Lehti: Vakuutusala varoitti Lontoon Grenfell Towerin paloriskistä kuukausi ennen paloa iltalehti 05:28 26.06

Britanniassa vakuutusala oli varoittanut Britannian hallitusta Lontoon Grenfell Tower -tornitalosta kuukausi ennen paloa. Asiasta uutisoi Financial Times. Britannian vakuutusalan toimijoiden liitto varoitti hallitusta konsultaatiossaan toukokuussa muun muassa rakennuksessa käytätetyistä paloherkistä materiaaleista.


Vakuutusala varoitti Britannian hallitusta tornitalojen paloriskeistä kuukautta ennen Grenfell Towerin tragediaa iltasanomat 02:10 26.06

Vakuutusyhtiöiden keskusliitto kertoo vaatineensa paloturvallisuusmääräysten tarkastelua jo pitkään.


Viisi tornitaloa evakuoidaan Lontoossa paloturvallisuustöiden vuoksi – ainakin yhden talon päällyste samankaltaista kuin karrelle palaneen Grenfell Towerin hs 20:10 24.06


Tornitalo evakuoidaan Lontoossa varmuuden vuoksi – talon päällyste samankaltaista kuin karrelle palaneen Grenfell Towerin hs 22:31 23.06


BBC: Lontoon suurpaloa seurannut kritiikki johti aluehallinnon johtajan eroon iltasanomat 04:23 22.06

Grenfell Towerin palossa uskotaan kuolleen jopa 79 ihmistä.


Lontoon tornitalon rakennusmateriaali saattoi olla määräysten vastainen - "Syylliset saatava vastuuseen" iltalehti 14:13 19.06

Grenfell Towerin ulkoisten päällysteiden epäillään edesauttaneen palon nopeaa leviämistä. Grenfell Towerin ulkoinen päällyste saattaa olla Britannian rakennusmääräysten vastainen, kertoo . Rakennus kunnostettiin vuosi sitten, jolloin materiaali käytettiin. Palossa oletetaan kuolleen 79 ihmistä. Britannian kauppaministeri Greg Hands sanoi sunnuntaina, että hallitus tutkii kiireellisesti noin 2500 samankaltaista tornitaloa eri puolilla Britanniaa.


Lontoon suurpalon tuhot tallennettiin videolle - "Joitakin ihmisiä ei tulla koskaan tunnistamaan" iltalehti 12:55 19.06

Grenfell Towerin palossa on kadonnut ainakin 58 ihmistä. Poliisi odottaa luvun nousevan. Suur-Lontoon poliisi julkaisi kuvia ja videoita Grenfell Towerin tornipalosta. Kuvat paljastavat täyden tuhon. Poliisi olettaa uhrien lukumäärän kasvavan. Tulipalo syttyi varhain keskiviikkoaamuna. Arvioiden mukaan talossa asui 600 ihmistä noin 120 asunnossa. Erikoispoliisin kuvaama materiaali näyttää, että asunnoista on jäljellä enää rauniot.


BBC: Tornitalopalon kuolonuhrien määrä voi nousta jopa 70:een iltalehti 15:23 18.06

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan on mahdollista, että Lontoon tornitalon palossa on kuollut jopa 70 ihmistä. BBC ei tarkentanut, mihin se perustaa tietonsa. Poliisi kertoi lauantaina, että Grenfell Towerin palossa uskotaan kuolleen ainakin 58 ihmistä. Lukuun sisältyvät ne 30 ihmistä, joiden vahvistettiin jo aiemmin kuolleen palossa. Poliisi ei usko, että 28:aa kadonnutta enää löytyy. Lisäksi poliisi varoitti, että kuolleita voi olla vielä enemmänkin. Toisaalta on mahdollista, että jotkut kuolleiksi oletetuista ovat päässeet turvaan, eivätkä ole ilmoittautuneet poliisille.


BBC: Lontoon kerrostalopalossa on voinut kuolla jopa 70 ihmistä iltalehti 02:15 18.06

Tähän mennessä 30 ihmisen on vahvistettu kuolleen. Lisäksi kateissa on kymmeniä ihmisiä, joiden uskotaan saaneen surmansa. BBC:n mukaan on mahdollista, että Lontoon tornitalon palossa on kuollut jopa 70 ihmistä. BBC ei tarkenna, mihin se perustaa tietonsa. Poliisi kertoi eilen, että Grenfell Towerin palossa uskotaan kuolleen ainakin 58 ihmistä. Poliisi kuitenkin varoitti, että kuolleita voi olla enemmänkin.


Kolmen Lontoon tulipalon uhrin nimet selvillä - yksi heistä oli vain viisivuotias iltalehti 16:14 17.06

Lontoon Grenfell Towerin tulipalossa menehtyi ainakin 30 ihmistä. Kolmen henkilöllisyys on varmistunut, kertoo BBC. Yksi varmistuneista uhreista on Isaac Shawo, vasta viisivuotias poika, joka asui vanhempiensa Genetin ja Paulon sekä kolmevuotiaan veljensä Lucan kanssa turmatalossa. Isaac joutui erilleen perheestään, eikä selvinnyt traagisesta tulipalosta. Evening Standard -lehden mukaan Shawon perhe pakeni tulipaloa 18. kerroksesta naapuriperheen kanssa lapset märkiin pyyhkeisiin verhottuna. Isaac piti naapuria kädestä, mutta ote lipesi ja Isaac katosi paksuun mustaan savuun.


Italialaisen arkkitehdin puhelut vanhemmille Lontoon tulipalon keskeltä: ”Minulla oli koko elämä edessäni, tämä ei ole reilua” iltasanomat 15:46 16.06

Lontoon Glenfall Towerin tulipalossa kateissa olevaksi ilmoitetun italialaisen Gloria Trevisanin viimeisten puheluiden sisältö on tullut julki perheen hankkiman asianajajan kautta.


Silminnäkijät: Lontoon talopalo lähti räjähtäneestä jääkaapista iltalehti 17:04 15.06

Monet sivustaseuraajat kuulivat, kun järkyttynyt asukas sanoi tulipalon alkaneen hänen kodistaan. Usealle eri medialle kommentoineet eri silminnäkijät väittävät kuulleensa asukkaan tunnustavan suoraan Grenfell Towerin palon syttymissyyn. Vahvin lähde tälle on mies, joka kertoi asuvansa samassa kerroksessa, mistä palo alkoi.


Palomiehet etsivät nyt ruumiita: "Ihme jos joku löytyisi elossa" iltalehti 13:01 15.06

Palomiehet eivät pääse kuitenkaan vielä tutkimaan Grenfell Towerin kaikkia kerroksia turvallisuussyiden takia. Palomiehet aloittivat tänään Grenfell Towerin tulipalon uhrien etsinnän. Tähän mennessä kuolleita on löytynyt 12, mutta uhrien määrän uskotaan kasvavan palomiesten raivatessa tietään luurangoksi palaneessa talossa. Palopäällikkö Dany Cottonin mukaan osaan tornitalosta ei ollut kuitenkaan turvallista mennä ja kaikkien kerrosten tutkiminen kestäisi vielä pitkään.


Tällaista oli Lontoon palavassa talossa: 23. kerroksessa loukussa ollut nainen lähetti tapahtumia suorana Facebookiin iltalehti 11:48 15.06

Grenfell Towerin toiseksi ylimpään kerroksekseen loukkuun jääneen naisen kohtalo ei ole tiedossa. Nainen kuvasi paloa suorana Facebookiin. Sky News on julkaissut palavassa tornitalossa asunnossaan loukussa olleen naisen kuvaamaa järkyttävää videomateriaalia. Grenfell Towerin 23. kerroksessa asunut nainen kuvasi tulipaloyön tapahtumia suorana Facebookiin keskiviikon vastaisena yönä noin 1.40 eli 3.40 Suomen aikaa. Video paljastaa palavaan taloon vangiksi jääneiden paniikin ja kauhunhetket.


"En usko, että selviän": He ovat kateissa Lontoon tornitalon suurpalon jäljiltä iltalehti 09:47 15.06

Kateissa on 12-vuotias tyttö sekä perheenisiä ja -äitejä, joita etsitään epätoivoisesti sosiaalisessa mediassa. Grenfell Towerin suurpalon jäljiltä on yhä lukuisia ihmisiä kateissa. Länsi-Lontoossa sijaitsevassa tornitalossa syttyi keskiviikon vastaisena yönä vakava tulipalo, joka levisi nopeasti talon kaikkiin 24 kerrokseen. Suurpalossa kuoli ainakin 12 ihmistä ja kymmenet loukkaantuivat. Uhriluku saattaa yhä nousta, sillä monia on kateissa ja loukkaantuneista osa on kriittisessä tilassa. Brittilehdet Guardian ja Telegraph kokosivat tietoja kadonneista.


Uutiset