Norjan hallitus horjuu – oikeusministerin möläytys loukkasi Utöyan uhreja iltasanomat 16:55 18.03

Norjan vähemmistöhallitus saattaa kaatua tiistaina oikeusministeri Sylvi Listhaugin möläytyksen takia.


BBC: Ison-Britannian poliisi käynnisti murhatutkinnan venäläisliikemiehen kuolemasta iltalehti 19:22 16.03

Venäläinen liikemies Nikolai Glushkov löydettiin kuolleena kotoaan Lontoossa maanantaina. Ison-Britannian poliisi on käynnistänyt murhatutkinnan liittyen venäläisen liikemiehen Nikolai Glushkovin kuolemaan. Perheenjäsenet löysivät Glushkovin, 68, kuolleena kotoaan Lontoon New Maldenista tiistaina. Kuolinsyyntutkinassa Glushkovin kuolinsyyksi todettiin "kaulaan kohdistunut paine". Poliisien mukaan heillä ei ole tässä vaiheessa mitään todisteita jotka liittäisivät Glushkovin kuoleman Salisburyn tapahtumiin. Venäläinen entinen vakooja Sergei Skripal, 66, ja hänen tyttärensä Julia Skripal, 33, löydettiin sunnuntaina 4. maaliskuuta tiedottomina puistonpenkiltä Lontoon Salisburyssa. Heidät oli myrkytetty erittäin vaarallisella hermomyrkyllä.


Föhn-tuuli tekee tehtävänsä viikonloppuna – sää lauhtuu plussan puolelle, tiistaina luvassa uusi käänne iltasanomat 12:33 16.03

Pidempää lämmintä käännettä ei toistaiseksi ole näkyvissä.


Ässät jatkoerämaalilla puolivälieriin - Pelicans tasoitti sarjan Lahdessa iltalehti 21:32 15.03

SM-liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toiset osaottelut pelattiin tänään. Illan tulokset ovat seuraavat: Lukko-Ässät 2-3 (je.) ja Pelicans-SaiPa 3-0. Jälkimmäinen sarja jatkuu lauantaina Lappeenrannassa voittojen ollessa nyt tasan 1-1. Ässät voitti paras kolmesta -ottelusarjan avauksen Porissa tiistaina 2-1, joten sillä oli puolivälieräpaikka katkolla tänään Raumalla.


Ratkaisu siirtyi Raumalla jatkoeriin - Pelicans tasoitti sarjan Lahdessa iltalehti 21:10 15.03

SM-liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toiset osaottelut ovat käynnissä. Kolmen erän jälkeen numerot ovat seuraavat: Lukko-Ässät 2-2 ja Pelicans-SaiPa 3-0. Jälkimmäinen sarja jatkuu lauantaina Lappeenrannassa voittojen ollessa nyt 1-1. Ässät voitti paras kolmesta -ottelusarjan avauksen Porissa tiistaina 2-1, joten sillä on puolivälieräpaikka katkolla tänään Raumalla. Lukon voitto siirtäisi ratkaisun Isomäen lauantai-iltaan.


Raumalla kaksi maalia 19 sekunnissa - Pelicans vei Lahdessa avauserän iltalehti 20:06 15.03

SM-liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toiset osaottelut ovat käynnissä. Maalittomien kakkoserien jälkeen tilanteet ovat samat kuin jo ensimmäisten erien jälkeen: Lukko-Ässät 1-1 ja Pelicans-SaiPa 1-0. Ässät voitti paras kolmesta -ottelusarjan avauksen Porissa tiistaina 2-1, joten sillä on puolivälieräpaikka katkolla tänään Raumalla. Lukon voitto siirtäisi ratkaisun Isomäen lauantai-iltaan.


Sijalle 40 päätynyt Kaisa Mäkäräinen kritisoi maajoukkueen johtoa: ”Oli huono valmistautuminen, en ole tyytyväinen” iltalehti 18:22 15.03

Suomen ampumahiihtomaajoukkue matkusti Osloon päivää tavanomaista myöhemmin. Kaisa Mäkäräinen oli pettynyt Suomen joukkueen matkustusaikatauluun. Suomi matkusti Osloon tiistaina, eli päivää myöhemmin kuin tavallisesti.


Huutokauppa nosti Simo Häyhän muistikirjan kopion hinnan jo 1 500 euroon iltalehti 17:33 15.03

Häyhä kertoo kirjasessa omat kokemuksensa ja tuntonsa talvisodasta hyvin tiiviisti, haavoittumisestaan ja myös syntilistastaan eli siitä, että ampui viisisataa vihollisen sotilasta. Tarkka-ampuja Simo Häyhän talvisodasta kertovan muistikirjan numeroidusta näköispainoksesta on huudettu jo 1 500 euroa huuto.net-sivustolla. Hinta lähti tiistaina rajuun nousuun, kun näköispainos julkistettiin Rautjärvellä, Häyhän syntymäkunnassa.


Turun koulu-uhkauksen vuoksi kiinni otettu vapautettiin – poliisi pyytää yhä vihjeitä iltasanomat 17:08 15.03

Mikään ei poliisin mukaan viitannut tiistaina kiinni otetun osallisuuteen asiassa.


Hauva lipaisi prinssi Charlesia - mikä ilme! iltalehti 13:35 15.03

Prinssi Charles teki tuttavuutta lentokenttätyöhön koulutettavan koiranpennun kanssa. Prinssi Charlesin poika prinssi William tutustui Suomen ilmavoimien kalustoon Helsinki Vantaan lentokentällä viime syksynä. Prinssi Charles vieraili tiistaina Lontoon Heathrow'n lentokentällä. Hän tutustui terminaali 5:n henkilöstön ja turvallisuudesta vastaavien työntekijöiden toimintaan. Kyseessä oli prinssin kunniavisiitti, sillä tasan kymmenen vuotta sitten hänen äitinsä, kuningatar Elisabet vihki terminaalin käyttöön.


Ammattikoulu hieman lukiota suositumpi – Yhteishaku houkutteli yli 70 000 hakijaa MTV 13:17 15.03

Yhteishaku toisen asteen koulutukseen houkutteli melkein 72 000 hakijaa. Haettavana oli yhteensä vajaat 80 000 aloituspaikkaa. Yhteishaku päättyi tiistaina.


Lahtelaispariskunta tehtaili petoksia - kaiveli tuntemattomien henkilötietoja roskalaatikoista, tilasi yritysten nimiin seksileluja iltalehti 13:00 15.03

Käräjillä käsitelty rikosnippu on mittava, ja rötöksiä on tehtailtu lähes taukoamatta parin vuoden ajan. Petosten rikosvahingot ovat arvioiden mukaan jopa yli sadantuhannen euron luokkaa. Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa käsiteltiin huikeisiin määriin nousevaa petosjuttua tiistaina. Syytekohtia on kaikkiaan yli 130 ja asianomistajia reippaasti yli sadan. Pääepäilty on lahtelaispariskunnan toinen osapuoli, 1980-luvun lopulla syntynyt nainen. Pääepäilty oli ollut kovimman "hankintasesongin” aikana pariin otteeseen vangittuna, mutta rikoskierrettä muutaman viikon sellissä istuminen ei katkaissut. Teot jatkuivat vapautumisen jälkeen.


Lapsenlapsi, kaksi adoptoitua poikaa ja kirjekaveri taistelivat murhakultin johtajan ruumiista - Charles Mansonin luovutuksesta viimein päätös iltalehti 09:00 15.03

Marraskuussa kuolleen elinkautisvangin ruumiin luovutuksesta päätettiin vasta nyt. Videolla materiaalia Mansonin menneisyydestä. Kalifornialainen tuomioistuin päätti tiistaina, että Charles Mansonin ruumis luovutetaan hänen lapsenlapselleen Jason Freemanille. Manson on yksi USA:n tunnetuimmista murhaajista, joka itse ja johtamansa kultin avulla otti hengiltä ainakin yhdeksän ihmistä 60-70-lukujen taitteessa. Manson istui elinkautista murhista ja murhasalaliitoista.


United Airlines joutui taas koirakohun hampaisiin: Lennätti saksanpaimenkoiran vahingossa Japaniin iltalehti 08:59 15.03

Tanskandoggin sijasta Japaniin lennätettiin saksanpaimenkoira, joka ei saanut vettä 16 tuntiin. Amerikkalainen United Airlines -lentoyhtiö lennätti saksanpaimenkoiran vahingossa Japaniin, vaikka eläimen määränpäänä oli Kansas City. Kyseessä on jo toinen koiria koskeva suuri virhe lentoyhtiölle tällä viikolla. Iltalehti kertoi eilen, miten 10 viikon ikäinen ranskanbulldoggi kuoli, kun Unitedin lentoemäntä oli pakottanut eläimen matkatavaralokeroon maan sisäisellä lennolla. Oregonista Wichitaan muuttava Swindlen perhe laittoi Irgo-nimisen saksanpaimenkoiransa tiistaina United Airlinesin koneeseen. Kara Swindle oli 10-vuotiasta Irgoa vastassa Kansas Cityssa, mutta eläintä ei löytynyt lentokentällä mistään.


Britannia selvittää kaikki kuolemat, joilla voi olla epäilyttävä yhteys Venäjän valtioon iltalehti 07:10 15.03

Yhdysvaltain tiedustelu on tunnistanut epäilyttäviä kuolemia Britanniassa peräti 14 kappaletta. Britannian sisäministeriö ilmoitti tiistaina, että poliisi ja turvallisuuspalvelu tulevat tutkimaan kaikki Britannian maaperällä tapahtuneet kuolemat, joilla väitetään olevan epäilyttävä yhteys Venäjän valtioon. Britannia totesi eilen, että Venäjän valtio on hyvin todennäköisesti syyllinen entisen kaksoisagentin Sergei Skripalin murhan yritykseen. Skripal ja hänen tyttärensä Julia Skripal saivat elimistöönsä erittäin harvinaista hermomyrkkyä Salisburyssa toissa sunnuntaina. He ovat koomassa ja taistelevat edelleen hengestään.


AFP: Turistit karkotettiin Machu Picchulta härskin tempauksen vuoksi iltasanomat 03:47 15.03

Kolme eurooppalaista turistia karkotettiin tiistaina Perussa sijaitsevasta Machu Picchun muinaisesta inkakaupungista kertoo uutistoimisto AFP.


Valtava ruokaskandaali Belgiassa - marketeissa myytiin jopa 12 vuotta vanhaa lihaa iltalehti 03:34 15.03

Belgialainen lihanjalostamo on joutunut kohun keskiöön, kun sen Itä-Eurooppaan toimittama liha paljastui pistokokeissa poikkeuksellisen vanhaksi. Veviba-nimisen yhtiön Kosovoon myymä liha on ollut toisinaan jopa 12 vuotta vanhaa, uutisoi Het Laatste Nieuws -lehti tiistaina Asiakirjojen mukaan liha saapui Kosovoon 19. syyskuuta 2016. Suurin osa päivämäärämerkinnöistä oli revitty irti, mutta niissä, joissa se oli edelleen näkyvissä, luki pakkauspäivän kohdalla 2004. Osa lihasta oli peräisin muilta teurastamoilta, mutta se oli pakattu uudelleen Veviban pakkauksiin.


Poliisi: Turun koulu-uhkauksesta yksi kiinniotettu iltalehti 22:00 14.03

Yle kertoi aiemmin keskiviikkona poliisin turvanneen koko päivän koulutyötä. Lounais-Suomen poliisi kertoo Iltalehdelle, että yksi henkilö on otettu kiinni Turun Lyseon koulu-uhkauksesta. Poliisi sai tiistaina ilmoituksen sosiaalisessa mediassa julkaistusta viestistä, joka tulkittiin Lyseoon kohdistuvaksi uhkaukseksi. Yle kertoi aiemmin keskiviikkona poliisin turvanneen koko päivän koulutyötä. Oppilailla oli mahdollisuus lähteä kotiin kesken päivän. Ylioppilaskirjoitukset järjestettiin normaalisti.


Uutiset