Kodittomalla satumainen onni – nojasi oveen lentokentällä ja katosi mukanaan satojatuhansia euroja MTV 20:12 14.12

Ranskassa poliisi etsii koditonta miestä, joka sattui löytämään noin 300 000 euron rahapotin nojattuaan oveen lentoasemalla Pariisissa. Asiasta kertovat ranskalaislehti Le Parisien.


Maahanmuutto, talous ja taakanjako - näistä asioista EU-huippukokouksessa riidellään iltalehti 12:56 14.12

Iltalehti listasi asiat, jotka aiheuttavat riitaa torstaina ja perjantaina kokoontuvien EU-maiden päättäjien huippukokouksessa. EU-maiden johtajien tapaamisessa on luvassa riitaa ja hammasten kiristystä. EU-maiden huippukokouksessa närää aiheuttavat erityisesti maahanmuutto, josta on väännetty kättä tuloksettomasti jo pari vuotta. Oman lisämausteensa kokoukseen tuo EU-instituutioiden eli päämiehistä koostuvan Eurooppa-neuvoston ja EU-komission välinen valtataistelu, sillä komissio julkaisi juuri ennen kokousta omat kunnianhimoiset suunnitelmansa sekä Euroopan talous- ja rahaliiton kehittämisestä että maahanmuuton hallinnasta. Maahanmuuttokriisiin varauduttava EU-maiden keskenään erimieliset johtajat pohtivat torstaina, mitä tehdään seuraavan kerran, jos ja kun Eurooppaan tulee kerralla satoja tuhansia turvapaikanhakijoita. Osan mielestä tulijat pitäisi käsitellä niissä maissa, joihin he saapuvat, toisten mielestä heidät pitäisi jakaa nykyistä tasaisemmin kaikkien EU-jäsenmaiden kesken.


Lääkärit ilman rajoja: Myanmarin armeija surmasi 730 pikkulasta ja kyseessä on maltillinen arvio iltalehti 08:39 14.12

Rohingya-vähemmistöön kohdistuneissa vainoissa tapettiin tuhansia ihmisiä kuukaudessa. Humanitaarinen avustusjärjestö laskee, että väkivaltaisuuksissa kuoli viralliseen väitteeseen verrattuna jopa monikymmenkertainen määrä ihmisiä. MSF:n tietojen mukaan valtaosa tapetuista oli ammuttu. Uhriluvut ovat sen mukaan alakanttiin, sillä ne eivät kata niitä perheitä, jotka eivät selvinneet ulos maasta. Ensimmäisen kuukauden aikana, jolloin Myanmarin armeija aloitti hyökkäyksensä maan vähemmistökansaa kohtaan, kuoli väkivaltaisesti vähintään 6 700 ihmistä, arvioi Lääkärit ilman rajoja -järjestö (MSF).


Lääkärijärjestö raportoi karuista uhriluvuista rohingya-vähemmistön kotiosavaltiossa Myanmarissa iltasanomat 08:35 14.12

Myanmarissa jo useita tuhansia rohingya-muslimeja on kuollut levottomuuksissa, jotka leimahtivat Rakhinen osavaltiossa elokuun lopulla.


Finlandia-tulkinnallaan sykähdyttänyt tenoripoliisi: "Suomalaiset eivät tykkää mistään ääriajattelusta" MTV 12:15 13.12

Oulun poliisissa työskentelevän Petrus Schroderuksen sykähdyttävä Finlandia-tulkinta tavoitti itsenäisyyspäivänä satoja tuhansia suomalaisia. Kansallisoopperassakin laulanut Schroderus kertoo Huomenta Suomessa, mikä sai hakeutumaan takaisin poliisin työhön.


Lakiasiaintoimiston johtajan epäillään laskuttaneen kymmeniätuhansia olemattomilla turvapaikka-asioilla MTV 15:57 12.12

Helsinkiläisen lakiasiaintoimiston johtajan ja omistajan epäillään laskuttaneen oikeusministeriöltä kymmeniätuhansia euroja turvapaikanhakijoiden oikeudellisista asioista, joita ei ole todellisuudessa hoidettu, kertoo poliisi.


Lapissa kymmeniä koiratarhoja – vetokoiria saatetaan pitää liian kylmissä kopeissa MTV 03:00 10.12

Lapin matkailubisneksessä on mukana tuhansia koiria, joita kohdellaan eläinlääkärien mukaan pääasiassa hyvin.


Yli 100 miljoonaa levyä myynyt Johnny Hallyday saateltiin viimeiselle matkalle - Pariisin katujen varsilla kymmeniä tuhansia ihmisiä iltalehti 22:00 09.12

Ranskan tunnetuin rock-artisti Johnny Hallyday haudattiin tänään Pariisissa. Ranskan Elvikseksi kutsutun Hallydayn hautajaiskulkuetta seurasi katujen varsilla kymmeniätuhansia ihmisiä. Ruumisautoa saatteli Pariisin pääkadulla Champs-Elyseellä Madeleinen kirkkoon myös lähes 700 moottoripyörää. Hallyday tunnettiin moottoripyöräharrastuksestaan.


Tämä video on murtanut jo tuhansia sydämiä: Kuolevan jääkarhun raahustus on karu muistutus ilmaston­muutoksesta iltasanomat 16:18 09.12

Kanadalainen valokuvaaja tahtoo levittää videon avulla tietoutta ilmastonmuutoksen vaikutuksista.


”Ranskan Elvis” Johnny Hallyday haudataan –? Pariisin kaduilla kymmeniätuhansia faneja iltasanomat 14:37 09.12

Ranskalaisrokkari Johnny Hallydayn valtiolliset hautajaiset ovat alkaneet Pariisissa.


Sami Hintsaselle syyte talousrikoksesta – konkurssipesä vaatii juontajalta kymmeniä tuhansia euroja iltasanomat 07:10 09.12

Juontaja-laulaja-näyttelijä Sami Hintsaselle luetaan ensi tiistaina syyte törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Asiat liittyvät hänen yrityksensä konkurssiin.


22-vuotias räppäri lensi tuhansia kilometrejä tavatakseen uuden ystävänsä - 81-vuotiaan mummelin iltalehti 22:49 08.12

Ystävyys ei katso ikää, sukupuolta tai välimatkaa. Spencer Sleyon (räppää nimellä Half Empty) ystävystyi Rosalind "Roz" Guttmanin kanssa netissä. Kaksikko pelasi tiheästi Words With Friends -nettipeliä. Pelailun lomassa he chattailivat maailman menosta: politiikasta, vaaleista, hurrikaaneista. Vihdoin Spencer päätti lähteä tapaamaan uutta ystäväänsä ihan livenä. Hän lensi kotoaan Harlemista, New Yorkista, Floridaan. Eipä siinä muuten mitään, mutta tapauksen tekee hellyttäväksi se, että Spencer on 22-vuotias musta nuorimies, Rosalind 81-vuotias valkoinen nainen.


Hollannissa havaittu lintuinfluenssaa - 16 000 eläintä teurastettu iltalehti 19:36 08.12

Viimeksi tautia havaittiin lokakuussa. Hollannissa on havaittu jälleen lintuinfluenssaa. Uutistoimisto AFP:n mukaan lintuinfluenssaa on havaittu maatilalla, missä jouduttiin teurastamaan 16 000 eläintä. Viranomaiset ovat kehottaneet eläintarhoja ja lemmikkien omistajia pitämään eläimet sisätiloissa, jotta ne eivät saisi tartuntaa villeistä linnuista tai niiden jätöksistä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Hollannissa havaitaan tarttuvaa lintuinfluenssaa. Viimeksi tautia havaittiin lokakuussa, jolloin teurastettiin tuhansia lintuja taudin takia.


Kalifornian metsäpaloissa ensimmäinen kuolonuhri iltalehti 03:23 08.12

Eteläisessä Kaliforniassa riehuvat metsäpalot ovat pakottaneet kymmeniä tuhansia ihmisiä jättämään kotinsa. Toistaiseksi yhden ihmisen on vahvistettu kuolleen palossa. Ventura Countyn poliisiasema vahvisti, että palossa kuolleen henkilön toistaiseksi tunnistamaton ruumis löydettiin torstaina. Jo maanantaina uutisoitiin palojen vaatineen ensimmäisen uhrinsa, mutta juttu paljastui myöhemmin perättömäksi.


Yli 230 000 ihmistä evakuoitu Kaliforniassa riehuvien liekkien tieltä – paloa paennut sai surmansa MTV 06:13 07.12

Yhdysvaltain Kaliforniassa riehuvat maastopalot ovat ajaneet evakkoon jo satojatuhansia ihmisiä. Los Angelesin pormestari Eric Garcettin mukaan kaikkiaan yli 230? 000 on evakuoitunut Los Angelesin ja Venturan piirikunnista.


Mitä he oikein ajattelivat? Linnan flopeista voi olla vain yhtä mieltä iltalehti 06:07 07.12

Tuttuun tapaan Linnassa nähtiin myös vähemmän onnistuneita asukokonaisuuksia. Tällä kertaa Linnan juhlissa vältyttiin räikeiltä etikettivirheiltä, mutta pukuloistoon mahtui myös muutama huti - tai ainakin pettymys. Kansanedustaja Susanna Kosken minkkichoker saa leuat loksahtamaan. Erikoinen kaulapanta ja rannekkeet ovat tyylillisesti täysin eri maailmasta kuin laserleikkauksin somistettu poronnahkamekko. Pörröistä pantaa ei hyvällä tahdollakaan voi kuvailla tyylikkääksi, vaikka koruihin on uponnut rahaa kymmeniätuhansia euroja. Näyttävä minkkikoru on muutenkin arveluttava valinta juhlaan, jota emännöi eläinten oikeuksien puolustajana tunnettu rouva Jenni Haukio. Lisäksi tumma ja raskas meikki tekee Susannan ilmeestä ankaran, ja saa kauniin nuoren naisen näyttämään ikäistään vanhemmalta.


Yli 230 000 ihmistä paennut Kalifornian tuhoisia maastopaloja iltasanomat 03:04 07.12

Yhdysvaltain Kaliforniassa riehuvat maastopalot ovat ajaneet evakkoon jo satojatuhansia ihmisiä.


Kalifornian metsäpaloista evakuoitu kymmeniä tuhansia - tulipalot uhkaavat jo Bel-Airin miljoonakartanoita iltalehti 21:41 06.12

Kalifornian metsäpalojen tieltä on evakuoitu kymmeniä tuhansia ihmisiä. Yli tuhat palomiestä taistelee Kaliforniassa riehuvia metsäpaloja vastaan. Syksyn aikana Kaliforniassa on riehunut useita tulipaloja. Viimeisin metsäpalo alkoi raivota maanantaina. Kymmeniä tuhansia ihmisiä on evakuoitu kodeistaan palojen tieltä ja ainakin 250 000 ihmistä on ilman sähköä.


Maastopalot raivoavat Kaliforniassa: Kymmeniätuhansia evakuoitu iltasanomat 19:46 06.12

Suomen Los Angelesin -pääkonsulaatti joutui perumaan itsenäisyyspäivän aamuvastaanoton.


Vauvana varastettu Adriana löysi sukulaisensa 40 vuoden jälkeen: ”Luulin, että minut oli annettu pois tai myyty” iltasanomat 18:46 06.12

Sotilasjuntan hallitsemasta Argentiinasta katosi tuhansia poliittisia vastustajia. Myös vastasyntyneitä vauvoja vietiin vanhemmiltaan.


Uutiset