Kansanedustaja: ”Tuliko Hesarista varoittava esimerkki?” uusisuomi 14:26 18.12

Kansanedustaja Matti Torvinen (sin.) pohtii blogissaan, kuinka tärkeä Suomessa on saada voimaan lakikokonaisuus, joka suojelee yhteiskuntaa ja sen toiminnasta kertovia journalisteja.


HS:n vastaava pää­toimittaja: Salattuja tietoja käytetty lähteenä laillisesti iltasanomat 19:43 16.12

Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen mukaan Viestikoekeskuksen toiminnasta kertovan artikkelin aineistoa ei ole hankittu oikeudettomasti.


Puolustusvoimien tiedustelupäällikön mukaan HS:n tiedustelu-uutinen vilisee virheitä - ”yksityiskohtiin en voi mennä” iltalehti 18:58 16.12

Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho kommentoi Iltalehdelle, että Helsingin Sanomien tiedustelu-uutinen, jonka julkaisu on käynnistänyt rikostutkinnan, on paitsi mahdollisesti lainvastainen, myös virheellinen. Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho väittää, että Helsingin Sanomien lauantaina julkaistu, keskusrikospoliisin rikostutkinnan käynnistänyt uutinen Puolustusvoimien tiedustelutoiminnasta on virheellinen. Ohra-aho kommentoi asiaa ensin STT:lle:


Ilkka Kanerva epäillystä tietovuodosta: Poikkeuksellisen vakava asia - ”Onko tässä ihan maanpetoksellisesta toiminnasta kyse?” iltalehti 16:52 16.12

Puolustusasiainvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva pitää asiakirjavuotoa poikkeuksellisen vakavana asiana. Puolustusasiainvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva sanoo, että HS:n uutiseen johtanut salaisten asiakirjojen vuoto on vakava, ja se on selvitettävä mahdollisimman nopeasti. - Tämä on vakava asia valtakunnan turvallisuuden kannalta. Lainsäätäjien ja toimeksiantajien pitää selvittää, miten vuoto on ollut muuten mahdollista meidän järjestelmissä, sanoo Kanerva.


Amerikkalaisäiti alisti terveen poikansa 13 leikkaukseen ja yli 300 sairaalakäyntiin - haali rahaakin ”kuolemansairaalla lapsellaan” iltalehti 11:23 15.12

Kahdeksanvuotias Christopher Bowen on ollut sairaalassa yli 300 kertaa, ja hänelle on tehty 13 leikkausta, vaikka hän on ihan terve. Christopherin äiti Kaylene Bowen-Wright pidätettiin viime viikolla Yhdysvalloissa. Pidätyksen jälkeen julkisuuteen on vuotanut outoja yksityiskohtia äidin toiminnasta poikansa suhteen, kertoo Huffington Post. Esimerkiksi vuonna 2014 äiti väitti CW33-televisiolle, että Christopherilla on harvinainen, henkeä uhkaava sairaus, joka vaikutti hänen hapenottokykyynsä. Äidin mukaan lapsi oli saanut diagnoosin jo kaksivuotiaana.


Amerikkalaisäiti alisti terveen poikansa 13 leikkaukseen ja yli 300 sairaalakäyntiin - haali rahaa ”kuolemansairaalla lapsellaan” iltalehti 11:23 15.12

Kahdeksanvuotias Christopher Bowen on ollut sairaalassa yli 300 kertaa, ja hänelle on tehty 13 leikkausta, vaikka hän on ihan terve. Christopherin äiti Kaylene Bowen-Wright pidätettiin viime viikolla Yhdysvalloissa. Pidätyksen jälkeen julkisuuteen on vuotanut outoja yksityiskohtia äidin toiminnasta poikansa suhteen, kertoo Huffington Post. Esimerkiksi vuonna 2014 äiti väitti CW33-televisiolle, että Christopherilla on harvinainen, henkeä uhkaava sairaus, joka vaikutti hänen hapenottokykyynsä. Äidin mukaan lapsi oli saanut diagnoosin jo kaksivuotiaana.


Kommentti: Suomi laittoi kehitysyhteistyörahat maabrändikäyttöön – ovelaa vai kyynistä? MTV 06:57 15.12

Pääministeri Juha Sipilä luovutti Brysselin huippukokouksen yhteydessä uuden suomalaisen tasa-arvopalkinnon, International Gender Equality Prizen. Saaja oli liittokansleri Angela Merkel, joka haluttiin palkita "maailmanlaajuisesta toiminnasta ihmisarvon ja ihmisoikeuksien puolustajana sekä naisten ja tyttöjen puolestapuhujana".


Sipilä palkitsi Angela Merkelin Suomen ensimmäisellä tasa-arvopalkinnolla iltalehti 19:43 14.12

Suomen hallitus antoi ensimmäisen tasa-arvopalkinnon Saksan liittokansleri Angela Merkelille. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ojensi Brysselissä Eurooppa-neuvoston yhteydessä torstaina Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi perustetun ensimmäisen kansainvälisen tasa-arvopalkinnon Saksan liittokansleri Angela Merkelille. Palkinto myönnetään Merkelille tunnustuksena hänen pitkäaikaisesta maailmanlaajuisesta toiminnastaan ihmisarvon ja ihmisoikeuksien puolustajana sekä naisten ja tyttöjen puolestapuhujana.


Irak hirtti 38 jihadistia iltalehti 14:33 14.12

Irak hirtti tänään torstaina 38 Isisin tai al-Qaidan jäsentä terrorismirikosten takia Nasiriyahin kaupungissa. Kyseessä on suurin teloitettujen määrä yhden päivän aikana sitten 25. syyskuuta, jolloin 42 ihmistä teloitettiin samassa vankilassa. - Vankilan johto teloitti torstaina oikeusministeri Haidar al-Zamelin läsnollessa Nasiriyahin vankilassa 38 kuolemaantuomittua al-Qaidan tai Isisin jäsentä syytettynä terroristisesta toiminnasta, alueellisen neuvoston Dakhel Kazem sanoi.


Luotsitoiminnasta vastaava Finnpilot muutti ohjeistuksiaan Porvoon veneturman takia MTV 23:46 11.12

Luotsitoiminnasta Suomessa vastaava Finnpilot Pilotage Oy on muuttanut ohjeistuksiaan Porvoon perjantaisen veneturman jälkeen.


Trumpin ex-kampanjapäällikkö kärähti Venäjä-tutkinnalle - rikkoi oikeuden määräystä ja haamukirjoitti myönteisen artikkelin itsestään iltalehti 06:27 09.12

Artikkeli julkaistiin torstaina englanninkielisessä ukrainalaislehdessä. Asiasta kertoo Reuters. Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on tällä hetkellä tarkan seulan alla. Venäjä-tutkinnasta vastaavan erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinta julkisti perjantaina lukuisia asiakirjoja, jotka tutkijoiden mukaan todistavat aukottomasti, että Manafort kirjoitti itseään käsittelevän mielipidekirjoituksen englanninkieliseen ukrainalaislehteen parantaakseen imagoaan. Näin tehdessään Manafort rikkoi oikeuden määräystä. Todisteina Muellerin tutkinta esitti sähköposteja, kopioita asiakirjoista joissa näkyy mielipidekirjoituksen muutoshistoria sekä muuta materiaalia, joka tutkinnan mukaan todistaa, että Manafort kirjoitti itse positiivisen kirjoituksen omasta poliittisesta toiminnastaan Ukrainassa.


Venäjä pohtii vaihtoehtoisia kisoja olympialaisten tilalle – maan olympiapomolta erikoinen väite KOK:n toiminnasta suomiurheilu 21:02 08.12

Venäjä saattaa järjestää vaihtoehtoiset kilpailut urheilijoilleen, jotka eivät aio osallistua ensi vuoden Etelä-Korean olympialaisiin neutraalin lipun alla. Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Alexander Zhukov väitti Kansainvälisen...


General Electric karsii 200 työpaikkaa Suomessa – vähennykset kohdistuvat pääosin Tampereelle MTV 16:01 07.12

Yhdysvaltalainen monialayhtiö General Electric kertoo, että se aikoo karsia Suomessa 200 työpaikkaa energialiiketoiminnastaan. Yt-neuvottelut on määrä aloittaa tammikuussa. 


General Electric karsii 200 työpaikkaa Suomessa - vähennykset kohdistuvat pääosin Tampereelle MTV 16:01 07.12

Yhdysvaltalainen monialayhtiö General Electric kertoo, että se aikoo karsia Suomessa 200 työpaikkaa energialiiketoiminnastaan. Yt-neuvottelut on määrä aloittaa tammikuussa. 


WADA oli joulumielellä – puuttellisesta toiminnasta kärähtänyt antidopinglaboratorio sai toimilupansa takaisin! suomiurheilu 20:01 05.12

Maailman antidopingtoimisto WADA on antanut marraskuussa toimilupansa puutteellisten toimintakäytäntöjensä vuoksi menettäneelle Méxicon kaupungin antidopinglaboratoriolle luvan jatkaa taas toimintaansa. Laboratorio korjasi huomautetut ongelmat nopeasti, mikä...


Pappi sai tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Ruotsissa – järjestää nyt lapsille ja nuorille toimintaa seurakunnassa MTV 23:50 04.12

Ruotsissa pappi sai tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2013. Nykyisin hän vastaa toisen seurakunnan lapsille ja nuorille järjestämästä toiminnasta. Asiasta kertoo Aftonbladet. 


Perheenisä hämmentyi piirretyn mieshahmojen toiminnasta: Videopätkä herätti suurta hilpeyttä muissa vanhemmissa iltalehti 10:30 04.12

Lontoolainen Adam Tranter katsoi lastensa kanssa Palomies Samia, mutta sitten toiminta paloasemalla muuttui hieman epäilyttäväksi. Lontoolainen perheenisä on saanut aikaan suurta huvitusta jaettuaan Twitterissä pätkän Palomies Sam -piirrossarjasta. Adam Tranter kertoo, että hänen lapsensa katsoivat televisiosta jaksoa, jossa kaksi sarjan hahmoa päätyy aikuisen katsojan silmissä hieman epäilyttävään toimintaan.


Entiselle demaripomolle Mona Sahlinille tuomio veronkierrosta - rahaketkuilu alkoi jo 90-luvulla iltalehti 18:07 24.11

Vuonna 1995 Sahlin joutui eroamaan käytettyään väärin valtion luottokorttia. Kohut eivät loppuneet siihen. Entinen Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtaja Mona Sahlin saa tuomion veronkierrosta, kertoo ruotsalaismedia. Sahlinille on toimittanut verotoimistoon vääriä todisutuksia, ja hänelle määrättiin reilun 2000 euron sakkorangaistus. Lisäksi hän joutuu maksamaan 80 euroa rikosuhrirahastolle. Tuomio tuli vuosien 2015 ja 2016 tapahtumista. Sahlin ei oikeusistuimen mukaan tuolloin ilmoittanut verotoimistolle oikeita tulojaan yksityisestä liiketoiminnastaan. Yhteensä veronkierron kautta saatu hyöty Sahlinille on ollut reilut 25 000 euroa. Sahlin on myöntänyt rikoksen.


Kirjaväite: Supo toimi SDP:n ohjauksessa - johtajana ”Sorsan mies” Nevala iltalehti 16:53 24.11

Kremlin jalanjäljet -kirjassa Suojelupoliisia syytetään toiminnasta SDP:n ohjauksessa. Alpo Rusin ja Jarmo Korhosen Kremlin jalanjäljet -kirja maalaa karun kuvan SDP:hen tiiviisti kytköksissä olleesta Suposta, ja erityisesti vuosina 1996 - 2007 Supon päällikkönä toimineesta Seppo Nevalasta. Rusin mukaan Supo oli poliittisesti ohjattu ja kyvytön suoriutumaan suomalaisten Stasi- ja KGB-menneisyyden lainmukaisesta hoitamisesta.


Uutiset