Suomi liittyy Britannian johtamaan nopean toiminnan sotilasjoukkoon - Ruotsikin tulossa mukaan iltalehti 11:51 27.06

Suomi liittyy Britannian johtamaan nopean toiminnan JEF-sotilasjoukkoon. Puolustusministeri Jussi Niinistö (uv) allekirjoittaa liittymisasiakirjan perjantaina Tukholmassa. Britannian johtamalla JEF:llä ei ole pysyviä joukkoja, vaan maat tarjoavat yhteistyöhön yksikköjä kriisitilanteissa. Toimintaan on tähän mennessä osallistunut joukko Naton jäsenmaita, muun muassa Norja ja Tanska.


Suomi liittyy Britannian johtamaan nopean toiminnan sotilasjoukkoon? –? Ruotsikin tulossa mukaan iltasanomat 10:45 27.06

Suomi liittyy Britannian johtamaan nopean toiminnan JEF-sotilasjoukkoon.


Liikaa mukavuutta, helppoutta, hauskuutta ja ärsykkeiden yltäkylläisyyttä – Oppimistulosten heikentyminen johtuu yleisen ilmapiirin muutoksesta hs 02:00 27.06


Trumpin maahantulokielto saattaa tulla osittain voimaan - USA:n korkein oikeus ottaa kiellon käsittelyyn iltalehti 18:13 26.06

Yhdysvaltain korkein oikeus on päättänyt ottaa käsittelyyn presidentti Donald Trumpin ajaman maahantulokiellon. Kielto on ollut jäädytettynä alemman tuomioistuimen päätöksellä. Korkein oikeus päätti samalla maanantaina, että maahantulokielto voi tulla osittain voimaan. Uutistoimisto Bloombergin mukaan kielto olisi tulossa voimaan kolmen vuorokauden kuluessa. Linjausta luonnehdittiin ensi arvioissa selväksi voitoksi Donald Trumpille. Presidentti Trump on korostanut, että maahantulokielto on tarpeellinen, vaikka sitä on kritisoitu syrjiväksi ja Yhdysvaltain perustuslain vastaiseksi.


Pallokerhon podcast: Veikkausliigan tämän hetken kuumin pelaaja edustaa PS Kemiä – miten kultakimpale päätyi Lappiin? iltasanomat 17:33 26.06

Pallokerhon podcastissa tällä viikolla aiheena muun muassa Filip Valencic ja HJK:n huima tuloskunto.


Teollisuusliiton Aalto: Suomen malli kariutui jo talvella, samanlaista tuskin tulossa iltalehti 17:01 26.06

Vientivetoinen työmarkkinamalli, niin sanottu Suomen malli, kariutui jo talvella, kun Metsäteollisuus irtautui siitä ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK irtisanoi keskusjärjestösopimukset, sanoo uuden Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto STT:lle. Aallon mukaan Suomen mallia ei Teollisuusliiton toimesta näytä olevan tulossa. Syksyn neuvotteluissa on kuitenkin mahdollista löytää yhteinen näkemys palkankorotusten tasosta, Aalto uskoo.


Ruotsi liittyi Britannian vetämiin valmiusjoukkoihin – Suomen päätös lähipäivinä: ”Olemme tulossa perässä” iltasanomat 08:52 26.06

Ruotsin hallitus päätti torstaina, että maa liittyy Britannian johtamaan, Naton ja YK:n tukena oleviin valmiusjoukkoihin.


Käsittämätön temppu! Jenkkimörssäri pukkasi kuulassa hirmukaaren - paras tulos 14 vuoteen iltalehti 06:43 26.06

Ryan Crouser on voittanut USA:n mestaruuskisojen kuulantyönnön hirmutuloksella. Crouser pukkasi parhaallaan peräti 22,65, joka on paras tulos kuulantyönnössä sitten vuoden 2003. Kaikkien aikojen tilastossa 24-vuotias mörssäri nousi sijalle seitsemän. Kuulantyönnön maailmanennätys on Randy Barnesin nimissä. Vuonna 1990 jenkkityöntäjä räväytti tuloksen 23.12.


F1:n suomalainen kaksinaisuus – Bottas takoo mallikasta tulosta, Räikkönen ei hs 20:33 25.06


Pitkämäki heitti upean kaaren: "Virolaisen hyvä heitto ärsytti sopivasti" iltalehti 18:45 25.06

Yleisurheilun EM-joukkuekilpailu Vaasassa huipentui Tero Pitkämäen voittoon keihäänheitossa ja Suomen nousuun ensimmäisestä divisioonasta Superliigaan. Pitkämäki koristeli sunnuntaina kolmepäiväisen kilpailun loppuhetket kauden kotimaisella kärkituloksella 88,27. Tulos nosti Pitkämäen maailmantilastossa neljänneksi.


Suomi nousi yleisurheilun superliigaan – tässä Vaasan tulossato iltasanomat 17:28 25.06

Suomi onnistui hyvin Vaasassa yleisurheilun EM-joukkuekilpailussa.


Tero Pitkämäki kiskaisi kauden parhaan heittonsa - yli 88-metrisellä kilpailun voittoon iltalehti 17:13 25.06

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki heitti Vaasan EM-joukkuekisassa yli 88-metrisen kaaren. Viralliseksi tulokseksi merkittiin 88,27 metriä, jolla Pitkämäki myös voitti kisan ylivoimaisesti. Voittoheitto oli Pitkämäen kolmas kilpailussa. Tulos on hänelle samalla kauden paras.


Tero Pitkämäki kiskaisi kauden parhaan heittonsa - yli 88-metrisellä kisan kärkeen iltalehti 17:13 25.06

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki heitti Vaasan EM-joukkuekisassa yli 88-metrisen kaaren. Viralliseksi tulokseksi merkittiin 88,27 metriä, jolla Pitkämäki otti kisassa ylivoimaisen johdon. Heitto oli Pitkämäen kolmas kilpailussa. Tulos on hänelle samalal kauden paras.


Olympiavoittaja kellotti hurjan ajan - haluaa pika-aitojen ME:n nimiinsä iltalehti 12:03 25.06

Rion Olympiavoittaja Omar McLeod rikkoi Jamaikan mestaruuskisoissa maansa ennätyksen miesten pika-aidoissa. McLeodin aika 12,90 on kauden kärkitulos, ja kaikkien aikojen listalla mies nousi jaetulle viidennelle sijalle. Jamaikalaisen edellä kaikkien aikojen tilastossa ovat USA:n Aries Merritt (12,80), Kuuban Dayron Robles (12,87), Kiinan Liu Xiang (12,88) ja USA:n David Oliver (12,89).


Onko tässä seuraava NHL:n suomalaistykki? ”Pystyn oikeasti tekemään tulosta” iltasanomat 09:51 25.06

Sebastian Repo, 21, kuuluu Suomi-kiekon lupaavimpiin maalintekijöihin.


Pandapari saapui Berliiniin - pökerryksissä yli 12 tuntia kestäneen matkan jälkeen iltalehti 22:55 24.06

Saksassa saatiin ensimmäiset merkit pandamaniasta lauantaina, kun pariskunta Meng Meng ja Jiao Qing saapuivat uuteen kotimaahansa. Schönefeldin lentoasemalla Berliinissä arvovieraita oli vastaanottamassa kaupungin pormestari ja Kiinan Saksan-suurlähettiläs sekä sakea joukko toimittajia ja virkailijoita. Pariskunta matkusti Lufthansan erikoisrahtikoneella hoitajiensa kanssa. Vastaanottajajoukko huokaisi ihastuksesta, kun Meng Meng nosti ylös ison tassunsa. Pitkästä, yli 12 tuntia kestäneestä matkasta pökerryksissä olevat pandat lepäilivät kuljetuslaatikossa lentokonehallissa vietetyn tervetuloseremonian ajan. Rauhallinen hetki katkesi, kun Kiinan Saksan-lähettiläs astui hieman liian lähelle laatikkoa. Tuolloin urospanda Jiao Ling nousi ylös, karjaisi ja jyskytti tassuillaan kuljetuslaatikon pleksilasisia seiniä.


Bakun aika-ajosta selittämätön hässäkkä - Valtteri Bottas menetti paalupaikan niukasti iltalehti 17:11 24.06

Mercedeksen Lewis Hamilton lähtee paalulta Azerbaidzhanin GP:hen. Lauantain vapaat harjoitukset herättivät taas toivoa suomalaisissa, kun Mercedeksen Valtteri Bottas ja Ferrarin Kimi Räikkönen kellottivat kaksi nopeinta aikaa. Värikkään aika-ajon tulos oli lopulta vain kelvollinen: Bottas otti kakkosruudun ennen Räikköstä, joka ylsi kolmanneksi. Aika-ajossa Bottaksen vauhti katosi aluksi totaalisesti tallikaveri Hamiltoniin nähden. Nastolalainen jäi Hamiltonista jo ensimmäisessä osiossa toista sekuntia, mutta pääsi silti toiseen osioon.


Mies oli kuolla Jyväskylässä - kolmen nuoren esimerkillinen toiminta pelasti tilanteen iltalehti 11:43 24.06

Tapausta sivusta seurannut mies ylistää nuorten esimerkillistä toimintaa. Perushoitajana työskentelevä nainen oli tulossa viime viikon lauantaina Jyväskylän satamasta pois, kun hän huomasi Jyväskylän Matkakeskukselle johtavalla ylikulkusillalla koskettavan näyn. - Näin, että jotain oli käynnissä. Mies makasi maassa ja näin, että ympärillä oli muutama henkilö.


Uutiset