Tällaisissa häkkimäisissä olosuhteissa USA pitää siirtolaisten lapsia – Britannian pääministeri: Inhottavaa, häiritsevää MTV 18:10 20.06

Britannian pääministeri Theresa May kuvailee inhottaviksi ja häiritseviksi kuvia, joissa siirtolaisten lapsia pidetään häkeissä erotettunaan vanhemmista. Mayn mukaan lasten kohtelu on väärin ja ei hyväksyttävää.


May haluaa Trumpin väistävän mielenosoittajat Lontoossa - ehdottaa tapaamista maaseudulla iltalehti 05:04 28.05

Britannian pääministeri Theresa May toivoo, että Donald Trump tapaisi hänet Lontoon ulkopuolella pääministerin asunnolla Britannian maaseudulla. Asiasta uutisoi brittilehti The Sun, jonka mukaan Mayn ehdotuksen taustalla on hänen halunsa saada Trump välttämään mielenosoittajat Lontoossa. Britannian Yhdysvaltain-suurlähettiläs Kim Darroch välittää asiaa koskevat yksityiskohdat Valkoiselle talolle.


Britannia muistaa Manchesterin pommi-iskun uhreja iltasanomat 11:56 22.05

Britanniassa pääministeri Theresa May ja prinssi William osallistuvat tänään Manchesterin pommi-iskun uhrien muistotilaisuuteen.


Amerikkalaisviranomainen: Trump vetäytyy Iranin ydinsopimuksesta iltalehti 20:25 08.05

Uutistoimisto AFP kertoo, että Yhdysvallat vetäytyy Iranin ydinsopimuksesta. AFP kertoo saaneensa tiedon amerikkalaisviranomaiselta. Aiemmin amerikkalaislehti New York Times kertoi, että Trump olisi kertonut asiasta puhelinkeskustelussa Ranskan presidentti Emmanuel Macronille tiistaina. Uutistoimisto Reutersin mukaan Macron aikoo keskustella Suomen aikaa kello 20.30 puhelimitse Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Britannian pääministeri Theresa Mayn kanssa Yhdysvaltojen vetäytymisestä koskevista asioista.


Theresa May on nimittänyt Britanniaan uuden sisäministerin – edellinen erosi siirtolaisskandaalin vuoksi MTV 12:57 30.04

Britanniaan on nimitetty uusi sisäministeri eroamaan joutuneen Amber Ruddin tilalle.


Britannian sisäministeri eroaa iltalehti 01:38 30.04

Sisäministeri Amber Rudd jättää tehtävänsä. Britannian pääministerin kanslian mukaan pääministeri Theresa May on hyväksynyt sisäministeri Amber Ruddin eropyynnön. Asiasta uutisoi BBC. Amber Rudd joutui kovan kritiikin kohteeksi jouduttuaan niin sanotun Windrush-skandaalin pyörteisiin. Skandaalissa oli epäselvyyttä siitä, tiesikö ministeri Rudd tavoitteista poistaa suuria määriä laittomasti Britanniassa olevia ihmisiä.


London Eye, kuningatar ja pääministeri iloitsevat uudesta kuninkaallisesta vauvasta iltalehti 03:23 24.04

Cambridgen herttuaparille ja maanantaina syntyneelle kuopukselle on virrannut myös sosiaalisessa mediassa runsaasti onnitteluita tunnetuilta tahoilta. Prinssi William ja herttuatar Catherine sekä heidän vastasyntynyt poikavauvansa on huomioitu laajasti muun muassa Twitterissä. Onnittelunsa esitti kuninkaallisen perheen lisäksi Brexit-neuvotteluiden kanssa painiskeleva Britannian pääministeri Theresa May.


Brittilehdet: Trump tulee Britanniaan kesällä - vierailuaikeet peruttu moneen kertaan iltalehti 11:49 21.04

USA:n presidentin vierailulle etsitään päivää heinäkuulle. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on brittilehtien lähteiden mukaan aikeissa matkustaa Britanniaan keskikesällä, mahdollisesti heinäkuussa. Pääministeri Theresa May esitti Trumpille valtiovierailukutsun jo pian virkaanastujaisten jälkeen. Asia nostatti vastalausemyrskyn Britanniassa. Kutsua pidettiin hätiköitynä, liian nopeana ja ilmeisen epämieluisana kuningattar Elisabet II:lle, jonka tapaaminen kuuluu virallisen valtiovierailun ohjelmaan. May puhui kutsussaan kuningattaresta, mutta asia tuli brittilehtien tietojen mukaan kruunulle täytenä yllätyksenä.


Ensimmäinen Trumpin onnittelija ei ollutkaan läheisin liittolainen May, vaan itse Vladimir Putin iltalehti 09:44 21.04

Trump tuohtui, kun sai kuulla Venäjän presidentin joutuneen odottamaan kuusi päivää takaisinsoittoa. USA:n vasta virkaan vihitty presidentti Donald Trump sai kuulla vasta päiviä virkaanastujaistensa jälkeen, että Vladimir Putin oli soittanut hänelle onnitellakseen. Asia käy ilmi torstaina julki tulleista ex-FBI-johtaja James Comeyn muistioista. Soittajan nimi oli viivattu osin sensuroiduista muistioista yli, mutta uutistoimisto AP ja talouslehti Wall Street Journal ovat saaneet sen selville omista lähteistään. Comeyn tietojen mukaan Trump oli tapaamassa Theresa Mayta Valkoisessa talossa. Brittipääministeri oli ensimmäinen virkaanastujaisten jälkeen vierailulle tullut valtionjohtaja. Trump kehui Mayta siitä, että tämä USA:n läheisimmän liittolaismaan johtaja oli ensimmäinen onnittelija.


Ankaraa kritiikkiä Britannian pääministerille: ”Pommit eivät tuo rauhaa” iltasanomat 08:42 15.04

Britannian pääministeri Theresa May joutui opposition arvostelun kohteeksi iskujen jälkeen.


Britannian May iskusta Syyriaan: Mikään muu vaihtoehto ei ollut mahdollinen MTV 07:29 14.04

Britannian pääministeri Theresa May sanoi varhain Suomen aikaa, ettei Syyriaan tehdyillä iskuilla tavoitella vallanvaihtoa Syyriassa. Mayn mukaan mikään muu vaihtoehto kuin isku Syyriaan ei ollut mahdollinen.


Britannian pääministeri Theresa May ei nähnyt vaihtoehtoja iskuille: ”Kyse ei ole hallinnon vaihtamisesta” iltalehti 05:16 14.04

Britannian pääministeri Theresa May ilmoitti lauantaina valtuuttaneensa Britannian joukot iskemään Syyriaan yhdessä Ranskan ja Yhdysvaltojen kanssa. Mayn tiedotti asiasta pian sen jälkeen, kun Donald Trump oli ilmoittanut iskujen alkamisesta. - Tänä iltana annoin Britannian armeijan joukoilla valtuutuksen suoritta koordinoituja ja kohdistettuja iskuja, joiden on tarkoitus heikentää Syyrian hallinnon kykyä käyttää kemiallisia aseita ja estää niiden käyttö, May sanoo tiedotteessaan.


Britannian May: Syyrian iskulle ei ollut vaihtoehtoa – ”Kyse ei ole hallinnon kaatamisesta” iltasanomat 04:58 14.04

Britannian pääministeri Theresa May perustelee Syyriaan varhain lauantaina laukaistuja iskuja.


Britannia julkaisi tiedustelutietojaan: Venäjä seurasi Skripalien liikkeitä ainakin viisi vuotta ja testasi hermomyrkky ovenkahvoihin iltalehti 01:58 14.04

Venäjän tiedustelupalvelu vakoili entistä kaksoisagenttia Sergei Skripalia ja tämän Julia-tytärtä ainakin viisi vuotta ennen kuin heidät myrkytettiin hermomyrkyllä. Asiasta kertoo Britannian pääministerin Theresa Mayn kansallisesta turvallisuudesta vastaava neuvonantaja Mark Sedwill puolustusliitto Natolle perjantaina lähettämässään kirjeessä. Pääministerin kanslia julkisti kirjeen ja sen sisältämät, aiemmin salatut tiedustelutiedot perjantaina.


Britannia ja Ranska valmiita tukemaan USA:n sotilaallisia toimia Syyriassa - ”Kemiallisten aseiden käyttö erittäin todennäköistä” iltalehti 08:54 13.04

Ranskan presidentti Emmanuel Macronon väittänyt, että Ranskalla on todisteita kemiallisten aseiden käytöstä Doumassa. Britannian hallitus on kertonut olevansa valmis tukemaan USA:n sotilaallisia toimia Syyriassa, kertoo . Britannian mukaan on erittäin todennäköistä, että Bashar al-Assadin hallnto on käyttänyt kemiallisia aseita taisteluissa omia kansalaisiaan vastaan. Pääministeri Theresa May on kuvaillut Assadin hallinnon hyökkäystä Doumassa järkyttäväksi ja barbaariseksi teoksi, jossa kuoli 75 ihmistä mukaan lukien lapsia. Britannia ei ole kuitenkaan yksilöinyt keinoja, joilla se tukisi USA:ta.


Britannian hallitus haluaa toimia Syyrian kaasuiskun vuoksi – USA:n Trumpilta ei vielä päätöstä MTV 05:30 13.04

Britannian hallitus oli torstaina pidetyssä hätäkokouksessa yhtä mieltä siitä, että Syyrian kaasuiskun takia on ryhdyttävä toimiin, kertoo Britannian pääministerin Theresa Mayn kanslia.


Telegraph: Britannia lähetti sukellusveneitä ohjuskantaman päähän Syyriasta - May kutsui hallituksen hätäkokoukseen iltalehti 01:22 12.04

Britannian pääministeri Theresa May on määrännyt sukellusveneitä ohjuskantaman päähän Syyriasta, kertoo brittilehti Telegraph. Lehti ei paljasta lähdettään, mutta sen tietojen mukaan iskut Syyriaan saattavat alkaa jo torstaina illalla. May on lisäksi kutsunut hallituksensa hätäkokoukseen torstaiksi, pääministerin kanslia kertoo.


Telegraph: Britannian sukellusveneet määrätty kohti Syyriaa mahdollista iskua varten MTV 00:06 12.04

Britannian pääministeri Theresa May on käskenyt maan sukellusveneet liikkumaan ohjusten kantomatkan päähän Syyriasta, valmiina iskuun Syyrian armeijaa vastaan.


murhamysteeriä ottelun” päävalmentajaa tappion jälkeen sähköt poikki tuhansilta Svetšnikov ylitse muiden,

Uutiset