Näkökulma: Tiedän jotain Olof Palmen murhasta iltalehti 18:57 23.05

Miten Palmen murha voi yhä olla ratkaisematta? pohtii Iltalehden politiikan toimittaja Juha Keskinen. Ruotsin pääministeri Olof Palme murhattiin 28.2.1986. Palme ammuttiin Tukholman keskustassa lähietäisyydeltä järeällä revolverilla kun hän oli palaamassa elokuvista vaimonsa Lisbet Palmen kanssa. Menin itse töihin Ruotsin radioon Tukholmaan 1987. Palmen murha tuntui ja näkyi kaikkialla. Edelleen kirjoitettiin ja tehtiin juttuja murhasta ja sen tutkimuksista. Kirjoitettiin myös Ruotsin sosiaalidemokraattien yksityistutkimuksista, joista nousikin skandaali.


Tre Kronorin NHL-tähti joutui hävyttömän jäynän uhriksi kesken mestaruusjuhlien: ”Ryöstö” iltalehti 22:36 21.05

Ruotsin MM-kultajoukkue juhli maailmanmestaruuttaan tänään Tukholman Kungsträdgårdenissa järjestetyssä kansanjuhlassa. Valtava väkimassa otti Tre Kronorin mestariryhmän vastaan äänekkäästi. Lavalla nähtiin mestaruusjuhlista tuttuun tapaan musiikkiesityksiä, haastatteluja ja erinäistä hassuttelua, kuten Mika Zibanejadin Zlatan-imitaatio. Ehkäpä hävyttömimmästä tempusta vastasi Montreal Canadiens -hyökkääjä Jacob de la Rose. Uhrin virkaa toimitti Nashville Predatorsin puolustaja Mattias Ekholm. Kun Ekholm saapui TV3:n Niklas Jihden ja Erik Granqvistin haastateltavaksi, de la Rose lykkäsi Ekholmin kasvojen viereen Leksands IF:n logolla varustetun lipun. Ekholm huitaisi lipun tylysti syrjään.


Arlandan lentokentällä tekninen vika – Ruotsin lentoliikenne sekaisin iltasanomat 20:39 19.05

Ruotsin lentoliikenne sotkeutui pahasti tänään iltapäivällä Tukholman Arlandan lentokentällä ilmenneen teknisen vian takia.


Elitloppet-haaveet hautautuivat tylysti – suomalaiset tähtihevoset kompuroivat iltasanomat 18:45 19.05

Midnight Hour floppasi niin pahasti Kuopiossa, ettei sillä ole asiaa Tukholman superkilpailuun ensi viikonloppuna.


Lentoyhtiö Nextjet konkurssiin – Porin kaupunki tuki yhtiötä viime vuonna miljoonilla MTV 17:14 16.05

Ruotsalainen lentoyhtiö Nextjet ilmoitti tänään hakeutuvansa konkurssiin. Tukholman Arlandan kentällä kotipaikkaansa pitänyt yhtiö lensi muutamiin kohteisiin myös Suomessa. Vain vähän yli vuosi sitten Porin kaupunki päätti tukea yhtiötä rahallisesti Porin-reittien ylläpitämiseksi.


Expressen: Suomalainen insinööriopiskelija murhasi vuokraisäntänsä Tukholmassa - söi sitten aamupalaa ja lähti yliopistolle iltalehti 13:35 16.05

Oikeus tuomitsi 23-vuotiaan suomalaismiehen murhasta vankilaan 16 vuodeksi, kertoo ruotsalaislehti Expressen. Sanomalehti kertoo viime vuoden lokakuussa Tukholman Södermalmissa tapahtuneesta henkirikoksesta, jossa Etelä-Suomesta kotoisin oleva 23-vuotias mies tappoi vuokranantajansa useilla veitseniskuilla. Insinööriksi Ruotsissa opiskeleva suomalainen oli asunut 25-vuotiaan vuokranantajansa kanssa yhteisasunnossa neljä kuukautta.


Lehti: Ruotsalaista jääkiekkotähteä epäillään väkivaltarikoksesta - uhrina lähiomainen iltalehti 23:44 15.05

Kyseinen jääkiekkoilija on nähty myös Tre Kronorin paidassa, kirjoittaa Aftonbladet. tietojen mukaan epäilty mies on pelannut menestyksekkään uran jääkiekkoammattilaisena sekä kotimaassaan että ulkomailla. Häntä kuvaillaan yhdeksi Ruotsin tunnetuimmista pelaajista. Ruotsalaislehden mukaan yhtä maan kuuluisimmista jääkiekkovaikuttajista epäillään törkeästä väkivaltarikoksesta. Uhri on lähiomainen. Lehden mukaan poliisit ottivat miehen kiinni kotoaan Tukholman alueella viime yönä eikä hän vastustanut kiinniottoa.


Lehti: Ruotsalaista jääkiekkotähteä epäillään väkivaltarikoksesta - uhrina oma naapuri iltalehti 23:25 15.05

Kyseinen jääkiekkoilija on nähty myös Tre Kronorin paidassa, kirjoittaa Aftonbladet. tietojen mukaan epäilty mies on pelannut menestyksekkään uran jääkiekkoammattilaisena sekä kotimaassaan että ulkomailla. Häntä kuvaillaan yhdeksi Ruotsin tunnetuimmista pelaajista. Ruotsalaislehden mukaan yhtä maan kuuluisimmista jääkiekkovaikuttajista epäillään törkeästä väkivaltarikoksesta. Uhrina on hänen naapurinsa. Lehden mukaan poliisit ottivat miehen kiinni kotoaan Tukholman alueella viime yönä eikä hän vastustanut kiinniottoa.


Pommiuhka Tukholman saaristossa – Aftonbladet: Samaan huvilaan heitettiin käsikranaatti helmikuussa MTV 08:08 15.05

Ruotsissa Tukholman kaakkoispuolella on menossa mittava poliisioperaatio pommiepäilyn vuoksi, kertoo Aftonbladet.


Malmö-kannattajat sabotoivat Ruotsin Cupin finaalia – Djurgården mestariksi MTV 12:24 11.05

Jalkapallon Ruotsin Cupin finaali Djurgårdenin ja Malmön välillä pelattiin torstaina Tukholman TELE2-areenalla. Paikalle oli saapunut yli 25 000 katsojaa. 


Murtomies jäi kiinni Tukholmassa - pissa ei osunut pönttöön, poliisi sai dna:n iltalehti 12:35 09.05

Tukholman keskustassa asuntoon murtautunut mies jäi kiinni, koska ei virtsatessaan osunut pönttöön. Södermalmilla asuntoon murtautuneelle varkaalle tuli hätä kesken keikan, ja hän joutui helpottamaan tuskaansa kylpyhuoneessa. Murtomies ei kuitenkaan osunut pöntön veteen, vaan laidoille jäi jälkiä varkaan asioinnista. Poliisi sai pöntön laidoilta dna-näytteen ja syötti sen tulokset tietojärjestelmäänsä. Sopiva dna löytyi, ja mies pidätettiin murrosta ja varkaudesta epäiltynä.


Suomalaismies tuomittiin kyseenalaisin perustein Ruotsissa - murhasta vuosia istunut hakee tuomion purkua iltalehti 09:13 09.05

Kaverinsa hukuttamisesta 15 vuodeksi vankeuteen tuomittu Esa Teittinen hakee tuomionsa purkua Ruotsissa. Uhrin kuolinsyytä ei saatu selville. Uudet asiantuntijalausunnot osoittavat, että tuomion perusteet olivat kestämättömiä. Kello on vähän yli puolenpäivän joulukuisena maanantaina, kun Tukholman liepeillä asuvan Esa Teittisen kännykkä hälyttää. Soittaja on Linda, jonka Esa oli aikanaan järjestänyt auttamaan pahasti alkoholisoitunutta ja liikuntarajoitteista kaveriaan Börjeä. Linda kertoo olleensa menossa siivoamaan Börjen luo, mutta kukaan ei tule avaamaan ovea. Esa lupaa tulla paikalle. Hänellä on kaverinsa avaimet, joilla he pääsevät sisään. Jäi ammeeseen


Aftonbladet: Laukusta löytyi kuollut vauva lähellä Tukholmaa – nainen pidätetty epäiltynä MTV 10:41 07.05

Tukholman pohjoispuolella olevassa kylässä oli suuri poliisioperaatio eilen iltapäivällä. Paikallisten asukkaiden kylästä löydettiin laukku, jossa oli kuollut lapsi, ja nainen pidätettiin operaation yhteydessä rikoksesta epäiltynä.


Laukusta löytyi kuollut vauva: Nainen pidätetty Ruotsissa iltasanomat 10:29 07.05

Poliisi on pidättänyt yhden henkilön epäiltynä vakavasta rikoksesta Österråkerissa Tukholman läänissä.


Tutkija väittää, että Dannyn isoisä on todellisuudessa juutalaisten hädällä miljoonia tienannut suurien puheiden mies - laulaja on toista mieltä:”Tutkimusten taso vaihtelee” iltalehti 19:40 03.05

Dannyn äidin isä Algoth Niskanen tunnetaan niin Maajoukkuepalloilijana, kuin 150 juutalaisen pelastaneelta sankarilta. Kerrotaan, että hän olisi ollut aikoinaan myös Adolf Hitlerin etsittyjen listalla. Tutkija kumoaa puolestaan väitteet. Laulaja Danny Lipsanen, 75, oli 12-vuotias, kun hänen pirtun salakuljettajana tunnettu isoisänsä Algoth Niska kuoli. Isoisä osti pirtua Suomeen kieltolain aikana vuosina 1919-1932. Niska tunnettiin myös siitä, että hän pelasi Suomen maajoukkueessa jalkapalloa vuoden 1912 Tukholman Olympialaisissa. Lisäksi on kerrottu, että Niska pelasti 150 ihmistä natsien vainoilta Saksassa. Lipsanen on puhunut jo aiemmin julkisuudessa isoisästään, josta hän puhui myös Vain Elämää -ohjelman jaksossa. Niskasta on nykypäivänä edelleen sankarin rooli ja hänelle onkin kaavailtu muun muassa omaa aluetta Helsingin Lauttasaareen. Tutkimus väittää toista Kaikki eivät ole kuitenkaan samaa mieltä Lipsasen äidin isän sankariroolista. Historia-alan jatko-opiskelija Jussi Laitinen on tutkinut Niskan toimintaa juutalaisten salakuljettajana pro gradussaan vuonna 2009. Laitinen kommentoi tekemäänsä tutkimusta. Tutkijan mukaan kuva Niskasta poikkesi myytistä ja sankaritarinasta.


Venäjä joutui leikkaamaan puolustusmenojaan - lännen pakotteet syynä iltalehti 13:48 02.05

Venäjän sotilasmenot laskivat voimakkaasti vuonna 2017 ensimmäisen kerran sitten vuoden 1998 lännen pakotteiden takia. Tukholman kansainvälisen rauhantutkimusinstituutin SIPRI:n mukaan Venäjän sotilasmenot olivat viime vuonna 54,9 miljardia euroa eli 20 prosenttia alemmat kuin vuonna 2016. Näin siitä huolimatta, että lännen ja Venäjän suhteet ovat jännittyneet. Moskova joutui leikkaamaan sotilasmenojaan viimeksi vuonna 1998 massiivisen talouskriisin takia.


Venäjä joutui leikkaamaan puolustusmenojaan - lännen pakotteet syynä iltalehti 10:58 02.05

Venäjän sotilasmenot laskivat voimakkaasti vuonna 2017 ensimmäisen kerran sitten vuoden 1998 lännen pakotteiden takia. Tukholman kansainvälisen rauhantutkimusinstituutin SIPRI:n mukaan Venäjän sotilasmenot olivat viime vuonna 54,9 miljardia euroa eli 20 prosenttia alemmat kuin vuonna 2016. Näin siitä huolimatta, että lännen ja Venäjän suhteet ovat jännittyneet. Moskova joutui leikkaamaan sotilasmenojaan viimeksi vuonna 1998 massiivisen talouskriisin takia.


Ruotsissa pidätettiin kolme terrori-iskun suunnittelusta - Aftonbladet: Vähintään yhdellä epäillyistä yhteyksiä Tukholman iskun tekijään iltalehti 17:28 30.04

Ruotsin tietotoimisto TT:n tiedon mukaan kaikki kolme pidätettyä ovat kotoisin Uzbekistanista samoin kuin Tukholman iskun tekijä Akilov. Vähintään yhdellä Ruotsissa terrori-iskun suunnittelusta epäillyllä on ollut yhteyksiä Tukholman terrori-iskun tekijään Rakhmat Akiloviin, kertoo . Aftonbladetin tiedon mukaan kaikki kolme pidätettyä ovat kotoisin Uzbekistanista samoin kuin Tukholman iskun tekijä Akilov.


enkeleiden kuvat erittäin Moniveto Kauden ensimmäinen murhapaikalle oli Olof

Uutiset