Kommentti: Jennifer Aniston ja Reese Witherspoon loivat itselleen huippuroolit – uutuussarja sivuaa terävästi MeToo-ajan jälkijäristyksiä

iltasanomat 17:50 01.11

The Morning Show on Applen uuden netti-tv-palvelun kärkisarja, ja aivan syystä, kiittää elokuva- ja tv-kriitikko Taneli Topelius.


Kommentti: Pirullisen osuva joulukomedia käyttää Luokkakokouksen kikkaa – mutta onko Täydellinen joulu ekoteko vai mielikuvituksen puutetta?

iltasanomat 07:36 25.10

Täydellinen joulu on riemukas komedia. Olisiko sitä syntynyt, ellei pohjana olisi jo valmiiksi ollut ruotsalaismenestys? kysyy elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Kommentti: Pirullisen osuva joulukomedia käyttää Luokkakokouksen kikkaa - mutta onko Täydellinen joulu ekoteko vai mielikuvituksen puutetta?

iltasanomat 07:36 25.10

Täydellinen joulu on riemukas komedia, mutta onko se ekoteko vai merkki mielikuvituksen köyhtymisestä, kysyy elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Kommentti: Joker ja muut sovitukset sarjakuvista ovat kipeän nykyajan peili – HBO:n uusi Watchmen-sarja ryöpyttää rasismia

iltasanomat 09:29 20.10

Lost-sarjan tekijän kehittelemä Watchmen-sarja kertoo supersankareista – mutta myös rasismista, moraalista ja Donald Trumpin ajan Amerikasta, ruotii elokuva- ja tv-kriitikko Taneli Topelius.


Kommentti: Sanaleikkien takana on julma arki – Fingerpori-elokuva on häkellyttävän nerokas, jos sitä ei katso pelkkänä komediana

iltasanomat 08:15 16.10

Fingerpori-elokuva saattaa hämmentää komediana – mutta satiirina arjen tavallisuudesta se on traagisen viiltävä ja häkellyttävän nerokas, kehuu elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Kommentti: Sanaleikkien takana on julma arki – Fingerpori-elokuva on häkellyttävän nerokas

iltasanomat 08:15 16.10

Fingerpori-elokuva saattaa hämmentää komediana – mutta satiirina arjen tavallisuudesta se on traagisen viiltävä ja häkellyttävän nerokas, kehuu elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Kommentti: Jokerin on väitetetty antavan oikeutuksen anarkialle ja jopa murhille – nyt uusi elokuva lietsoo katsojansa päähenkilön maniaan

iltasanomat 11:06 04.10

Joker-elokuva lietsoo katsojansa lähtemään Joaquin Phoenixin näyttelemän päähenkilön maniaan mukaan, huomauttaa elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Kommentti: Jokerin väitetään antavan oikeutuksen anarkialle ja jopa murhille – nyt uusi elokuva lietsoo katsojansa päähenkilön maniaan

iltasanomat 11:06 04.10

Joker-elokuva lietsoo katsojansa lähtemään Joaquin Phoenixin näyttelemän päähenkilön maniaan mukaan, huomauttaa elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin tärpit: Robert Pattinsonin outo majakkajännäri, näyttelijänaisen painajainen ja uusi dokumentti Pekka Myllykoskesta

iltasanomat 20:31 20.09

Ilta-Sanomien elokuvakriitikko Taneli Topelius valitsi Suomen laajimman elokuvafestivaalin ohjelmistosta seitsemän takuuvarmaa tärppiä.


Kommentti: Kari Tapio kuvataan haihattelevana alkoholistina – Olen suomalainen -elokuvassa painottuu nostalgia ja tähden säälittävä surkeus

iltasanomat 07:45 13.09

Jos ohjaaja Aleksi Mäkelän elokuva Kari Tapion itsetuhoisuudesta olisi iskelmä, sen jankkaavan yksipuolinen rakenne voisi olla täydellinen, pohtii elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Kommentti: Suosikkisarjassa Rillit huurussa nörttiys sekä noloa että maailman parasta – Sheldon on seksuaalittoman pikkupoika-aikuisen perikuva

iltasanomat 07:07 10.09

Rillit huurussa -sarjan viimeinen kausi alkaa. Sen ytimessä ovat karikatyyrit aikuisiksi kuin varkain kasvaneista pelisukupolven pojista, joille naiseus on jotain outoa ja kummallista, pohtii kriitikko Taneli Topelius.


Kommentti: Elton John -elokuva teki Muumi-näyttelijästä todellisen tähden – vielä muutama vuosi sitten hän laukoi alatyylisiä vitsejä James Bond -satiirissa

iltasanomat 09:26 08.09

Suomessakin vieraillut Taron Egerton kohosi Rocketman-elokuvan ansiosta tänä vuonna isoksi tähdeksi. Muutos on suuri: ensimmäisessä Kingsman-seikkailussa hän esitti vielä nuorta räkänokkaa, muistuttaa elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Kommentti: Kirpeän romanttinen Aurora pääsi kisaamaan 47?000 euron jättipotista – vastassa elokuvia terrori-iskusta ja pedofiliasta

iltasanomat 20:46 20.08

Suomen elokuva-ala päättää syksyllä, mikä kotimaisista lähetetään tavoittelemaan Oscar- ja Golden Globe -ehdokkuuksia. Myös silloin Auroraa syynätään takuulla tarkasti, arvioi elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Tämän lähemmäksi Kuuta ei pääse: Apollo 11 on huumaava viiden tähden elokuvakokemus

iltasanomat 12:52 15.08

Kuuluisasta kuumatkasta kertova dokumentti etenee kihelmöivästi – koetut tunteet ovat valtavia, kirjoittaa elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Kuristuspornoa, uuniin palava pizza ja syyttäjää satusetä Topeliukseksi nimitellyt Penttilä – sarjakuristajan oikeudenkäynnistä ei käänteitä puuttunut

iltasanomat 19:19 13.06

Syyttäjän mukaan sarjakuristaja nautiskeli uhrinsa kuristamisesta niin kauan kuin pystyi. Michael Penttilä hermostui ja sanoi, että satusetä Topelius olisi syyttäjästä ylpeä.


Kommentti: Menestyssarjat X-Men, Avengers ja Game of Thrones eivät pääty, vaikka meille on niin uskoteltu – jopa Rambo saa kohta jatkoa

iltasanomat 07:13 07.06

Marvelin supersankarielokuvissa ja HBO:n Game of Thronesissa on kyse miljardiluokan bisneksestä. Avengers-elokuvienkin tarina jatkuu jo heinäkuussa, muistuttaa elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Kommentti: Tarantinosta on tullut pehmo

iltasanomat 23:42 21.05

Liki kolmetuntinen Once Upon a Time... in Hollywood valaa nostalgiaa 1960-luvun viimeistä hyvää hetkeä kohtaan ennen sarjamurhaaja Charles Mansonin iskua. Kill your darlings, Mr. Tarantino, kehottaa elokuvakriitikko Taneli Topelius Cannesin elokuvajuhlilta.


Kommentti: Diego Maradona halusi ylläpitää kulissia – dokumentti kertoo, miten hän ajautui mafian kontrolloimaksi

iltasanomat 12:39 21.05

Lähipiiri ei säästele Jumalan asemaan jalkapallokentillä noussutta Diego Maradonaa uutuusdokumentissa, kirjoittaa Taneli Topelius Cannesista.


Kommentti: Diego Maradona halusi ylläpitää kulissin haavoittumattomuudesta – dokumentti kertoo, miten hän ajautui mafian kontrolloimaksi

iltasanomat 11:52 21.05

Lähipiiri ei säästele Jumalan asemaan jalkapallokentillä noussutta Diego Maradonaa uutuusdokumentissa, kirjoittaa Taneli Topelius Cannesista.


Kommentti: Elton John -elokuva on täysin poikkeuksellinen Hollywood-tuotanto – läväyttää valkokankaille tähden huumehuuruisen elämän ja homouden

iltasanomat 07:51 20.05

Hollywood on vihdoin kasvanut aikuiseksi – tuottamalla elokuvan, joka on täynnä ilottelua, poprokkia, homoseksiä ja huumeidenkäyttöä, ylistää elokuvakriitikko Taneli Topelius Cannesin elokuvajuhlilta.


ja kahluu­allas Kansalais­torille Lewis Hamilton vailla vangiksi urheiluopiston hissiin ”Meitä mustia

Hot topics