NYT: Osa Trumpin hallinnon perheistään erottamista lapsista ei enää tunnista äitiään iltasanomat 03:59 12.07

New York Timesin mukaan kuukausia eroon pienistä lapsistaan pakotettuja äitejä on odottanut järkyttävä yllätys.


Otsonikerrosta tuhoavan kemikaalin päästöt nousivat mystisesti – NYT: Syyllinen löytyi Kiinasta iltasanomat 02:11 27.06

New York Timesin mukaan Kiinassa sijaitsevat pienet tehtaat eivät ole noudattaneet maailmanlaajuista kieltoa.


Politicon lähde Trumpin ja Putinin tapaamisesta: ”Valmistelut viittaavat siihen, että tapaaminen on Helsingissä” iltasanomat 21:43 26.06

Financial Timesin venäläislähteen mukaan presidenttien olisi määrä tavata sen jälkeen, kun Trump vierailee Britanniassa 13. heinäkuuta. Putinin on puolestaan määrä olla Venäjällä seuraamassa jalkapallon MM-kisojen finaalia jo 15. heinäkuuta.


Niinistö FT:lle: Suomalaiset eivät tue Nato-jäsenyyttä ja minä olen suomalainen iltasanomat 09:07 04.06

Mahdollisuus hakea Nato-jäsenyyttä vahvistaa jo sellaisenaan Suomen turvallisuutta, sanoo presidentti Sauli Niinistö talouslehti Financial Timesin haastattelussa.


Ovensuukysely: Irlantilaiset äänestivät aborttilainsäädännön höllentämisen puolesta iltasanomat 00:37 26.05

Irish Timesin teettämän ovensuukyselyn perusteella irlantilaiset ovat äänestäneet selkeästi aborttilainsäädännön höllentämisen puolesta.


Lähteet: Kiina tarjoaa USA:lle jopa 200 miljardin dollarin vuosittaista kauppasopimusta MTV 05:33 18.05

Kiinan kerrotaan valmistautuvan tarjoamaan Yhdysvalloille arvokasta vuosittaista kauppapakettia paikkaamaan Yhdysvaltain ja Kiinan kaupan epätasapainoa. Asiasta muun muassa kertovan New York Timesin mukaan sopimus voi olla jopa 200 miljardin dollarin eli noin 170 miljardin euron arvoinen vuosittain.


New York Times: Myrkytetyn ex-vakoojan matkat herättävät kysymyksiä – oliko Sergei Skripal sittenkään eläkkeellä? iltasanomat 19:46 14.05

New York Timesin mukaan maaliskuun alussa Salisburyssa myrkytetty Sergei Skripal matkusteli ainakin Virossa ja Tshekissä kertomassa Venäjän tiedustelun toiminnasta.


Tässäkö syy myrkytykselle? Sergei Skripal teki viime vuosina useita matkoja eri Euroopan maihin ja antoi arkaluontoista tietoa Venäjästä iltalehti 19:14 14.05

Yhdysvaltalaislehti New York Timesin mukaan Skripal jatkoi agentinomaista toimintaa aktiivisesti vielä viime vuosina. Näin Skripalien myrkytyspäivä eteni. Entinen kaksoisagentti Sergei Skripal, 66, teki viime vuosina paljon yhteistyötä eurooppalaisten tiedustelupalvelujen kanssa, kertoo yhdysvaltalaislehti Lehden mukaan Skripal antoi eri Euroopan maille tietoja Venäjästä, ja yhteistyö eurooppalaisten tiedustelupalvelujen kanssa oli tiivistä.


Orpo torjui Financial Timesille uudet perustulokokeilut - professori: ”Tarvittaisiin useampikin koe” iltalehti 12:00 05.05

- Hallituksen ykkösprioriteetti on ollut sote. Kaikki kirjoittamaan kykenevät kirjoittavat sote-lakeja, Kelan Olli Kangas sanoo. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) torjui vappupäivänä julkaistussa Financial Timesin haastattelussa uudet perustulokokeilut. Orpo sanoo lehdelle, että hän ei ollut alun perinkään hallituksen toteuttaman perustulokokeilun "fani". - Meidän täytyy aktivoida ihmisiä, jotta voimme saavuttaa korkeamman työllisyysasteen ja pystymme pelastamaan hyvinvointivaltion, Orpo sanoi Financial Timesille ja puhui pohjoismaisen yhteiskunnan 2.0 -mallista.


New York Times: Skripalien myrkytyksessä käytetyn hermomyrkyn annostus oli huomattavan suuri – ”Olemme ymmärtäneet, että se oli myös erittäin puhdasta” iltasanomat 19:57 04.05

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW:n johtaja kertoi tutkimuksen tuloksista New York Timesin haastattelussa.


Bolton tyrmää New York Timesin uutisen: Trump ei vähentämässä joukkoja Etelä-Koreassa MTV 15:59 04.05

Presidentti Donald Trump ei ole supistamassa Yhdysvaltain joukkojen määrää Etelä-Koreassa.


Lähteet: Trump haluaa Pentagonin selvittävän USA:n Etelä-Koreassa olevien joukkojen vähentämistä iltasanomat 08:27 04.05

New York Timesin tietojen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on määrännyt puolustusministeriö Pentagonin pohtimaan mahdollisia keinoja Etelä-Koreassa olevien Yhdysvaltain joukkojen vähentämiseksi.


NFL-joukkueen cheerleaderit pantiin Costa Ricassa kalenterikuvauksiin yläosattomissa iltalehti 09:35 03.05

Miespuoliset sponsorit saivat katsella Washington Redskinsin cheerleadereita kuvausten aikana. NFL-seura Washington Redskinsin entiset cheerleaderit ovat kertoneet New York Times -lehdelle, että heidän kuvausmatkansa Costa Ricaan 2013 ylitti hyvän maun rajat eivätkä heidän velvollisuutensa olleet sellaisia, joita ne tavallisesti ovat. New York Timesin mukaan naisia vaadittiin olemaan yläosattomissa kalenterikuvauksissa ja että miespuoliset sponsorit saivat katsella heitä kuvausten aikana. Kalenteriin ei kuitenkaan ollut tarkoitus laittaa kuvia yläosattomista cheerleadereista.


USA:n puolustusministeri halusi Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän - Trump kielsi iltalehti 15:57 18.04

New York Timesin mukaan Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis kehotti presidentti Donald Trumpia hakemaan Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän, mutta presidentti halusi ”nopeita ja dramaattisia toimia”. Syyrian murheellinen ja sekava sota sai viime viikonloppuna uuden käänteen, kun Yhdysvallat teki yhdessä Britannian ja Ranskan kanssa ilmaiskuja Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukkoja vastaan. Kyseessä oli kostoisku Itä-Ghoutan huhtikuisesta kaasuiskusta, jossa kuoli ainakin 70 ihmistä. Länsi syyttää Assadin hallintoa kemiallisten aseiden käytöstä, mutta Assad ja hänen tärkein liittolaisensa Venäjä ovat kiistäneet kaiken. Yhdistyneet kansakunnat ei ole pystynyt tekemään Syyrian tilanteelle juuri mitään, koska Venäjällä on veto-oikeus. Venäjä on torpannut Syyriaan kohdistettavat rangaistustoimet yli kymmenen kertaa. Vastaavasti Venäjän tekemät vastaehdotukset eivät ole kelvanneet lännelle.


Trump Towerin palossa kuoli konkurssin tehnyt taidekeräilijä, joka ei saanut asuntoaan kaupaksi iltalehti 17:43 09.04

Palossa kuollut mies oli halunnut muuttaa, mutta Trump-talojen vetovoima viime vuosina romahtanut. New Yorkin Trump Towerissa eli USA:n presidentin Donald Trumpin kotitalossa tapahtui lauantaina tulipalo, joka vei 67-vuotiaan miehen hengen. Taidekauppiaana toiminut Todd Brassner sai surmansa kotonaan. Neljä palomiestä loukkaantui sammutustöissä. Palon syytä ei ole saatu selville. Brassner oli New York Timesin mukaan taide- ja taidehistoria-asiantuntija, joka keräili muun muassa sähkökitaroita ja taideteoksia. Hänellä oli kotonaan noin sadan kitaran ja 150 ukulelen kokoelma.


Venäjä kiistää brittitiedot myrkkylaboratoriosta: ”Shihanyssä ei ole koskaan ollut Novitshokia” iltasanomat 14:27 06.04

Venäjä on kiiruhtanut kumoamaan The Timesin tiedot, joiden mukaan Skripalien saama hermomyrkky olisi peräisin Saratovin lähellä sijaitsevasta Shihanyn sotilastukikohdasta.


Times: Salisburyn myrkky tehty Shikhanyn sotilastukikohdassa iltalehti 13:02 06.04

Ex-vakoojan myrkytyksessä käytetty novitshok-hermomyrkky on valmistettu venäläisessä sotilastukikohdassa Venäjän lounaisosassa. Videolla käydään läpi Julia ja Sergei Skripalin myrkytyspäivä. The Timesin mukaan Britannian tiedustelu on kertonut liittolaisilleen hermomyrkyn alkuperän.


hätämajoitusta helteessä eksyneen Johaug ei leviää nyt valeuutinen, Muistatko tennistähti valmistautuu tutulla kaavalla

Uutiset