Moskovalaistoimittajaa puukottanut selitti kärsineensä ”telepaattisesta häirinnästä” iltalehti 21:04 23.10

Moskovalaisen radioaseman johtoon kuuluva toimittaja haavoittui vakavasti maanantaina, kun veitsellä aseistautunut mies hyökkäsi radioaseman tiloihin. Toimittaja Tatjana Felgengauer haavoittui kaulaan, ja hänet vaivutettiin illalla keinotekoiseen koomaan. Poliisin julkaisemassa videossa teosta epäilty 48-vuotias mies väitti Felgengauerin häirinneen häntä ”telepaattisesti” vuosikausia.


Mies puukotti toimittajaa Moskovassa – epäilty väitti uhrin ahdistelleen häntä seksuaalisesti telepatialla iltasanomat 16:05 23.10

Venäjän media on julkaissut lyhyen videon Moskovan puukkoiskusta epäillyn kuulusteluista.


Moskovassa veitsihyökkäys opposition radioasemalle iltalehti 15:00 23.10

Yksi journalisti haavoittui vakavasti kaulaan. Mies tunkeutui maanantaina Eho Moskvy (Moskovan kaiku) radioaseman toimitukseen ja haavoitti kanavan varapäätoimittajaa Tatjana Feldenhaueria kaulaan. Kollegat saivat hyökkääjän taltutettua, myöhemmin hänet pidätettiin.


Kommentti: Tosi vihainen Nalle iltasanomat 14:58 23.10

Björn Wahlroosin kovat ukaasit Suomen perustuslaista ja vähän muustakin ovat kovin lyhytnäköisiä, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Veitsimies hyökkäsi radioon Moskovassa – puukotti varapäätoimittajaa iltasanomat 14:25 23.10

Radioaseman mukaan varapäätoimittaja Tatjana Felgenhauerin henki ei ole uhattuna.


Kommentti: Huomasitko, mitä poikkeuksellista snookertähti Ronnie O’Sullivan teki ilmiömäisen esityksensä jälkeen? iltasanomat 13:19 23.10

Snookerin Englannin avoimet suvereeniin tyyliin voittaneen Ronnie O’Sullivanin sanoissa oli suurta viisautta, kirjoittaa Ilta–Sanomien toimittaja Atte Husu.


Pekka Vähäsöyringin paluu närästää Ruotsissa - Kerttu Niskanen joutui toimittajan puristukseen: "Skandaalimies" iltalehti 12:25 23.10

Pekka Vähäsöyrinki valmentaa jälleen. "Tähti ottaa apua - skandaalimieheltä", otsikoi Expressen verkkosivuillaan. Otsikon takana on Pekka Vähäsöyringin ja Kerttu Niskasen tuore valmennussuhde. Vähäsöyrinki oli osunut Expressenin väen silmiin leirillä, Val Senalesissa.


Legendaarinen Roope-setä -lehti lopettaa – päätoimittaja: ”Ihmisillä oli siitä väärä mielikuva” iltasanomat 19:26 22.10

Viimeinen Roope-setä julkaistaan joulukuun alussa.


Toimittajan murha: Malta lupaa miljoonan euron palkkion ratkaisevista tiedoista – ”Tapaus vaatii poikkeuksellisia toimenpiteitä” iltasanomat 02:44 22.10

Autopommi surmasi Daphne Caruana Galizian viime maanantaina.


Lauri Markkanen saa jättiluokan haasteen eteensä: "Kovia jätkiä on vastassa" iltalehti 01:15 22.10

Chicago Bullsin ensi yön vastus San Antonio Spurs on lukeutunut jo pitkään NBA:n eliittiin. Spursin tilanne on päinvastainen kuin Bullsilla, jonka joukkue on tällä hetkellä kenties NBA:n heikoin. Chicagolaistoimittaja Joe Cowley näyttää peukaloa tylysti alaspäin, kun häneltä tiedustelee veikkausta Bullsin kotiavauksen tuloksesta. Lauri Markkanen tietää Spursin tason.


Timo Soini MTV:lle puoluekokouksen tapahtumista: "Se ei ollut enää se Perussuomalaiset, jonka minä perustin" iltalehti 19:07 21.10

Ulkoministeri Timo Soini kertoi MTV:n Uutisextrassa ensimmäistä kertaa Perussuomalaisten puoluekokouksen tapahtumista. Soini ja muut Siniseen tulevaisuuteen liittyneet vastustivat puoluejohtoon nousseita henkilöitä, jotka kuuluivat Perussuomalaisten maahanmuuttovastaiseen siipeen. Puolueen entinen puheenjohtaja on aiemmin kuvaillut puheenjohtajavaalia julkisuudessa ”kaappaukseksi” ja sanoo haastattelussa sen muuttaneen puolueen luonnetta. Haastattelun aikana MTV:n toimittaja nosti esille, että puoluejohdon ”kaapanneet” maahanmuuttovastaiset olivat puolueen jäseniä jo silloin, kun Soini oli puheenjohtaja. Soinin mukaan puolueen jäsenyys on kuitenkin eri asia kuin puolueen johtaminen.


Mikael Granlundille uusi pettymys - valmentaja valaisi suomalaistähden tilannetta iltalehti 16:20 21.10

Mikael Granlund joutui pettymään. Vain yhden pelin tällä kaudella pelannut Mikael Granlund matkusti Minnesota Wildin mukana Winnipegiin, mutta ei pelannut perjantaina Jetsiä vastaan. Lauantaina Wild kohtaa vieraskaukalossa Calgary Flamesin, ja alun perin Granlundin oli tarkoitus palata kaukaloihin tässä ottelussa. MG joutunee kuitenkin pettymään, sillä The Athletic -lehden toimittajan, Wildin hovitoimittajana tunnetun Michael Russon mukaan suomalaistähden paluu on siirtymässä.


Seppo Varjuksen kolumni: Mannerheimin totuus iltasanomat 13:00 21.10

Historian suurmiehet eivät koskaan ansaitse hellävaraista kohtelua, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Kaksi poliisia murhattiin keskellä Helsinkiä - Steen Christensenin kiinniottanut konstaapeli kertoo vihdoin, kuinka kaikki tapahtui iltalehti 09:05 21.10

Poliisimurhaaja Steen Christensenin kiinni ottanut konstaapeli kertoo nyt ensi kertaa julkisuuteen, kuinka kaikki tapahtui. Ilta-Sanomien rikostoimittaja Hannes Markkula ja Helsingin rikospoliisin murharyhmän rikosylikomisario Kari Tolvanen herätettiin lokakuussa 1997 aamuyöllä kesken unien. Murhapaikan vieressä asuneelle Markkulalle soitti vinkkimies, joka kertoi laukauksista ja jonkun kuolemasta. Espoossa asuneelle Tolvaselle soitti päivystävä komisario. Hänellä oli huomattavasti tarkempaa ja järkyttävämpää kerrottavaa. Markkula ja Tolvanen joutuivat siltä heräämältä aloittamaan työt. Nyt 20 vuotta tapahtumien jälkeen he palasivat rikospaikalle - katso video. ”Nyt tänne väkeä”


Toimittaja uteli ongelmista - Räikköseltä tuima vastaus: "En tiedä, mistä puhut" iltalehti 11:05 20.10

Kimi Räikkönen asteli toimittajien eteen Austinissa. Toimittaja kysyi Räikköseltä Ferrarin ongelmista aika-ajoissa. Sebastian Vettel ja Räikkönen ovat ajaneet Ferrarille tällä kaudella neljä paalupaikkaa 16:sta mahdollisesta. Mercedes on edellä muutenkin, mutta erityisesti lauantaisin Mersut ovat usein menneet menojaan. Räikkönen heitti uteluihin tuiman vastauksen.


Kimi Räikköseltä tiukka vastaus toimittajalle: ”En tiedä, mistä puhutte” iltasanomat 10:17 20.10

Kimi Räikkönen oli Austinin F1-varikolla täysin eri mieltä erään toimittajan kanssa.


"Anteeksi äiti, että puhun seksielämästäni tv:ssä" - muunsukupuolisen Pandan seksielämä parani korjaushoitojen jälkeen iltalehti 07:12 20.10

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimassa jaksossa puhuu Panda Eriksson, joka ei koe olevansa mies eikä nainen. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinnan ohjelman uusimmassa jaksossa ruoditaan transihmisten asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksia ajavan Trasek ry:n puheenjohtaja, muunsukupuolinen Panda Eriksson ei koe olevansa mies eikä nainen. Hän on saanut miessukuhormonihoitoja ja poistatuttanut rintansa.


Vuorineuvos Kokkilan ura alkoi epäonnisesti, kun silta romahti - ”tapahtui jotakin käsittämätöntä” iltalehti 21:30 19.10

VuorineuvosIlpo Kokkilan ura rakentamisen maailmassa alkoi epäonnisesti. Kokkilan elämävaiheita kuvaavassa uutuuskirjassa Rakentajan jälki - Ilpo Kokkila Kalmarin kylätieltä Kauppatorille kerrotaan, miten Keski-Suomen Betoni oli saanut tarjouspyynnön Helsingistä. - Linnunlaulun kallioiselle niemekkeelle, Kallion kaupunginosaan Töölönlahden ja Eläintarhanlahden väliin, tarvittiin uusi rautatien ylittävä kevyenliikenteen silta. Se piti rakentaa Suomen vilkkaimman rataosuuden päälle Helsingin päärautatieaseman ja Pasilan aseman puoliväliin. Urakan vaikeuskerrointa lisäsi se, että sillan alapuolella, kymmenen raiteen leveydeltä, roikkui vieri vieressä ajojohtimia. Niissä oli jatkuvasti 25 000 voltin jännite, kirjan kirjoittaja, toimittaja Jukka Saastamoinen kirjoittaa.


Uutiset