USA:n välivaaleissa verinen taisto: Selkävaivainen Francine pelkää republikaanien voittoa – "He yrittävät sulkea kroonisesti sairaat terveydenhuollon ulkopuolelle" MTV 18:23 19.10

Demokraattien uskotaan voittavan edustajainhuoneen enemmistön ensi kuussa järjestettävissä välivaaleissa Yhdysvalloissa. Arvostetun FiveThirtyEight -sivuston mittauksessa republikaanien odotetaan kuitenkin säilyttävän enemmistön senaatissa.


Tällä tavalla Kuopion turmabussi ajoi rampille – turman tutkijat julkaisivat videon MTV 11:30 19.10

Onnettomuustutkintakeskus on saanut pääosin selvitettyä Kuopion bussiturman kulun. Onnettomuuden taustalla vaikutti esimerkiksi kuskin terveyden takia alentunut vireystila ja heikko tuntemus ajoneuvosta. 


Kuopion turman kulku pääosin selvillä: Kuljettajan terveydentila alensi vireystilaa – tunsi linja-auton hallintalaitteet huonosti MTV 10:08 19.10

Onnettomuustutkintakeskus on saanut pääosin selvitettyä Kuopion linja-auto-onnettomuuden kulun. Elokuun lopulla tapahtuneessa turmassa kuoli neljä henkilöä, kun moottoritien liittymästä poistunut linja-auto päätyi sillalta alas junaradalle. Tutkinta jatkuu ja valmistuu vuoden 2019 alkupuolella. 


THL:n uudeksi pääjohtajaksi Markku Tervahauta iltasanomat 13:49 18.10

Valtioneuvosto on nimittänyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uudeksi pääjohtajaksi Markku Tervahaudan.


Huumeiden käyttö kolminkertaistunut lääkkeiden väärinkäyttäjien keskuudessa – "Ilmiöstä tarvitaan lisää tietoa" MTV 06:30 17.10

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tutkimuksen mukaan huumeiden käyttö on kolminkertaistunut niillä, jotka ovat käyttäneet väärin rauhoittavia, unilääkkeitä tai vahvoja kipulääkkeitä.


Näin hoidat krapulamorkkiksen – tämä 11-minuuttinen meditointiharjoitus auttaa stara 23:20 16.10

Mindfulness ja meditointi ovat tulleet olennaiseksi osaksi ihmisten mielenterveyden hyvinvointia.


Viihdelehti Stara.fi stara 23:20 16.10

Mindfulness ja meditointi ovat tulleet olennaiseksi osaksi ihmisten mielenterveyden hyvinvointia.


Alkoholin matkustajatuonti väheni jälleen – erityisesti oluita ja mietoja viinejä tuotiin vähemmän MTV 12:32 16.10

Alkoholijuomien matkustajatuonti on vähentynyt reilulla viidesosalla viimeisen 12 kuukauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.


Terveydenhuollon 600 miljoonan suursatsaus otetaan käyttöön iltasanomat 16:02 11.10

Parituhatta terveydenhuollon ammattilaista testaa järjestelmää, jonka on määrä olla täysin käytössä parin vuoden päästä.


"Tyypillinen tuhopolttaja on 30-vuotias mies, neljällä viidestä kontakti sosiaalitoimistoon" – turvallisuusjohtaja pitää tuhopolttoja oireena MTV 07:16 11.10

Jos mielenterveysongelmaisten avoterveydenhuolto ei ole kunnossa, niin se johtaa siihen, että seuraukset tulevat muiden maksettaviksi, sanoo turvallisuusjohtaja Risto Karhunen Finanssiala ry:stä. "Tuhopoltot ovat oire", hän sanoo.


Sote-maksut ajavat 20 000 eläkeläistä pienituloisuuteen – Kansanedustajalla pelko pakkokorotuksesta uusisuomi 15:11 04.10

Terveydenhuoltomaksut pudottavat huomattavan osan eläkeikäisiä suomalaisia pienituloisuusrajan alapuolelle, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen meneillään olevasta tutkimushankkeesta.


Nyt tuli painava lausunto – THL: Suomi talviaikaan, kesäajasta pelkkää haittaa ihmiselle uusisuomi 13:40 04.10

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa, että Suomi jäisi pysyvästi normaali- eli talviaikaan. EU-komissio esittää kellonaikojen siirtelystä luopumista. Näin ollen jokainen EU-maa saa päättää, mitä aikaa jatkossa noudattaa pysyvästi.


Melania Trump matkusti viikoksi Afrikkaan edistämään terveydenhuoltoa ja koulutusta – Presidentti Trump: "Me molemmat rakastamme Afrikkaa" MTV 21:00 02.10

Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen Melania Trump matkusti tänään Ghanaan osana yksin tekemäänsä Afrikan vierailua, kertoo BBC.


Liikunnan ja terveystiedon opettajat: Move-mittaukset eivät ole ainoastaan terveydenhuoltoa varten iltasanomat 15:38 02.10

LIITO ry:n mukaan Move-mittaukset tarjoavat esimerkiksi arvokasta tietoa pohdittaessa sitä, millaisia ratkaisuja tehdään koulupäivän liikunnan lisäämiseksi tai millaisia sisältöjä valitaan koululiikuntaan.


Liikakäyttö nakertaa 90 vuotta ihmiskuntaa auttaneen "ihmelääkkeen" tehoa dramaattisesti – "vakava kriisi koko maailman terveydenhuollolle" MTV 21:58 01.10

90 vuotta sitten tehtiin havainto, joka tulisi tuottamaan yhden maailman tärkeimmistä lääkkeistä. Liikakäytön takia penisilliini on menettänyt tehoaan.


Tutkijat HS:ssa: ”Kansanterveydellisistä syistä kannattaisi valita talviaika” uusisuomi 12:07 29.09

Työterveyslaitoksen tutkija Eero Lantto ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Timo Partonen suosittelevat, että Suomi valitsisi talviajan, kun eduskunta aikanaan päättää asiasta.


Terveysasiantuntija lataa faktoja talviajan puolesta: Näin pysyvä kesäaika vaikuttaisi vahingollisesti ihmisiin: "Se korostaa epäsuhtaa" MTV 08:09 27.09

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessorin mukaan Suomen pitäisi pysyä tulevaisuudessa niin sanotussa talviajassa.


Luokanopettajat: Move-mittauksista on luovuttava – ”Tulisi kuulua kouluterveydenhuollon tehtäväkenttään” iltasanomat 08:41 26.09

Suomen Luokanopettajat ry:n lausunnossa todetaan, että kaikille 5.- ja 8.-luokkalaisille tehtävien Move-mittausten nykyjärjestelyt ovat hämmentävät.


Hoitajat aloittivat laajan ylityökiellon – päivystyksissä luvassa jonoja, leikkauksia saatetaan siirtää MTV 06:00 26.09

Suomen suurimmassa sairaanhoitopiirissä HUS:ssa hoitajaliittojen Tehyn, SuPerin ja Suomen Terveydenhoitajaliiton ylityö- ja vuoronvaihtokielto näkyy ensimmäisenä muun muassa päivystyksessä jonoina. Myös kiireettömiä leikkauksia saatetaan joutua siirtämään.


55 kilometriä, lähteneen Moshtagh on muututtava päättyi Tapparan Puolustusvoimat julkaisi Raision Loimulle

Uutiset