Lieksassa koettiin monien kauhunhetki - Alkon ovea ei saatu auki, liike kiinni koko päivän iltalehti 16:48 16.01

Janoisimmat joutuivat lähtemään ostoksille Lieksaa lähinnä olevaan Alkoon, joka sijaitsee 58 kilometrin päässä Nurmeksessa. Maanantaina Lieksassa koettiin maanantaiaamuna kello 9 poikkeuksellinen tilanne, kun kaupungin ainoan Alkon ovi ei auennut. Erikoinen tilanne johtui siitä, että murtosuojatun rullakalterioven sähkömoottori oli hajonnut. Niinpä ovea ei voinut liikuttaa edes käsikäyttöisesti. - Se painaa mielestäni kymmeniä ellei pari sataa kiloa se ovi. Sitä ei voi käytännössä nostaa mitenkään. Haluttiin varmistaa työntekijöiden ja asiakaskunnan turvallisuus, Alkon Itä-Suomen aluepäällikkö Jari Hiekkataipale kertoo Iltalehdelle.


Supon päällikkö Pelttari: Suomen terrorismitilanne vaikeutunut nopeasti MTV 15:59 16.01

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoo, että Suomen terrorismitilanne on vaikeutunut nopeasti. Pelttarin mukaan tähän ovat vaikuttaneet Syyrian ja Irakin tilanne sekä radikalisoitumiskehitys. Pelttari sanoo, että Suomi on nyt käytännössä samalla viivalla muiden Pohjoismaiden kanssa.


Oikeusministeri Häkkänen esittää tiedustelulain käsittelemistä kiireellisenä: "Poikkeuksellinen tilanne" MTV 12:17 16.01

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) aikoo esittää hallitukselle, että tiedustelulakeihin liittyvä perustuslain muutos säädettäisiin kiireellisenä.


Ennätyksen tehnyt Lauri Markkanen selitti erikoisen raivokasta pullistelutuuletustaan - ”En normaalisti tee sellaista” iltalehti 07:38 16.01

Lauri Markkanen oli jälleen hienossa iskussa, kun Chicago Bulls kukisti Miami Heatin pistein 119-111 kotonaan. Markkanen pussitti 17 pistettä, napsi yhdeksän levypalloa ja antoi kolme syöttöä. Suomalaislaiturin 13:sta pelitilanneheitosta kuusi upposi. 213-senttinen tulokas teki uuden NBA-ennätyksen kolmen pisteen koreissa - hänestä tuli historian nopeimmin sataan kolmen pisteen pussitukseen yltänyt pelaaja. Markkasella saavutukseen meni 41 ottelua. Damian Lillard teki saman 44 ottelussa.


Matkailun hurjan kasvun seuraus: Työvoimapula iskee Lappiin ensi kaudella kovaa - ”Se ei tule Lapista löytymään” iltalehti 06:31 16.01

Lapissa työllisyystilanne on parempi kuin vuosiin. Osaajat pitää hakea muualta. Lapin matkailun kasvun tukkeeksi uhkaa muodostua työvoimapula, joka jo nyt vaivaa alaa. Alan ihmiset sanovat, että ensi kausi näyttää jo pahalta työvoimapulan suhteen. Erityisesti pulaa on kokeista, joiden paikkoja on auki kymmeniä TE-palveluiden sivuilla, myös kokoaikaisina.


6 ammattia, joihin on paljon pulaa hakijoista Tampereella iltalehti 22:00 15.01

Kiinteistönvälittäjä on yksi niistä harvoista ammateista, joihin Tampereella on paljon pulaa hakijoista ammattibarometrin mukaan. Tampereella on paljon pulaa hakijoista kuuteen ammattiin. Tällainen on tilanne viimeisimmän, syksyllä laaditun ammattibarometrin mukaan. Ammattibarometri on laadittu syyskuussa, ja siinä TE-toimistojen ammattilaiset arvioivat eri mittareiden mukaan yli kahdensadan keskeisen ammatin työllisyysnäkymiä puoleksi vuodeksi eteenpäin.


THL:ltä hyviä uutisia nyt jylläävästä influenssakaudesta – päinvastainen tilanne viime talveen verrattuna MTV 18:48 15.01

THL:n mukaan influenssa leviää tällä hetkellä maltillisemmin kuin viime vuoden influenssa. Suomessa kiertää nyt useita eri virustyyppejä, joten rokotteenkin teho on nyt aiempaa arviota kattavampi.


Itä-Suomessa sairaimmat suomalaiset, lännessä ja etelässä terveimmät - katso oman kuntasi tilanne iltalehti 16:28 15.01

Terveimmät suomalaiset löytyvät Länsi- ja Etelä-Suomesta, kun taas Itä-Suomessa sairastetaan eniten. THL:n uusin sairastavuusindeksi kuvaa suomalaisten kuntien ja alueiden väestön sairastavuutta suhteessa koko maan tasoon. Indeksissä on otettu huomioon seitsemän eri sairausryhmää ja neljä eri painotusnäkökulmaa. Sairausryhmät ovat syöpä, sepelvaltimotauti, aivoverisuonisairaudet, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, mielenterveyden ongelmat, tapaturmat ja dementia.


Norja teki todella kovan ratkaisun: 8-kertainen olympiavoittaja jätettiin tylysti rannalle kisoista iltalehti 15:28 15.01

Norja julkisti tänään ampumahiihdon miesten olympiajoukkueensa, eikä listalla näy legendaarisen Ole Einar Björndalenin nimeä. Tässä kuussa 44 vuotta täyttävä Björndalen on edelleen ollut mukana Norjan maailmancup-joukkueessa tällä kaudella. Hän on voittanut urallaan peräti kahdeksan olympiakultaa, joista viimeisimmät kaksi Sotshin pikakilpailussa ja sekaviestissä. Maailmanmestaruuksia Björndalenilla on järisyttävät 21. Björndalen ei halunnut kommentoida tilannetta asiasta uutisoineelle Nettavisenille. Norjan olympiakomitean, Olympiatoppenin, huippu-urheilujohtaja Tore Övrebö sen sijaan perusteli legendan valitsematta jättämistä.


Keskittyikö Seppo Räty pelkkään kahvinjuontiin testileireillä? - ”Tuli haistelemaan tilannetta” iltalehti 13:47 15.01

Heli Rantanen kertoo Ylen Urheilu-Suomi-dokumenttisarjassa, että Seppo Rädylle Kuortaneen maajoukkueleiritykset olivat lomaa, koska hän ei halunnut paljastaa omaa kuntoaan. - Muistan, että aina silloin kun piti olla yhteiset harjoitukset, Seppo joi kolme päivää kahvia kahvilassa, vuoden 1996 olympiavoittaja Rantanen nauraa. Kuortaneen urheiluopiston rehtori Tapio Korjus leireili Rädyn kanssa Kuortaneella jo 1980-luvulla.


Lunta luvassa koko maahan tällä viikolla, katso oman paikkakuntasi tilanne - ”Etelään voi tulla kymmenkunta senttiä” iltalehti 08:27 15.01

Alkuviikon kova tuuli tekee matalistakin pakkasasteista purevia. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso kertoo, että maanantai on koko maassa varsin poutainen, kun korkeapaine vallitsee maan itäpuolella ja laaja matalapainealue länsipuolella. - Alkuviikosta voimakas tuuli puhaltaa varsinkin merialueilla, etenkin tiistaina. Läntisillä merialueilla voi olla myrskyisääkin, Laakso sanoo.


Rajusti taklatun Sebastian Ahon tilanne epäselvä - ”Lääkärit puhuvat myös hänen polvestaan” iltalehti 08:18 15.01

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho sai rajun niitin sunnuntai-illan NHL-ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Sebastian Aho ajoi sunnuntai-illan Calgary-ottelun päätöserän alussa kohti vierasjoukkueen maalia. Viimeisenä miehenä maalin edessä päivysti Calgary-pakki Mark Giordano, jota Aho yritti kiekon kanssa ohittaa. Tämä laittoi kuitenkin liinat kiinni, taklasi ja osui olkasuojallaan voimalla Ahoa päähän. Myös pelaajien polvet kolahtivat yhteen. Aho kaatui välittömästi ja jäi makaamaan pitkäksi aikaa kasvot jäätä kohden. Carolinan Justin Williams halusi maksaa potut pottuina ja haastoi Giordanon tappeluun. Giordano sai myös suihkukomennuksen.


Berat Sadik näki murskajaiset - Doxa hävisi 0-8: ”Tilanne alkoi olla tragikoominen” iltalehti 19:59 14.01

Berat Sadik näki katsomosta Kyproksen ykkösseuran Apoelin murskaavan hänen edustamansa Doxan 8-0. Berat Sadik todisti katsomosta rujoa näytelmää. Sadikin edustama Doxa sai selkäänsä Kyproksen ykkösseuralta Apoelilta. Verkko heilahti melkein jokaisen hyökkäyksen päätteeksi. Doxan hyökkääjä Berat Sadik oli sivussa varoitustilin täytyttyä. Hän ei muistanut yhtä pahaa ryöpytystä urallaan.


Surkeaa, Arsenal! - joko tämä tappio riittää Wengerin potkuihin? iltalehti 17:27 14.01

Arsenal hävisi häpeällisesti putoamista vastaan taistelevalle Bournemouthille. Pohjoislontoolaiset kaipasivat etelänmatkallaan kahta supertähteään. Alexis Sánchez on lehtitietojen mukaan pakannut jo matkalaukkunsa. Chileläinen muuttaa Manchesteriin, mutta vielä ei ole selvää, onko uutena kotina kaupungin punainen vai sininen puoli. Mesut Özilin tilanne on epäselvempi. Saksalainen ei myöskään ole ollut innokas sitoutumaan Arsenal-jatkoon, mutta virallisesti hän oli Bournemouth-ottelusta sivussa polvivaivan takia. Özilin sopimusta on jäljellä vajaa puoli vuotta, jonka jälkeen hän on vapaa lähtemään Tykkimiehistä valitsemaansa seuraan. On mahdollista, että lontoolaiset haluavat hänestä tammikuun aikana vielä riihikuivaa rahaa.


Raju autopalo Espoon Matinkylässä tallentui videolle – ”Valoissa vieressä odottanut henkilö ilmoitti rouvalle, että nyt palaa” iltasanomat 17:25 14.01

Espoon Matinkylässä nähtiin sunnuntaina aamupäivällä hurja tilanne, kun auton konetilassa syttyi voimakas tulipalo. Paloesimies sanoo, ettei autoa ajanut henkilö ensin edes huomannut tulipaloa.


Nainen suuteli tuntematonta miestä Eiffel-tornissa, puhelinnumero jäi pyytämättä - somen massiivinen voima riensi apuun iltalehti 16:18 14.01

Yhdysvaltalaisopiskelija halusi Pariisin-matkaansa ripauksen romantiikkaa. Yhdysvaltalainen Juliana Corrales on saanut huimasti huomiota Twitterissä. Hän kertoo olleensa vastikään koulun kanssa Pariisissa matkalla. Corrales oli sopinut ystäviensä kanssa, että kun kerran rakkauden kaupungissa ollaan, hän haluaisi suudella jotain miestä Eiffel-tornissa. Matkan viimeisenä päivänä Corrales ystävineen kapusi Eiffel-torniin. Sattumalta näköalatasanteella oli yksi nuori mies, jolla ei ollut tyttöystävää seuranaan. Ystäviensä yllyttämänä Corrales oli rohkaistunut pyytämään mieheltä suudelmaa. Tuntematon oli suostunut ja tilanne ikuistettiin videolle.


Video näyttää kaaoksen kiitoradalta suistuneen turkkilaiskoneen matkustamossa - vauva itkee ja ihmiset huutavat iltalehti 15:25 14.01

Matkustajakone suistui kiitoradalta miltei mereen Pohjois-Turkissa. Trabzonin kentällä Pohjois-Turkissa lauantaina kiitoradalta suistuneen lentokoneen matkustajat järkyttyivät pahoin äkillisestä tömähdyksestä. Lentokone suistui kiitoradalta kohti merta, mutta jäi kallelleen tien viereiseen penkkaan. Matkustamon sisällä olevien matkustajien vinkkelistä näky oli hurja. Videolla näkyy, miten ihmiset yrittävät ymmärtää outoa tilannetta. Jotkut kiljuvat, vauva itkee.


Auto lähti heittelehtimään moottoritiellä – todellinen rattimies pelasti tilanteen stara 13:00 14.01

Yhdysvaltojen Floridassa ikuistetulla kojelautakameran videolla nähdään tilanne, joka voisi käydä


Karmiva tilanne NHL-pelissä hiljensi yleisön: Järkälepuolustajan lämäri osui pelaajaa päähän – ”Sellaista ei halua nähdä koskaan” iltasanomat 12:34 14.01

Montrealin ja Bostonin pelissä nähtiin lauantaina pelottava tilanne, kun isokokoisen Bruinsin pakin Zdeno Charan laukaus osui Phillip Danault’n kasvoihin.


Terrorismin vastainen tilannekeskus aloitti vaivihkaa – Supo: Saatu kiinni useita terroriepäiltyjä MTV 10:16 14.01

EU-maiden tiedustelupalvelut ovat kaikessa hiljaisuudessa ottaneet merkittävän askeleen yhteistyössään, ja perustaneet Hollantiin yhteisen tilannekeskuksen, jossa maat vaihtavat tietoa terroriuhista.


Uutiset