Mertaranta: JYP joutuu Tshekissä hornankattilaan - "Tulee isosti ja lujaa päälle" MTV 16:45 16.01

CHL:n finalistit ratkotaan tiistaina, kun JYP kohtaa vieraskaukalossa tshekkiläisen Ocelari Trinericin. C Moren selostaja Antero Mertaranta povaa ottelusta kuumaa kamppailua.


JYP tavoittelee eurounelmaa Tshekissä iltasanomat 16:37 16.01

JYP lähtee kahden maalin johdosta CHL:n välierien toiseen osaotteluun.


JYP valmistautuu raivoisaan vastaanottoon Tshekissä: "Voi olla aikamoinen noidankattila vastassa" MTV 08:45 16.01

Tiistaina jääkiekon Champions Hockey Leaguen finaalipaikasta pelaava JYP lähtee 4-2-kotivoittonsa ansiosta ennakkosuosikkina vieraskamppailuun tshekkiläistä Trinecia vastaan, mutta maalieron suojelemisen sijaan suomalaisseura lähtee vain voittamaan ottelua.


Nuorten yleisurheilukisoilla kammottava päätös – toimitsija kuoli saatuaan kuulan rintaansa iltasanomat 21:31 14.01

Tshekissä järjestetyissä yleisurheilukilpailuissa tapahtui kuolemaan johtanut onnettomuus.


Suomalaiskylästä löytynyt seksuaalirikollinen MTV:lle: "Tshekissä en saanut oikeutta – haluan puhdistaa maineeni" MTV 15:39 14.01

MTV Uutiset uutisoi tänään, että Suomi on päättänyt olla luovuttamatta kansainvälisesti etsintäkuulutettua seksuaalirikoksista tuomittua miestä Tshekkiin.


MTV: Pienestä kylästä Turun seudulta löytynyttä seksuaalirikollista ei luovuteta Tshekkiin - perusteluna integroituminen yhteiskuntaan iltalehti 09:16 14.01

Suomi ei luovuta seksuaalirikoksista tuomittua entistä huippu-urheilijaa ja valmentajaa Tshekkiin, kertoo MTV. Entinen voimistelija ja valmentaja tuomittiin Tshekissä ensin seitsemän vuoden vankeuteen kahdesta alaikäiseen lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. MTV:n mukaan miehellä on vuodelta 2007 Tshekin korkeimman oikeuden päätös, jonka mukaan tuomio aleni viiteen vuoteen. Mies katosi, kun hänen olisi pitänyt mennä suorittamaan tuomiotaan Tshekkiin ja hänestä tehtiin kansainvälinen pidätysmääräys vuonna 2010. Europol julkaisi miehen tiedot etsityimpien rikollisten joukossa vuonna 2016. Mies löytyi kesäkuussa 2016 pienestä kylästä Turun seudulta. Löytymisen jälkeen aloitettiin tapauksessa luovutustutkinta. Asiasta uutisoi tuolloin


Kolme kuollut ja yli 40 loukkaantunut vakavassa liikenneonnettomuudessa Tshekissä iltasanomat 00:55 13.01

Auto törmäsi bussiin perjantaina lähellä pääkaupunki Prahaa.


Tsekkiläiset äänestävät presidentistä – istuva presidentti suosikki, mutta vastassa vakavasti otettava vaihtoehto MTV 22:16 12.01

Tshekissä alkoi tänään perjantaina äänestetty presidentinvaaleissa. Vaaleista on todennäköisesti tulossa tiukka taisto. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Ensimmäisen kierroksen toinen äänestyspäivä on huomenna lauantaina.


Tshekit valitsevat itselleen presidenttiä, vaali voi mennä toiselle kierrokselle iltasanomat 18:43 12.01

Tshekissä alkoi perjantaina äänestys maan seuraavasta presidentistä. Ensimmäisen kierroksen toinen äänestyspäivä on lauantaina.


Tshekissä äänestetään kaksipäiväisissä presidentinvaaleissa MTV 05:29 12.01

Tshekissä äänestetään tänään ja huomenna presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Toisella kaudelle pyrkivällä EU-kriittisellä presidentillä Milos Zemanilla on vastassaan kahdeksan ehdokasta.


Tshekissä äänestetään kaksipäiväisissä presidentinvaaleissa iltasanomat 01:41 12.01

Istuva presidentti Zeman saattaa voittaa ensimmäisen kierroksen mutta hävitä toisella.


JYPin reissukaravaani taipui Sportille iltalehti 21:10 13.12

Vaasan Sport nappasi toisen voiton putkeen keskiviikkoiltana vierasjoukkue JYPin kustannuksella. Vaasalaisryhmä oli hivenen jyväskyläläisiä etevämpi ja voitti ottelun lukemin 4-2. JYP pelasi vielä tiistaina Tshekissä CHL-ottelun. Sport onnistui nappaamaan toisen kolmen pisteen voiton putkeen. Se ei ole ollut vaasalaisittain viime aikoina kovinkaan yleistä herkkua, sillä viimeksi kotkapaidat ovat voittaneet kaksi ottelua peräjälkeen varsinaisella peliajalla kuluvan vuoden tammikuussa, tuolloin back to back -otteluissa Ässiä vastaan.


JYP puolustaa SM-liigan kunniaa välierissä uusisuomi 23:58 12.12

Jääkiekon mestareiden liigan eli CHL:n puolivälierät vietiin päätökseen tiistaina. JYP onnistui voittamaan Tshekissä Kometa Brnon 5-3 ja otti välieräpaikan ensimmäisen ottelun päätyttyä tasapeliin.


"Se riittää" – JYP tietää, miten CHL:n jatkopaikka irtoaa MTV 09:34 12.12

JYP ja tshekkiläinen Tshekkiläinen HC Kometa Brno iskevät CHL:n toiseen ja ratkaisevaan puolivälieräotteluun ensimmäisen pelin jälkeisessä 3–3-tasatilanteessa. JYP-leirissä on tiedossa, mitä Tshekissä pelattavassa koitoksessa vaaditaan.


Ainakin viisi kuollut myrskyissä Keski-Euroopassa iltalehti 21:34 29.10

Sähköt ovat poikki sadoilta tuhansilta ihmisiltä. Tshekissä myrsky on puhaltanut jopa 180 kilometriä tunnissa. Kaksi ihmistä on kuollut kaatuneiden puiden alle. Myrsky vei samalla satojentuhansien ihmisten sähköt ja sotki pahoin liikennettä.


Miljardöörin puolueen voiton ylivoimaisuus Tshekissä yllätti tutkijan iltalehti 17:52 22.10

EU-kriittinen vaalivoittaja pyrkinee muodostamaan hallituksen pienpuolueiden tuella Tshekin eilisten parlamenttivaalien iso yllätys on keskusta-oikeistolaisen ANO-puolueen voiton ylivoimaisuus, sanoo vanhempi tutkija Katalin Miklossy Aleksanteri-instituutista. - Sen jälkeen, kun Tshekki ja Slovakia erosivat vuonna 1993, ei yksikään puolue ole saanut näin valtavaa voittoa suhteessa muihin, Miklossy sanoo.


Tshekin parlamenttivaaleissa ratkaisun päivä – voittoa povataan ”Tshekin Trumpille” iltasanomat 10:38 21.10

Tshekissä jatkuu tänään äänestys parlamenttivaaleissa.


Tshekissä valitaan uutta parlamenttia – voiton uskotaan menevän Tshekin Trumpiksi kutsutun miljardöörin puolueelle iltasanomat 03:18 20.10

Maahanmuuton vastustus ja EU-kriittisyys ovat äänestäjien keskuudessa korkeassa kurssissa.


Tshekissä valitaan uutta parlamenttia - voittajaksi ennustetaan Tshekin "Trumpia" iltalehti 02:15 20.10

Maahanmuuton vastustus ja EU-kriittisyys ovat äänestäjien keskuudessa korkeassa kurssissa. Tshekit äänestävät tänään ja huomenna parlamenttivaaleissa, joissa kyselyt ennustavat voittoa keskustaoikeistolaiselle populistipuolueelle ANO:lle. Puolueen voiton myötä todennäköinen uusi pääministeri olisi sen johtaja ja perustaja, miljardööri Andrej Babis, 63. Häntä on kutsuttu mediassa Tshekin Trumpiksi. Hän on itse vahvistanut mielikuvaa käyttämällä samanlaista retoriikkaa kuin presidentti Donald Trump. Vaalien alla Babis on muassa lupaillut "reilua" sopimusta Euroopasta.


Uutiset