Sisäoppilaitosten täysin perverssi tulokasriitti paljastui Itävallassa: Nuorten peräaukkoihin pantiin suksivoidetta iltalehti 08:25 07.12

Itävaltalaisten alppihiihtäjien järkyttävät paljastukset kymmenien vuosien ajalta ovat johtaneet tutkintakomission perustamiseen, kertoo uutistoimisto Reuters. Useampi takavuosien alppihiihtäjä, osa nimellään ja osa nimettöminä, on tehnyt paljastuksia valmentajien ja toisten urheilijoiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vyyhti alkoi purkautua, kun entinen olympiaedustaja Nicola Werdenigg kertoi viime, että miespuolinen joukkueen jäsen raiskasi hänet. Werdenigg oli väitettyjen tapahtumien aikaan vasta 16-vuotias. Tirolin kuvernööri Günther Platter kertoi, että Werdeniggin ja hänen jälkeensä avautuneiden väitteet on otettu erittäin vakavasti. Useampi ex-alppihiihtäjä on kertonut, että hyväksikäyttö ja seksuaalinen häirintä on ollut järjestelmällistä.


Itävallan osavaltio äänesti olympiahakua vastaan: "Tulos on tuskallinen" iltalehti 22:13 15.10

Itävallan Tirolin osavaltion asukkaat näyttävät tyrmäävän ajatuksen hakea vuoden 2026 talviolympialaisten isännyyttä Innsbruckiin. Ennakkotulokset sunnuntaisesta kansanäänestyksestä kertoivat, että 53,35 prosenttia äänestäneistä vastusti olympiahakua. Innsbruckissa on järjestetty talvikisat 1964 ja 1976, mutta sen jälkeen ei talvikisojen mitalirohmuihin lukeutuvassa Itävallassa ole olympialaisia järjestetty.


Uutiset