Ruotsalainen kiekkopomo esitti vaarallista sääntöuudistusta - huippuvahdilta täystyrmäys: "Idioottimainen ehdotus" iltalehti 07:56 19.08

Djurgårdenin urheilutoimenjohtaja Thomas Johansson ehdotti tällä viikolla uutta sääntöä jääkiekkoon. 47-vuotias herrasmies haluaa, että maalivahteja saa taklata. Idea aiheutti valtavan kohun Ruotsissa, sillä aiheesta on puhuttu nyt jo monta päivää. Nyt lusikkansa soppaan on sotkenut myös Ruotsia sekä naisten MM-kisoissa että olympialaisissa edustanut maalivahti Valentina Wallner.


Triathlon-kilpailu Embrunman on noin 10 000 kilokalorin urakka – kisan jälkeen vatsakrampeista kärsinyt Darby Thomas himoitsi pitsaa ja olutta hs 07:27 17.08


Triathlon-kilpailu Embrunman on noin 10 000 kilokalorin urakka – kisan jälkeen Darby Thomas himoitsi pitsaa ja olutta hs 02:00 17.08


Isä ja poika Bush: Amerikan on aina torjuttava rodullinen kiihkoilu iltalehti 20:23 16.08

Yhdysvaltojen entiset presidentit George Bush ja hänen poikansa George W. Bush ovat julkaisseet yhteisen lausunnon, jossa he tuomitsevat jyrkästi rotukiihkoilun ja anti-semitismin. - Yhdysvaltojen on aina torjuttava rotukiihkoilu, anti-semitismi ja viha kaikissa muodoissaan, isä ja poika muotoilivat lausunnossaan. - Kun rukoilemme Charlottesvillen tapahtumien johdosta, muistamme perustavanlaatuisen totuuden, jonka kaupungin huomattavin asukas ikuisti itsenäisyysjulistukseen: olemme kaikki tasa-arvoisia ja luojamme on varustanut meidät luovuttamattomilla oikeuksilla. Tiedämme tämän totuuden olevan ikuinen, sillä olemme nähneet maamme säädyllisyyden ja suuruuden, Bushit sanoivat viitaten julistuksen kirjoittajaan Thomas Jeffersoniin, jonka entinen koti oli Charlottesvillessä.


Salolainen Darby Thomas taisteli ja pettyi Ranskan rajussa triathlonissa – ”Tuntui kuin joku löisi puukolla vatsaan” hs 20:35 15.08


Thomas Röhler ihmetteli pahimman vastustajansa suoritusta MM-karsinnassa: ”Oliko tarpeellinen ja järkevä?” iltasanomat 12:49 11.08

Thomas Röhler ei hätkähtänyt maanmiehensä huimasta karsintaheitosta.


Thomas Röhler epäilee Tero Pitkämäen bluffaavan: "Hän tietää, mitä tekee" iltalehti 10:36 11.08

Saksalaisheittäjä pohtii, että suomalainen pitää tarkoituksellisesti kynttilää vakan alla. Tero Pitkämäki on ollut Lontoossa hämmentävän pessimistinen omiin menestysmahdollisuuksiinsa. Ennen karsintaa hän ilmoitti, että ainoa tavoite on edetä loppukilpailuun. Torstain karsinnan jälkeen hän ilmoitti, että pronssi on maksimisaalis lauantain loppukilpailussa. Pitkämäki on valitellut jalkojensa terävyyden puutetta.


Thomas Röhlerillä oli varaa kilpailla leikitellen: "Tuli vähän kylmä" iltalehti 00:23 11.08

Saksalaismestari säästeli lauantain loppukilpailua varten. Moni arveli, että Thomas Röhler otti paineita hattuun, kun karsinnan avausheitto jäi alle 83 metrin karsintarajan. Ei.


Johannes Vetterin toiminta puhutti Thomas Röhleriä: "Itse en pystyisi" iltalehti 00:09 11.08

Thomas Röhler kommentoi kieli keskellä suuta joukkuekaverinsa otteita. Tero Pitkämäki äimisteli, miten keihäskarsinnassa yli 91 metriä heittänyt Johannes Vetter veteli hirmuisella voimalla lämmittelykentällä, miten hän heitti verryttelysuoritukset täysillä ja miten hän nakkasi päälle 91 metriä karsinnassa. Pitkämäen mielestä olisi kannattanut säästellä. Vetterin joukkuekaveri Thomas Röhler otti asiaan kantaa kieli keskellä suuta.


Keihäskarsinnassa tehtiin MM-historiaa – 13 urheilijaa loppukilpailuun! iltasanomat 23:37 10.08

Thomas Röhler selvitti karsintarajan toisella heitollaan.


"Traumwurf!" Saksalainen lehdistö mässäilee Vetterin keihäskaarella iltalehti 22:51 10.08

Saksalaislehti Bild julistaa, että karsintakisa tarkoitti Johannes Vetterille juhlailtaa. Toinen lehti pohtii, meneekö Jan Zeleznyn hurja ennätys rikki loppukilpailussa. Saksalaislehdistö on alkanut kiinnittää huomiota keihäänheittoon tänä kesänä, kun Johannes Vetter ja Thomas Röhler ovat paiskoneet 90-metrisiä kaaria kilpaa. Maailmanlistan ykkönen Vetter jysäytti ensimmäisellään 91,20 ja eteni tietinkin jatkoon. Heitto oli kaikkien aikojen pisin arvokisojen karsinnoissa ja finaalit huomioon ottaen MM-historian neljänneksi pisin.


Härregud! Ruotsalaiset maistoivat omaa myrkkyään - kiekkokulta meni kahdella sentillä iltalehti 22:30 05.08

Ruotsalaissuomalainen Daniel Ståhl hävisi kiekkokullan kahdella sentillä Liettuan Andrius Gudziukselle. Juha Mieto hävisi aikoinaan olympiakullan Thomas Wassbergille sekunnin sadasosan. Iivo Niskanen taipui Sotshissa 2014 olympiapronssin Ruotsin Daniel Richardssonille kahdella kymmenyksellä.


Valtava kunnianosoitus - Kimi Räikkösen liikuttava ele ehdolla maailman parhaaksi urheiluhetkeksi iltalehti 18:59 02.08

Kimi Räikkösen kohtaaminen 6-vuotiaan Ferrari-kannattaja Thomas Danelin kanssa on kerännyt valtavan suosion Laureus-äänestyksessä. Räikkönen keskeytti toukokuussa Espanjan GP:ssä ensimmäisellä kierroksella kolaroituaan Max Verstappenin kanssa. Kimin kova kohtalo sai katsomossa kisaa seuranneen 6-vuotiaan Thomas Danelin kyyneliin.


Tero Pitkämäeltä synkkiä sanoja MM-kisoista - valmistava kilpailu meni aivan päin seiniä: "Lähtökohdat eivät ole hyvät" iltalehti 20:08 29.07

Suomen ainoa keihäänheiton MM-edustaja joutui pettymään Orimattilan Tähtikisoissa. Pitkämäki oli kelvollisella 80 metrin tasolla, mutta saksalaiset Thomas Röhler ja Johannes Vetter ovat maagisessa kunnossa. Lontoosta ei ole tiedossa MM-mitalia missään tapauksessa alle 85 metrin kaarella, ja suurella todennäköisyydellä mittaa tarvitaan paljon enemmän. Pitkämäki heitti parhaallaan 81,96. Kisan voittaja Magnus Kirt viskasi Orimattilan kenttäennätyksen ja kauden parhaansa 86,06.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Lackosta ei vastusta Fabbianolle iltalehti 12:23 24.07

Uransa parasta kautta pelaava Thomas Fabbiano kohtaa Lukas Lackon Atlantan ATP-turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Fabbiano nousi viime kaudella ensimmäistä kertaa ATP World Rankingin sadan parhaan miestennispelaajan joukkoon, ja viime viikon päivityksessä italialainen saavutti uransa toistaiseksi korkeimman sijoituksen, 86. Lacko pysytteli vuodesta 2009 vuoteen 2015 säännöllisesti maailman listan top-sadassa ollen korkeimmillaan 44. tammikuussa 2013. Viime kausina slovakialaisen suoritusten taso on laskenut ja tämän hetken listasijoitus on 129.


Tero Pitkämäki myöntää suoraan: MM-kisoissa tarjolla vain pronssia - "Ihmeitä pitää tapahtua" iltalehti 22:47 23.07

Kaiken kokenut Tero Pitkämäki on Suomen ainoa keihäsedustaja Lontoon MM-kisoissa. 34-vuotias seinäjokinen on ollut 2000-luvulla maan kovin MM-mitalirohmu. Puolet tällä vuosituhannella Suomeen tulleista yleisurheilun MM-mitaleista killuu Pitkämäen palkintovitriinissä. Myös keihään maailmantilastossa Pitkämäki on todellinen kummajainen. Tämän kauden 24 parhaan heittäjän joukossa kaikki muut ovat iältään alle kolmekymppisiä. Kauden kärkinimet Johannes Vetter ja Thomas Röhler ovat 24- ja 25-vuotiaita.


Pitkämäki silmäili saksalaishirmujen otteita tarkasti perjantaina - "Taitaa yrittää johonkin kiertoradalle" iltalehti 14:20 22.07

Monacosssa kilpailtiin perjantaina kauden viimeinen Timanttiliigan osakilpailu ennen Lontoon MM-kisoja. Kaudella 2015 Timanttiliigan kokonaiskisan voittanut Tero Pitkämäki ei ollut Monacossa mukana samaan aikaan kilpailtavien Kalevan kisojen takia. Monacon kisan voitti Saksan Thomas Röhler tuloksella 89,17. Maailmanlistan kakkonen oli kilpailussa ylivoimainen, sillä toiseksi heittänyt Tshekin Jakub Vadlejch kiskaisi parhaallaan 85,43.


Uutiset