Sote- ja maakuntauudistuksesta seuraa valtava sekaannus ja hämmennys koko valtakuntaan - kymmenet tuhannet joutuvat kortistoon iltalehti 08:33 17.02

Sote- ja maakunta-uudistus johtaa julkisen alan työpaikkojen verilöylyyn. Saneeraus alkaa, kun uudet maakunnat luopuvat lähivuosina kannattamattomasta perusterveydenhuollosta ja siirtävät sen suurille työterveysfirmoille. Jos julkisista palvelulupauksista pidetään kiinni, tulossa on kaikkien aikojen verilöyly, kun kymmeniä tuhansia kuntien palkollisten virka- ja työsuhteita lopetetaan. Vähemmän tuottavia tuki- ja aputoimintoja poistetaan. Asiantuntijoita, keskijohtoa ja päälliköitä irtisanotaan. Työt korvataan tehokkaammilla toimintatavoilla, eikä kaikkia töitä välttämättä korvata mitenkään, koska ne muuttuvat turhiksi töiksi. Suuri työpaikkojen leikkaus toteutuu sote- ja maakuntauudistuksen kautta. Sitä voi hyvin kutsua vaikka yhteiskuntasopimukseksi, jossa yksityinen sektori auttaa valtiota säästämään yt-tsunamin avulla.


Sastamalassa todettu kolme hinkuyskätapausta - epidemia voi olla tiedossa olevaa laajempi iltalehti 09:08 16.02

Sairaanhoitopiiri ja kaupungin tartuntatautiviranomaiset sekä kouluterveydenhoitajat selvittävät asiaa parhaillaan. Tammikuun puolivälistä lähtien on Sastamalan Äetsässä todettu kolme laboratoriotestein varmistettua hinkuyskätapausta. Todetuista tapauksista kaksi on 11-15-vuotiaita, Pehulan koulun ja Äetsän yläasteen oppilaita. Yksi sairastuneista on alle puolen vuoden ikäinen pikkulapsi, jonka perheessä oli pitkään yskinyt perheenjäsen. Hinkuyskäepidemia voi olla nyt tiedossa olevaa tilannetta laajempi. Äetsän yläasteen ja Pehulan koulun oppilaiden vanhemmille on jaettu aiheesta tiedote ja muissa Sastamalan kouluissa kartoitetaan mahdollisia puuskaisesti yskiviä ensi viikolla tehtävän oppilaskyselyn kautta. Yskivät oppilaat ohjataan tutkimuksiin.


Nyt jylläävät taudit – influenssaepidemian huippu käsillä, monella myös myös noro-, RS- ja adenovirusta MTV 07:01 15.02

Influenssaepidemia jyllää nyt lähes koko maassa. Influenssa-aktiivisuus on Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan hyvin korkea Satakunnan ja Varsinais-Suomen sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireissä.


Poliisi kommentoi THL:n ehdotusta huumeiden käytön dekriminalisoinnista: ”Ei tarkoituksenmukaista” iltalehti 14:32 14.02

Poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi sanoo, että huumausaineiden käyttötilanteissa rikoslaki ja hoitoonohjaus eivät sulje toisiaan pois. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijat ehdottivat tiistaina julkaisemassaan huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumista eli dekriminalisointia. - Lähtökohtaisesti poliisi ei näe tarkoituksenmukaisena dekriminalisoida huumausaineita. Sinänsä huumausaineiden käytön ja haittojen vähentämiseen tähtäävä keskustelu on hyvä asia, poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi Poliisihallituksesta kommentoi THL:n ehdotusta Iltalehden pyynnöstä.


Kremliltä harvinainen tunnustus: Putin on sairaana iltasanomat 13:53 14.02

Presidentin terveydentila on aiheuttanut jälleen spekulaatioita Venäjällä, mutta Kreml vakuuttaa presidentin olevan kunnossa.


Putin sairastelee ensi kertaa vuosiin: perui useita tilaisuuksia iltalehti 10:51 14.02

Yllättävä sairastuminen sai aikaan spekulaatiot uudelle kaudelle nousevan presidentin terveydentilasta. Venäjän presidentti Vladimir Putin on sairastunut ja joutunut siksi perumaan useita julkisia tilaisuuksia. Putinin, 65, oli määrä vierailla maanantaina Sotshissa, mutta niin ei tapahtunut. Tiistaina presidentin piti osallistua keskusteluun mikroelektroniikasta Kremlissä, mutta hän loisti poissaolollaan. Tänään Putin ei niin ikään osallistu Mentor 2018 -foorumiin Moskovassa. Merkittävää on myös se, että Putinin oli määrä matkustaa ensi viikolla Kaukoitään, mutta tämäkin matka on peruttu.


THL: Nyt on influenssakauden ikävä huipentuma – tartuntoja myös ihmisille, joilla on influenssarokotus MTV 18:34 13.02

Influenssaepidemiassa on meneillään nyt huippuviikot, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.


Influenssakauden huippuviikot ovat alkaneet – THL: Tapauksia runsaasti tai jopa erittäin runsaasti MTV 18:09 13.02

Influenssaepidemiassa on meneillään nyt huippuviikot, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.


THL: Influenssakauden huippuviikot ovat alkaneet iltasanomat 18:01 13.02

Influenssaepidemiassa on meneillään nyt huippuviikot, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.


Pakolliset rokotukset kuohuttavat terveydenhoitoalalla: ”Kieltäytyminen voi johtaa työsuhteen päättymiseen” iltasanomat 17:24 13.02

Tartuntalain maaliskuussa voimaan astuva pykälä puhuttaa hoitoalan henkilökuntaan. THL:n ylilääkärin mukaan muutoksella yritetään parantaa potilasturvallisuutta.


Nykylain mukaan yli kolmasosa nuorista aikuisista on rikollisia – THL-asiantuntijat: Huumekäytön rangaistavuudesta tulisi luopua MTV 16:37 13.02

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijoiden mukaan huumeiden käytön rangaistavuudesta tulisi luopua. Aiheesta blogissaan kirjoittavat THL:n Päihteet ja riippuvuudet -yksikön tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen sekä kehittämispäällikkö Tuukka Tammi.


THL: Huumeiden käytöstä ei tulisi enää rangaista iltalehti 16:35 13.02

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa, että huumeiden käyttöön puututtaisiin jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon käytettävissä olevin keinoin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ehdottaa huumausaineiden käytön rangaistavuudesta luopumista. - Entistä enemmän on maailmassa käyty keskustelua siitä, onko tämä huumausainepolitiikassa ollut linja kovin hyvä ja onko se tuottanut niitä tuloksia mitä on haluttu, perustelee THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen.


Kuningatar Margareeta peruu lisää edustustehtäviä – vieraili prinssi Henrikin luona sairaalassa iltasanomat 13:32 13.02

Tanskan kuningatar Margareeta peruu lisää edustustehtäviään puolisonsa prinssi Henrikin terveydentilan vuoksi.


Trump hylkäsi talouskurin: Budjetissa esitetään lisärahaa armeijalle ja Meksikon rajalle, köyhien Medicareen heikennyksiä MTV 08:18 13.02

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin eilen julkistamassa talousarvioesityksessä esitetään leikkauksia eläkeläisten ja köyhimpien terveydenhoito-ohjelmiin.


Onko miehesi päässyt yli exästään? Nämä 7 merkkiä paljastavat stara 14:00 12.02

Erotilanteet asettavat ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin äärimmilleen. Osa ihmisistä voi


Viihdelehti Stara.fi stara 14:00 12.02

Erotilanteet asettavat ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin äärimmilleen. Osa ihmisistä voi


Ylilääkäri: ”Jos syöpäpotilaiden hyvä hoito riippuu jatkossa banaanien korkeasta hinnasta, ei voi kuin toivoa huonoja satovuosia” uusisuomi 11:24 11.02

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri, Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen arvioi, ettei sote-uudistuksessa ole riittävästi otettu huomioon terveydenhuollon rahoituksen kestävyyttä.


Varas pääsi Korson hammashoitolan toimistoon ja vei tärkeän laukun - sisälsi alakoululaisten potilas- ja henkilötietoja sosiaaliturvatunnuksineen iltalehti 10:42 09.02

Tapaus on Vantaan kaupungin Suun terveydenhuollon liikelaitoksen toimitusjohtaja Joona Iso-Lotilan mukaan erittäin vakava. Korson hammashoitolasta anastettiin eilen ennen puoltapäivää olkalaukku, joka sisälsi liikkuvan hammashoitoyksikön materiaalia. Laukussa oli tietokone, puhelin - sekä Vierumäen koulun 1.-5. luokkalaisten oppilaiden potilas-, luokka-, henkilö- ja terveystietoja. Ovi oli hetken aikaa lukitsematta, kun yksikkö oli palannut koululta ja laukku jätetty toimistoon. Sinä aikana oletettavasti ulkopuolinen henkilö on varastanut laukun.


Kunta-alan terveyden­huollon ylityö- ja vuoron­vaihtokielto päättyy heti iltasanomat 20:36 08.02

Kunta-alan neuvottelijat kertoivat Twitterissä, että neuvottelutulos on syntymässä.


Uutiset