekon seuraajille osui tällä viikolla silmiin tanskalaispelaajien kypärissä sponsori Dansk Metal. Metallityöntekijöiden liitto on ollut muutenkin vahvasti tukemassa jääkiekkoa. Maajoukkueen lisäksi Dansk Metal on Tanskan jääkiekkoliigan pääsponsori.


Parjattu Minna Helle sai puolustajan Hakaniemestä – "Palkkakierroksen avaajaa pitää suojella" MTV 15:00 12.05

Kovan kritiikin kohteeksi joutunut entinen valtakunnansovittelija Minna Helle saa ymmärrystä Teollisuusliiton puheenjohtajalta Riku Aallolta.


Suurliitto ”junttasi” opiskelijajärjestölle puheenjohtajan? – Teollisuusliitto ihmettelee kohua uusisuomi 15:06 16.04

Teollisuusliiton edustajalta puheenjohtajavaaliin saadut äänestysohjeet ihmetyttivät kokousosallistujia viikonloppuna järjestetyssä Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton Sakki ry:n liittokokouksessa. Viestipalvelu Twitterissä arvostelijat ovat kuvanneet liiton toimintaa junttaamiseksi.


Syytöksiä junttaamisesta SAKKI:n liittokokouksessa - ”ay-vallankäyttö elää ja voi hyvin” iltalehti 18:50 15.04

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n liittokokouksesta on kantautunut syytöksiä, joiden mukaan ay-liike olisi juntannut johtoon omat ehdokkaansa. Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:ssä on yhteisöjäseniä, mukaan lukien ammattiliitot, jotka voivat lähettää edustajiaan liittokokoukseen. Teollisuusliiton lisäksi yhteisöjäseniä ovat ainakin AKT, PAM ja JHL. Kokoukseen saattoivat siis tulla äänestämään ammattiliittojen jäsenet, joiden ei tarvitse olla SAKKI:n jäseniä.


Bundesliiga Schalke nollakerhossa hankki kovan vahvistuksen KalPalle kauden Lundinin ura Viikissä – oletko

Uutiset