Miksi seksuaalisen ahdistelun tapetille nostanut #MeToo-kampanja ärsyttää joitakin miehiä? - ”Taustalla häpeä ja nolous” iltalehti 09:33 20.10

#MeToo-aihetunnisteella jaetut kokemukset seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä ovat saaneet miehiltä kielteistä palautetta ja väheksyntää. Seksuaaliterapeutin mukaan näiden reaktioiden taustalla voi olla häpeä. Kuluneella viikolla monet ovat jakaneet kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta #MeToo-aihetunnisteen alla. Vastaavasti monet ovat kohdanneet myös vähättelevää asennetta ja usean miehen reaktio on ollut koko ilmiön kieltäminen. Seksuaaliväkivaltatyö-toimintamuodon vastaava ohjaaja ja eritystason seksuaaliterapeutti Kristiina Hannila Tyttöjen talolta veikkaa, että ilmiön laajuutta voi olla vaikea uskoa, mikä saa aikaan kieltoreaktion ja vähättelyn.


Rasistihoitajan kommentit paksuista neuloista järkyttivät - potilailta huolestuneita yhteydenottoja iltalehti 13:42 19.10

HUSLABin linjajohtaja Tiina Mäki kertoo, että useat potilasasiakkaat ovat havainneet videon, lähettäneet siitä palautetta ja ilmaisseet huolensa. Syyskuun lopussa Iltalehti uutisoi lähihoitajana työskentelevästä naisesta, joka haukkuu nettiin ladatulla videolla maahanmuuttajataustaisia asiakkaita ja myöntää kohtelevansa heitä epäasiallisesti. Helsingin Myllypuron terveysaseman yhteydessä toimivan HUSLABin hoitajana toiminut nainen sanoi maahanmuuttajia muun muassa tyhmiksi, likaisiksi, saastaisiksi ja väitti heidän olevan täynnä tauteja.


USA: Palestiinalaisten yhteishallituksen tunnustettava Israel ja riisuttava Hamas aseista iltasanomat 10:49 19.10

Yhdysvallat vaatii, että palestiinalaisten tulevan yhteishallituksen on tunnustettava Israel ja riisuttava palestiinalaisjärjestö Hamas aseista.


Argentiinan maajoukkuehyökkääjän traaginen tausta – äiti kuoli katsoessaan 12-vuotiaan poikansa ottelua iltasanomat 17:44 17.10

Darío Benedetto jätti jalkapallon neljäksi vuodeksi äitinsä kuoltua pelikentän laidalle. Nyt hyökkääjä hakee MM-menestystä Argentiinan maajoukkueessa.


Inter-kipparin täydellinen viikko - MM-paikka ja hattutemppu Milanon paikallispelissä iltalehti 23:54 15.10

Mauro Icardin hattutemppu toi Interille 3-2-voiton Derby della Madonninasta. Mauro Icardilla on takanaan erinomainen futisviikko. Tiistaina hän oli maajoukkueen mukana, kun Argentiina varmisti Ecuadorissa paikan Venäjän MM-kisoista. Hyökkääjä pääsi viimeiseksi vartiksi Quiton Atahualpa-stadionin nurmelle hakemaan ensimmäistä maajoukkuemaaliaan. Sitä ei tullut, mutta kisapassi Venäjälle leimattiin myös Leo Messin hattutempulla.


Uutiset