Muistisairas nainen katosi Kuusamossa – löydettiin hyväkuntoisena MTV 20:26 10.06

Kuusamossa etsittiin kadonnutta muistisairasta naista illalla. Oulun poliisilaitoksen tiedotteen mukaan nainen on löydetty.


Muistisairas Leena kateissa Kuusamossa – havainnot pyydetään hätäkeskukseen MTV 20:26 10.06

Kuusamossa etsitään kadonnutta Leena Mustaniemeä. Oulun poliisilaitoksen tiedotteen mukaan Mustaniemi katosi aiemmin tänään päivällä.


Huolta herättänyt megatähti Johnny Depp viikonloppuna Suomeen – Hollywood Vampires esiintyy Helsingissä mtv 10:16 05.06

Johnny Deppin, Alice Cooperin ja Aerosmith-kitaristi Joe Perryn johtama Hollywood Vampires esiintyy sunnuntaina Helsingissä. Tiedotteen mukaan yleisöä saapuu paikalle tuhansia henkiä.


Pariskunta harrasti seksiä pahennusta aiheuttavasti kesken puisto­salsatapahtuman Tampereella – ”Päivänvalolla vielä tehty” iltasanomat 07:45 01.06

Poliisin tiedotteen mukaan pariskunta harrasti seksiä pahennusta aiheuttavasti.


Pariskunta harrasti seksiä pahennusta aiheuttavasti kesken puisto­salsatapahtuman Tampereella – ”Päivän valolla vielä tehty” iltasanomat 07:45 01.06

Poliisin tiedotteen mukaan pariskunta harrasti seksiä pahennusta aiheuttavasti.


Poliisioperaatio Jämsässä: Nainen oli poliiseja vastassa vesurin ja puukon kanssa MTV 14:02 31.05

Poliisi otti aamupäivällä kiinni sekavasti käyttäytyneen naisen Jämsänkoskella. Poliisin tiedotteen mukaan nainen oli poliisipartiota ja ambulanssihenkilökuntaa vastassa puukon ja vesurin kanssa. 


Hotelliketju tarttuu EU:n täkyyn - aikoo lopettaa kertakäyttöpillien ja cocktail-tikkujen käytön kaikissa hotelleissaan iltalehti 16:44 29.05

Scandicin hotelleissa kulutetaan vuosittain noin 1,3 miljoonaa muovipilliä ja 120 000 cocktail-tikkua. EU-komissio julkaisi eilen maanantaina tiedotteen, jonka mukaan se aikoo asettaa uusia, koko unionin laajuisia laatuvaatimuksia muovien käytöstä. Komission mukaan kymmenkunta yleisintä kertakäyttöesinettä muodostaa 70 prosenttia kaikesta mereen päätyneestä roskasta. Komissio ehdottaa, että monet kertakäyttöiset muovituotteet, kuten muovipillit, vanupuikot, kertakäyttöaterimet sekä -lautaset ja cocktailtikut kielletään markkinoilta.


Hallituksen lisätalousarvio: 100 miljoonaa euroa lisää sote-kokeiluihin - 1,4 miljardin euron luotonmaksu vähentää velanottoa rajusti tänä vuonna iltalehti 12:53 29.05

Sote-kokeiluihin satsataan 100 miljoonaa euroa lisää. Suomen Vientiluotto Oy:n maksaa ennenaikaisesti takaisin Suomen valtiolta saamansa 1,4 miljardin luotot. Valtioneuvoston tiedotteen mukaan hallitus esittää eduskunnan hyväksyttäväksi pitkän liudan määrärahoja ja hankkeita: -Työvoiman saatavuuden parantamiseksi käynnistetään kertaluonteisia nopeita koulutustoimenpiteitä. Näihin koulutustoimenpiteisiin ehdotetaan yhteensä 60 miljoonan euron lisäyksiä.


Antti Tuisku teki Kesäkumi-kampanjan biisin - inspiraatiota E-Roticista iltalehti 08:34 29.05

Poplaulaja on mukana Kesäkumi-kampanjassa jo toista kertaa. Laulaja Antti Tuisku julkaisi yllättäen uuden singlen, joka on myös tämän vuoden Kesäkumi-kampanjan tunnuskappale. Kumipuku-biisiin Tuisku on tiedotteen mukaan saanut inspiraatiota "ysärijumputuksesta" ja tunnetuista 1990-luvun suosikkiartisteista E-Roticista ja Alexiasta. Tuiskun lisäksi kappaletta ovat olleet tekemässä Kalle Lindroth ja Jurek. - Olen Provinssin jälkeen jäämässä pidemmälle tauolle, joten halusin sitä ennen yllättää fanini kesäisen hauskalla rallilla, Tuisku kertoo.


Virhe ylioppilaskokeiden pisteytyksessä - 500 kokelaan arvosana nousee iltalehti 10:15 25.05

Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan virheen korjauksessa 7800 koesuorituksen kokonaispisteet nousevat. Lukioiden tekemien tarkistuspyyntöjen ja sensorien tekemien ensimmäisten tarkistusarvostelujen yhteydessä on selvinnyt, että joissakin toisen kotimaisen kielen ja vieraan kielen kokeissa viimeisin produktiivisten vastausten pisteitysluettelo oli jäänyt ajamatta arvosteluun. Ylioppilastutkintolautakunnan (YTL) tiedotteen mukaan tämä tarkoittaa sitä, että noin 7800 koesuorituksen kokonaispisteet nousevat vähintään yhdellä pisteellä ja noin 500 koesuorituksen arvosana nousee. Yhdenkään kokelaan kokonaispisteet tai arvosana eivät laske.


Li Andersson suivaantui alaikäisten turvapaikanhakijoiden pätkäoleskeluluvista - jätti kirjallisen kysymyksen hallitukselle iltalehti 16:52 24.05

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vaatii hallitukselta ja sisäministeri Kai Mykkäseltä lisätietoja alaikäisten turvapaikanhakijoiden viime aikoina saamista pätkäoleskeluluvista. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan maahanmuuttoviraston linjanmuutos Suomesta turvapaikkaa hakevien nuorten oleskeluluvissa on ongelmallinen. Vasemmistoliiton tuoreessa tiedotteessa viitataan julkisuudessa olleisiin tietoihin ja useiden asiantuntijoiden arvioihin siitä, että Maahanmuuttoviraston päätöskäytäntö yksin Suomeen saapuneiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden oleskelulupia koskien on merkittävästi muuttunut parin viime vuoden aikana. Tiedotteen mukaan Maahanmuuttovirasto on alkanut myöntää vain yhden vuoden mittaisia jatkolupia niille alaikäisille, joille on myönnetty oleskelulupa yksilöllisistä inhimillisistä syistä. Aikaisemmin jatkoluvat ovat yleisesti olleet 3-4 vuoden mittaisia.


Alle 12-vuotiaita turvapaikanhakijoita aletaan kuulustella uskonasioista - tuhat turvapaikanhakijaa kääntynyt kristityksi hylkäysten jälkeen iltalehti 19:42 21.05

Pakolaisjärjestö kritisoi päätöstä, vaikka sitä oli Migrin mukaan ensin useammalta taholta toivottu. Maahanmuuttovirasto (Migri) alkaa kuulustella turvapaikanhaun yhteydessä myös 7-12-vuotiaita lapsia, jos heidän perheensä on kääntynyt kristinuskoon. Esimerkiksi syksyllä uutisoitiin laajalti, että sadat turvapaikanhakijat ovat kertoneet kääntyneensä Suomessa kristinuskoon. Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikkö lähetti vastaanottokeskuksiin tiedotteen, että se kuulee jatkossakin turvapaikkahakemukseen liittyen kaikkia mukana hakevia alaikäisiä lapsia erikseen, jos he ovat täyttäneet 12 vuotta.


Yle: Aku Louhimies kommentoi näyttelijöiden puheita - aikoo palkata psykologin kuvauksiin iltalehti 19:27 21.05

Tuntemattomassa sotilaassa näytelleet Paula Vesala ja Marketta Tikkanen ovat julkaisseet Louhimiehen metodeja käsittelevän tiedotteen. Nyt Louhimies ottaa väitteisiin kantaa, mainitsematta ketään näyttelijää nimeltä. kertoo tänään julkaistussa jutussaan Aku Louhimiehen suhtautumisesta hänen työtään koskevan kritiikkiin. Tuntemattomassa sotilaassa näytelleet Paula Vesala ja Marketta Tikkanen lähettivät maanantaina tiedotteen, jossa he ilmaisevat tukensa kahdeksalle naisnäyttelijälle, jotka ovat kertoneet Louhimiehen työtavoista. Lisäksi he kertovat omista kokemuksistaan. Louhimies on kommentoinut asiaa Ylelle, mainitsematta kuitenkaan Tuntematonta sotilasta tai kumpaakaan näyttelijää. Louhimies kertoo Ylelle haluavansa keskustella asioista kasvokkain.


Iäkäs nainen sai surmansa kuolonkolarissa Närpiössä - noin 80-vuotias mies loukkaantui vaikeasti iltalehti 14:39 21.05

Poliisi tiedottaa maanantaina aamupäivällä tapahtuneesta vakavasta liikenneonnettomuudesta. Tiedotteen mukaan kolari tapahtui noin kello 10.30 aikaan Närpiöntien ja Molnmossvägenin risteyksessä Närpiössä. Henkilöautoa kuljettanut nainen tuli Molnmossvägeniltä Närpiöntielle. Poliisin mukaan hän oli kääntymässä vasemmalle kohti 8-tietä.


Kohu Aku Louhimiehen ympärillä jatkuu - Yle: Myös Paula Vesala ja Marketta Tikkanen puhuvat kokemuksistaan iltalehti 14:04 21.05

Tuntemattomassa sotilaassa näytelleet Paula Vesala ja Marketta Tikkanen ovat julkaisseet tiedotteen, jossa kommentoivat Louhimiehen metodeja. Aku Louhimiehen ohjausmetodit ovat olleet yksi kevään suurimmista puheenaiheista. Kohu alkoi, kun muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala kertoivat Louhimiehen alistavasta ja nöyryyttävästä ohjaustyylistä. Viikonloppuna Louhimies kertoi Ilta-Sanomille, että Ylen juttu oli täynnä asiavirheitä. Yle kommentoi tuoreeltaan ohjaajan väitteitä ja myös kahdeksan Ylen haastattelussa aiemmin kokemuksistaan kertonutta naisnäyttelijää kertoivat tiedotteessa pysyvänsä lausuntojensa takana. Tiedotteen olivat allekirjoittaneet Tolan, Kuusniemen ja Viitalan lisäksi Manuela Bosco, Jessica Grabowsky, Lotta Lehtikari, Saija Lentonen ja Rebecca Viitala.


Yle: Myös Paula Vesala ja Marketta Tikkanen arvostelevat Aku Louhimiehen ohjaustapoja – Tuntemattoman naisnäyttelijät puhuvat ensimmäistä kertaa iltasanomat 14:01 21.05

Paula Vesala ja Marketta Tikkanen ovat lähettäneet yhteisen tiedotteen, jossa he arvostelevat Aku Louhimiehen tapaa ohjata.


Tuusulanväylällä raju onnettomuus: kuorma-auto ajoi henkilöauton perään, yksi loukkaantunut iltalehti 15:44 19.05

Tie 45:llä Tuusulanväylällä, heti kehä yhden jälkeen on sattunut liikenneonnettomuus puoli kolmen aikaan päivällä. Pelastuslaitoksen ensitiedotteen mukaan kuorma-auto on ajanut henkilöauton perään. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että yksi ihminen loukkaantui onnettomuudessa vakavasti.


Keskisuuri rakennuspalo Mannerheimintiellä - paikalla kahdeksan yksikköä iltalehti 12:07 19.05

Iltalehti seuraa tilannetta. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta Mannerheimin tiellä lauantaina hieman ennen puolta kahtatoista. Paikalle on lähetetty pelastuslaitoksen ensitiedotteen mukaan 8 pelastusyksikköä.


Puhemies Risikko perussuomalaisten sopeutumiseläkekapinasta: ”Puhallan kolme kertaa - puuh, puuh, puuh - jotta en sano mitä ajattelen” iltalehti 18:10 18.05

Perussuomalaiset olisi halunnut kansanedustajat ansiosidonnaiselle työttömyyspäivärahalle - nyt sopeutumisraha voi nousta 200-300 e/kk. Kansanedustajien sopeutumiseläkejärjestelmän muutoksen taakse asettui lopulta kaikki muut eduskuntapuolueet paitsi perussuomalaiset. Perussuomalaiset jättäytyi pois yhteisestä rintamasta viime hetkellä ja niin kiireellä, että puolue lähetti asiasta tiedotteen jo kesken eduskuntaryhmien puheenjohtajien kokouksen.


anonyymi ostaja juhannuksena kokkokielto – vähämaalista

Uutiset