Jari Lindström ärsyyntyi entisiin puoluetovereihinsa: ”Kuinka he kehtaavat jeesustella!” iltalehti 14:24 17.12

”Närkkimällä ihon alle!" Työministeri muistuttaa perussuomalaisten olleen itse sopimassa nyt haukkumaansa aktiivimallia. Työministeri Jari Lindström (sin) on tunnetusti hallituksen leppoisimpia ministereitä, mutta välillä hänelläkin menee niin sanotusti kuppi nurin. Yksi sellainen tilanne oli viime maanantaina, kun eduskunnassa käsiteltiin hallituksen ajamaa aktiivimallia, jossa työttömyysetuutta alennetaan, jos työtön ei itse ole aktiivinen. Oppositio kävi täysillä työministerin kimppuun - myös Lindströmin entiset puoluetoverit perussuomalaiset.


Tutkijat löysivät 512 vuotta vanhan hain - sen avulla tutkitaan pitkäikäisyyden salaisuuksia iltalehti 18:13 14.12

Kun hai oli poikanen, Kustaa Vaasa oli perustamassa Suomeen kaupunkeja. Tanskalaiset tutkijat ovat pyydystäneet Pohjoiselta Atlantilta jäähain, jonka uskotaan olevan 512 vuotta vanha. Se on vanhin tunnettu selkärankainen. Jäähait, jotka tunnetaan myös nimillä holkeri ja grönlanninhai, ovat tunnetusti pitkäikäisiä ja niiden tiedetään voivan elää useita satoja vuosia. Nyt pyydystetty yksilö on kuitenkin vanhin koskaan tavattu.


Yksi urheilun hurjimmista vihanpidoista päättyi jälleen joukkotappeluun - ”Veri valui poliisin taluttaman katsojan kasvoja pitkin” iltalehti 12:03 14.12

Partizanin ja Red Starin kohtaamiset ovat tunnetusti kuumia. Belgradin derbyssä valui keskiviikkona veri. Varsinaisesta yllätyksestä ei voi puhua, sillä serbijättien Partizanin ja Red Starin kohtaamiset ovat perinteisesti tulikuumia.


K&T: Tubettaja Mmiisas jännitti opiskelijaelämää raittiina: ”Olen profiloitunut naiseksi, joka bailaa selvin päin” iltalehti 12:08 07.12

Tubetähti Mmiisas kertoo Kauneus & Terveys -lehdessä jännittäneensä yliopisto-opiskelijan elämää, sillä hän ei käytä alkoholia laisinkaan. Videobloggaaja Mmiisas, Miisa Rotola-Pukkila, 22, kertoo -lehdessä aloittaneensa yliopisto-opinnot Tampereella kaksi ja puoli vuotta sitten. Mmiisas kertoo jännittäneensä opiskelijaelämää, sillä hän on absolutisti. Hän jännitti sitä, hyväksyttäisiinkö hänet joukkoon, kun hän ei juo. Tunnetusti opiskelijaelämä voi olla hyvinkin kosteaa opintojen ohessa. Mmiisas kertoo haastattelussa, että hän ei käytä alkoholia, sillä hän ei pidä sen mausta eikä humaltumisen tunteesta.


Karma iski! Leo Komarovin kikkailu varusteiden kanssa kostautui pahasti NHL:ssä suomikiekko 11:05 07.12

Leo Komarovin on ollut vaikea sopeutua NHL:n uuteen sääntöön, joka koskee pelaajien kasvoja suojaavaa visiiriä. Komarov tykkää tunnetusti pelata visiiri "otsalla", mutta tälle kaudelle...


Kommentti: VaLePa tarjosi yleisölle kaikki draaman vaiheet – huikea loppu kruunasi historiallisen Mestarien liigan illan iltasanomat 23:47 05.12

Ruokahalu kasvaa tunnetusti syödessä. Niinpä huulille nousi väistämättä kysymys, voittiko VaLePa kaksi pistettä vai menettikö yhden, kirjoittaa toimittaja Jari Perkiö.


Raskaana oleva Jenni Haukio mustassa jakkupuvussa eduskunnan juhlaistunnossa - katso kuvat! iltalehti 13:46 05.12

Rouva Jenni Haukio saapui eduskuntaan juhlimaan satavuotiasta Suomea presidentti Sauli Niinistön kanssa. Eduskunta juhli Suomen itsenäisyyden satavuotisuutta juhlaistunnolla tänään tiistaina. Tilaisuudessa olivat paikalla kutsuvieraina myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio. Ensimmäistä lastaan odottava Haukio saapui mustassa jakkupuvussa Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi järjestettyyn tilaisuuteen. Vaikka musta väri ei tunnetusti korosta muotoja, asuvalinta paljasti somasti pyöristyneen vauvavatsan.


Mikä on Tommi Hartosen hallinnoima 100 metrin juoksun SE-aika? iltalehti 06:10 29.11

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Ateena isännöi tunnetusti ensimmäisiä olympialaisia vuonna 1986. Mikä oli olympiahistorian toinen, vuoden 1900 kisojen isäntäkaupunki? 2) Mikä numero selässään Tapparan kapteeni Jukka Peltola pelaa?


Aivan mahtava video Kimi Räikkösestä! Jäämiehen lämmittelykierroksesta Abu Dhabissa tuli nettihitti iltalehti 16:40 27.11

Kimi Räikkönen ei tunnetusti piittaa ylimääräisestä kikkailusta. Yksi osoitus tästä saatiin sunnuntaina Abu Dhabissa. F1-sarjan virallisella Twitter-tilillä jaettiin hauska video, jossa kuskit lämmittelevät renkaitaan ajamalla tuttua siksakkia. Yhden punaisen auton, Räikkösen Ferrarin, ajolinja poikkeaa täysin muista radalla näkyvistä autoista. Videon perusteella vaikuttaa siltä, että Räikköstä ei renkaiden lämmittely juuri napannut. Hän ajoi suoraan.


Näkökulma: Lapsi ay-politiikan pelinappulana iltalehti 18:10 23.11

Työssäkäyvät vanhemmat tarvitsevat päiväkoteja, jotka ovat Suomessa tunnetusti korkeatasoisia juuri SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolan paheksuman yliopistokoulutuksen ansiosta, kirjoittaa Lasse Laatunen. Suomen Lähi- ja Perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola kirjoitti Iltalehteen 21.11. kirjoituksen ”Vastataanko varhaiskasvatuksessa lapsen perustarpeisiin myös tulevaisuudessa?”. Silja Paavolan kirjoitus oli lapsen terveen kasvattamisen sijaan sellaista taivaita syleilevää ay-jargoniaa, että se ansaitsee arvion sekä puheenjohtaja Paavolan motiiveista että itse asiasta eli lasten huolenpidosta ja kasvattamisesta. SuPerinkin palkkaneuvottelut lähestyvät. Niitä Paavola kirjoituksellaan pohjusti. Hänet tunnetaan ay-johtajana, jolta teksti ei lopu, vaikka ajatus olisikin katkennut. Paavola kirjoitti mm. ”Lapsen aivot kehittyvät nopeasti ensimmäisen neljän ikävuoden aikana. Riittämättömän hoivan tiedetään vaikuttavan erittäin epäedullisesti aivojen kehitykseen”. Ja Paavola lukee varhaiskavatuslakinsa madonluvut kirjoituksensa lopuksi: ”SuPer kantaa huolta pienten lasten hoitajien hoidollisen osaamisen varmistamisesta, jos pedagogisesti painottuneiden, yliopistosta valmistuneiden työntekijöiden määriä tullaan lisäämään lasten arkeen päiväkodeissa”. Paavolalle on kauhistus, jos hoitajien koulutustaso nousee päiväkodeissa. Sanoma on ay- ja järjestöpolitiikkaa raadollisimmillaan. Lapsi on Paavolan ajattelussa vain tunteisiin vetoava pelinappula.


Kun erätauko kaiken muuttaa voi - JYP voitti Puustisen salamamaaleilla jatkoaika.com 21:51 14.11

Jyväskylässä palattiin maajoukkuetauolta peleihin tiistaina, kun JYP ja KooKoo iskivät yhteen. Jääkiekossa erikoistilanteet ovat tunnetusti päivä päivältä isommassa roolissa, ja musta minuutti kolmannessa erässä koituikin kouvolalaisten kohtaloksi.


Leijonien hyökkääjän rinnalta on lähtenyt kauden aikana jo puoli joukkuetta ja valmentaja: ”Tiedän missä mennään” iltalehti 20:00 08.11

KHL on tunnetusti tuulinen paikka. Joskus se on myös äärimmäisen kylmä. KHL-maailman tuulisuuden on tällä kaudella saanut huomata Jugra Hanti-Mansijskin hyökkääjä Veli-Matti Savinainen. - Kausi ei lähtenyt hyvin käyntiin, kun 14 pelin jälkeen olimme sarjassa toiseksi viimeisenä. Valmentaja sai monoa ja puolet joukkueesta vaihtui, Savinainen kertoi.


Mestarisuunnittelija viilasi Ferraria vuosikaudet linssiin - kertoo nyt F1:n juonikkaasta kulissipelistä: ”Eivät ole vieläkään saaneet selville” iltalehti 16:40 08.11

Williamsin, McLarenin ja Red Bullin mestariautot suunnitellut insinööri Adrian Newey kertoo tuoreessa omaelämäkerrassaan, miten hän vakoilee muita talleja. Formula ykköset ovat maailma, jossa marginaalit ovat tunnetusti pieniä. Autojen ja kuljettajien eroja mitataan parhaimmillaan tuhannesosasekuntien tarkkuudella. Kyky kehittää ja kehittyä, vaikka sitten muita kopioimalla, erottaa mestaritallit muista.


Joukkuetoverin halloween-pila yllätti NHL-tähden täysin - hillitön reaktio sai muut nauramaan: ”Oletko v**tu hullu?” iltalehti 11:08 31.10

NHL-seura Pittsburgh Penguinsin Ryan Reaves järjesti taannoisella pelimatkalla järkyttävän yllätyksen joukkuekaveri Phil Kesselille. Ammattiurheilijat reissaavat vuodessa satoja päiviä ja yöpyvät kymmenissä eri hotelleissa poissa kotoa. Jatkuva matkustaminen ja yhdessäolo tiivistää tunnetusti joukkuehenkeä. Päiviä piristetään pienillä piloilla siellä täällä. Ensimmäistä kauttaan Pittsburgh Penguinsissa pelaava Ryan Reaves otti hallitsevan mestarijoukkueen taannoisella vierasreissulla jäynämestarin viitan, tai ehkä tässä tapauksessa naamarin, itselleen yllättämällä joukkuekaverinsa Phil Kesselin halloweenin hengessä.


Uutiset