Ruotsalaisasiantuntija laukoi suorat sanat Therese Johaugin kyyneleistä julkisuudessa - vaatii Norjalta rajuja toimia iltalehti 10:49 24.08

Therese Johaug oli tunteikkaassa tilassa puhuessaan medialle tiistaina. Hän oli juuri saanut tietää joutuvansa jättämään väliin ensi talven olympialaiset koventuneen dopingrangaistuksen takia. Johaugin viime syksynä antamasta testinäytteestä löytyi anabolista steroidia klostebolia ja selitti kertoi aineen kulkeutuneen elimistöönsä huulivoiteesta. Hiihtäjä ja Norjan hiihtoliitto yrittivät vierittää syyn maajoukkuelääkäri Fredrik Bendiksenin niskoille.


Nämä kolme onnistumista toivat Kimi Räikköselle jatkosopimuksen Ferrarille iltasanomat 08:04 24.08

Kimi Räikkösen jatkosopimus Ferrarille julkistettiin tiistaina. IS listasi suomalaisen alkukauden suoritukset, joilla hän vakuutti italialaistallin johdon kyvyistään.


"Suuteluperuna" huipensi Liisa ja Unto Ruusilan 47-vuotishääpäivän - "Ne ovat kasvaneet yhteen kuten mekin" iltalehti 07:55 24.08

Liisa Ruusila kertoo kasvaneensa miehensä kanssa samalla tavalla yhteen, kuin tiistaina pariskunnan pihalta löytynyt sydämen muotoinen peruna. Keuruulaisten Liisa ja Unto Ruusilan hääpäivä ei unohtunut tänä vuonna vahingossakaan, sillä omalla pihalla sijaitsevasta perunamaasta nousi selvä merkki pariskunnan pitkästä taipaleesta. Unto Ruusila meni tiistaina tavalliseen tapaan hakemaan pihan pieneltä pellolta perunoita, kun mullasta löytyi kaksi yhteen kasvanutta perunaa. Erikoinen löydös muistuttaa sydäntä tai suutelua.


Alastonkuvakohussa uusi käänne - käyvätkö Lindsey Vonn ja Tiger Woods turhaa taistelua? iltalehti 23:01 23.08

Alppitähti Lindsey Vonn ja golftähti Tiger Woods uhkasivat kaksikon alastonkuvat julkaissutta sivustoa oikeustoimilla, minkä jälkeen kuvat otettiin pois. Asiasta kertoo muun muassa Los Angeles Times. LA Timesin mukaan kuvat poistettiin ne alun perin julkaisseelta sivustolta myöhään tiistaina paikallista aikaa.


Turun iskun pääepäillyn tiedettiin olevan kiinnostunut ääriajattelusta - Supo ei tarttunut vihjeeseen: "Ei poikennut valtavirrasta" iltalehti 21:57 23.08

Ylen mukaan Turun iskun pääepäillyn Isis-kiinnostuksesta ja tappamispuheista raportoitiin etukäteen viranomaisille. Supon mukaan vihje ei sisältänyt tietoa terrori-iskun suunnittelusta. uutisoi tiistaina, että Turun puukotusiskun pääepäillystä oli varoitettu Turun vastaanottokeskuksen johtoa useammin kuin kerran. Suomalaisviranomaisille nimellä Abderrahman Mechkah esittäytynyt marokkolaismies oli puhunut Ylen mukaan suomalaisista vääräuskoisina, kuunnellut kännykästään radikaaleja saarnoja ja kysellyt, miten Isikseen voi liittyä.


Turun terrorismiepäilystä vapautettua miestä saatetaan kuulla todistajana - Asianajaja: "Hän oli silminnähden helpottunut" iltalehti 20:45 23.08

Rikosepäilyistä vapautettua 24-vuotiasta kuulusteltiin kolmesti ennen vapautuspäätöstä. Asianajajan mukaan viisi vuotta Suomessa ollut marokkolaismies on järkyttynyt iskusta. Keskusrikospoliisi vapautti tiistaina yhden Turun puukkoiskun epäillyistä. 24-vuotiaan marokkolaismiehen vangitsemista ei käsitelty oikeuden edessä, vaan hänet vapautettiin kuulusteluiden jälkeen. - Päämiestäni kuulusteltiin ensimmäisen kerran lauantaina ja toisen kerran maanantaina. Tiistaina pidettiin kolmannet kuulustelut, ja hän pääsi niiden jälkeen pois. Hän oli silminnähden helpottunut ja tunteikas. Päämieheni on tietenkin järkyttynyt tapahtumista, vapautetun miehen asianajaja Heikki Maunila kertoo.


70 hengen matkustaja-alus on uponnut Brasiliassa - ainakin seitsemän kuollut iltalehti 20:08 23.08

70 hengen matkustaja-alus upposi Pohjois-Brasiliassa. 70 hengen matkustaja-alus upposi Pohjois-Brasiliassa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä paikallista aikaa. Viranomaisten mukaan ainakin seitsemän ihmistä on kuollut onnettomuudessa. Viranomaisten lausunnon mukaan ainakin 25 ihmistä on löydetty elävänä Xingu-joella tapahtuneen onnettomuuden jälkeen, kertoo Reuters. Joesta löydettyjen kuolonuhrien joukossa on teini ja vauva.


Kimi Räikkösen autoista innostunut Robin-poika hurmasi Helsingissä – ”Oppi on mennyt hyvin perille” iltasanomat 17:34 23.08

Jatkosopimuksen Ferrarille tehnyt Kimi Räikkönen oli tiistaina perheineen Helsingin keskustassa.


Therese Johaug uhmakkaana - asetti jo uuden tavoitteen: "Kukaan ei voi viedä minulta unelmaa" iltalehti 17:33 23.08

Norjan hiihtotähti Therese Johaug sai tiistaina 18 kuukauden kilpailukiellon, mikä oli viisi kuukautta alkuperäistä tuomiota pitempi. CAS:n viidellä kuukaudella pidentämä kilpailukielto tarkoittaa, että Johaug ei voi osallistua tuleviin olympialaisiin. - Haluan vain sanoa, että olen täysin rikki. Unelma oli matkustaa olympialaisiin... Minulle kerrottiin, etten saa sitä, Johaug sanoi tiistaina Italian Seiser Almissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.


Poliisi ei käsittele miehen kuolemaa brittiläisillä seksifestareilla epäilyttävänä iltalehti 16:35 23.08

Mies kuoli ja nainen loukkaantui vakavasti aikuisten seksifestivaaleilla Kentissä. Noin 50-vuotias mies löytyi tiistaina aamulla kuolleena Englannin Kentissä järjestetyn Flamefest-festivaalin alueelta. Miehen vierestä löytyi tajuttomana nainen, joka toimitettiin sairaalahoitoon pelastushelikopterilla. Poliisi ilmoitti keskiviikkona, ettei se käsittele miehen kuolintapausta epäilyttävänä.


Poliisi tutkii tappoa Paraisilla - "uhrin vammat viittaavat henkirikokseen" iltalehti 14:49 23.08

Poliisi esittää kahta pidätettynä olevaa henkilöä vangittavaksi loppuviikolla. Poliisi sai hätäkeskukselta maanantain ja tiistain välisenä yönä tehtävän Paraisten Tummelintielle, jossa keski-ikäinen mieshenkilö oli kuolleena asunnossaan. Paikalla ennen virkavaltaa olleella sairaankuljetuksella ei poliisin mukaan ollut mitään tehtävissä uhrin pelastamiseksi.


Professori arvioi: Tällainen rangaistus Turun puukottajaa odottaa – murha tai tappo, tuomio voi olla sama iltasanomat 14:43 23.08

Abderrahman Mechkah vangittiin Turun sarjapuukotuksesta eilen tiistaina. Se oli kuitenkin vasta alkusoittoa pitkälle oikeusprosessille.


Neljä Turun iskusta epäiltyä vangittiin - pääepäilty myönsi henkirikokset iltalehti 14:04 23.08

Neljä Turun iskusta epäiltyä vangittiin tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Neljä miestä vangittiin tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Turun puukotusten pääepäilty on 18-vuotias Abderrahman Mechkah. Hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä.


Norjasta ällistyttävä väite - Johaugin kohtaloa lyödään Suomen piikkiin iltalehti 12:14 23.08

Norjalainen urheilujuristi Gunnar Martin Kjenner sanoo, että Markus Mannisen toimintaa CAS:n välimiehenä väritti Suomen dopinghistoria. CAS kertoi päätöksensä tiistaina. Johaugin tuomio koveni kahdeksaantoista kuukauteen. Alkuperäinen panna oli kolmetoista kuukautta. Päätös ei ollut yksimielinen. Tuomiosta päättivät Mannisen lisäksi britti Romano Subiotto ja amerikkalaisasianajaja Jeffrey Bentz.


Feministipuolue: paperittomien tilannetta ei ratkaista rangaistuksia koventamalla iltalehti 11:29 23.08

Feministipuolueen mukaan sisäministeri Paula Risikon esitys paperittomuuden kriminalisoinnista olisi riski turvallisuudelle. Feministipuolueen mukaan Suomessa oleskelevien paperittomien henkilöiden asemaan liittyviä ongelmia pitää ratkoa muun muassa maksuttomalla oikeudellisella neuvontapalvelulla, kiireellisellä ja välttämättömällä terveydenhuollolla, riittävällä hätä- ja kriisimajoituksellä sekä psykososiaalisella tuella. - Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta päätti eilen tiistaina 22.8. suositella useita eri toimia paperittomien tilanteen parantamiseksi. Feministisen puolueen esitykset paperittomille suunnatusta maksuttomasta oikeudellisesta neuvonnasta, pitkäkestoisen kriisimajoituksen järjestämisestä vauvaperheille ja viranomaisten kouluttamisesta paperittomien tilanteesta saivat lautakunnan enemmistön tuen. Lisäksi lautakunta suosittelee paperittomille tarjottavan kiireellisen terveydenhuollon laajentamista välttämättömään kiireettömään hoitoon, Feministipuolue kertoo tiedotteessaan.


Therese Johaugilla vielä yksi oljenkorsi - asianajaja: "Aiomme tutkia" iltalehti 11:16 23.08

Therese Johaug murtui saadessaan tiedon CAS:n päätöksestä tiistaina. Kilpailukiellon piteneminen johti siihen, että Johaugin olympiaunelma murskaantui. Viidellä kuukaudella pidentynyt panna päättyy 18. huhtikuuta. Norjalaisen leiri elättelee kuitenkin vielä toiveita valittaa CAS:n tuomiosta Sveitsin korkeimpaan oikeuteen.


Juna syöksyi topparin läpi Joutsenossa – veturi roikkuu uhkaavasti ajotien yllä iltasanomat 11:12 23.08

Raideonnettomuus sattui tiistaina iltakahdeksan aikaan.


Juna syöksyi topparin läpi Joutsenossa – roikkuu uhkaavasti ajotien yllä iltasanomat 11:12 23.08

Raideonnettomuus sattui tiistaina iltakahdeksan aikaan.


FIS-pomolta napakka kuitti norjalaisten salaliittoteorioille: "Anteeksi, mutta Johaugin näyte oli positiivinen" iltalehti 09:01 23.08

Kansainvälisen hiihtoliiton puheenjohtaja Gian-Franco Kasper kommentoi Therese Johaugin dopingpannaa Norjan NRK:lle. Viime syksynä anabolisia steroideja sisältävän klostebolin käytöstä kiinni jäänyt Johaugin kilpailukielto piteni 18 kuukauteen tiistaina julkistetulla CAS:n päätöksellä. Kasparin mielestä lopputulos on linjassa Wadan säännöstön kanssa, mutta Norjassa viidellä kuukaudella koventunut panna on otettu tyrmistyneenä vastaan, koska maan hiihtotähti ei pääse osallistumaan ensi talven olympialaisiin.


Trump: Pohjois-Korean Kim on alkanut kunnioittaa meitä iltasanomat 08:35 23.08

Trump puhui tiistaina kannattajilleen Arizonan Phoenixissä.


Uutiset