Asiantuntijat: Kotona annettavaa saattohoitoa pitää lisätä MTV 12:38 18.12

Kotona annettava saattohoito lisääntyy voimakkaasti. Näin arvioi professori ja Hyksin Syöpäkeskuksen ylilääkäri Tiina Saarto, jonka johtama työryhmä luovutti tänään suosituksensa palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestämisestä asiasta vastaavalle ministerille.


Israel iski jälleen Gazaan – USA:n varapresidentin vierailu lähestyy MTV 11:58 18.12

Israelin armeija kertoo iskeneensä Hamasia vastaan Gazassa. Armeijan mukaan isku oli vastalause Hamasin tekemiin raketti-iskuihin Palestiinassa. Iskujen uhrimäärästä ei ole tietoa.


Amiraali sai potkut Argentiinan sukellusvenetragedian seurauksena – ”Päätimme siirtää hänet syrjään” iltasanomat 00:16 17.12

Sukellusvene ARA San Juan katosi viime kuussa Atlantilla.


Soini paljasti pohtineensa politiikan jättämistä, mutta mieli muuttui: ”Harkitsen ehdokkuutta eduskunta- tai eurovaaleissa” iltalehti 16:51 16.12

Liikuttunut Soini vihjasi poliittisen uran jatkumisesta sinisen tulevaisuuden puoluekokouksessa Tampereella, jossa ulkoministeri piti lyhyen, mutta tunteikkaan puheen. Kun sininen tulevaisuus -puolueen ensimmäisessä puoluekokouksessa Tampereella oli saatu lauantaina valittua puheenjohtajaksi eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho, 1. varapuheenjohtajaksi työministeri Jari Lindström, 2. varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Tiina Elovaara ja 3. varapuheenjohtajaksi sinisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Tiina Ahva, pyysi puolueen "rivijäsen" Timo Soini puheenvuoron varsin runsaslukuisen kokousyleisön edessä. Soini aloitti lyhyeksi jääneen puheensa kertomalla harkinneensa politiikasta luopumista. Tämän jälkeen hän ilmoitti kuitenkin tulleensa toisiin aatoksiin.


Ainakin neljä palestiinalaista saanut surmansa levottomuuksissa perjantaina iltasanomat 19:54 15.12

Ainakin neljä palestiinalaista on kuollut Israelin armeijan luoteihin perjantaina palestiinalaisalueilla syttyneissä levottomuuksissa.


Poliisi tutkii Argentiinan entisen MM-kisapelaajan toimia - vaimo: ”Hän yritti tappaa minut” iltalehti 19:26 15.12

Argentiinalaisjalkapalloilija Lucho González on poliisitutkinnan kohteena. Argentiinaa vuoden 2006 MM-kisoissa edustaneen Gonzálezin vaimo Andreia da Silva Marques Gonzalez syyttää jalkapalloilijaa tapon yrityksestä. Poliisi on vahvistanut, että se on aloittanut tutkinnan tapaukseen liittyen. - Mieheni Lucho González yritti tappaa minut, vaimo kertoi Globoesportelle.


Ainakin kolme palestiinalaista saanut surmansa Jerusalem-mielenosoituksissa iltasanomat 19:04 15.12

Ainakin kolme palestiinalaista on kuollut Israelin armeijan luoteihin perjantaina palestiinalaisalueilla syttyneissä levottomuuksissa.


Kova päätös - Javier Mascherano jättää Barcelonan kesken kauden iltalehti 13:31 14.12

Barcelonaa pitkään palvellut toppari Javier Mascherano on vaihtamassa maisemaa tammikuun siirtoikkunassa. Katalonialaislehdet Sport ja Mundo Deportivo kertovat Mascheranon suuntaavan Kiinan liigan Hebei Fortuneen, jota valmentaa Manuel Pellegrino. Argentiinalaistoppari on jo julkisesti vihjaillut lähtöaikeistaan. Mascherano on joutunut tällä kaudella kuluttumaan vaihtopenkkiä Barcelonassa, koska Samuel Umititi on vallannut paikan Gerard Piquén viereltä.


Palestiina: Yhdysvallat ei voi osallistua Lähi-Idän rauhanneuvotteluihin Trumpin "rikoksen" takia MTV 13:13 13.12

Yhdysvaltoja ei tulisi ottaa jatkossa mukaan Lähi-Idän rauhanneuvotteluihin, linjasi palestiinalaishallinto muslimimaiden johtajien kokouksessa keskiviikkona. Taustalla on Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätös tunnistaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.


Kadonneen sukellusveneen mysteeri: luotain havaitsi lupaavan kohteen kilometrin syvyydessä - asiantuntija arvioi jo viikonvaihteessa, että vene löydetään pian iltalehti 08:10 12.12

Liki kuukausi sitten kadonneen sukellusveneen 44-henkinen miehistö on liki varmasti kuollut. Amerikkalainen etsintäalus R/V Atlantis on havainnut kaikuluotaimella kaksi kohdetta, joista toinen voi olla kadonnut ARA San Juan -sukellusvene. Mielenkiintoisempi kohde sijaitsee kilometrin syvyydessä ja nyt etsintäryhmät pyrkivät selvittämään, voisiko kyseessä olla sukellusvene, Argentiinan laivaston tiedottaja Enrique Balbi sanoi toimittajille AFP:n mukaan. Sen lisäksi noin 700 metrin syvyydessä havaittiin toinen kohde.


Sininen tulevaisuus perusti oman nuorisojärjestön – johtoon 22-vuotias opiskelija Tiina Ahva MTV 20:44 11.12

Puolue Sininen tulevaisuus on perustanut oman nuorisojärjestön nimeltään Siniset Nuoret. Järjestöä on valittu johtamaan 22-vuotias tuotantotalouden opiskelija Tiina Ahva.


Siniset sai oman nuorisojärjestön: Sinisten Nuorten johtoon 22-vuotias opiskelija Tiina Ahva iltalehti 15:02 11.12

Sinisen tulevaisuuden valtakunnallinen nuorisojärjestö Siniset Nuoret on perustettu. Järjestöä on valittu johtamaan 22-vuotias tuotantotalouden opiskelija Tiina Ahva. Ahva on teekkari ja nuorisopoliitikko, joka on aiemmin muun muassa johtanut Kangasalan nuorisovaltuustoa ja toiminut Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajana.


Arpa petti Barcelonan – Messi kohtaa uransa pahimman kompastuskiven MTV 14:03 11.12

Lionel Messi on Cristiano Ronaldon rinnalla jalkapallomaailman pelätyin maalitykki, mutta tulevaa Mestarien liigan vastustajaa Chelseata vastaan argentiinalaisen ruuti on ollut poikkeuksellisen märkää.


Näkökulma: Miten Israel-Palestiina-rauhanprosessia saataisiin vietyä eteenpäin? iltalehti 13:57 11.12

Rauhan rakentaminen edellyttää laajoja kompromisseja sekä molemmilta osapuolilta itseltään, että myös kansainväliseltä yhteisöltä, kirjoittaa Lähi-idän tutkija Alan Salehzadeh. Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12. presidentti Donald Trump ilmoitti Yhdysvaltojen tunnustavan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi Tel Avivin sijaan, ja siirtävänsä sinne Yhdysvaltojen suurlähetystön. Trumpin lausunnon myötä monissa islamilaisissa maissa on nähty runsain mitoin mielenilmauksia, joissa Trump-nuket ovat roihunneet. Vahvin vastarinta on odotetusti ollut palestiinalaisten keskuudessa. He pitävät Itä-Jerusalemia omana pääkaupunkinaan. Maltillinen Fatah-puolue kutsui Trumpin lausuntojen myötä koolle valtavat mielenosoitukset kaduille, kun radikaalimpi Hamas ampui raketteja Israeliin ja vaatii intifada-kansannousua.


Netanjahu odottaa EU:nkin tunnustavan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi iltalehti 10:00 11.12

Brysselissä vieraileva Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ylisti presidentti Donald Trumpin päätöstä tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Netanjahu sanoi samaan hengenvetoon odottavansa eurooppalaisten seuraavan Trumpin esimerkkiä ja tunnustavan Jerusalemin pääkaupungiksi. Netanjahun mukaan Trumpin tunnustuspäätös edistäisi rauhaa Lähi-idässä. Eurooppalaiset hallitukset ja palestiinalaiset ovat tuominneet Jerusalemin tunnustamisen Israelin pääkaupungiksi.


Jerusalem-levottomuudet jatkuivat: Erdogan kutsui Israelia terroristivaltioksi – Netanjahulta tiukka vastaus iltasanomat 22:35 10.12

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Jerusalem-ilmoituksesta alkunsa saaneet levottomuudet palestiinalaisalueilla jatkuivat edelleen hajanaisina sunnuntaina.


AC Milan vahvisti Argentiinan maajoukkuemiehen loukkaantumisen suomifutis 19:48 10.12

AC Milan vahvistaa Twitter-tilillään keskikenttäpelaajansa Lucas Biglian loukkaantumisen. Argentiinan maajoukkuemies ei ole joukkueen käytössä tämän illan sarjaottelussa Bolognaa vastaan. Biglia sai nilkkavamman Milanin eilisissä harjoituksissa....


Paine kasvaa Israel-Palestiinan ruuti­tynnyrissä: 4 kuollut, yli 300 loukkaantunut – mielenosoitukset silti odotettua rauhallisempia iltasanomat 17:37 09.12

”Yhdysvallat on ylittänyt kaikki punaiset viivat Jerusalemin päätöksellään”, palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas sanoi ja peruutti tapaamisen varapresidentti Mike Pencen kanssa.


Israelin ilmaiskut tappoivat kaksi Gazassa - Palestiinan johtajat pitävät hätäkokouksen iltalehti 16:23 09.12

Israelin ilmaiskut ovat tappaneet kaksi Hamasin jäsentä Gazassa varhain lauantaina. Kahden viime päivän aikana Israel on tappanut neljä palestiinalaista. Perjantaina Israelin armeija ampui kaksi miestä Gazassa. Kyseessä ovat ensimmäiset kuolonuhrit sen jälkeen, kun Donald Trump ilmoitti Yhdysvaltojen tunnustavan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.


Palestiinalaisten presidentti perui tapaamisensa Mike Pencen kanssa – ”Yhdysvallat on ylittänyt kaikki punaiset rajat” iltasanomat 15:06 09.12

Jibril Rajoub Fatah-puolueesta totesi jo torstaina, ettei Yhdysvaltain varapresidentti ole tervetullut Palestiinaan.


Uutiset