Raaseporin uhrin isä IL:n erikoishaastattelussa: "Miksi hänen piti viedä minun tyttäreni?" iltalehti 19:30 22.06

Henkirikoksen uhriksi joutuneen 20-vuotiaan naisen isä kertoo Iltalehdelle, mitä hänen tyttärensä ja murhasta epäillyn ex-poikaystävän välillä tapahtui. Henkirikoksen taustalla on isän mukaan järjetöntä mustasukkaisuutta ja hukassa ollut nuori mies. Raaseporissa tiistaina surmatun 20-vuotiaan naisen isä kertoo Iltalehden avoimessa haastattelussa järkyttävästä tragediasta. Isän mukaan murhasta epäilty mies oli hänen tyttärestään mustasukkainen, vaikka oli itse halunnut erota. Koulussa tavanneet nuoret erosivat viime vuonna. Isän mukaan hänen tyttärensä kantoi huolta ex-poikaystävästään, joka oli hänen mukaansa muuttunut arvaamattomaksi. Nainen ei kuitenkaan osannut pelätä 20-vuotiasta miestä. Henkirikos tapahtui tiistaina Raaseporissa sijaitsevassa asunnossa, johon 20-vuotias nainen oli muuttanut melko tarkalleen kuukausi sitten. Nainen muutti Raaseporiin saatuaan kesätöitä paikallisesta ravintolasta.


Suomalaismies hukkui Brasiliassa iltalehti 14:10 22.06

Ulkoministeriö vahvistaa asian. Suomalainen mies on hukkunut Brasiliassa. Onnettomuus tapahtui Iltalehden saamien tietojen mukaan tiistaina. Ulkoministeriö vahvistaa tapahtuneen ja kertoo työskentelevänsä asian parissa parhaillaan, mutta ei toistaiseksi kommentoi tapahtunutta muuten.


Ranskan presidentti Macron: valtio ja islam voivat toimia yhdessä iltalehti 11:37 22.06

Emmanuel Macron osallistui muslimien iftar-illalliselle ja korosti muslimien tärkeää roolia terrorismin vastaisessa taistelussa. Ranskan presidentti Emmanuel Macron kutsui Ranskan muslimit terrorismin vastaiseen taisteluun, kertoo Le Firgaro -lehti. Presidentti osallistui tiistaina Ranskan muslimineuvoston järjestämälle paaston jälkeiselle iftar-illalliselle sisäministeri Gérard Collombon kanssa. Muslimit paastoavat pyhän kuukauden, ramadanin, ajan auringonnoususta auringonlaskuun. Macron halusi läsnäolollaan kunnioittaa muslimien perinteitä. Ranskan presidentti ei ole koskaan aikaisemmin osallistunut iftar-illalliselle. Illallisella Macron sanoi kauheiden terrori-iskujen tarkoituksen olleen jakaa Ranskaa kahtia ja luoda vääristynyttä kuvaa islamista murhien ja terrorin uskontona.


Venäjä perui tapaamisen USA:n kanssa pakotteiden takia iltalehti 02:39 22.06

Venäjä on perunut tapaamisen Yhdysvaltain diplomaattien kanssa Yhdysvaltain tiistaina lisäämien pakotteiden takia. Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Tom Shannonin oli määrä tavata Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov myöhemmin tällä viikolla Pietarissa kohentaakseen maiden diplomaattisuhteita. - Olemme pahoillamme, että Venäjä on päättänyt jättää käyttämättä mahdollisuuden keskustella kahdenvälisistä esteistä, jotka vaikeuttavat USA:n ja Venäjän suhteita, Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert sanoi.


Terrorihyökkäys epäonnistui tiistaina Brysselissä - pommi räjähti rautatieasemalla vain osittain iltalehti 18:45 21.06

Brysselin rautatieaseman räjähdyksestä epäilty on 36-vuotias Marokon kansalainen, kertoivat viranomaiset keskiviikkona. Mies yritti räjäyttää naulapommin keskellä ihmisjoukkoa. Brysselin vilkas päärautatieasema evakuoitiin tiistai-iltana pienen räjähdyksen jälkeen. Sotilas ampui räjähdyksestä epäillyn miehen kuoliaaksi.


Raaseporin murhaepäilty pelasi Suomen maajoukkueessa - surmasi ex-tyttöystävänsä iltalehti 18:22 21.06

Raaseporin murhasta epäilty 20-vuotias mies oli lupaava jalkapalloilija ja yleisurheilija. Iltalehden tietojen mukaan nuorukainen surmasi ex-tyttöystävänsä. Poliisi julkaisi keskiviikkona aamupäivällä kuvan nuoresta miehestä, jota epäiltiin Raaseporissa tiistaina tapahtuneesta henkirikoksesta. Poliisin mukaan miestä epäiltiin murhasta. Keskiviikkona iltapäivällä poliisi tiedotti löytäneensä etsityn ajoneuvon ja "mahdollisesti etsinnässä olleen henkilön". Poliisin mukaan paikalta löytyi kuollut henkilö, mutta poliisilla ei tiedotteen mukaan ollut "vielä täyttä varmuutta siitä, onko henkilö etsinnässä ollut rikoksesta epäilty".


Poliisi etsii kuvan miestä murhasta epäiltynä Raaseporissa: "mitä ilmeisemmin aseistautunut ja voi olla vaarallinen" iltalehti 16:10 21.06

Raaseporin Tammisaaressa on tapahtunut tiistaina henkirikos, Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa. Poliisi etsii tällä hetkellä rikoksesta epäiltyä, joka on teon jälkeen poistunut tapahtumapaikalta. Poliisi julkaisi kuvan henkilöstä, joka on epäiltynä murhasta. Poliisin tiedotteen mukaan henkilö on mitä ilmeisimmin aseistautunut ja voi olla vaarallinen. Epäillyllä on poliisin tietojen mukaan käytössään harmaa vuoden 2007 Honda Civic NHJ-993.


Mies löytyi Joensuussa pahoin loukkaantuneena - tapausta tutkitaan tapon yrityksenä iltalehti 15:23 21.06

Käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona kaksi joensuulaista miestä, joiden epäillään aiheuttaneen miehellä vammoja teräaseella. Joensuun keskustasta löydettiin tiistaina aamuyöstä pahoin loukkaantunut mies, jolta löydettiin sairaalassa useita teräaseella aiheutettuja vammoja. Poliisin tiedotteen mukaan vammat ovat niin vakavia, että tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Poliisi kertoo, että joensuulainen vuonna 1985 syntynyt mies oli tutustunut aamuyön aikana miesjoukkoon, joiden kanssa hän oli mennyt asunnolleen Niskakadulle. Asunnossa miestä oli alettu pahoinpidellä, ja pahoinpitelyn yhteydessä miestä oli lyöty myös teräaseella.


Kodittomat pelastivat pikkupojat merihädästä - "Näin kaksi pientä päätä aaltojen joukossa" iltalehti 14:08 21.06

Kohti avomerta ajautumassa olleet pojat pelastuivat tarkkasilmäisen veneilijän ansiosta. Marjaniemen uimarannalta Helsingistä pienellä puhallettavalla lautalla merelle lähteneet noin kymmenvuotiaat pojat olivat vaarassa ajautua avomerelle tiistaina alkuillasta. Tuulen riepoteltavaksi jääneiden poikien onni kääntyi, kun heidän hätänsä havaitsi helsinkiläinen Jari Viljakainen, joka oli kuljettamassa noin kahdeksan hengen seuruetta Vartiosaaresta kohti manteretta.


Kodittomat pelastivat kaksi pikkupoikaa merihädästä - "Näin kaksi pientä päätä aaltojen joukossa" iltalehti 14:08 21.06

Kohti avomerta ajautumassa olleet pojat pelastuivat tarkkasilmäisen veneilijän ansiosta. Marjaniemen uimarannalta Helsingistä pienellä puhallettavalla lautalla merelle lähteneet noin kymmenvuotiaat pojat olivat vaarassa ajautua avomerelle tiistaina alkuillasta. Tuulen riepoteltavaksi jääneiden poikien onni kääntyi, kun heidän hätänsä havaitsi helsinkiläinen Jari Viljakainen, joka oli kuljettamassa noin kahdeksan hengen seuruetta Vartiosaaresta kohti manteretta.


Maailman ykköspelaajan mestaruushaaveille paha kolaus - "Minulla on ollut tarpeeksi aikaa" iltalehti 10:07 21.06

Wimbledonin hallitseva mestari Andy Murray on pahoissa pelillisissä vaikeuksissa ennen maailman arvostetuinta tennisturnausta. Murray hävisi tiistaina Lontoon ATP-turnauksen ensimmäisellä kierroksella maailman listan sijalla 90 majailevalle Jordan Thompsonille. Tappion kitkeryyttä lisäsi, että Murrayn vastustaja tuli mukaan viime hetken hälytyksellä, kun Aljaz Bedene ei pystynyt pelaamaan Murrayta vastaan loukkaantumisen vuoksi.


Sijoittajat painostivat: Uberin johtaja joutui eroamaan iltalehti 09:37 21.06

Kyytipalvelu Uberin toimitusjohtaja Travis Kalanick on eronnut tehtävästään, kertoo New York Times. Kalanickin eron taustalla on viiden suursijoittajan vaatimus. Heidän joukossaan on yksi Uberin suurimmista omistajista, pääomasijoitusyhtiö Benchmark. Sijoittajat lähettivät Kalanickille tiistaina kirjeen, jossa he vaativat hänen eroaan ja totesivat yrityksen tarvitsevan johtajanvaihdoksen. Kalanick sanoi viikko sitten jäävänsä määrittelemättömän mittaiselle virkavapaalle, mutta tämä ei riittänyt sijoittajille.


Uusi viinalaki mahdollistaa oluen valmistuksen kotona ja Alkossa käymisen myöhään illalla - tämä kaikki on muuttumassa iltalehti 09:17 21.06

Alkoholilain muutokset vaikuttavat alkoholijuomien myynnin lisäksi niiden anniskeluun ja mainontaan. Hallitus pääsi tiistaina sopuun alkoholilain uudistuksesta. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoi aiemmin päivällä Iltalehdelle, että lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta. Lakia on väännetty eduskunnassa jo useamman vuoden ajan. Suurin ongelma on koskenut nelosoluen ja väkevistä alkoholijuomista sekoitettujen long drink -juomien, eli limuviinojen, saamista kauppoihin. Nyt hallituspuolueet ovat päässeet sopuun ja esittävät pohjaratkaisuksi 5,5-prosenttisten alkoholijuomien tuloa kauppaan.


Australialais­pariskunta yllättyi Temppeliaukion kirkon terrori­uhasta: ”Luulimme, että Suomi on turvallinen maa” iltasanomat 08:26 21.06

Terroriuhka huoletti turisteja Temppeliaukion kirkossa tiistaina. Osa oli kuullut uhasta uutisista, osalle tieto tuli yllätyksenä.


Auto syöksyi ojassa parisataa metriä ja kierähti katon kautta ympäri - kuljettaja loukkaantui vakavasti iltalehti 08:24 21.06

Henkilöauto pyörähti katon kautta ympäri ajauduttuaan ojassa parisataa metriä Haminan ja Kotkan kuntarajan tuntumassa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Auto romuttui onnettomuuden seurauksena täysin. Auto suistui ulos Helsingintieltä Haminassa jatkaen matkaansa ojassa noin parinsadan metrin matkan yli Kotkan kuntarajan. Ulos ajauduttuaan henkilöauto kaatoi useita puita matkan varrella.


Ainakin 40 ihmistä kuoli Keski-Afrikan tasavallan yhteenotoissa iltalehti 03:52 21.06

Ainakin 40 ihmistä on kuollut yhteenotoissa Keski-Afrikan tasavallassa tiistaina, kertovat ensiapu- ja turvallisuuslähteet. Lähteiden mukaan väkivaltaisuuksia oli kristittyjen anti-balaka-joukot ja muslimienemmistöisen entisten Seleka-joukkojen välillä. Levottomuudet alkoivat vain päivä sen jälkeen, kun alueelle oli sovittu tulitauko.


Uutiset