Kukkakauppias järkyttyi: Kukkalaitteet varastetaan suoraan kappelin hyllyltä ennen vainajan siunaustilaisuutta iltalehti 13:21 17.01

Tampereella kukkia on viety kappelista ja kaivettu ylös haudoilta, sanoo kukkakauppias Sari Salminen. Sureville omaisille tämä voi aiheuttaa lisätuskaa. Tampereella sijaitsevan Lamminpään kukka- ja hautauspalvelun toimitusjohtaja Sari Salminen on viime aikoina törmännyt uuteen, erittäin ikävään ilmiöön. Kahdesta siunaustilaisuudesta kukkalaitteet ovat hävinneet Lamminpään kappelin hyllyltä juuri ennen vainajan siunaustilaisuutta. Asiasta kertoi ensimmäisenä - Omaiset olivat aivan tyrmistyneitä. Sitä hautajaistilannetta kun ei pysty muuttamaan myöhemmin, se on ainutkertainen tilaisuus. Mikään ei sitä omaisten mielipahaa voi enää hävittää, Salminen harmittelee.


Näkökulma: Vuoden 1918 katastrofi oli tuhota itsenäisyyden iltalehti 07:22 15.01

Vasta maaliskuussa 1919 pidettyjen eduskuntavaalien jälkeen tasavaltalaisuuteen ja uuteen ulkopoliittiseen linjaan nojautuneen hallituksen ansiosta Suomen itsenäisyys vakautui, kirjoittaa Alpo Rusi. Suomelle avautui historiallinen tilaisuus itsenäistyä Venäjän romahduksen seurauksena marras-joulukuussa 1917. Tapahtumat etenivät nopeammin kuin poliittisissa puolueissa oli edes uneksittu. Vielä ennen marraskuuta vain ani harva otti julkisesti esille täyden itsenäisyyden. Rohkeimmat puhuivat Suomen oikeusaseman radikaalista vahvistamisesta Venäjän valtiorakenteessa. Bolshevikkien väkivaltainen valtaannousu - ”lokakuun vallankumous” - pakotti suomalaiset ottamaan itsenäisyysaloitteen omiin käsiinsä. Arvioitaessa kaikkia niitä tekijöitä, jotka johtivat vuoden 1918 tammikuussa Suomessa alkaneeseen sotilaalliseen konfliktiin, jälkipolvet ovat saaneet vaikutelman, että syyt löytyivät ennen muuta maan sisäisistä yhteiskunnallisista epäoikeudenmukaisuuksista, ”luokkavastakohdista”. Todellisuudessa kyse ei ollut niinkään yhteiskunnallisesta konfliktista, jota vaikkapa Väinö Linnan vaikuttava Täällä Pohjantähden alla -trilogia kuvaa, vaan poliittisen vasemmiston radikalisoitumisesta sekä maailmansodan käänteistä.


Väyrynen liikuttui puhuessaan vuodesta 1918 ja isänsä kohtalosta: ”Minuakin syytettiin kommunistiksi” iltalehti 19:39 12.01

Presidenttiehdokkaat puhuivat vaalitentissä millä nimellä vuoden 1918 tapahtumia pitäisi kutsua: ”kansalaissota, sisällissota, vapaussota, veljessota...” Presidentinvaalitentit ovat jatkuneet perjantai-iltana Tampereella Ylen ja Aamulehden yhteisellä tilaisuudella. Tilaisuus alkoi pitkällä videolla vuoden 1918 tapahtumista erityisesti Tampereella ja presidenttiehdokkailta kysyttiinkin mitä nimeä he asiasta käyttävät.


Murhasta tuomittu väitteli tohtoriksi vartijoiden silmien alla Espoossa – nautti pullakahvit ja palasi vankilaan iltasanomat 17:23 12.01

Aalto-yliopiston sähkötekniikan ja automaation laitoksen johtaja, professori Jorma Kyyrän mukaan väitöstilaisuus oli tavanomainen muutamaa pientä poikkeusta lukuun ottamatta.


Mankkaan murhasta tuomittu insinööri väittelee tohtoriksi perjantaina – surmasi vaimonsa 27 veitseniskulla iltasanomat 21:45 11.01

Aalto-yliopistossa järjestetään perjantaina väitöstilaisuus, jossa murhasta tuomittu mies puolustaa sähkönjakeluverkon vikojen havaitsemista käsittelevää väitöskirjaansa.


Sairauskohtaus teatterissa Tampereella - ambulanssi ajoi näyttämölle lavasteovista iltalehti 17:45 11.01

Tiedotustilaisuus oli juuri alkanut, kun paikalla ollut mieshenkilö sai vakavan sairauskohtauksen. Tampereen Työväen Teatterissa järjestetty tiedotustilaisuus keskeytyi, kun paikalla ollut mieshenkilö pyörtyi ja sai vakavan sairauskohtauksen. Teatterin johtaja Maarit Pyökärin mukaan lavalla ollut ohjaaja havaitsi tilanteen välittömästi. Vahtimestari ja osa näyttelijöistä aloittivat heti elvytyksen ensimmäisen penkkirivin ja näyttämön välissä, aivan kohtauksen saaneen henkilön vieressä ensimmäisellä penkkirivillä istunut Iltalehden toimittaja Juha Veli Jokinen kertoo.


Teatterin tiedotustilaisuus keskeytyi dramaattisesti Tampereella – ambulanssi ajoi näyttämölle iltasanomat 15:17 11.01

Tampereen Työväen Teatterin tiedotustilaisuus sai dramaattisen käänteen.


Mitä on luvassa, kun X Factor Suomi starttaa helmikuussa? Katso lehdistötilaisuus! mtv 10:15 11.01

Tule mukaan seuraamaan X Factor Suomi -ohjelman julkistamista suorana! Tuomarit Suvi Teräsniska, Saara Aalto, Michael Monroe ja Mikael Gabriel paljastavat, mitä kaikkea on luvassa tänä keväänä.


Barcelonan 160 miljoonan euron megahankinta heti sairaslomalle iltalehti 13:48 08.01

Barcelona tiedotti lauantai-iltana hankkineensa Philippe Coutinhon Liverpoolista. Coutinho kävi sunnuntai-iltana tutustumassa uuteen kotistadioniinsa Camp Nouhun ja lääkärintarkastus ja lehdistötilaisuus ovat vuorossa tänään. Testit toivat heti huonon uutisen, sillä Coutinhon debyytti Barcelonassa siirtyy loukkaantumisen takia. Seura ilmoitti oikean reitensä loukanneen brasilialaisen olevan sivussa seuraavat 20 päivää.


Joel Armia loi pohjan käsittämättömässä vireessä olevan Jetsin voitolle iltalehti 00:50 08.01

Winnipeg Jetsin hurja tahti jatkuu. Jets kohtasi kotonaan San Jose Sharksin. Jets on koko NHL:n kolmanneksi kovin joukkue, joten 4-1-voitto ei tullut kenellekään yllätyksenä. 20 kotiottelustaan Jets on voittanut 16 ja jäänyt vain kolme kertaa ilman pisteitä. Jets aloitti ottelun vauhdilla, ja Patrik Laineella oli jo ensimmäisessä vaihdossa loistava tilaisuus viedä Jets 1-0-johtoon. Sharksin maalivahti Martin Jones kuitenkin torjui jalallaan Laineen parista metristä laukoman kiekon.


Kommentti: Kiista aktiivimallista paljasti, ettei oppositiolla ole homma hanskassa iltasanomat 10:00 06.01

Ei oteta kantaa aktiivimalliin sinänsä, koska tämä ei ole Tylytyspahkan byrokraattisten kielikoukkujen akatemia. Todetaan vain, että se oli tilaisuus, joka meni oppositiolta melkein ohi, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Mestis-kierros: Tiukka taisto pudotuspeliviivalla jatkuu - KeuPa karkuteillä kärjessä jatkoaika.com 09:00 06.01

Mestiksen lauantaikierroksella tullaan jälleen taistelemaan arvokkaista pisteistä, kun pienin piste-eroin olevat keskikastin joukkueet hakevat parempia asetelmia kevättä silmällä pitäen. Sarjakärki KeuPalla on puolestaan oiva tilaisuus vahvistaa kärkipaikkaansa.


Epätasaisia otteita ja tappioasemassa rimpuilua ? Ilves ja KooKoo kamppailussa kohti pudotuspelejä jatkoaika.com 07:00 05.01

Ailahtelevasti pelanneet Ilves ja KooKoo yrittävät löytää otteisiinsa tasaisuutta ja tavoittelevat kumpikin viimeistä pudotuspelipaikkaa. Joulutauon jälkeen molemmat ovat keränneet neljä pistettä, mutta keskinäisessä ottelussa on tilaisuus joko kasvattaa etumatkaa tai kuroa sitä umpeen.


Kim Jong-unin olympiatoive sai vastakaikua - korkean tason neuvottelut Koreoiden välillä mahdolliset ensi kertaa yli kahteen vuoteen iltalehti 08:33 02.01

Pohjois-Korean johtajan uuden vuoden puhe on otettu jokseenkin lämpimästi vastaan Etelä-Koreassa. Pohjois- ja Etelä-Korea eivät ole käyneet korkealla tasolla neuvotteluita sitten vuoden 2015. Nyt niihin olisi talviolympialaisten varjolla tilaisuus. Kim Jong-un ilmaisi kiinnostuksensa dialogiin ensi kertaa maanantaina. Etelä-Korea on toivonut neuvotteluja jo pidemmän aikaa. Kim Jong-un korosti Pohjois-Korean asemaa ydinasevaltiona uudenvuodenpäivänä pitämässään puheessa, mutta ojensi myös hieman kättään etelän suuntaan. Kim toivoi edistystä maiden suhteissa ja sanoi, että Pohjois-Korea voisi ottaa jopa osaa Etelä-Koreassa helmikuussa pidettäviin talviolympialaisiin.


Krista Pärmäkoskella on loistava sauma jättipottiin - Tour de Skillä on jaossa liki puoli miljoonaa euroa iltalehti 08:49 30.12

Tour de Skillä on jaossa palkintorahaa yhteensä noin 470 000 euroa. Kiertueen voitosta napsahtaa kymmenesosa kokonaispotista. Kun Charlotte Kalla ja Marit Björgen ovat sivussa sekä Therese Johaug dopingjäähyllä, Krista Pärmäkoskella on elämänsä tilaisuus voittaa lauantaina alkava Tour de Ski. Pärmäkoski oli viime vuonna kiertueen kakkonen. Viime kauden voittaja Heidi Weng on tänäkin vuonna suomalaisen päävastustaja. Keski-Euroopan kiertueella on maineen ja kunnian lisäksi jaossa tuttuun tapaan runsaasti rahaa. Yhteensä potissa on noin 470 000 euroa, josta kymmenesosa menee kiertueen voittajalle. Naisten ja miesten sarjan ykkönen kuittaa siis noin 47 000 euroa.


Ilmaiset joululahjat johtivat isoon joukkotappeluun Detroitissa iltalehti 11:29 26.12

Puukkoa heilutellut nainen pidätettiin. Ostoskeskus Detroitissa Yhdysvalloissa jakoi ilmaisia joululahjoja vähävaraisille perheille. Tilaisuus on jo perinteinen ja se on osa paikallista hyväntekeväisyysprojektia. Ostoskeskuksessa oli useita satoja ihmisiä kun lahjoja jonottavat ihmiset alkoivat tapella keskenään.


Uutiset