NHL-draftin suomalainen ykkösnimi aavisti tulevan osoitteensa etukäteen: "Minulla oli vahva tunne" iltalehti 06:44 24.06

NHL:n varaustilaisuuden kuumin suomalaisnimi oli puolustaja Miro Heiskanen, joka varattiin draftin kolmantena pelaajana. Heinäkuussa 18 vuotta täyttävästä Heiskasesta tuli Aki-Petteri Bergin (1995) ohella pienimmällä varausnumerolla NHL:ään varattu suomalaispuolustaja. Viime kauden HIFK:n liigajoukkueessa kiekkoillut Heiskanen varattiin Dallas Starsiin.


Jatkoajan avauskierroksen pelaajavalinnat - Suomalaisilla vahva edustus jatkoaika.com 15:48 23.06

NHL:n varaustilaisuus järjestetään viikonloppuna Chicagossa. Varaustilaisuudesta odotetaan jälleen tulevan mielenkiintoinen suomalaisten näkökulmasta, sillä monet uskovat jopa viiteen suomalaiseen ykköskierroksen varaukseen.


Vastaantulevien kaistalla ajanut mies rettelöitsi poliisivankilassa - yritti potkaista vartijaa päähän iltalehti 10:51 23.06

Poliisi pysäytti Länsiväylällä auton, joka ajoi tietä väärään suuntaan viime yönä. Noin 25-vuotias kuljettaja ajoi tietä Hangon suuntaan, mutta oli vastaantulevan liikenteen eli Helsinkiin matkalla olevien kaistalla. Poliisi tavoitti auton Suomenojan kohdalla. Mies puhalsi alkometriin törkeät lukemat. Poliisi kertoo, että mies myös alkoi käyttäytyä myöhemmin aggressiivisesti poliisivankilassa. Hän yritti potkaista vartijaa päähän.


Ilves-luotsilta innostuneet kehut kotivoiton jälkeen: "Lämmittää" iltalehti 21:47 22.06

Kaksi edellistä kautta SJK:ssa pelannut kamerunilaishyökkääjä Tuco teki ottelun ainoan maalin, kun Ilves otti torstaina vasta kauden toisen kotivoittonsa jalkapalloliigassa. SJK kaatui Tammelan stadionilla 1-0 (0-0). - Työni on tehdä maaleja. Avausjaksolla en onnistunut paikoistani, mutta tiesin niitä tulevan lisää, kun olen aktiivinen. Hyödynsin paikassani tietämystäni SJK:n puolustajista ja maalivahdista, sanoi kauden seitsemännen liigamaalinsa viimeistellyt Tuco.


Kesäsijaisia ei riitä kaikkialle: "Hoitajapula vaivaa kovasti, kaikki mahdolliset ovat tervetulleita!” iltalehti 17:00 22.06

Noin puolet pääluottamusmiehistä ilmoitti Tehyn kyselyssä, että terveys- ja sosiaalialalla on pulaa kesäsijaisista. Tehyn kyselyssä puolet pääluottamusmiehistä (52 %) ilmoitti, että sijaisten saatavuudessa on ollut ongelmia tulevana kesänä. Osassa työpaikkoja sijaispula on kuitenkin hieman helpottanut. Alueelliset vaihtelut ovat suuria. Esimerkiksi Uudellamaalla on pulaa sijaisista, mutta Satakunnassa on jopa ylitarjontaa työntekijöistä.


Lähde: Suomalainen NHL-hyökkääjä joutui pelinappulaksi - passitetaan Vegasin uuteen NHL-seuraan iltalehti 17:56 21.06

Minnesota Star Tribune -lehden arvostettu toimittaja Michael Russo kertoo, että Erik Haula on vaihtamassa maisemaa Vegas Golden Knightsiin. Hyökkääjä Haula, 26, on viettänyt Wild-remmissä edelliset neljä kautta. Viime NHL-kaudella hän takoi 72:ssa runkosarjan ottelussa tehot 15+11=26. Parhaalla NHL-kaudellaan Haula on tehtaillut 34 tehopistettä. Golden Knights julkistaa joukkueensa Suomen aikaa tulevana yönä. Se saa laajennusdraftissa ottaa yhden pelaajan jokaisen NHL-joukkueen suojaamattomista pelaajista.


Marián Hossa jättää tulevan kauden väliin - ihosairauden lääkitsemisen sivuvaikutukset estävät pelaamisen jatkoaika.com 15:37 21.06

38-vuotias Marián Hossa ei pelaa tulevalla kaudella, Chicago Blackhawks ilmoitti keskiviikkona tiedotteessaan.


Mestarien liiga näkyy ensi kauden jälkeen C Morella - otteluita myös ilmaiskanavilla iltalehti 10:26 21.06

Jalkapallon Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan oikeudet siirtyvät tulevan kauden jälkeen C Moren omistukseen. Kanava näyttää seurajoukkueturnauksien ottelut syksystä 2018 kevääseen 2021 asti. Sopimus sisältää oikeudet Mestarien liigan karsintavaiheen viimeiseltä kierrokselta ja Eurooppa-liigan alkulohkovaiheesta aina finaaleihin asti.


Oletko aina miettinyt, millaista on putkassa? Ylikonstaapeli Reinikainen kertoo sen sinulle tänä yönä iltasanomat 22:12 20.06

Miten toimitaan vankilan vastaanotossa? Entä mikä on sellin ja putkan ero? Nämä selviävät ylikonstaapelin tulevan putkayövuoron aikana tämän Facebook-seinältä.


Petrin, 42, uskomaton uroteko palkittiin - pelasti naapurinsa Hannun liekeistä viime hetkellä iltalehti 20:54 20.06

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos muisti tiistai-iltana onnettomuustilanteissa toisia ihmisiä auttaneita henkilöitä. Eräs palkituista on alavutelainen Petri Katajamäki, 42. Hän ei epäröinyt viime joulukuussa sekuntiakaan saatuaan kuulla asuinkerrostalossaan riehuvasta tulipalosta. Katajamäki pelasti tuolloin ystävänsä hengen nopealla ja pelottomalla toiminnalla. Tapahtumaketju käynnistyi Katajamäen ollessa asuintalonsa pihamaalla. - Kuulin silloin toisen asukkaan kertovan Nukarisen Hannun asunnosta tulevan savua rappukäytävään. Niinpä pyysin välittömästi myös ulkona ollutta toista miestä avaamaan autonsa peräluukun, mistä sieppasin käsiini järeän purkuraudan, Katajamäki muistelee.


Tallipäälliköltä vahva vihjaus - joko Bottaksen jatkosopimus on selvä? iltalehti 11:20 20.06

Mercedes-pomo Toto Wolff on kehunut Valtteri Bottasta tavalla, joka ennustaa nastolalaisen työsuhteen jatkoa. F1-sirkus siirtyy juhannukseksi Azerbaidzhanin pääkaupunki Bakuun. Unescon maailmanperintökohteena olevan vanhankaupungin ympäri kiertävä rata debytoi MM-sarjassa viime vuonna Nico Rosbergin napatessa ykköstilan. Tänäkin vuonna Mercedes-talli lähtee Kaspianmeren rannalle ennakkosuosikkina. Lewis Hamilton dominoi Kanadan osakilpailua, eivätkä Hopeanuolet halua menettää asemiaan tulevanakaan viikonloppuna.


NHL:n varaustilaisuus on ovella – nähdäänkö kärjessä suomalainen huippulupaus? iltasanomat 16:10 19.06

Perinteinen varaustilaisuus järjestetään tulevana viikonloppuna Chicagossa. Suomalaislupausten ympärillä käy kova kuhina.


YIT ja Lemminkäinen sulautuvat yhdeksi yhtiöksi iltalehti 08:28 19.06

YIT ja Lemminkäinen sulautuvat yhdeksi yhtiöksi, yhtiöt tiedottavat. Yhdistymisellä haetaan tiedotteen mukaan muun muassa mittakaavaetuja. Yhdistyminen toteutetaan aikaisintaan marraskuussa, ja viimeistään vuoden alussa siten, että Lemminkäinen sulautuu YIT:hen. Tulevan yhtiön yhdistetty vuotuinen liikevaihto on noin 3,4 miljardia euroa ja ja liikevoitto noin 85 miljoonaa euroa.


Vihreiden uuden puheenjohtajan "kahden tonnin stifloista" nousi haloo - puoluekokouskengät Aalto osti alelaarista iltalehti 22:39 17.06

- Kun kerran hankkii, niin kannattaa hankkia sellaista, joka kestää tulevan vuosikymmenen, Touko Aalto sanoo. Vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto on pitkä mies. Pituutta on lähes 193 senttiä, ja kengän koko on 47. Vuoden 2015 Linnan juhlien alla Aalto kertoi Keskisuomalaiselle teetättäneensä jyväskyläläisellä suutarilla "itävaltalaisesta korkeakiiltoisesta vasikannahasta valmistetut Oxford-tyyppiset herrainkengät", jotka maksoivat 2000 euroa.


Viikonlopun puoluekokouksesta näyttää tulevan vaihteeksi rauhaisa hs 02:00 17.06


Kehitysvammaisten asuntolaa vastustaneet naapurit vetivät valituksensa pois - kehitysvammaisen Nooran äiti purskahti "onnen kyyneliin" iltalehti 14:38 15.06

Osa Kirkkonummen Sepänkannaksella asuvista väitti, että asuntola laskee alueen asuntojen arvoa. Torstaina selvisi, että naapureiden valitus on vedetty pois hallinto-oikeudesta. Kirkkonummen Sepänkannakselle on vuoden verran suunniteltu rakennettavaksi kehitysvammaisten asuntolaa. Matkan varrelle oli jo syntyä esteitä, jotka vetivät monen perheen mielen matalaksi. Osa tulevan asuntolan läheisyydessä asuvista naapureista teki valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen.


Pelastavatko PS-loikkarit hallituksen? - Sipilä MTV:lle: Uskon, että liikehdintää on iltalehti 23:00 12.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei maanantai-iltana ottanut juuri kantaa tulevan hallituksen mahdolliseen kokoonpanoon. Spekulaatioissa todennäköisimpänä vaihtoehtona on pidetty sitä, että Sipilä pyrkisi hallituksen erottua paikkaamaan perussuomalaisten jättämää aukkoa RKP:lla ja kristillisdemokraateilla. Tässä tapauksessa hallituksen enemmistö jäisi kuitenkin hyvin laihaksi: hallituspuolueilla olisi vain 101 kansanedustajaa, oppositiolla 99. Enemmistö kutistuu entisestään, kun eduskunnan puhemies ei osallistu äänestyksiin.


KKO: Kun Airpron työntekijä irtisanottiin, hänelle olisi pitänyt tarjota tarvittaessa töihin tulevien töitä iltalehti 10:45 09.06

Työnantajan olisi pitänyt tarjota tarvittaessa töihin tulevien töitä vakituiselle työntekijälle irtisanomisen sijaan, linjaa korkein oikeus (KKO) ennakkopäätöksessään. Oikeus otti kantaa tapaukseen, jossa Finavian tytäryhtiön Airpron työntekijä irtisanottiin keväällä 2013 vedoten työn vähentymiseen. Irtisanotun kanssa solmittiin tarvittaessa töihin tulevan työntekijän sopimus, mutta KKO:n mukaan se ei täyttänyt lain velvoitetta tarjota irtisanotulle soveltuvaa työtä. Ennakkopäätöksen mukaan tarvittaessa töihin tulevien työntekijöiden kukin työjakso muodostaa oman määräaikaisen sopimuksensa. Näin heitä on pidettävä uusina työntekijöinä suhteessa irtisanottuun.


Ferrari painostaa Vetteliä - jatkosopimuksella on kohta kiire iltalehti 18:10 08.06

Ferrari ei halua odottaa Sebastian Vettelin päätöstä pitkään. Maranellossa Ferrari-itsetunto kasvaa. Monacon kaksoisvoitto oli tallille ensimmäinen 16 vuoteen, ja osittain sen takia päällikköporras kokee nyt neuvotteluasemansa poikkeuksellisen vahvaksi. Tärkein selvitettävä asia on tietenkin ensi kauden kuskikokoonpano, sillä sekä Sebastian Vettelin että Kimi Räikkösen sopimukset ovat katkolla tulevan syksyn jälkeen. MM-sarjaa johtava Vettel on tietenkin prioriteetti numero yksi. Vielä kauden alussa moni oli valmis veikkaamaan Vettelin siirtyvän Valtteri Bottaksen tilalle Mercedes-talliin, mutta nyt menestyksen myötä saksalaisen lähtöhalukkuus on luonnollisesti kutistunut.


Ex-FBI-pomo kirjasi kaikki keskustelut Trumpin kanssa ylös - presidentti vakuutteli, ettei ollut tekemisissä venäläishuorien kanssa iltalehti 09:56 08.06

James Comey tapasi tulevan presidentin ensimmäisen kerran tammikuussa. Siitä lähtien hän kirjasi muistiin jokaisen kohtaamisen yksityiskohdat. Donald Trumpin erottama FBI-johtaja Comey todistaa senaatin edessä tänään iltapäivällä. Comeyn avauspuheenvuoro annettiin julkisuuteen kokonaisuudessaan eilen. Todistuksen tärkein kohta on se, että Comey vahvistaa Trumpin pyytäneen häntä luopumaan hänen kampanjatiimiinsä kuuluneen henkilön, ex-turvallisuusneuvonantaja Mike Flynnin tutkinnasta.


Uutiset