No jo on erikoinen fakta – NHL-tähti eli monta kuukautta ilman ”jokapäiväistä leipäänsä” suomikiekko 17:30 10.12

Vale, emävale... - vai olisiko tilastoissa sittenkin joskus jotain totuutta heijastelevaa? Tätä on varmasti kuluvan NHL-kauden aikana miettinyt Leon Draisaitl, yksi Edmonton Oilersin kärkihyökkääjistä. Draisaitl, 22,...


Venäjän vainoama Krimin tataari Ilmi Umerov Iltalehden haastattelussa: ”Putin pelkää totuutta” iltalehti 09:04 03.12

Iltalehti haastatteli Venäjän Krimiltä karkottamia tataarijohtajia Ilmi Umerovia ja Akhtem Chiyhozia. Vain reilu kuukausi sitten Krimin tataarit Ilmi Umerov ja Akhtem Chiyhoz pääsivät vapaiksi venäläisvankilasta Krimillä. Miehet karkotettiin Turkkiin 25. lokakuuta. Tätä ennen molemmat olivat vangittuina, Umerov muutamia viikkoja psykiatriseen sairaalaan suljettuna Krimillä. Miehet kuuluvat Krimin tataarivähemmistöön, ja molemmat arvostelevat kovin sanoin Venäjän toimia Krimillä. - Putin pelkää totuutta, ei henkilökohtaisesti minua, Umerov sanoo Skype-yhteyden kautta Kiovasta lauantaina.


Oulussa tehtiin seurahistoriaa ? Ottelun loppua siivittivät kauhukuvat edellisestä kohtaamisesta jatkoaika.com 22:00 28.11

Oulun Kärpät teki seurahistoriaa voitettuaan 13. perättäisen kotiottelunsa tiistaina. Mikkelin Jukurit oli jälleen kova vastus ottelun lopussa, eivätkä isot loppulukemat kerro koko totuutta joukkueiden otteista.


Oulussa tehtiin seurahistoriaa — Ottelun loppua siivittivät kauhukuvat edellisestä kohtaamisesta jatkoaika.com 22:00 28.11

Oulun Kärpät teki seurahistoriaa voitettuaan 13. perättäisen kotiottelun tiistaina. Mikkelin Jukurit oli jälleen kova vastus ottelun lopussa, eikä isot loppulukemat kerro koko totuutta joukkueiden otteista.


Kirjaväite: Lipponen puhui muunneltua totuutta säilyttääkseen valtansa iltalehti 16:52 24.11

Kremlin jalanjäljet -kirjassa epäillään pääministeri Lipposen kertoneen muunneltua totuutta säilyttääkseen pääministeripestinsä. Alpo Rusin ja Jarmo Korhosen Kremlin jalanjäljet - Suomettuminen ja vuoden 2002 vakoilukohun tausta (Docendo 2017) -kirjassa epäillään pääministeri Paavo Lipposen kertoneen muunneltua totuutta säilyttääkseen pääministeripestinsä. - Halusin nostaa tämänkin ikävän seikan ottaa esille ymmärtääkseni syitä, joiden pohjalta minun asemaani heikennettiin.


SDP:n varapuheenjohtaja Feldt-Ranta: ”Pääministeri on käyttänyt totuutta säästeliäästi” iltalehti 09:33 13.11

- Mikä tässä oli niin kummallista, mitä ei voinut sanoa, Feldt-Ranta ihmettelee. - On aika hämmentävää, että pääministeri on joutunut korjaamaan sanomisiaan. Eniten ihmettelen sitä, että mikä tässä oli niin kummallista, mitä ei voinut sanoa, SDP:n varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta kommentoi hallituskriisin jälkipyykkiä Iltalehdelle. - Jos Sipilä olisi sanonut, että totta kai he ovat valmistautuneet, niin kaikki olisivat pitäneet sitä järkevänä. Sen takia miettii, että hetkinen, miksi hän kiistää sen, Feldt-Ranta pohtii.


Stone on Senatorsin tärkein pelaaja ? tehopisteet ovat vain puoli totuutta jatkoaika.com 09:00 11.11

Mark Stone on Ottawa Senatorsin pistekärki, mutta kanadalaishyökkääjän merkitystä joukkueelle ei voi mitata pelkillä tehopisteillä.


Rattijuopumus, pahoinpitely, varkaus - Jan Vapaavuori kertoo oppineensa vanhoista hölmöilyistään: ”pitäisi yrittää käyttäytyä” iltalehti 07:06 04.11

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimmassa jaksossa Helsingin pormestari kommentoi rikostuomioitaan. Helsingin pormestari, kokoomuksen Jan Vapaavuori on tehnyt pitkän uran poliitikkona. Menestyksen ohella vuosien varrella julkisuuteen on myös noussut hänen kannaltaan kiusallisia asioita. 1995 Vapaavuori toimi silloisen oikeusministerin Sauli Niinistön erityisavustajana. Mediat paljastivat, että Vapaavuori oli nuoruudessaan tuomittu pahoinpitelystä ja varkaudesta, eikä Niinistö tiennyt asiasta koko totuutta.


Älä usko verotietoja! SM-liigan palkkakuningas ansaitsi 400 000 euroa iltalehti 14:39 01.11

Verotiedot eivät kerro totuutta jääkiekkoilijoiden ansioista. SM-liigapelaajien vuoden 2016 verotiedot eivät kerro, paljonko pelaaja on oikeasti ansainnut pelaamalla viime vuonna. Syitä tähän on monta. Merkittävin harhakuvia aiheuttava tekijä on pelaajien mahdollisuus rahastoida tuloistaan 50 prosenttia tai maksimissaan 100 000 euroa Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön hallinnoimaan Jääkiekkoilijoiden urheilijarahastoon.


Brittilehti ihmetteli Räikkösen vauhtia: “Se kertoo paljon” iltalehti 15:16 30.10

Autosport ei pitänyt Kimi Räikkösen GP-suoritusta kehuttavana. Epävirallinen F1-raamattu antoi Kimi Räikköselle arvosanan kuusi Meksikon GP:stä. Suomalainen lähti kisaan viidennestä ruudusta ja tuli maaliin kolmantena, mutta se ei suinkaan kerro koko totuutta kisan kulusta. - Räikkösen aika-ajo oli keskinkertainen, ja vaikka kisatulos oli kohtuullinen, sai hän siihen apua molempien Force India -autojen sekä Nico Hülkenbergin aikaisista varikkokäynneistä sekä virtuaalisen turva-auton ajoituksesta, Autosport aloitti perustelunsa.


Pääkirjoitus: Semanttisia valehtelusyytöksiä iltasanomat 06:00 28.10

Oppositio oli kovasti pettynyt, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei ollut torstaina vastaamassa eduskunnan kyselytunnilla Sipilään kohdistettuihin syytöksiin, että hän olisi käytellyt säästeliäästi totuutta eduskunnan edessä viime kesän hallituskriisin yhteydessä.


Miten Räikkösen maailmanmestaruus oikein ratkesi? "Emme saa todennäköisesti koskaan tietää totuutta" iltalehti 09:45 21.10

Vuoden 2007 MM-sarjan päätös oli uskomaton. Se tuntuu edelleen jopa tilastollisesti mahdottomuudelta, koska Lewis Hamilton johti Kimi Räikköstä peräti 17 pisteellä ennen kahta viimeistä osakilpailua. Silloisten sääntöjen mukaan voitosta sai vain kymmenen pistettä. Kiinassa toiseksi viimeisessä osakilpailussa Hamilton olisi varmistanut jo MM-tittelin, ellei hän olisi lipsauttanut McLareniaan soralle lähes kävelyvauhdista varikolle ajettaessa.


Uutiset