Kaksi terrorioikeudenkäyntiä helmikuussa: Pariisissa iskenyt Abdeslam ja Tukholmassa iskenyt Akilov joutuvat tuomiolle iltalehti 15:57 18.12

Oikeudenkäynnit kahta korkean profiilin terroriepäiltyä alkavat helmikuun alussa Belgiassa ja Ruotsissa. Terrorioikeudenkäynti Ranskalaista Salah Abdeslamia vastaan lykkääntyy seitsemällä viikolla Belgiassa, uutistoimistot kertovat. Lykkäyksen syynä on puolustusasianajajan Sven Maryn pyyntö saada lisäaikaa tutustuakseen juttuun. Tuomari myöntyi pyyntöön ja asetti uudeksi aloituspäiväksi helmikuun 5. päivän. Oikeutta käydään maanantaista perjantaihin.


Ruotsin asuntokupla pihisemässä tyhjiin? - Tukholman hinnat 9,5 prosenttia alas 3 kuukaudessa iltalehti 12:33 14.12

Asuntojen hinnat ovat jatkaneet nopeaa pudotustaan Ruotsissa marraskuussa. Yksityisomistuksessa olevien asuntojen hintoja kuvaava HOXSWE-indeksi heikkeni marraskuussa 2,9 prosenttia. Kolmessa kuukaudessa hinnat ovat tulleet alas 7,3 prosenttia. Tukholmassa pudotus on ollut jyrkintä. Siellä kerrostaloasuntojen hinnat laskivat marraskuussa 4,2 prosenttia. Kolmessa kuukaudessa Tukholman kerrostaloasuntojen hinnat ovat tulleet alas 9,5 prosenttia ja omakotitalojen 9,0 prosenttia.


Lukiolainen kuoli koulupuukotuksen jälkeen Tukholmassa iltasanomat 00:10 14.12

Ruotsissa 17-vuotias poika kuoli lukiossa tapahtuneen puukotuksen jälkeen keskiviikkona Tukholmassa.


17-vuotias kuoli puukotuksessa kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen oppilas otettu kiinni MTV 17:17 13.12

17-vuotias nuori on kuollut Ruotsissa opiskelutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


17-vuotias kuoli puukotuksessa kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen loukkaantui MTV 17:10 13.12

17-vuotias nuori on kuollut Ruotsissa opiskelutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


Koulupoika puukotti tytön kuoliaaksi kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen loukkaantui MTV 16:59 13.12

Nuori tyttö on kuollut Ruotsissa koulutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


Koululainen puukotti toisen kuoliaaksi Tukholmassa iltalehti 16:53 13.12

Sekä uhri että puukottaja ovat alle 18-vuotiaita. Oppilaiden välille oli puhjennut riita koulussa Enskedessä Tukholmassa. Riidan päätteeksi yksi oppilas puukotti toista. 17-vuotias uhri kiidätettiin sairaalaan, mutta hän kuoli myöhemmin vammoihinsa.


Koulupoika puukotti tytön kuoliaaksi kesken koulupäivän Ruotsissa MTV 16:26 13.12

Nuori tyttö on kuollut Ruotsissa koulutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


Hannes Suominen kiekkonoviisina Myllyksen rooliin – "Välillä tarvittiin stunttia" jatkoaika.com 17:00 12.12

Yksi Suomi 100 -juhlavuoden ilmiöistä on pian ensi-iltaan tuleva elokuva 95. Leijonat taisteli itsensä maailmanmestareiksi Tukholmassa, ja nyt Aleksi Mäkelä tuo ohjauksellaan kevään 1995 tapahtumat valkokankaalle. Oman panoksensa kiekkomuistelulle antoi näyttelijä Hannes Suominen, joka tulkitsee elokuvassa sankarimaalivahti Jarmo Myllystä.


Prinsessa Madeleine kierrättää raskausaikansa iltapukua - nähtiin samassa asussa jo veljensä häissä iltalehti 12:23 12.12

Prinsessa Madeleine hehkui maanantai-illan Nobel-juhlassa. Nobel-juhlallisuudet jatkuivat maanantai-iltana Tukholmassa kuningas Kaarle Kustaan isännöimillä illallisilla. Iltatilaisuudella juhlistettiin erityisesti Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittanutta Kazuo Ishiguroa. Kuninkaanlinnaan saapuivat kuninkaallisen perheen aikuisjäsenet ja Kazuo Ishiguro Lorna-vaimonsa kanssa. Illallisella nähtiin myös muita vieraita.


Vielä kerran Hotshot! Supervarsan rahakas kausi huipentuu Tukholmassa iltasanomat 19:06 11.12

Ennätyksiä ja fysiikan lakeja uhmannut Hotshot Luca vetäytyy kansainvälisen kilpailun myötä talvilomalle.


Tuntematon sotilas sai avausviikonloppunaan Ruotsissa ennätysyleisön iltalehti 12:58 11.12

Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas sai ensi-iltansa Ruotsissa 6. joulukuuta. Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva sai ensi-iltansa Ruotsissa keskiviikkona 6. joulukuuta kautta maan yli 130 valkokankaalla. Elokuva keräsi heti ensi-iltaviikonloppunaan ennätysyleisön. Elokuva tavoitti ensi-iltaviikonlopun (ke-su) aikana 20 421 katsojaa, mikä on enemmän kuin yksikään suomalainen elokuva on saavuttanut kokonaiskatsojamäärässä Ruotsin elokuvateattereissa yli kymmeneen vuoteen. Jo kahden ensimmäisen esityspäivän jälkeen Tuntematon sotilas oli Ruotsissa koko viikon toiseksi katsotuin ensi-ilta Solsidan-elokuvan jälkeen. - Mahtavaa, että elokuva on saanut lämpimän vastaanoton myös Ruotsissa, josta lähes 2 000 vapaaehtoista saapui taistelemaan maamme itsenäisyyden puolesta. Sain kunnian tavata näistä veteraaneista muutaman kaksi viikkoa sitten Tukholmassa ja heidän kanssaan käymäni keskustelut merkitsevät minulle paljon. Oli hienoa kuulla, kuinka elokuva onnistui puhuttelemaan myös veljiämme lahden toisella puolen, ohjaaja Aku Louhimies kertoo.


Chris O’Neill juhli puolille öin ilman Madeleinea – raskaana oleva prinsessa jätti Nobel-jatkot väliin iltasanomat 09:33 11.12

Nobeleita juhlittiin Tukholmassa.


Kuninkaalliset poistuivat Nobel-juhlista puolita öin: tanssilattialla meno vasta villiintyi iltalehti 08:13 11.12

Nobel-illallisten pönötyksestä ei ollut tietoakaan, kun väki pääsi parketille. Eilen sunnuntaina jaettiin Nobel-palkintoja kahdessa maassa, Norjassa ja Ruotsissa. Oslossa jaettiin Nobelin rauhanpalkinto, Tukholmassa puolestaan fysiikan, kemian, lääketieteen ja kirjallisuuden Nobelit sekä Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinto Alfred Nobelin kunniaksi.


Prinsessa Madeleinen Chris-puoliso edusti Nobel-illallisilla yksin - pärjäsi hyvin, vaikka kuninkaallinen pönötys ei kiinnosta iltalehti 07:16 11.12

Prinsessa Madeleine jätti Nobel-juhlan illallisen väliin raskauden aiheuttamien selkäkipujen vuoksi. Nobelin palkinnot jaettiin eilen sunnuntaina Tukholmassa ja Oslossa. Tukholmassa jaettiin fysiikan, kemian, lääketieteen ja kirjallisuuden Nobelit sekä Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinto Alfred Nobelin kunniaksi.


Nobel-palkinnot luovutetaan saajilleen Tukholmassa, rauhan Nobel Oslossa MTV 05:30 10.12

Nobel-palkinnot luovutetaan saajilleen tänään. Rauhanpalkinto annetaan ydinaseiden vastaiselle ICAN-kampanjalle Oslossa, tieteen ja kirjallisuuden palkinnot luovutetaan puolestaan Tukholmassa.


Nobel-palkinnot luovutetaan saajilleen Tukholmassa, rauhan Nobel Oslossa iltasanomat 01:06 10.12

Nobel-palkinnot luovutetaan saajilleen tänään sunnuntaina.


Näkökulma: Pohjois-Korean lähettilään puhuttelu oli presidenttipeliä iltalehti 08:01 09.12

Uusi ydinaseet kieltävä sopimus on Suomen kannalta pulmallinen julistus, kirjoittaa Olli Ainola Mahtoi olla Pohjois-Korean suurlähettiläällä Kang Yong Dokilla pokassa pitelemistä, kun hän sai käskyn tulla puhuteltavaksi Suomen ulkoministeriöön itsenäisyyspäivänä. Kangille Suomi on niin kutsuttu jalkamaa eli hän on Suomeen akkreditoitu suurlähettiläs, mutta hänen asemapaikkansa on toisessa maassa - Tukholmassa. Kang oli muiden itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle kutsuttujen lähettiläiden tapaan ilmoittautunut, mutta hänelle järjesteltiin omaakin ohjelmaa. Ulkoministeriön osastopäällikkö puhutteli suurlähettilään Pohjois-Korean ohjus- ja ydinkokeista. Suomi toivoi maan lopettavan välittömästi sotilaallisen pullistelun.


Epäilyttävä esine aiheutti mittavan poliisioperaation Tukholman lentokentällä – vaara ohi MTV 11:51 07.12

Tukholmassa Bromman lentokentällä oli aamulla mittava poliisioperaatio, kun matkatavaroiden turvatarkastuksessa löytyi epäilyttävä esine. Asiasta uutisoi Aftonbladet.


Uutiset