HKL:n asiantuntija Helsingin Sanomissa: ”Länsimetroa ei voida ajaa pidemmillä junilla” iltalehti 08:47 20.01

Tulipaloturvallisuuden vuoksi metrojunat eivät voisi enää olla yhtään pidempiä, kirjoittaa HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie Helsingin Sanomien mielipideosastolla. HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie vastasi Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa lukijoita askarruttaneeseen kysymykseen siitä, miksei Espooseen ajeta pidemmillä metrojunilla, joista osa jätettäisiin tunneliin. - Vaihtoehtoa on pohdittu perusteellisesti, mutta valitettavasti tunnelirakenne ei mahdollista tämän kaltaista ratkaisua. Vaikka ihmiset hyväksyisivätkin sen, että junan viimeisestä vaunusta ei voisi poistua uusimmilla metroasemilla, paloturvallisuuden vuoksi junaa ei voisi jättää osittain tunneliin, Lähdetie kirjoittaa.


Poliisi tavoittanut Seinäjoen murhapoltossa 3-vuotiasta poikaa auttaneen – apua selvittämiseen FBI:ltä MTV 13:01 19.01

Poliisi on tavoittanut miehen, jota haluttiin kuulla Seinäjoessa viime vuonna tapahtuneeseen paloon liittyen. Mies auttoi talossa asuneen perheen lasta tulipalon aikana.


Poliisi tavoittanut Seinäjoen murhapoltossa 3-vuotiasta poikaa auttaneen – apua selvittämisen FBI:ltä MTV 13:01 19.01

Poliisi on tavoittanut miehen, jota haluttiin kuulla Seinäjoessa viime vuonna tapahtuneeseen paloon liittyen. Mies auttoi talossa asuneen perheen lasta tulipalon aikana.


Autokorjaamo paloi raivokkaasti Raisiossa - kaasupullot ja kemikaalit uhkasivat sammuttajia iltalehti 11:55 19.01

Henkilövahingoilta onneksi säästyttiin. Autoklinikka-niminen autokorjaamo paloi Raisiossa rajusti eilen illalla. Pelastuslaitos sai tiedon tulipalosta kello 21:n jälkeen. Sammutustöissä meni päivystäjäpäällikkö Juha Virton mukaan lähes kolme tuntia. Palo saatiin sammumaan puolenyön kieppeillä ja rakennusta on vartioitu yön ajan. Autoklinikka toimii suuressa rakennuskompleksissa, jossa toimii paljon autokorjaamoja ja auton huoltoon liittyviä yrityksiä. Kompleksin vahvistamaton neliömäärä on 1 500-1 900. Kompleksissa toimii paljon autokorjaamoja ja auton huoltoon liittyviä yrityksiä.


Kuvat: Vanha hirsitalo tuhoutui rajussa tulipalossa – naapuri auttoi talon asukkaan turvaan MTV 08:32 19.01

Tulipalo tuhosi hirsitalon käyttökelvottomaksi varhain perjantaiaamuna Tuusulassa.


Syyskuussa Seinäjoella perheenäidin hengen vaatineesta tulipalosta epäillään perheenisää - poliisi etsii toisen lapsen turvaan ottanutta miestä iltalehti 17:58 18.01

Seinäjoella Pohjan kaupunginosassa syyskuun 21. päivänä tapahtuneessa tulipalossa menehtyi nelihenkisen perheen äiti. Tulipalon esitutkinta valmistuu helmikuun alkupuolella. Syyskuussa Seinäjoella Pohjan kaupunginosassa . Perheen isä ja 3-vuotias poika selvisivät tulipalosta, mutta savusukeltajien palavasta talosta löytämät 40-vuotias perheenäiti ja 6-vuortias tytär eivät olleet niin onnekkaita. Perheen 6-vuotias tytär loukkaantui palossa vakavasti ja perheenäiti menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta. Poliisi on vanginnut perheenisän, joka myös loukkaantui tulipalossa. Iltalehti , että isää epäillään murhasta ja murhan yrityksistä. Tulipalossa oli käytetty palonestettä. Poliisi kaipaa vinkkejä


Isää epäillään murhasta: Äiti kuoli rajussa tulipalossa – poliisi kaipaa havaintoja 3-vuotiasta lasta auttaneesta miehestä MTV 16:02 18.01

Perheen isän epäillään polttaneen Seinäjoen Pohjan kaupunginosassa sijainneen omakotitalon viime vuoden syyskuussa. Tulipalossa kuoli perheen 40-vuotias äiti ja 6-vuotias tyttö loukkaantui erittäin vakavasti.


Epäily: Isä yritti murhata perheensä Seinäjoella – poliisi etsii miestä, joka auttoi tulipalosta selvinnyttä 3-vuotiasta takapihalla iltasanomat 15:41 18.01

Omakotitalo paloi Seinäjoella syyskuussa 2017.


Vastaanottokeskuksen asukas sytytti vuodevaatteet tuleen ja telkesi huoneensa oven Pudasjärvellä iltalehti 14:20 18.01

Asukas sytytti vuodevaatteet tuleen aamupäivällä huoneessaan Pudasjärven vastaanottokeskuksessa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta kello 09.39. Paikalle hälytettiin kahdeksan pelastuslaitoksen ja neljä ensihoidon yksikköä Kuusamon poliisin rikoskomisario Risto Määttä kertoo, että poliisi epäilee yhden miesasukkaan sytyttäneen tahallaan huoneessaan irtainta tavaraa tuleen.


Turvapaikanhakijan epäillään sytyttäneen Pudasjärven vastaanottokeskuksen tulipalon MTV 12:01 18.01

Turvapaikanhakijan epäillään sytyttäneen tulipalon huoneessaan Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa.


Seitsemän terveystarkastukseen vastaanottokeskuksen palosta Pudasjärvellä: "Ei mikään pikkupalo" MTV 10:21 18.01

Turvapaikanhakijan epäillään sytyttäneen tulipalon huoneessaan Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa. Pelastuslaitoksen mukaan seitsemän ihmistä on viety palon takia terveystarkastukseen.


Pudasjärvellä palaa vastaanottokeskus: "Ei mikään pikkupalo" MTV 10:21 18.01

Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa on syttynyt tulipalo.


Hotelli Suomutunturi paloi lähes maan tasalle - hotelliyrittäjää syytetään törkeästä petoksesta, myös vakuutusyhtiön työntekijä syytteessä iltalehti 12:15 17.01

Syyttäjän mukaan raju tulipalo sai alkunsa todennäköisesti sähkötöistä, joita hotelliyrittäjä oli teettänyt luvattomasti. Lapin käräjäoikeudessa luettiin tänään keskiviikkona syytteet liittyen Hotelli Suomutunturin tulipaloon. Syyttäjän mukaan Suomutunturin raju palo sai todennäköisesti alkunsa sähkötöistä, joita hotelliyrittäjä oli teettänyt epäpätevällä henkilöllä. Syyttäjän mukaan hotelliyrittäjä palkkasi hotellin sähkölaitteiden korjaus- ja huoltotöiden tekijäksi miehen, jolla ei ollut kelpoisuutta suorittaa itsenäisesti sähkötöitä. Toiminnasta ei myöskään ilmoitettu sähköturvallisuusviranomaiselle ennen kuin sähkötöitä koskeva toiminta oli aloitettu.


Palomies otti kopin palavasta kerrostalosta heitetystä lapsesta – dramaattinen video iltasanomat 11:01 17.01

Palomiehen kypäräkamera tallensi pysäyttävän hetken tulipalosta Georgiassa Yhdysvalloissa.


Hautakiviyrityksen halli paloi maan tasalle – "Menin ulos katsomaan ja näin katon liekeissä" MTV 11:38 16.01

Kiviveistämöhalli, jossa valmistetaan hautakiviä ja rakennuskiviä, tuhoutui täysin tulipalossa Korpilahdella. Palon syttymissyy on toistaiseksi tuntematon.


Hautakiviveistämö paloi Jyväskylässä – katto romahti hallin sisään iltasanomat 10:50 16.01

Petäjävedentiellä Jyväskylässä on syttynyt tiistaiaamuna tulipalo, jossa on tapahtunut mittavia omaisuusvahinkoja.


Jyväskylässä palaa kiviveistämö - yksi halli ilmiliekeissä iltalehti 10:41 16.01

Sammutustyöt ovat päivystävän palomestarin mukaan käynnissä. Jyväskylässä palaa kiviveistämö. Kohde on pinta-alaltaan 800 neliötä ja rakennettu vuonna 1973. Päivystävän palomestarin mukaan kiviveistämön teollisuushallirakennuksessa on syttynyt tulipalo, ja yksi halli on ilmiliekeissä. Paikan päällä on yhdeksän yksikköä ja noin 25 palomiestä sammutustöissä Korpilahdelta, Jyväskylästä, Jämsästä ja Muuramesta.


Venäläisessä koulussa tulipalo - yli 800 oppilasta evakuoitiin iltalehti 10:13 16.01

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa koulun henkilökunnan ripeän toiminnan vuoksi. Tomskin kaupungissa Keski-Siperiassa evakuoitiin yli 800 oppilasta koulussa riehuvat palon takia. Uutistoimisto Ria Novostin mukaan tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa (aikaisin aamulla Suomen aikaa) koulussa numero 58 havaittiin sähkölaitteesta lähtenyt tulipalo, ja palokunta hälytettiin paikalle.


Uutiset