Natsit tappoivat newyorkilaisen Nancyn sukulaiset – ”Soihtujen kantamien tuo minulle kylmät väreet” iltasanomat 01:06 17.08

New Yorkissa Trump Tower -pilvenpiirtäjän luona osoitettiin mieltä jo kolmantena iltana peräkkäin.


Trump palasi New Yorkin kotiinsa ensimmäistä kertaa presidenttinä iltasanomat 09:46 15.08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vierailee New Yorkin kodissaan Trump Towerissa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän astui virkaan noin puoli vuotta sitten.


Ainakin 80 kuoli räjähdysmäisessä tulipalossa: Lontoon Grenfell Towerin tuhosta saatetaan syyttää omistajia ja valtuustoa iltasanomat 02:00 28.07

Lontoon Grenfell Towerin poliisitutkinnassa on noussut esiin perusteita, joiden pohjalta talon omistajia ja hallintoalueen valtuustoa saatetaan syyttää kesäkuisesta tragediasta.


Ainakin 80 kuoli räjähdysmäisessä tulipalossa: Lontoon Grenfell Towerin tuhosta saatetaan syyttää omistajia ja valtuustoa iltalehti 23:52 27.07

Lontoon Grenfell Towerin poliisitutkinnassa on noussut esiin perusteita, joiden pohjalta talon omistajia ja hallintoalueen valtuustoa saatetaan syyttää kesäkuisesta tragediasta. Tornitalon tulipalossa kuoli ainakin 80 ihmistä. Syytteet saatettaisiin nostaa tapoista, jotka ovat johtuneet siitä, että taho tai tahot ovat laiminlyöneet tehtäviään (eng. corporate manslaughter). Tuomio on sakkoja, ei vankilaa. Guardianin mukaan tahot, joita syytteet voisivat koskea, ovat Kensingtonin ja Chelsean hallintoalueen valtuustot sekä muun muassa vuokrauksia hoitava Chelsea Tenant Management -organisaatio. Tornitalo oli hiljattain remontoitu. Sen ulkokuoren materiaalin uskotaan vaikuttaneen siihen, että tulipalo eteni räjähdysmäisesti. Kensingtonin ja Chelsean valtuusto on väittänyt, ettei paloturvallisuudesta tingitty.


BBC: Poliisin mukaan Grenfell Towerin palo voi poikia kuoleman­tuottamus­syytteitä talon omistajille hs 21:33 27.07


Trump Jr ja muita Trump Towerin tapaamiseen osallistuneita saapuu todistamaan Yhdysvaltain kongressin eteen hs 01:28 20.07


Kohutun Trump Towerin tapaamisen kahdeksas henkilö on tunnistettu iltalehti 21:20 18.07

Ike Kaveladzea pyydetiin hänen edustajansa mukaan osallistumaan tapaamiseen venäläisen asianajajan Natalia Veselnitskayan tulkkina. Kahdeksas Donald Trump Juniorin kanssa viime vuoden kesäkuussa tavannut henkilö on tunnistettu, kertoo . Kyseessä on Ike Kaveladze, joka kuuluu tapaamisen järjestäneen venäläisen liikemiehen perustaman yrityksen johtoon. CNN:n mukaan kiinteistönvälitykseen keskittyvän yhtiön on perustanut liikemies Aras Agalarov. Kaveladze on ollut yhtiön palkkalistoilla vuodesta 2004, joten hän oli mukana jo silloin, kun yhtiö aloitti yhteistyön Trumpin konsernin kanssa.


Lontoon palaneen tornitalon remontoijia kehotettiin säästämään kuluissa iltalehti 17:36 30.06

Lontoossa Grenfell Tower -kerrostalon remontoijia oli kehotettu säästämään kustannuksissa ennen tuhoisaa paloa tehdyssä remontissa, kertovat Times ja BBC. Yhdeksi säästökohteeksi oli ehdotettu halvempaa julkisivumateriaalia. Tornitalon palon on epäilty päässeen leviämään niin rajusti, koska talon ulkorakenteissa oli käytetty palavaa materiaalia BBC:n ja The Timesin mukaan urakoitsijoita oli kehotettu vuonna 2014 vaihtamaan tornitalon julkisivumateriaalit noin 300 000 puntaa ( noin 340 000 euroa) halvempiin. Kyseiset alumiinimateriaalit eivät olleet yhtä paloturvallisia kuin aiempi vaihtoehto.


Lontoon palaneen tornitalon remontissa haluttiin säästää – materiaaleja vaihdettiin herkemmin palaviin iltasanomat 16:43 30.06

Lontoossa Grenfell Tower -kerrostalon remontoijia oli kehotettu säästämään kustannuksissa, kertovat Times ja BBC.


BBC: Lontoon palossa kuolleiden lopullinen lukumäärä ei selviä kuukausiin iltalehti 17:24 28.06

Asukkaiden oletetaan yrittäneen paeta rakennuksen ylimpiin kerroksiin. 80 hengen uskotaan menehtyneen. Lopullista Grenfell Towerin palossa kuolleiden lukumäärää ei saada selville kuukausiin, BBC kertoo. Tällä hetkellä 80 ihmisen oletetaan kuolleen tai kadonneen. Poliisi olettaa, että kadonneetkin ovat menehtyneet. Vain 18 uhria on viimeisten tietojen mukaan pystytty tunnistamaan. Poliisi uskoo, että kaikkia uhreja ei voida tunnistaa. Suurin osa kuolleista oli 23 rakennuksen asunnossa. Rakennuksessa oli 129 asuntoa. Poliisi uskoo, että osa asukkaista yritti päästä palolta turvaan yläkerroksiin, minkä takia moni uhri päätyi samaan asuuntoon.


Grenfell Tower -tornitalon paloherkkää eristettä vastaavaa materiaalia on käytetty Suomessakin iltasanomat 19:30 26.06

Ympäristöministeriö vakuuttaa, että Suomessa Lontoon tornitalon kaltaista paloa ei palomääräyksiä noudattamalla pääse tapahtumaan.


Lehti: Vakuutusala varoitti Lontoon Grenfell Towerin paloriskistä kuukausi ennen paloa iltalehti 05:28 26.06

Britanniassa vakuutusala oli varoittanut Britannian hallitusta Lontoon Grenfell Tower -tornitalosta kuukausi ennen paloa. Asiasta uutisoi Financial Times. Britannian vakuutusalan toimijoiden liitto varoitti hallitusta konsultaatiossaan toukokuussa muun muassa rakennuksessa käytätetyistä paloherkistä materiaaleista.


Britanniassa jo 60 rakennusta ei ole läpäissyt turvallisuustestejä iltalehti 05:27 26.06

Britanniassa jo 60 asuinrakennusta ei ole läpäissyt turvallisuustestejä, kertoi maan hallitus sunnuntaina. Rakennuksia on tarkastettu Lontoon tuhoisan Grenfell Tower -tornitalon palon jälkeen. Kaikkiaan jopa 600 kerrostaloa aiotaan tarkastaa ympäri Britanniaa.


Vakuutusala varoitti Britannian hallitusta tornitalojen paloriskeistä kuukautta ennen Grenfell Towerin tragediaa iltasanomat 02:10 26.06

Vakuutusyhtiöiden keskusliitto kertoo vaatineensa paloturvallisuusmääräysten tarkastelua jo pitkään.


Sisäministeriö: Suomesta ei löydetty korkeiden rakennusten pintamateriaaleihin liittyviä paloja iltasanomat 14:25 25.06

Lontoon Grenfell Tower -tornitalossa käytettyä herkästi syttyvää solumuovilevyä on käytetty myös Ruotsissa.


SVT: Lontoon tornitalon paloherkkää eristettä käytetään runsaasti Ruotsissa - voidaan yhdistää suuriin tulipaloihin iltalehti 14:05 25.06

Lontoon Grenfell Tower -tornitalon helposti syttyvää eristemateriaalia on käytetty myös kymmenissätuhansissa rakennuksissa Ruotsissa, kertoo yleisradioyhtiö SVT . Lontoon tornitalossa käytettyä solumuovi- eli vaahtomuovilevyä on pidetty syypäänä siihen, että tulipalo levisi niin nopeasti 24-kerroksisessa rakennuksessa. Palossa kuoli noin 80 ihmistä. Sama eristemateriaali on ollut SVT:n mukaan osallisena ainakin kymmenessä rajussa tulipalossa Ruotsissa. SVT:n mukaan yhteistä noille tulipaloille on ollut palon nopea leviäminen.


Draamaa USA:n mestaruuskisoissa: Maailman kärkinainen ulos MM-kisoista! iltalehti 12:51 25.06

Yhdysvaltain mestaruuskisoissa nähtiin dramaattinen naisten 100 metrin aitojen finaali, kun Jasmin Stowers jäi viimeiseksi. Stowers oli juossut välierissä kauden kärkituloksen 12,47, mutta finaalissa hän hyytyi aikaan 12,94. Stowers jäi samalla ulos Lontoon MM-kisoista, joihin Sacramenton mestaruuskisat ovat karsinta. Myös Rion olympialaisten pronssimitalisti Kristi Castlin putosi MM-kisoista.


Uutiset