Trumpin pois potkiman FBI-johtajan mystinen Twitter-tili paljastui – villit veikkaukset alkoivat välittömästi iltasanomat 06:02 24.10

Entinen FBI-johtaja James Comey näytti paljastaneen hänen hallinnoimaksi epäillyn Twitter-tilin todella kuuluvan hänelle.


Ilmastonmuutos maksoi USA:lle 350 miljardia kymmenessä vuodessa - Virasto vaatii Trumpilta toimia iltalehti 04:40 24.10

Yhdysvaltain hallinnon vastuuvelvollisuusvirasto (GOA) kertoo maanantaina julkaistussa raportissaan, että ilmastonmuutos on jo käynyt Yhdysvalloille kalliiksi. Raportissa kerrotaan, että Yhdysvaltain hallinto on käyttänyt kymmenen vuoden aikana arviolta 350 miljardia dollaria äärimmäisten sääilmiöiden vuoksi. Hurrikaanit ja laajat maastopalot ovat aiheuttaneet kuluvan vuoden aikana suuria tuhoja Yhdysvalloissa. Asiantuntijoiden mukaan ilmastonmuutos on pahentanut hirmumyrskyjä. Virasto arvioi, että tulevina vuosina menot tulevat vain kasvamaan mikäli maailmanlaajuisia päästöjä ei saada laskettua.


Video: Melania Trump kampanjoi kiusaamista vastaan - vieraili koulussa Michiganissa ja antoi lapsille neuvoja iltalehti 22:40 23.10

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaimo teki yllätysvierailun kouluun maanantaina. Hyvin paljon miehensä rinnalla ja varjossa viihtyvä Melania Trump teki maanantaina yllätysvierailun yläkouluun Michiganissa. Presidentin puoliso jutteli lasten kanssa ja antoi heille neuvoja, miten tutustua koulussa muihin lapsiin. Melania myös poseerasi lasten kanssa selfieissä. Trump halusi vierailullaan tuoda esille, millaisia pelkoja ja vaikeuksia monilla lapsilla on päivittäin koulussa. Lasten oikeudet ja kiusaamisteema ovat lähellä Melania Trumpin sydäntä. Hän kertoi viime kuussa YK:n yleiskokouksen puheessa tulevansa presidentin vaimona kampanjoimaan kiusaamista vastaan.


Trumpilta jälleen täyslaidallinen kansallislaulun aikana polvistuneille pelaajille – sponsorit hermostuneita tilanteeseen iltasanomat 20:30 23.10

NFL-pelaajat ovat jo menettäneet henkilökohtaisia tukijoitaan.


Trumpin loukkaama sotilaan leski astui esiin – kertoi kohu­puhelusta omin sanoin iltasanomat 20:29 23.10

Presidentti Donald Trump väittää edelleen käyneensä ”kunnioittavan keskustelun” kaatuneen amerikkalaissotilaan vaimon kanssa.


Sotilaskohu kiihtyy: Leski kertoo purskahtaneensa itkuun, kun Donald Trump ei muistanut hänen kuolleen aviomiehensä nimeä iltalehti 20:13 23.10

Trumpin käsitys puhelinkeskustelusta on täysin päinvastainen. Kuolleen sotilaan La David T. Johnsonin leskelle soitetusta puhelusta on kehkeytynyt viime viikkoina melkoinen kohu. Sotilaan leski Myeshia Johnson on kertonut julkisuudessa olevansa suivaantunut siitä, miten Yhdsyvaltain presidentti käsitteli hänen aviomiehensä kuolemaa. Johsnonin mukaan Trump ei muistanut edes hänen aviomiehensä nimeä. - Jos mieheni taistelee maansa puolesta henkensä puolesta, olisiko liikaa vaadittu, että hänen nimensä muistettaisiin? leski kysyy haastattelussa.


McCain jatkoi sanasotaa Trumpin kanssa – vihjaili Vietnamin sodan välttelystä iltasanomat 14:35 23.10

Republikaanisenaattori iski Trumpia kipeään kohtaan.


Trump kuvattiin lukulasit päällä - kaikki kertovat samaa vitsiä iltalehti 10:51 23.10

Presidentti kuvattiin, kun hän lähti viikonlopun vietosta golf-kerholtaan. Kuvat ottanut Andrew Harnik jakoi kuvat twitterissä tekstillä "Trumpilla on lukulasit". Siitähän riemu syntyi sosiaalisessa mediassa. - Miksi, eihän hän osaa lukea, kirjoitti yksi kommentoija.


Trump kehottaa Ranskaa ja Saksaa jatkamaan kaupankäyntiä Iranin kanssa iltalehti 08:27 23.10

USA:n ulkoministeri puolestaan toivoisi Euroopan maiden tulevan mukaan Iranin vastaisiin pakotteisiin. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi sunnuntaina televisiohaastattelussa, että hänellä ei ole mitään sitä vastaan, että Saksa ja Ranska tekevät kauppaa Iranin kanssa. - Olen kertonut heille, että jatkakaa vain rahan tienaamista (kaupankäynnillä Iranin kanssa). Me emme tarvitse teitä tässä asiassa.


Trump lupasi John F. Kennedyn salamurhapaperit julkisiksi: tällaisista asiakirjoista on kyse iltasanomat 04:56 23.10

ABC Newsin haastattelema asiantuntija aikoo etsiä asiakirjoista ”kriittisiä yksityiskohtia”.


”Tshekin Trump” oli vaaleissa ylivoimainen – myös tutkija yllättyi iltasanomat 19:30 22.10

Monet puolueet ovat jo kieltäytyneet hallitusyhteistyöstä vaalivoittajan kanssa.


Harvinainen näky: Kaikki elossa olevat USA:n ex-presidentit saapuivat lavalle hyväntekeväisyyskonsertissa iltasanomat 04:28 22.10

Donald Trump lähetti oman videotervehdyksensä konserttiyleisölle Texasiin.


Weinstein-skandaali avasi Trumpin ahdistelemien naisten haavat - ihmettelevät, miksi Trump selvisi: "Kärsimykseni on jokapäiväistä" iltalehti 04:08 22.10

Yhdysvalloissa Donald Trumpin ahdistelemiksi joutuneet naiset kummastelevat, minkä vuoksi ahdistelu- ja raiskaussyytökset tuhosivat Hollywood-moguli Harvey Weinsteinin uran hetkessä, mutta heidän ahdistelijansa selvisi kuin koira veräjästä. Newyorkilainen Jessica Leeds ja useat muut naiset syyttivät republikaanipuolueen presidenttiehdokas Donald Trumpia seksuaalisesta ahdistelusta ja hyväksikäytöstä vain runsas vuosi sitten. Leeds myöntää, että hänen on ollut vaikea käsitellä sitä, että toisin kuin Weinstein, Trump selvisi teoistaan kuin koira veräjästä.


Donald Trump julisti: ”Isisin kalifaatin loppu on näkyvissä” iltasanomat 03:13 22.10

Presidentti kommentoi Syyrian tilannetta Raqqan suurten sotilasoperaatioiden päättymisen jälkeen.


”Tshekin Trumpin” puolue otti selvän vaalivoiton iltasanomat 21:14 21.10

Euroskeptikot, äärioikeistolaiset ja ensi kertaa parlamenttiin nouseva piraattipuolue vahvistuivat.


"Tshekin Donald Trumpin" puolueelle vaalivoitto, euroskeptinen oikeistopuolue toisena iltalehti 21:05 21.10

Tshekin vaalit on voittanut populistinen keskusta-oikeistolainen ANO-puolue. Populistiset, euroskeptiset ja maahanmuuttovastaiset puolueet kasvattivat kannatustaan Tshekin parlamenttivaaleissa. Vaalit voitti odotetusti populistinen keskusta-oikeistolainen ANO-puolue. Kun liki kaikki äänet oli lauantai-iltana laskettu, ANOn kannatus oli 29,7 prosenttia. Toiseksi nousi euroskeptinen oikeistopuolue ODS 11,3 prosentin kannatuksella. Kolmannesta sijasta kisasivat ensi kertaa parlamenttiin nouseva piraattipuolue ja äärioikeistolainen Vapaus ja suora demokratia (SPD), joita erotti vain 0,1 prosenttiyksikköä.


Trump lupaa: Kaikki Kennedyn salamurhan asiakirjat julkiseksi iltasanomat 17:59 21.10

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump lupailee sallia presidentti John F. Kennedyn salamurhaan liittyvien asiakirjojen julkaisun.


"Tshekin Trumpin" puolue nousemassa vaalivoittoon iltasanomat 17:38 21.10

Alustavien tulosten mukaan äärioikeistolainen puolue on toisena.


Trump ilmoitti sallivansa John F. Kennedyn salamurhaa käsittelevien salaisiksi luokiteltujen asiakirjojen julkaisun iltalehti 17:33 21.10

Presidentti kertoi päätöksestään lauantaina Twitterissä. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo sallia tuhansien presidentti John F. Kennedyn salamurhaan liittyvien salaisiksi luokiteltujen asiakirjojen julkaisun. Kennedy ammuttiin Dallasissa 22. marraskuuta 1963 hänen ollessaan vain 46-vuotias. Virallisen raportin mukaan tappavat laukaukset ampui Lee Harvey Oswald, joka puolestaan murhattiin ennen oikeudenkäyntiä. Virallinen totuus on kuitenkin kyseenalaistettu useaan otteeseen ja salamurhaan liittyy edelleen lukuisia salaliittoteorioita siitä, kuka Kennedyn todella tappoi ja miksi ja oliko ampujia myös useampia kuin yksi.


"Tshekin Trumpin" puolue nousemassa vaalivoittoon iltalehti 17:07 21.10

Alustavien tulosten mukaan Tshekin parlamenttivaalien voittajaksi näyttää odotusti nousevan populistinen keskustaoikeistolainen ANO-puolue. ANO johtaa ääntenlaskua, ja äärioikeistolainen Vapaus ja suora demokratia -puolue (SPD) on toisena. Tulokset on saatu vasta noin kolmanneksesta äänestyspaikkoja. Niiden perusteella ANO on saamassa liki 32 prosentin ja SPD liki 12 prosentin kannatuksen.


Uutiset