Työministeri Jari Lindström: Tästä irtisanomisen helpottamisen vastustamisessa on kyse ja tämän takia viemme vastustettuja uudistuksia eteenpäin MTV 11:56 19.10

Viikon kuumin poliittinen puheenaihe on takuulla ollut hallituksen tiedonanto eduskunnalle työllisyyspolitiikastaan. Aiheen päällä on MTV Uutisten kolumnissaan myös työministeri Jari Lindström (sin.).


Hämmennys valtasi eduskunnan – ”Katson ministeriaitiota, puhemies, ja se on aivan tyhjä” uusisuomi 19:57 16.10

Eduskunnan tiistain tiedonantokeskustelu ei johtanut hallituksen ja opposition lähentymiseen ja ymmärryksen lisääntymiseen. Päinvastoin moni katsoi, että hallituksen selitysten puutteellisuus lisäsi hämmennystä irtisanomissuojaa heikentävästä lakiesityksestä.


Hämmennys valtasi eduskunnan – ”Katson ministeriaitiota, ja puhemies, se on aivan tyhjä” uusisuomi 19:57 16.10

Eduskunnan tiistain tiedonanto ei johtanut hallituksen ja opposition lähentymiseen ja ymmärryksen lisääntymiseen. Päinvastoin moni katsoi, että hallituksen selitysten puutteellisuus lisäsi hämmennystä irtisanomissuojaa heikentävästä lakiesityksestä.


Eduskunta kiivailee Sipilän yllätysvedosta – katso suoraa lähetystä iltasanomat 14:07 16.10

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) tarttui järeään keinoon hakeakseen tukea työllisyyspolitiikalleen. Hallituksen tiedonanto sähköistää eduskunnan kello 14 alkaen.


Eduskunta kiivailee Sipilän yllätysvedosta – suora lähetys kello 14 iltasanomat 13:35 16.10

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) tarttui järeään keinoon hakeakseen tukea työllisyyspolitiikalleen. Hallituksen tiedonanto sähköistää eduskunnan kello 14 alkaen.


Nyt tuli tiedonanto julki: Näin hallitus perustelee ”irtisanomislakia” uusisuomi 11:20 15.10

Juha Sipilän (kesk) hallitus on antanut kiistellyn tiedonannon eduskunnalle työllisyyspolitiikkansa linjasta. Tiedonannosta keskustellaan eduskunnassa huomenna tiistaina ja siitä äänestetään keskiviikkona.


Hallituksen tiedonanto työllisyyslinjauksista tänään eduskuntaan MTV 05:46 15.10

Hallituksen on määrä antaa tänään eduskunnalle tiedonanto työllisyyslinjauksistaan. Hallitus kokoontuu aamupäivällä ylimääräiseen kokoukseen asian tiimoilta.


Hallituksen tiedonanto työllisyyslinjauksista tänään eduskuntaan iltasanomat 04:19 15.10

Hallituksen on määrä antaa tänään eduskunnalle tiedonanto työllisyyslinjauksistaan.


Heti lyttäys Juha Sipilälle: ”Perustelut sekaisin ja epädemokraattisia – kuulostaa temppuilulta” uusisuomi 18:57 14.10

Sekä opposition edustajat että SAK:n edustajat ovat tyrmänneet pääministeri Juha Sipilän (kesk) kommentit ensi viikolla eduskunnalle annettavasta tiedonannosta ja sen seurauksista.  Tiedonanto koskee hallituksen työllisyyspolitiikka, jonka osa niin sanottu irtisanomislaki on.


Hallituksen tiedonannon ryöpytys jatkuu: ”Kyse ei ole harkitusta riskistä vaan poliittisesta ilmaveivistä” uusisuomi 10:51 14.10

Pääministerin Juha Sipilän (kesk) päätös antaa eduskunnalle tiedonanto hallituksen työllisyyspolitiikasta saa edelleen osakseen rankkaa arvostelua oppositiosta ja ay-liikkeeltä. 


Sanaharkka Juha Sipilän päätöksestä: ”Poliittista teatteria ja ylimielistä huijausta” uusisuomi 09:53 13.10

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen arvostelee pääministeri Juha Sipilän (kesk) päätöstä antaa eduskunnalle tiedonanto ”poliittisena teatterina”. 


”Hallitukselta ovela taktiikka – mutta se käy pian vaaralliseksi” uusisuomi 09:41 12.10

Pääministeri Juha Sipilän torstaina ilmoittama tiedonantomenettely on hallitukselta varsin ovela ja fiksu taktiikka, kirjoittaa Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun väitöskirjatutkija Olli-Pekka Salminen Puheenvuoron blogissaan.


Sipilälle tukea Suomen Yrittäjistä: ”Pulinat pois, kävi miten kävi” uusisuomi 07:39 12.10

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiittelee Sipilän hallitusta sen päätöksestä antaa eduskunnalle tiedonanto työllisyyspolitiikasta.


Sipilän ilmoitus ällistytti Anna-Maja Henrikssonin: ”Joutuu miettimään, mistä tässä on kysymys” uusisuomi 16:57 11.10

Oppositiopuolue rkp:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson kummeksuu, miksi pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus tuo eduskuntaan hallituksen tiedonannon omasta työpolitiikastaan. Tiedonanto tarkoittaa, että eduskunnassa käydään ilmoituksesta ensin keskustelu ja myöhemmin äänestetään.


Sipilä antaa ilmoituksen, ei tiedonantoa – eduskunta ei äänestä luottamuksesta iltasanomat 13:15 26.06

Hallituksen kohtalo on kokoomuksen, sinisten ja keskustan eduskuntaryhmien käsissä.


Ministeri Saarikko tiukassa sote-tentissä: "Viesti EU-komissiolta on ollut, ettei nyt olisi mahdollista saada tulkintaa" MTV 10:18 04.06

Perustuslakivaliokunta on esittänyt, että hallituksen sote-uudistuksesta tulisi antaa tiedonanto EU-komissiolle. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko oli tiukassa haastattelussa Huomenta Suomessa sote-uudistukseen liittyen.


nauha -merkin

Uutiset